yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 30, 2009

Momen kelahiranmu yang terindah sayang!



Anakku Eryssa Qiestina,

Cepatnye mase berlalu,buah hati cinta shayang mama dah nak masuk 3 bulan 5 December ni.
Terase spt baru semalam mama berdebar2 menanti kelahiran puteri sulung mama ni.
Dengan kehadiran Papa disisi,mama & papa sama sama menghitung hari utk menemui kamu sayang!

Mama ingat lagi saat manis itu sayang..
Selepas sebulan papa sign off,baru kamu nak kuar jupe & polok polok papa & Mama ye.
24 jam mama saket bersalin,berkat dorongan kata kata semangat dari papa & doa doa seme akhirnya kamu selamat dilahirkan menerusi pembedahan ceaserian.
Anak mama nak lalu tingkap juge ye :)

5 September jam 6.13 pagi lahirlah Eryssa Qiestina sebagai tanda cinta mama & papa.
Kehadiran kamu sememangnye dinantikan semua.
Setelah 9 bulan mama bergelut dengan segala alahan mengandungkan kamu..
Berbulan bulan mama gagahkan diri membawa kamu tanpa papa di sisi..
9 bulan mama & papa menanti penuh debaran wajah zuriat pewaris kami hingga alam akhirat ini.
Akhirnya...
Ternyata kamu sungguh syomel & sempurna.
Tiada kata mama & papa mampu lafazkan sebaik melihat kamu sayang.
Alhamdulillah...


Sesungguhnye bermulalah episod permulaan hidup baru buat papa & mama sejak detik indah itu.
Nuansa sebuah kehidupan ibu bapa bermula dgn kehadiran kamu.
Nuansa yg penuh warna warni..
Biar tidak cukup tidur & berjaga malam kerana menjaga kamu,tak mengapa sayang.
Biar terkejar kejar menjaga kamu,kami rela & senang sekali.
Kerana tiap mase & ketika bersama kamu adalah pengalaman terindah buat mama & papa.
Tiada ape di dunia ini mampu menggantikan kamu sayang :)


Akhirnye impian mama & papa utk memiliki zuriat hasil cinta kami terlaksana jua.
Kamu segala galanya dalam hidup kami.
Obsesi mama & papa hanya pada kamu puteri tershayang.
Maseh terngiang ngiang tangisan pertama kamu,betapa papa terharu mengazankan benih cintanya.
Betapa terharunye mama melihat seraut wajah comel,suci & murni.
Terase ingin teros terosan mendakap kamu.Memeluk kamu.
Terasa hilang segala kesakitan yg telah mama rasakan.
Terasa indahnye hidup ini setelah kehadiran kamu.
Kamu mengajar mama & papa erti kasih sayang yg tiada tandinganya.
Begitula hebatnya impak kehadiran kamu,insan kecil tulus suci.
Tak pernah mama merasakan perasaan seindah ini..
Selain jatuh cinta ngan Papa dulu! =P


Qiestina sayang..
Bile Qies dah pandai baca blog mama ni..
Mama ingin Qies tau,mama & papa akan cube jadik yg terbaek buat Qies.
Sejujurnya mama & papa tak mampu menaburkan kemewahan intan berlian buat Qies,tapi Qies harus tahu mama dan Papa amat kasihkan Qies setulus hati.
Kerana kamulah buah hati pengarang jantung Mama & Papa.
Kerana kamulah pengikat kasih.
Kerana kamu pewaris mama & Papa sampai akhirat.Kerana kamu segala galanya.


Mama & Papa doakan Eryssa Qiestina akan jadi anak yg solehah & sentiasa membahagiakan hati mama & papa ye sayang..
Semoga membesar dengan sehat dan dilindungi Allah S.W.T hendaknya.
Semoga menjadi belahan jiwa mama & papa selama-lamanya.
Juga Qies akan menjadi contoh buat adik adik Qies nanti..
Dan seterusnya sentiasa mendoakan kesejahteraan mama & papa :)



Mama sertakan video rakaman memori terindah beberapa minit kamu dilahirkan,buat tatapan kamu bile dewasa kelak.
[ tika ini mama maseh belum sedar dari pembedahan,hanya papa memeluk kamu buat kali pertama].
So adorable pwincess,kemerah merahan :)



video

Saat terindah beberapa minit kamu dapat melihat dunia di Hospital Pakar An Nur Hasanah,Bandar Baru Bangi.
Papa sungguh terharu di saat & tika ini sayang!
akhirnya lahir sudah yatekhram jr =)


Dan saat pertama kali mama dapat melihat wajah kamu setelah sedar dari pembedahan yg amat menyakitkan itu!
Tapi wajah comel suci bersih kamu ternyata melenyapkan segala kesakitan itu :)
Begitu besar kuasa yg maha esa,memberikan rase nikmat bersalin setelah menatap kurniaan


Tangisan yg meminta kaseh sayang..
tangisan kamu meminta didakap & disusukan dengan susu mama buat kali pertama.
Pertama kali juga mama & papa memanggil nama Eryssa Qiestina :)
Takkan mama lupe momen terindah ini..


video


Sesungguhnya Mama & Papa sangat sayang sayang sayang kamu. Teruslah menjadi sandaran hati belahan jiwa :)


To Mohd Ekhram Sharif,terima kasih Bee kerana merealisasikan impian huney & impian kite bersama utk memiliki cahaya mata syomel & baek macam Qiestina.
Qiestina hadiah plg special buat Bee dari Huney :)

TERIMA KASEH sayang kerana 4 bulan sudah bercuti dengan huney & sama sama menjaga buah hati kite dengan superbnya.
Semoga kite sefamily akan bersama hingga alam syurga.
Amin..amin..

Qies pulak kena saman ngan Mummy Kyra

Adoila haii Qies pulak kena saman pulak daa!
tapi sbb Qies tak pandai taip lagi,so mama die la bayokan saman ye mummy kyra :)

Seblom tu,nak betau..ini bukan entry SHOW OFF ye :) Kotla ade yg kata ek ele tu pon nak tunjuk kan,ni just nak share ngan mama/papa baby stuff je.
Untuk panduan kot kot tgh carik barang baby ke ape. harap maklum =)


5 expensive baby related product I don't regret buying :
( NAK TAMBAH 1 LAGI OKE MUMMY KYRA!]


1) Stroller Combi yang mama & Papa Qies belikan kat kedai Toy City,Alamanda.
Owh sangat berbaloi baloi ye mama mama seme.Sebabye stroller ni sangat ringan [ dibuat dari besi kapalterbang], ade tmpt simpan barang,cute [tak makan space bonet keta papa sangat],senang nak bukak & tutup dan sgt berjasa utk bawak Qies jalan jalan :)
Reganye pada mama memang mahal la,dekat 1K tapi bile kenangkan sangat berjasa utk Qies teman mama papa jalan2,mamam & Qies tido dengan lena dalam tu,rase mmg berbaloi baloi.
Yang penting beli yg baek punye utk pakai lama kan u olss :)


keleta owen kecayangan Qies :)
sangat berbaloi baloi utk Qies jalan jalan sopeng,titon,tuka pampers..etc.



2) baby cot karer puteh from My Dear - Juge sangat berbaloi2 coz mama & papa belikan time warehouse sales my dear kat puchong aritu.Original price 500++ tapi sbb sale 350.Mama rase mahal gak tu,tapi okla.So far we olls mmg train Qies sleep dalam ni and nampaknye Qies tido lena dalam tu.
Pas tu,bile dia bgn Qies main main pulak toy yg mama gantung2 tu :)
Ajar Qies tido dalam cot for safety reason,takot jatuh katil or terpenyek dek mama papanye ni.
Lagipon cot ni bole gerak gerak,so Qies bole tgk moke mama bile mama solat or masak :)






3) Bouncer anakku - Still mama rase mahal but berbaloi baloi beli sbb Qies suke dok dalam ni nak main2 sambil layan LCD tv. Reganye after sale 170,kalo normal price 230.
Bouncer ni bole goyang2 macam buai,so kadang2 mama tidokan Qies dalam bouncer dulu baru angkat die ke cot.Mama & papa decide tanak ajar Qies naik buai pasai payah nak angkut kemana mana,so far Qies ok takde prob,bole tido tanpa buaian.Mama just tepok2 n dodoi die sambil zikir2 je :)



She love to swing swing & play sambil tgk cartoon :)



4) Susu - Currently Qies num ucu Enfalac A+ triple progard.
Susu ni memang mahal mama rase,tapi sebab Qies serasi bam bam Papa kata takpela Qies num je ucu nie,asalkan Qies membesar dgn cehat & kuat. Then susu ni takyah goncang lama2,senang je larut.
lagipon,almaklumla susu mama tak berapa nak meriah,nak membesarkan Qies yg bam bam tu.Before ni minum anmum infacare tapi poo poo Qies keras la pulak,shian die meneran :(
So stick la ngan Enfa,tapi seb baek yg refill tu tak semahal yg tin.
Okla asal Qies cehat ye cayang..


5) Diapers- Mami Poko : So far memang mama sgt puas ati dgn kualitinye coz Qies Qies tido lena pagi senyuman! Tebal & very soft sesuai la ngan kulit baby yg baru nak bam bam cam Qies.
tapi tula reganye pon "puas hati" la gak kan =P
So far paling murah penah beli kat manjaku bangi , S48 for only 32.90 tapi kat tempat lain besenya 37 or 38 mcm tu.Now mama bagi Huggies gak bile Qies kat "skola" & mami poko bile malam & jalan jalan.Papa kata takpela biar mahal ckit asal Qies selesa & tak naik rashes tu seme.
Ikotkan mama nak bagi cap ayam je.haha.
So papa yg kuar duhet biar papa decide :)

6) Botol susu Avent - Anti Colic & Free BPA.
mama melikan Qies yg karrer puteh anti colic tu then Papa pulak belikan yg karer kuning2 tu coz BPA free utk steril. To me,quite expensive la botol ni,tapi demi nak beri yg terbaek utk Qies takpala kuar wit ckit.Lagipon mama keja penat + stress mmg utk Qies cayang :)
So far alhamdulillah Qies tak kembong guna botol tu & Senang gak nak cuci.
nie pon papa kata stick je,jgn tuka brand lain dulu since Qies suke puting + botol ni.
[ bukan berlagak ke hape k].
Pas-pasni mama nak gak guna botol anakku yg byk org kasi adiah tu..
tamau demand demand tau cayang mama!



segala mak nenek keperluan Qies yg WAJIB dibeli tiap2 bulan..
semenya nak $$$ tapi berbaloi baloi asal anak sehat :)



5 cheap baby related product I don't regret buying :

1) baby wipes baby kiko : So far mcm2 mama dah try wipes utk Qies,tapi mama rase kiko plg besh [ papa pon kata the same] coz bau die wangi & tebal ckit tisu dia compare to others.
1 pack ade 3 pcs reganye 4.90.Okla tu kan,murah & berbaloi.


2) Kipas utk stroller : Murah je beli kat warehouse my dear sales aritu,reganya 15.90 so bile jalan jalan outdoor Qies tidakle kepanasan :)


3) Botol warmer K- baby : Sangat berguna bile jalan jalan,nak pastikan susu Qies suam suam lemak berkrim disukai Qies :)

4) bedding set baby love : mama belikan kat manjaku bangi time preggy aritu,murah jekk dalam 30 hengget tapi kain die sgt besh & lembut.Yang penting karer baby pink!
Qies fav bile nak titon musti carik carik.Then bantal Fiffy die :)






5) Terpenting & harus dibawa kemana mana skrg,of coz diaper bag!
bag barbie yg hanya berharga 19.90 yg dibeli kat pokan PD.
sangat berjasa sebab die cute [ mamanye yg minat gile,ahaha] ade manyak poket bole sumbat thermos kecik & botol avent Qies kat kiri kanan.
Dalam poket2 yg byk tu bole bubuh stokin,towel kecik,buku klinik & legging juge headband Qies yg macam2.
Pastu dalam bag bole boh susu kecik setin,baju2,mami poko 6 helai & ofkos DSLR kesayangan mama + papa Qies utk bergambau gedix kemana mana.
Juge wallet & handphone mama sekali masok dalam ni. All in 1 bag u olss! bagus kan..
Since dah ade Qies ni mintak ma'ahap la mama nak pakai henbeg bonia apatah lagi elvee.hahaha.
tak kose nak bawak..

[ mama dari zaman preggy dok usha diaper bag brand simple dimple tapi tatau nak carik kat mana,pls let me know kalo korg jupe!] baru macho kalo papa bawak bag tu.
Ni bag babrbie mmg sangku kat stroller Qies jela.haha.




macam macam ado dalam bag barbie Qies taw...
siap anak babysitter Qies minat gile,sudahnye mama Qies hadiahkan 2 utk anak dara syomel tu.
Musti dorg suke la,haha.
Sebab mama dorg jaga Qies besh,bagi hadiah utk anak derang :)


Okla itu je info baby product utk hari ni.
lenkali mama Qies merepek opsss fakta la bukan auta lagi.

Now mama Qiestina nak saman,

Sue Ibu Aqil

Syima Umi Amir

Kak Alina Mummy Alya

Hajar Mama hannah

Tulip Ibu Aisya Zara

Ety Ibu Rizqi

Nieda mama humayra

Roshda Ibu Iman

Mama Husna

Mas Ummi Adam

Puterikure Ibu Khalish

Koklies Mommy Rania

Azie Mummy Aleesya

Zezzaty Mama Rayna

Anum mama Aqil

Ariba Mama Ayra

Mel mummy Mika

Huda Mommy Mia

Izan Mummy Chaca

dan sesapa lah yg nak buat tag neh!





Sunday, November 29, 2009

Qies dah pandai ketawa!




Awas: Entry ini sangat suweeeeeeeeeeeet like cekelat.Kamu mungkin berasa gewaaaam tahap gaban & berasa ingin makan drumstic KFC.
Hoho!


Semalam for the pestime our darling pwincess dah pandai ketawa mengekek!
Mama Qies pipi bam bam Qies bertubi tubi then sudenly Qies ketawa :D
Adoyai hepi nye hati mama mase tu,teros panggil Papa.
Anak dara kite dah pandai ketawa la pa!

Seiyes SANGAT INDAH perasaan itu!
Dan semakin berbunge bunge cinta hati seorang ibu & ayah bile melihatnye.
I think seme mama/papa feel d same rite?


Papa pon mule test power,die pulak kiss kiss budak bam bam ni tapi takde respon.
Qies nak ketawa ngan mama je dolu.
Pagi ni barula Qies ketawa bile papa kiss pipi bam bam dia.
Then u know wat?
Papa kata 'haih nila yg buat berat je hati Papa nak naik kapal,tiap2 hari ade je progress anak Papa".
Hmm..baru u tau kan Bee =P
Dah ade anak lain feelingnye.
Dulu tinggal wifey ok lagi,ni nak tinggal anak harus meleleh airmate beb!
Siap papa nak rakam la gelak tawa Qies,nak buat ringtone Papa kata.ehehe :)




alala manisnyeee senyuman anak dara bam bam ni!

[ syape lagi nak puji,kalo bukan mama die kan].



Latest pic Qies,mungkin membuat anda rase mahu makan drumstick KFC!

*


*


*


ya itu memang peha bam bam Eryssa Qiestina.
Memang bam bam macam KFC original recipe.[siyes tak tipu!]
Seme org gewamm rase nak geget termasukla mama yg melahirkan die ni.[ saiko gile].

Ni tatau dah berapa kg berat si bam bam,tggu cek up 3 months nanti.
Mami poko dia pon dah tuka saiz M dek kerana kebambam man drumstick nye itu!



Ni kalo mami poko nampak,sure die amik Qies jadik model ni.hahaha.
Tido lena pagi senyuman!


Rezeki Qies murah lagi...


Pressie from Antie Ani BLT & Ankel Shahrul Takaful.


Tima kaseh semuaaa,penuhkan lagi bilik Qies ngan adiah adiah yaaa :)
Mama rase kan Qies akan tima adiah till sampai besday 1st dia ni..hari hari ade jek org kasi adiah & kasi duhet.
Alhamdulillah :)
Murah rezeki,sebagaimana mama & papa slalu doakan untuk Qies shayang.
Amin..

Di mata mama & papa..Eryssa Qiestina adalah hadiah & kurniaan terindah dari ilahi buat kami.
Mama & Papa akan cube berikan yang terbaek utk kamu sayang!


Dan Qies juga dah pandai layan citer kartun skrg ni :)
Buntang je mata shepet die kalo dah melayan cartoon taw..bijak betul!

Pasni Kompem berebot channel & LCD tv pasni..
Papa kena mengalah la ye! no no bola anymore.hoho.
Or else papa kena beli 1 lg LCD Tv & asterok.lol



alalalalalalalalalalalalala..
mane mickey mouse sayang???


Oke doke,si bam bam dah bangun nanes pulak ni.
nak mandikan si tecik and nak g melaka,ade wedding pulak arini.
Makan nasik minyak pulak.
Qies suke je kalo diajak berjalan ni..cam papa mama die kaki travel.haha.

Jom..Jalan jalan cari mamam lagi :)

Will hapdet later if time permit yaaa!

tata~!

Friday, November 27, 2009

Aidiladha Qies yang pertama kali



Salam Aidiladha shemuaaaaaaaaaa :)
Tawon ni pestime la Qies sambut aidiladha tau kawan kawan..

So tawon ni mama & papa bawak Qies beraya kat PeeDee umah nenek Qies belah papa.
Aritu kan raya syawal dah kat Kluang sbb mama pantang lama,so mama kata kena fair la kan kena raya umah papa plak.[ bagus kan mama shaye =P].hiks.

Syian atok & nenek Kluang..musti windukan "shepet" kan?
Nanti eyh ade free time musti Qies ajak mama & papa alek kluang..
Qies pun nak main main ngan Kak Dylla & Kak Chaca..



Qiestina: Papa..kite nak alek kampung umah nenek PD keee?
ade semelih lembu takkk?
Qies nak tgk la org korban lembu tuuu..




Atok & nenek lihatla shaye dah makin bam bam peha drumstik!
Mama kata goweng pon codappp =P
Tu mak ngah bawak berokben kan alik Kluang,bukak blog mama shaye taw.
Tunjuk gambo terbaru Qies yg bam bam ni kat atok nenek yg windu Qies tu :)

* Dari jaoh je gomol Qies eyh*
Poloking shemua!



Papa soke kiss saye sampai shaye lemas!
tulun Qies mama!!!!



[ Ni seme mama captured mase siap siap nak alek kampung PD shemalam,ngan bagasi tak hengat punye banyak. Mampat gile keta papa ngan barang barang Qies,seb baek tak bawak buai seme..Mama tamau ajar Qies naik buai..Padahal coti 3 hari je..kuikuikui.]

and yay! Semalam opis release at 2.30 pm,so mama amek Qies kat "skola" awal la,dalam kul 3.
Shukeee Qies mama amik die cepat :)

Jalan ke PD from Putrajaya sgt jamto jamto,tapi beshla nampak meriah meriah seme org nak balek kampung.
Mama sopeng barang2 nak masak like ayam kat Mydin precint Diplomatik pon ya ampunnn ramai hamat orang.
Qies melalak2 dalam car dgn Papa,sudahnye Qies ikot skali pilih ayam.heheheheh..
[ dasar anak manje! bese die..]


Mama windu sgt kuah lodeh + ayam merah + kuah kacang + sambal tempe nenek kluang masak.
Sob sob.
Dahla raye aritu tak dapat mamam seme tu coz pantang bersalinkan Qies.
So tadi mama mashak sendiri je menu fav mama tu.

Mama masak kuah lodeh + sambal sotong + fries & nugget utk kazen2 Qies yg syomel.
Mama siap bawak brownies cake yg syedappp tuu.
Nenek pulak buat rendang tok & tupat..nyumm...tunggula Qies boley mamam nanti!


macam macam ade pagi raya aidiladha.
Mama mashakk tu taw!
Nanti Qies nak tulun mama mashak jugak...yay!




Tgk tuuuuuuuuu,kazen Qies..Abg Haffiy dapnye mamam cake cekelatt.
Qies nak cikit moleyyy?


Pak ngah tulun jaga Qies while mama bz masak kat dapo.
Shukee Qies.
Tenkui Pak Ngah :)



Anak Pak Ngah pon rajen bagi Qies ucu.
Kak Sara baek la,Qies shuke :)
nanti Qies pon nak jadik cam Kak sara,dah pandai baca seawal 4 yrs old!

Auwww sara cam Nur kaseh fav mama jeee.
Mama mencikla si gedix tuu,arini last episode..mama layan ngan Papa & the whole family Papa.
Qies pon join sambil titon kat riba mama :)

Besh happy ending citer Nur Kasih tuuu,Adam & Nur lovey dovey semula.
Qies pon suke!


Pagi tadi nenek ajak seme g beraya kat Klang umah sedara Papa.
Pastu we olss nak visit baby boy,boipren Qies yg baru lahir 9 days ago.
Muhamad Harith namanye.
Niela Bf baru Qies tuu...
Beratnye 2.7kg.

*

*

tarrrrrrrrrrrrrraaaaaa!

Baby "tingkap" gak ni taw cam Qies :)


syomel kan??
Sepadan tak ngan Qies? lol.
hehehehe manyaknye calon matcmaker Qies mama! hiks.


And Qies,Mama & Papa bagi Harith ni,


botol Avent yg besh macam Qies punyeee :)
Dapnyeeeee..cam B***** je rase. Anti Colic & Free Bpa taw..
Pastu mama kasik mama harith nursing Pad utk BF Harith juge..
Hope derang suke la ngan adiah we olls yg tak seberapa tu.


Oke doke ,shangat penat la jalan sana sini tadi.
Nak titon polok polok mama la.

Tata~!
xoxo

Tukang taip,
Mama Qies yg syomel =)

Wednesday, November 25, 2009

Qies g convo kak farra pulak =)


phewwwwwwwwww~!


Finally anak sedaraku yg syomel,Farra Najihah Khairil Helmi graduate suda :)
Dah masok 6 tawon dah next year,so kena masuk tadika pulak.
Since 3 years old mama baba die anta g skool kat laman cerdik precint 9 and now suda lancar membaca..
cayalah kak farra,nanti Qies pon nak masyuk skola laman cerdik gak la..
baru cerdik cam kak farra :)
Tapi kak farra mmg genius sejak baru lahir,umo 6 bulan dah tau cakap mama baba & macam2 word dahh..mak uda die ni yg jaga die dulu..mmg budak bijak!


Now kak farra dah nak masuk 6 yrs bulan 1 tawon depan..
memang terror dah main lappy,main tenet & dah pandai balas balas sms ngan mama baba die.
Budak budak skrg :)
Qies pon musti camtu nanti,pecinta gajet..haha.
Bile farra dtg umah mama Qies,die soke main main ngan adek "Ninina" die.
Mama die panggil Qies "Ninina".
hehehe :)

Pasni farra & Ninina moley layan cartoon kat asterok sama sama ye :)
korang je la konker LCD tv bosa yeee...

Then cam bese la,mama farra mintak tulun mama Qies jadik official photog utk majlis convo anak sulongnyeee itu [ tak lama agi pat adekkk,yay!].



So inilah hasil "tembakan" by mama & papa Qies,



Congratulation Kak farra :)
weeeeeeeeee beshnye dah grad..
Qies pon tak sabau nak pakai jubah cam mama penah pakai ni kat UPM dolu...



barisan anak anak kecik yg syomel & bijak bijak belaka :)



kecik kecik agi dah merase convo,amik skrol & pakai jubah!
beshnyeeeeeeeeeee :)
happy moke parent masing2..sejuk pewot mengandongkan budak2 ni...



Bakal bakal angkasawan,saintis,doktor & Marine Engineer kot =P



ala syomelllllllnye kak farra & kengkawan menari ayam den lopehh :)
Qies siap joget joget juge dlm stroler :)



Family potraiture in green pulak :)

Papa Shayang..nanti 5 year agi kite pulak g convo Qies yeaaa!
can't wait...


Papa beezee jaga Qies while mama sebok captured memorable moment Farra :)
Thank u beebee!



amboi shukeeeeenye ninina ngan Mak ngah die :)



Mama, bile Qies moley pakai jubah cam kak farra tuuu???


Timang tinggi tinggi sampai pucok atap...
belom tumbuh gigi dah pandai main tenet..lalalaallalalala~




Baba farra kehapiean tgk anak dara nye suda convo,juge mamanye :)


Loving kapel mama & baba farra



alamakkkkkk ade budak ticik nak ngorat anak dara ku yg bam bam daaa..
haip!!



Mama farra yg tak sabau sabau nak timang si kecik dlm pewott :)

Yay Qies nak pat kazen bulan may tawon depan..kotla sama bufday ngan mama Qies 14 may.
Qies punye bufday dah dekat sama nagn mak ngah kan,virgo girl...
tawon depat celebrate shame shame eyh mak ngah!


Sekian photosharing utk hari ini.
Will update more & more [ pehhhhhhhhh..almost full dah external hardisk mama ngan gambo,ape taknye hari hari asek captured moments my shayang itew].

Korang korang larat lagi keee nak tengok ??

T.U.N.G.G.Uuuuuuuuuuuuuu :D


Tuesday, November 24, 2009

.Terapi stress ku bile bersama kamu kamu.

Adoila hai gile gaban beezee tahap dewa dewi arini dok prepare board paper.
[Kolig ku jgn tanya ape dalam board paper itew hoke,very the p& c.]
Ape yang pasti,naik berasap fale hotak gwe buat ayat boombastik utk convince all the orang orang bosa itu seme dalam paper itu.Phewwww!
Hope approve la,amin..
Amin amin seme kolig kolig ku...
Baru worth it stayback till 7.30 tadi,cian my laling Qies mama alek lambat.
Siap cebik tu time mama sampai umah tadi :(
Siap tanak pandang muke mama die ni..
huwaaaa..sob sob sob...
majuk ye yayang?
Baru 2 bulan dah pandai majukkk,budak budak skrg..


Pestime ni mama alek lambat cenggini pas Qies lahir.
Dulu bujang ape ade hal hari hari pon stayback till 8-9 malam.
workaholic ,horlick tak hengat punyoooo.
kan ankel edan kan?
Now kalu betul2 perlu saja.
rase ralat oke tak gomol gomol manje my sayang berdua itu.
My little pwincess & darling hasben must be my no 1!


Today,For the 1st time we oll anta die p skool kat umah babysitter die,antie maria.
Umah die 1 floor je ngan umah we olls,so senangla nak hangkut barang2 die.
Lunch hour tadi mama alek umah cam bese,so we decide anta Qies bagi training dulu sejam dua.
Humangaihhh kena terkam si Qies dek anak akak tu & baby lain.
Riso juge tgk derang gomol Qies,tapi tawakal jela.


Mama pack siap2 dalam bag barbie Qies mami poko 4 pcs & baju tido, selimut bantal tilam & segala mak nenek toiletries Qies.
Mama tunjuk ajar berapa sukatan ucu enfalac A+ tu,then bitaula camana nak buat kalo Qies cranky seme then teros rush balek opis.
Gile mengah weh..
Sowi antie hawa tak pat borak time ko datang tadi.. Ko taula kan aku super duper beezee,lenkali k kite temukan power puff kesayangan kite. Aku memang dah lama nak jupe Fatin bagi legging syomel tu!

Mama ingatkan nak anta Qies jap je,tapi..
Tapi sbb mama manyak hamat keja cam nak fengsan so sampai dekat maghrib tadi papa Qies amik :(
Papa Qies beezee ade banyak hal nak setelkan b4 naik kapal next week.
[huwaaa..* sob*sob*sob].
Sedey bile kenangkan Qies akan berpisah dengan papa kesayanganye utk 3 bulan.
Ape bole buat,papa cari rezeki utk kite yayang.. Kite berdua kena bertabah ye cayang!
Pasni mama sendirian akan membesarkan Qies..
Camanala agaknye..hope Qies behave & gud girl.

Arhh malas pk lagi,later on la citer.
Bile citer pasai nak naik kapal ni mmg membuatkan mama tak keruan.
Saat yg paling tak digemari dan sayu bile memikirkannye.
*sigh*


So tadi a few loyal reader, kolig,& friends of mine keep asking mananye tak hapdet blog?
Mananye gambau Qies yg syantek menarek bam bam?
Adoyai ade pulak peminat fanatik /kipas susah mati Qies ya? lol.
[sile jgn sentap ngan statement mama die yg ntah hapa hapa ni].

Sowila mmg tak dan nak berblogging,kat opis dah mmg bz gile..kat umah pon sama so many housechores to setel.
Yela dah ade baby ni mase kena divide sebaek mungkin.
Yela ibu berkerja kan :)
Dengan limited time ngan Papa Qies lagi,seb baek Papa sangat memahami.

Thank u Beebee!
Mama luv u load..
Mwahhh..



Oklah enjoice our weken activity pixas;


During Engagement Ceremony at Pee Dee..cam bese we olls hangkut camera dslr bosa gabak tu..

***


***


***

Mama fav pixas,captured by Photog to be..Mr Ekhram a.k.a Papa Qies...
Also my current wallpaper :)


Qies : Mama..munge ape tuuu? syanteknyeeeeeee!

maken terror aggh papa hamek gambau..i lioke this sweet moments :)
Boley la papa,coti coti amik gambau org tawen..wakakkaka..


Belahan jiwa yat & ekhram...

mama & papa's fav pose :)
Qies manje je bile camni..gewaam!


Our family potraiture

I love both of u so much~!
My everything.
.kamu kamu sandaran hatiku.
Inspirasi & aspirasi mama..

Mama sayang sayang sayang kamu berdua...
.sampai syurga.



Yiehaaaaaaaaa kebaya ku kembali bersarung :)
Hot mama katakan,ahaks..sile jangan muntah darah!
wakakakaka..

Budak syomel yatekhram...



eeeeeeeee syomelnye pacifier die,kasut die,mitten die...
anak sapelaaaaaa ni?


Juge Qies adalah kesayangan seme org...

hamboi sukenye anak mama kena gomol & poloking yeeeee :D
our friendly baby :)


mama sayang Eryssa Qiestina...
Nothing gonna change my love for u my dearest pwincess~!



Qies dimake overkan by mamanye yg suda ilang ingatan asek nak sopeng utk Qies :)
Syomel tak Qies.lol.



happy moments at engagement ceremony.
Hmm camana la agaknye kalo Qies yg tunang nanti ye? lol =P

karer biru dah mcm tema wedding mama papa.



Dan Qies asek berpolok poloking ngan Papa kesayangan nye....
+_______+


Papa yang gigih menjaga Qies sejak mama naik work.
Mr mama :)

Thank u papa shayang beebee.
u'r such wonderful husband & daddy!

We luv u sooooooooooooooooooo much.



Jelingan anak dara ku yg persis Papanye :)
Sangat tak bleh blah kan!



Hmmm mama rase nak polok die aje!

Shayang Qies,my bundle of joy.
Budak mutuk machammm..menggade gade lemak berkrim cinta hati mama papa :)


Oke mata cam dah kena gam gajah ni.
Suda 12.40am.
Comfoter suda memanggil manggil dengan manje musyuk masham ku itew :)
Hujan hujan lebat gini pulak.
Continue later with many more mables pixas.

Stay tuned =)

Sunday, November 22, 2009

Tido lena penuh senyuman =)

Hehe..macam ape je kan title?
Macam iklan mami poko fav Qies je :)

We olss baru je sampai dari PD neh.
Ni tgh tggu washing mashine siap basuh baju yg banyak hamat tuu.
Almaklumla dari Jumaat malam agi we olls dah cau cin cau umah Papa Qies kat Teluk kemang PD.
nenek Qies sgt merindui cucu kesayangan die ni..
So tak sempat nak basuh baju seme.


Weken sangatla hectic & full of aktivity.
Putrajaya -Peedee- Melaka-Peedee- Our home sweet home Putrajaya =)
Hmm travel saja Qies!


Sabtu g majlis tunang sedara Papa kat pasir panjang PD.
Tadi g melaka ade gath family papa Qies kat umah mak ngah Qies kat paya rumput dan sempat gak g MITC melaka g tgk expo.
Humaaangaaai very the jamto,ramai gile babas org.
Kat PD pon toksah kata la,jamm habesss..yela musim cuti skola dah mule kan.
Suke sgtla org g PD,sok Qies senang je..nak mandi laut jalan kaki je dari umah nenek die.
Dah kebetulan papa die keja laut,umah pon tepi laot :)

Dah pukul 12mlm dah ni, tak reti nak titon agi mama Qies.
Papa & Qies dah selamat "belayar" dah.
Dah mimpi mimpi indah dah.
Papa for sure kepenatan drive sini sana,Qies pulak dah jupe babycot puteh kesayangan die tido lena penuh senyuman la apalagi.


Hmm 2 malam kat Peedee,Qies cam cranky tamau titon sgt.
Kejap kejap die tersedar & merengek.
Risau hati mama papa,dok pujuk & dodoi2 die.
We olls dok baca bacakan zikir munajat, ayat kursi & ayat 3 kul tu.. pastu hembus kat dahi die..alhamdulillah pastu die tido lena smpi ke subuh.
Tula baby baby ni kan,kadang2 ade "benda" yg kacau die.
Lagila umah nenek Qies tu dekat dekat laot.
Then mama rase Qies windu baby cot die,sbb Qies memang suke tido dalam cot lately ni.
Pastu rasenye Qies nanes sbb kena bite dek nyamok jahattt.
Pagi neh cian die merah merah bintat dahi die.
Padahal dah pasang dah obat nyamuk kembang cam kipas tu.
Mama bole lupe pulak nak bawak tudung saji die tu,ingatkan cam uma we olls ni seko nyamuk pon tade,tak larat nak naik tgkt 10 kot =P


Oh yea citer pasai baby cot..
Mama finally jupe gak baby cot idaman mama karer puteh suci bersih tu kat mydear warehouse sale last 3 week.
Ikot rega original 5 rat++ tapi sbb sales dapat 350 siap ngan tilam empok die.
BERBALOI BALOI U!
Cume tula mama still cari bedding set die,kat mane yek nak carik yg menarek?
So far mama guna kain batik mama je as cadar,suke pulak Qies.
Agaknye ade bau mama die kot :)

Mama & Papa decide ajar Qies tido dalam cot sbb Qies dah start melasak tido.
Taleh titon bawah ketiak mama slalu coz takot tertindih ke ape,for safety reason :)
Dahla memasing tido brutal habes,hahahahha.
Kang terpenyek pulak si tecik,better beware la kan.
Tapi mama & papa tak jaoh dari Qies,tetap titon seblah cot Qies je.
Yayang amau nanes ye..
Qies kan gud girl :)
Ummmwaaah!



auwww beshnye titon dalam cot ni mama..
nak pose kuak lentang ni..
auwwwww berbaloi baloi la mama!



Babycot Qies ade roda 4,so senang nak adjust kemana mana.
Bile mama nak g work,mama tarek kat tepi L shape sofa papa,die sleep tepi papa :)



Mama letakkan toy yg ade bunyik2 n warna warni utk Qies main main dalam cot.
Die suke sgt,siap cenyum cenyum dalam cot :)


Hasilnye bile bangun pagi,


*

*

*

So happy & tak cranky sbb dapat tido yg besh :)
auwwwww chak!


Qies kena ucapkan tima kaseh kat papa taw,sbb papa yg susah payah beli & installkan Cot Qies yg syomel ni..

Nanti mama carikan bedding set yg syomel jugak ye yayang..
yang penting mama suke sgt cot karer puteh camni!
[mama die yg eksaited..hehe].


Papa gigih pasang babycot utk pwincess kesayangan die :)
Memang BERBALOI BALOI sbb Qies suke!



Oke daa,near kul 1 pagi da.
Harus menidurkan diri ni coz mau g keja dahh arini.
Later la ai share gegambo santek menarek the 3 of us lepaking during the weken ya..
Sangat malas mau tranfer & edit dari dslr kesayangan itew.

Salam & nite :)
tata!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails