yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, May 23, 2014

Hikmah tersirat di sebalik ketentuan ilahi.





Assalamualaikum and hyeee semua :)

Entri pertama untuk bulan Mei.Ahaks :P 





Teman sejati momma selalu selamanya.
Teman pengganti? belum lagi. masih dalam rahsia Allah :))

*jangantanyaboleh?*

memang sekarang ni 1 entry untuk 2-3 bulan kot.motip, sekarang lagi senang momma nak share dekat instagram, fb or whatsapp.Guna handphone sambil golek-golek je :P Nak bukak lappy tu memang hari-hari, tapi nak menaip kat belog tu alahai super malas betul.Kesian semua dah rindu, teheheeee.

Sekarang memang sibuk sangat dengan kerja, kalau kat office tu macam tangan octapus.meeting sana sini berjam-jam, dengan attend macam-macam hal, dengan segala mak nenek audit, nak interview orang bagai, dengan nak melayan calls, email, whatsapp dari staff, belum masa nak presentation dan buat report.phewww.Almaklumlah kije seorang HR ni, super busy sangat.But alhamdulillah, i'm blessed.Dalam kesibukkan tu dapat juga mengubat hati yang duka lara.Ecehcehceh.puiii.

Seriyesly, sibuk tu pun macam pengubat.Lebih baik busy kalau tak lagi teringat hal-hal yang tak perlu dikenang.Cuma bab stress kerja  tu kat memana pun tak boleh lari.Hadap jelah.Cari rezeki mana ada yang senang, petik petik dapat.Memang tak la kan.Allah nak kita usaha, doa dan bertawakal.


cerita weekend lepas, momma kena handle career fair so momma angkut qies sekali.sebaik buat kat hotel so sejukkk dan comfy, qies behaved je teman momma work, dengan aman momma interview candidates.

Bila sampai rumah, si cantik manis sorang ni lah konker sepenuh masa momma.Dia dah nak masuk 5 tahun, alaaahaaai sangat-sangat bijak dan banyak akal.Bila momma balik rumah je, mesti dia buat presentation, dengan kije skool dia.Dengan hobby melukis dia, ai tell yu my qiestina very the creative girl! Dah lukis, dia kaler, lepastu tampal.Impress sangat. Ini bukan nak up anak sendiri ke apa, tapi memang realiti.Bab-bab berseni, memang A.Memang sah ikot macam momma dia, suka sangat bab-bab kreatif.Heheh.Weekend ni qies selected utk colouring contest.

Sesungguhnya bagi seorang ibu, anak lah penawar duka lara  penguat semangat bintang dan bulan :)
^_^
Qies memang hari-hari without fail buat hati momma berbunga-bunga.Tersenyum dan ketawa dengan keletah dia yang ala-ala ratu lawak tu.Bersyukur sangat momma, sekurang-kurangnya Allah anugerahkan eryssa qiestina sebagai peneman momma dunia akhirat.



momma sayang dia ketat ketat, to the moon & back!
Bila balik kije, dapat tengok muka dia pun dah melting.Hilang semua fenats.



Oh yea, bulan ini momma baru meraikan hari lahir yang ke 23.Ahahahha.Silalah terbalikkan angka ittewww.
Muka muda remaja lagi kan? hikss hiksss.Terima kasih buat semua yang wish dan mendoakan saya.Semoga termakbul doa-doa kalian itu. Deep sangat kata-kata korang tu.Ai tauu ramaaaaaaaai sangat sayang saya dan qies.I Heart it so much! terus doakan saya dan qies yeee semua.


Pertama kali diraikan oleh rakan rakan sejabatan (HR) di kampeni gergasi tempat mencari rezeki.
Hello anonymous, tempat saya kije ni memang 'gergasi giant sangat'.Plant seluas 84 hektar, jalan kaki memang tak larat occay! Tak caya maila datanglah interview dengan saya.Huehuehue.




sambut hari lahir dan qies sambut hari ibu untuk momma dia yang sejati lagi mithali (lah sangat) ini :)
Thanks my lil yayang, tecik tecik pandai dah pakat-pakat sama makcu nak sepraiskan momma.Mana datang bakat suka sepraistu if bukan dari momma awak kan.hehe.






Terbaru dari momma dan qies , fresh from handphone hari ini.ahaks :P
#prayformommaandqies


Alhamdulillah, kehidupan semakin semakin baik selepas diuji dengan berat.Allah itu maha kasih, maha penyayang, dia tak pernah terus biarkan hamba-nya bersedih.Kadangkala dia bagi kita ujian sebagai salah satu sentuhan kasih sayang dia. Dia nak tunjuk something much better dia dah sediakan untuk kita.Syukur, untuk kita jadi lebih baik, meninggikan darjat dan beroleh pahala dari kesabaran itu.In sha Allah..

*Deep*
Petikan dari buku motivasi kegemaran momma 'rawatlah hati' by Ustazah Robiah Khamzah.
Bila tengah down, baca banyak kali ayat tu terus datang semangat.


Saya nak kongsikan tips, bila kita rasa tengah down sangaaaaat tak kira sebab apa pun,  kadang rasa sempit gila dada nak bernafas pun  rasa susah.Ai feel it many times sebab kusut sangat fikir berjuta masalah. Caranya ialah banyakkan membaca surah Al Insyirah (Alam nashrah)..Baca 3 kali raup ke muka, sapu kat dada dan belakang badan.In sha Allah lepas tu rasa lapang je fikiran, tenang yang susah nak describe macam mana.Baca dan yakin sungguh-sungguh Allah sebaik-baik penolong.Sebab dalam ayat 6 tu maksudnya 'Sesungguhnya selepas kesukaran itu ada kemudahan'.

Ayat tulah yang momma pegang.
Percaya kesusahan takkan selamanya.
Pahit akan manis akhirnya.
Tiada duka yang abadi.
Padamu ku bersujud.
Cinta sesungguhnya.

Eh semua dah macam tajuk lagu ;p

Buat semua yang tengah bersedih, La tahzan innallaha maana.
sabarlah, Allah selalu bersama kita.Istighfar banyak-banyak.

Buat yang tengah gembira dan bahagia, bersyukurlah :)
Kebahagiaan semua datang dari DIA yang memiliki segalanya.Termasuk hati kita dia yang bolak balikkan.

Bangkitlah  dan buatlah segalanya kerana Allah.Dia yang tak pernah tinggalkan kita.Dia yang selalu mendengar doa-doa kita biar bisu tanpa suara,

Indeed, everything happen fo a reason.
-_______-




Saturday, April 26, 2014

Sampai akhir.




Kasih ku berjanji selalu menemani
Saat kau bersedih, saat kau menangis

Aaa.. kan ku jagaAaa.. segenap cinta yang ada untukmu
Selama nafasku masih berdesahDan jantungku terus memanggil indah namamuTakkan pernah hati ini menduaSampai akhir hidup ini
Kasih ku berjanji selalu menemaniSaat kau bersedih saat kau menangis
Selama nafasku masih berdesahDan jantungku terus memanggil indah namamuTakkan pernah hati ini menduaSampai akhir hidup ini

Judika Feat Duma






momma loves you to the moon & back! :)


Tuesday, April 1, 2014

Aturan Dia tiada yang sia-sia.



Assalamualaikum sayang-sayangku yang dikasihi semua.

Eceh-eceh.Ayat nak jiwangness terus.Dah 3 bulan hilang, tup tup muncul lagi kat belog.On hiatus gitu.Hehe.
Here we go --

Kemana aje momma qiestina yeh?

-_-

Owh tak kemana pun.Ada je membawa hati.Ahaha.
Dah kenapa?
Ayat-- sangat tak boleh blah gitttewww.

Motip? merajuk dengan mak enon laah, suka tawww drop komen meluruhkan hati dan perasaan ai :(
Eh takdelah.Tak kesah pun komen-komen tak membina semua tu. Since jadik blogger tegar since 2008 dah kebal kot dengan kata-kata nista.kuikuiukui.6 tahun tuuuu berbelogging.Diam tak diam lah kan.Kalau dibukukan dah setebal 8000 muka surat kot.Belog inilah yang mencatat suka duka pahit manis.My llife journal, kisah klasik untuk dikenang.Biar qies dah besar esok dia read back all her stories.


Kenapa momma tak reti reti hapdets ini belog?
The main thing is i am so busy like a bee, pak menteri pun tak sebusy ai.Like siyesly, mana nak cope dengan never ending office work, yang segala-gala nak kena buat dari A to Z.Jadik eksekutif je pun, tapi OMG memang lah very the multi tasking.Tak payah citerlah nanti stress :P

Plus tugas hakiki sebagai seorang momma kepada si cantik manis Eryssa Qiestina sorang tu.Yang dah berusia 4 tahun 6 bulan, yang dah skool tabika, yang mulut yaaa hampun very the mak nenek one, yang pandainyeee lah hai tanya soklan boombastik kat momma *gulp* dan seringkali menuntut perhatian 24 jam.
Tu yang balik rumah je mesti spend quality time  dengan qies.If bukak lappy pun just tengok fesbuk dan mengadap kije office yang tak sudah-sudah.I rather buat kije from home dari stayback kat opis till lewat petang ke malam.Sebab rasa tak larat dah kepala fikir kat office tuu.Tengok suasana pejabat yang melambak dokumen tu, memang mengundang tekanan.If buat kat rumah, at least boleh golek-golek dengan qies lagi.Boleh ada masa chilss chilss dengan anak.Dilemma ibu bekerjaya, mana nak cope dengan kije, mana nak layan anak.But, for the sake's of future, redha je :)

By the way, today genap 6 months momma officially berkhidmat dengan kampeni gergasi di kluang ni.Rezeki back for good di tanah kelahiran.Allah plan it perfectly.

Oh well, dalam tensi tensi tu bertahan juga.pftt.Biasalah dugaan bekerja ada je kat memana.Lelagi dalam line HR ni jumpa beribu jenis manusia yang macam-macam.Dikelilingi majoriti pekerja lelaki pulak tu yang memerlukan kesabaran dan kebijaksanaan.Yang penting kena kuat.jadikan sabar dan solat sebagai penolong kita.momma punya terapi biasalah makan dan sopeng! Hehe.Self rewards katanya.Tapi takdela momma nak beli items memahal, biasanya stuff for qies jugak.Baju bajan dia, makan-makan etc.Momma sekarang gile kumpul shawl lah pulak, dulu memang tak reti dan takde masa nak berlilit-lilit shawl sebab qies baby dan kecik lagi, now dia dah anak dara momma bolehlah melaram macam maklang dan makcu diye.Semuanya pengaruh adik-adik.But yes, i lioke it.Bukan maknanya bila kita berhijab tak boleh nampak stylo kan.Yang penting kemas dan sopan.Dan gorjes *ahemss*.


In term of personal life, macam nilah.Takde apa yang menarik nak diceritakan.About my currents status, i know ramai sangat yang berteka teki, buat spekulasi sendiri.Dah macam kehilangan MH370 pulak.Err.
For those yang dah tau, i really appreciate it for never ending support and doa's.Yang sangat empati dan memahami.Yang tak berhenti bagi kata-kata semangat kat whatsapp, email, instag, mukabuku semua.Tima kasih atas bahu bahu yang sudi dipinjamkan itu.I heart yu so much.Dan for those yang still belum tahu, takpe if korang tak tahu.Dalam life ni ada benda yang kita boleh share dan tak boleh share dengan umum.Harap kalian semuanya mengerti ye :)

^_^


Dun worry my darling friends, family and readers.I'm okay.*deep inhale*
:)

Terus senyum.

Semua yang ditentukan ilahi adalah yang terbaik untuk kita.I'm pretty sure.
I'm blessed after a years, i'm still survive.Saya kuat dan saya mampu menghadapinya.(ayat motivasi selalu).
Lagipun momma yakin jalan yang Allah tentukan untuk momma dengan qies dah tersusun rapi, biar tak tahu kemana destinasi-nya nanti.Pasti, ianya terbaik darinya.
Bukankah janji Allah tu pasti..?


Alhamdulillah, thank yu Allah for the strenght and blessing.
Betul kata seseorang, bila Allah tarik sesuatu yang kita sayang dan kita redha.Allah tu akan gantikan dengan sesuatu yang lebih baik.Sesuatu tu banyak mekanisme.mungkin rezeki kita dipermudahkan, dianugerahkan ramai sahabat yang ohsem etc.

Syukur ya Allah yang tak pernah membiarkan hamba-hambanya terus menangis dan bersedih, kerana selepas kesusahan Dia sudah menjanjikan kemudahan.Dia menguji sekadar yang kita mampu.Dan tak ada yang sia-sia  diatas tiap apa yang telah diaturnya.

Dan di atas segala-galanya yang satu ini paling momma syukuri, angerah terindah dari-nya.Penawar duka lara.Yang takde jual kat Alamanda, pavillion, Ikea dan sewaktu dengan-nya.

.




.



.



*sumber senyuman dan kebahagiaan tak bertepi momma*


Sampai berbelog lagi.Tengoklah nanti if ada masa harus mengomel lagi di ruangan yang satu ini.
Jodoh pasti bertemu, ahaks :P

Dah kenapa, tetibe lagu afgan punya title?
motip, lagu faveret qies, lapanblasss kali dia pasang tetiap hari sampai hafal dah.Tapi momma pun suka sangat lagu ni.Feeling lovey dovey giteww.

Okbai.Nak solat isyak dan bermimpi indah-indah.
Indah sangat.

Dan ohsem pastinya.


:)


Wednesday, January 8, 2014

Assalamualaikum 2014.Please be awesome for me pliss :)





Assalamualaikum sayang-sayangku semua :)
-__-
Happy new year 2014.Yeay 1st entry.




mesti sangat rindu saya kan u all..?


Lamanyaaaa lah hai tak blogging.

Near 2 months dah tak mencoret pape disini.Oh Em gee, my life lately so so busy and fully occupied with tight deadline kat office,Ini pun sambil menyiapkan slide show untuk presentation kat meeting penting esok pagi.Aduhai, dah macam  zaman universiti dulu-dulu rasanya.ketar kaki bila fikir nak present depan all the bosses semua.Hmm macam nilah kije kan.Tak challenging bukanlah namanya kije! *be positif momma, gambatte!*


But so far worklife under control, even sometimes stress tu tahap gaban sebab dealing dengan segala macam kerenah macam mak nenek pelbagai jenis manusia, alhamdulillah i still managed to do it.Tarek nafas dalam-dalam and be cool.hehe.

Terlalu banyak benda nak share dengan u all kat sini,  tentang kije, tentang life, tentang family, tentang buah hati momma eryssa qiestina and bla bla bla tentang macam-macam hal.Previously adik kesayangan saya, maklang sakinah selamat diijabkabulkan dengan kekasih hatinya pada 3.1.14 yang lepas.Syukur alhamdulillah.Finally, dengan sekali lafaz akad both of them tying the knot dan jadi sepasang kekasih yang halal.Doakan semoga mereka kekal ke jannah dan dikurniakan ramai anak yang soleh solehah ye!

momma tau ramai follow cerita maklang & hubby dia, beratus likes pix wedding derang kat fesbuk.Retis sungguh, kalah qies.kuikuikui

:p




The solemnisation day firdaus sakinah 3.1.14 
Qies is the one happy girl sebab finally dia dah dapat 'Daddy paklang' yang selalu sayang dan manjakan dia :)

Alhamdulillah.sejak paklang serumah ni sket sket paklang je dia panggil.almaklum since qies baby dah kenal paklang.Semoga paklang & maklang bahagia sampai akhir hayat dan cepat bagi qies geng! :P






Welcome to our happy familia dear paklang firdaus :)
*wedding reception day 4.1.14, kami semua beremerald green*


Itulah  antara sebab why oh why blog sangat berhabuk.Saya tau ramai sangat feminats belog ini rindu sangat ngomelan saya.Hari-hari ada je yang pm, whatsapp & emel bile ni nak updates? Oh well, dengan busy kije, uruskan wedding maklang -- almaklum wedding planner sesangat dan tugasan 24 jam tanpa henti being a momma to eryssa qiestina! Haaa, tugas momma tu yang paling busy kot ;p

^_^

Apepun ai heart yu beary mucho my darling readers :)

Nantikan updates momma qies  yang seterusnya dengan berjuta-juta pix gojes utk dikongsikan bersama kalian selepas ini eh.Jangan tak setia dengan belog saya tau.Saya ada cuma berhibernasi sekejap je ;p
Till then, sambung next episode.Hope momma ada free time nak mengomel di ruangan faveret ini lain kali.

Insha Allah.


Saturday, November 9, 2013

Andai tiada bahu untuk bersandar, masih ada dahi untuk kita bersujud.




Assalamualaikum semua :)


Hyeeee after long time on hiatus.Hibernate mode.Ke log off mode *lol*
Rindu kami tak my beloved followers belog readers..? Soklan tak boleh blah sungguh.

Dah sebulan lebih rupanya medan ngomelan momma qiestina ini sunyi sepi tanpa cerita terbaru.Sememang-nya kesibukkan berganda tak mengizinkan untuk berblogging, mencurahkan apa di minda.Tapi buat semua yang merindui cerita kami, sentiasa ada updates di fesbuk & instagram kisah si syomel kesayangan saya disitu.Yang tak memerlukan 18 ratus patah perkataan untuk dikarang.Hehe.

Life is easy with insta & fb.Maklum handset 24 jam ada disisi.
Bajet retis.

Alhamdulillah, kesibukkan tambah berganda sejak sebulan yang lalu kerana momma dapat kerja baru.Still in line human resources cuma kali ini disalah satu kampeni yang agak besar ( memang luasss sampai 84 hektar, kalau jalan kaki siyes tak larat). Bagus boleh menguruskan momma kot.Syukur, berkat kesabaran dan doa finally Allah tempatkan rezeki qies melalui momma disini.So far kije masih nak catch up, maklummm banyak benda baru nak belajar.Apapun seronok sebab rakan-rakan sekerja kebanyakkanya sangat user friendly dan bagi kerjasama.Semoga Allah terus memudahkan urusan kerja momma disitu..Terima kasih semua sebab tiap hari doakan yang terbaik.Saya tahu sebab setiap hari ada je kata-kata positif di whatsapp, emel & inbox untuk momma.Haish tak tahu macam mana nak balas segala kebaikkan sahabat  sahabat semua yang sentiasa ambil berat tentang diri ini, tentang qies..Like seriyesly.I owe u guys so mucho, Allah je mampu balas kebaikkan kalian pada kami :)

Actually momma curik masa sementara qies tido ni.Kepenatan betul dia, dah dekat 4 jam dia tido ni.Mungkin kepenatan semalam qies temankan momma bercareer fair kat JB.Hmm mujurlah qies sangat well behaved, dia buat hal dia sendiri je masa momma work dan melayan sessi interview dengan job seeker serata alam.Pertama kali momma outstation since kije kampeni biarlah rasia ni, Haha.Mana yang tahu tu tahulah, nak warwarkan sangat nanti glams sangat,choyy =P

Sekadar catatan pengalaman, best invovle dalam career fair, jupe memacam jenis orang.Ada adik-adik fresh grad yang datang minta kerja, teringat zaman momma muda remaja lepas grad dulu.sangat desire, passion and berkobar-kobar semangat.Yelah nak mulakan new life first job gitu.Nak gunakan segulung sijil yang ada.Setelah berhempas pulak study kan.I feel u guys.Tak mudah nak dapat sijil tu semua.Bersengkang mata kot.


masih berkisar tentang kerja, nasihat untuk adik-adik yang baru grad tu,  jangan memilih kerja sangat.Apa yang datang tu kita grab je dulu.Kadang apa yang kita rasakan tak kena dengan jiwa etc tula yang terbaik bagi kita.Peluang baik tak selalunya datang ye dik.Kak yat korang ni  bercakap berdasarkan pengalaman, teringat masa memula grad tu dapat kije cashier guardian je, tapi dari situlah kenal ramai orang dan contact untuk dapat kerja lebih baik.Tak lama lepastu dapat kerja opis kat putrajaya dari post kerani cabuk je sampai bertitle Eksekutif katanya.Ya, sabar itu indah.Mana ada satu benda yang senang petik jari je kita boleh dapat.Bila kita pernah merasa susah,kita akan lebih hargai kesenangan yang kita dapat.Trust me baby.You will find it.


Well, juggling antara career dan menjaga qies yang menuntut perhatian 118 peratus ni kadang kadang momentum tu down juga.To be honest,memang tak mudah jadi ibu bekerjaya, terkejar kejar masa.Penat tak payah kata sebab seawal pukul 6 pagi dah bangun bersiap bla bla, balik rumah pun matahari dah nak hilang.Antara kerja yang menuntut komitmen dan tanggungjawap sebagai momma.Bila balik kerja pepenat, anak dah merengek nakkan perhatian, maka kesabaran yang tinggi diperlukan.Kadang tak sempat nak mandi pun, dia dah minta dilayan itu ini. Kadang sangat drama queen,dipujuk pun tak mahu.serba tak kena.Dah kena tinggal 9-10 jam sehari kan,dia tuntut balik hutang masa dengan momma dia, saja dia tunjuk perangai manja.Biasalah budak budak.Tak drama tak sah.Bila dia takde depan mata kita juga yang meroyan rindu.

Tapi sebenarnya momen bila balik rumah nampak senyuman anak itu satu terapi terbaik.Automatik hilang penat segala.Bila si kecik sambut kita balik dgn riang dan teruja melepas rindu terpendam.Kan geng momma's..?

^_^



Kehidupan sekarang alhamdulillah semakin baik.Benar, ada hikmah diatas tiap yang terjadi.Tak selamanya hujan, tak selamanya langit mendung.Tak selamanya susah.Akan ada mentari yang bersinar.I'm strongly believe, tiap apa yang ditentukan semuanya terbaik untuk kita.Walaupun tak mudah nak lalui saat saat situasi sukar yang kita tak pernah jangka akan terjadi dalam hidup kita, sooner or later Tuhan akan tunjuk apa yang tertulis sememangnya yang  terbaik untuk kita.Walaupun kadangkala kita rasa life ni macam tak adil, kenapa mesti terjadi sesuatu yang buat hati kita patah remuk redam, masih ada sisi baik di dalam ujian itu.Allah tu nak tengok sejauhmana reaksi kita bila diuji.Semakin mendekatinya atau menjauh? Selalu tanya soalan tu pada diri sendiri.Kalau ujian tu buat semakin kita bersujud merintih berdoa padanya, maka ujian itu berkesan utk kita.Yang penting jangan jemu berdoa sebab dia maha mendengar dan maha memakbulkan segalanya.

Bila kita diuji dengan sesuatu yang berat, baru kita tahu betapa kuatnya kita.
Ujian yang hebat hanya untuk orang-orang yang hebat, insha Allah.Saya selalu pegang kata kata ini.Dan kerana izin Dia, momma semakin kuat hadapi semuanya.Semoga hari-hari seterusnya terus dipermudahkan, bahagia dan gembira dengan rahmat dia.Yang penting sentiasa ada dahi untuk kita bersujud bila tiada bahu untuk disandarkan.


See,kalau momma qies dah mengomel, startlah ayat drama pepetang yang taching taching.Tu maleh tu.Nanti mulalah ada yang kata ini minta simpati etc.Aiyaa susah betul.This is my journey of life, kisah yang tak sempurna di mata manusia, tapi semoga ianya sempurna di mata Dia sebaik baik perancang kehidupan kita.
I'm okay orang nak kata apapun :)*sesekali kita cuba letak diri kita dalam situasi orang lain, then you will realize*.That its.






    *life inspiration, erti hidup dan nadi hidup ini*


Ok dokie, bersambung lagi di episode seterusnya edisi bebelan momma qiestina.Haha.Nak menunaikan kewajipan dulu.Nak bercerita banyak sangat.Nanti nanti lah ek.

Happy weekend bersama yang tersayang ye semua.Manfaatkan tiap masa berharga yang ada, sebab kita takkan pernah tahu sampai bila Allah izinkan kita bersama semua kesayangan-kesayangan kita.Jaga diri hiasi peribadi.Eceh ;p

Terus senyum dan melangkah ke depan.
Happy happy my lovelies.
^_^


Wednesday, October 2, 2013

Kalian yang nak cantik dan sihat mesti baca entri ini :)







 *** Sticky mode entry, skroll down for new entry.Tapi baca dulu barang baik ni :)

 
 Assalamualaikum ladies & gentleman.

KORANG PENAH TAK DENGAR PRODUK EPHYRA?

tak penah dengar.

 okay sila baca entri ini sampai habis, baca tak rugi.Tak kena bayar pun :)
^___^

 
Ephyra adalah lebih daripada kolagen biasa, sangat berkesan untuk memutihkan , menganjalkan dan melembapkan kulit. Selain itu, ia dapat memulihkan kesihatan dalaman. Iadirumuskan dari kolagen ikan laut dalam terhidrolisis dengan 8 antioksida yang kuat iaitu Acai Beri, Gam Akasia, L-glutathione, Astaxanthin, Acerolla Ceri, Serbuk Tomato, Ekstrak Bunga Marigold dan Superberry.




Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?

Umur 20 tawon dan ke atas --  haha nie ai memang dah kena amik ni :P
Kulit Kering & kusam & kendur
Pigmentasi dan kulit bermasalah ( jerawat)
Mudah Rasa Penat
Daya Ingatan Merosot
Sakit-sakit badan / sendi (oh ini momma selalu mengalaminyaa..)
Metabolisma rendah





NAK TAU APA BESTNYA EPHYRA?


1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri

2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh

3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat

4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema

5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus

6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit

7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar

8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu  makan

9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung

10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah

11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan

12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.

13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia

14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis

15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.





Okay sekarang ni ada promo baikk punyeee, korang better grab! Kata nak cantik & sihat luar dalam kan..Tak salah invest sket :)


 Korang tengok price asal 197 tapi now ada diskaun! weee-hoo.

kalau sesapa nak keterangan lanjut, nak beli tapi belum gaji lagi ke apa, takpe boleh call or whatsapp marliana eh..bole nego nego :)

and bole jugak add kat instagram : anamarliana.




Cer tengok testimonial ni..menarikk!


 
























Fuhyoooo marbeles kan perubahan wajah dia :) 


So berminat nak cantik, gorjes lagi awesome  dan yang penting sihat cecepat grab peluang ini.whatsapp & call marliana di talian 0109828056

Ingat promo sampai 30 Sept 2013 je! Siapa cepat dia dapat!


Saturday, September 21, 2013

Qiestina's 4th birthday bash.



Assalamualaikum semua :)


Alahai baru ada masa nak bercerita tentang birthday bash qies yang berlangsung minggu lepas.
^_^


Momma dah share kat fesbuk a few pix, now masa nak belogkan pulak majlis hari ulangtahun anakanda yang keempat.Dari 3 hari lepas asik upload pix lepastu save lagi kat draft.Tak habis-habis nak buat  1 entry pun.betapa masa sangat jeles, tak sempat dengan hectic kat opis.Balik umah dengan melayan si tuan puteri.Ini pun badan tengah tak berapa sihat, batuk selsema.well, juggling with work and lil' princess memang sangat penat ya rabbi. Tak terkata penatnyaa..Allah je maha mengerti.Tapi itulah pengorbanan seorang momma yang berkerja kan.
Ini bukan merungut, just berkongsi rasa.Kan blogging ni terapi momma.Hehe.


Birthday party anakanda ni sebenarnya macam unplanned.Mula nak buat kat skool je, tapi memandangkan raya hari tu tak sempat pun buat open house, sahabat kamceng momma pun ramai  tak sempat datang ziarah.Raya sebulan singkat sangat kot.kuikuikuikui. (errr baru teringat cerita raya sana sini tak dan pun nak belogkan *lol*).So momma buat sekali harung lah.masak menu simple je, mee goreng, makaroni, kuih basah, buah-buahan dan pelbagai lagi.Untuk  candy buffet dan deko deko as usual momma DIY je.Sungguh penjimatan disitu.Err, momma kan memang minat berkreatif ni, kat majlis hari lahir qies laah segala idea nak direalisasikan, momma teruja. Tahun ni momma pilih tema yellow & pink *wajib* dan bertemakan hello kitty.Biasalah anak perempuan kan.Anak sorang je pun kita buatlah yang terbaik.As long as qies happy dan qies akan ingat momen terindah birthday dia.Dah besar ni bukan main seronok dia!

Yang bestnyaaa tetamu pun sporting datang dengan warna tema pink & yellow.You guys rockss! terbaikk.

;))

Terima kasih kat adik beradik momma semua (paklong, makngah, maklang & makcu) yang sesama gigih masak bawak menu macam potluck untuk hari besar qies dan september babies yang lain.Yes family kami ramaai betul kelahiran september which is qies 5.9, paklang to be 10.9, makngah 16.9, makcu 21.9 & uncle menn -- bf makcu pun lahir 27.9.So secara berjemaah lah potong cake dan meraikan :)




Let's the pix tell the story..



One happy birthday gal :)
Terpaksa potong cake dalam rumah juga sbb qies sangat takut belon! Dah deko cantik cantik sudahnyaaa tak boleh sebab qies sangat mood ke laut bila nampak bebelon.choyy ;p



Deco deco by momma.Ala DIY sesedap rasa jez ;P
bahan-bahan pun recycle je, hehe.







Hello kitty cake! menjerit qies tengok.heheh.
Kat kluang ni tak banyak choice nak cake ke cupcakes cantik-cantik, so apa ada grab je.






alalala syomel tak kak ton? tima kasih kat mummy dina yang hadiahkan gaun super syomel & makngah yang kasi aksesori bling-bling!




Cake cutting time with cousin & friends :)




Some of the moments, menu & deco's.



Untungla makcu & boifren sesama september babies :)




Thank yu bestfriends for coming! Riuh dengan gelak ketawa anty shoba, uncle ir & uncle izzul yang datang bawak pressie ^_^



Pleassing timeee! Hehe.



Adik adik iparkuuu (soon to be insha Allah if ada jodoh) pun share september dgn qies :)
paklang & pakcu.hihikss.




anak-anak bestfriend yang syomelss 3 princess, hawa adila. Before fly g UK utk sambung masters sempat anty awa datang ziarah kami kat kluang ni.Thanks yu darl :)



Ada hikmahnya momma back for good kat kluang ni, kerja sini dapat bestfriends seperti kamu berdua :)
Thanks for always be my shoulder to cry on & jadik mommies qies yang terbaik.*mwahss*



makcu & anty shoba berebot nak pleasing dgn birthday gal :P




kawan-kawan paklang yang sporting, every year mesti meriahkan majlis qies :)
Tima kasih atas kehadiran dan hadiah! :))





Romantika peranten baru anty aini & uncle ijat!



my bestfriend emy & family pun datang!













Gaya daddies penyayang! semua hot bachelor tapi salute lah sebab sangat penyayang pada kanak-kanak.Untung qies ramai uncles :)


whoaaa uncle ir kasi pressie apa tu dalam bag?



makcu sempat agi sepraiskan uncle menn! so schweeet :)
Terkesima si kekasih hati yang pemalu tu.hehe.


Oh yea hari ini 21.9 -- HAPPY BIRTHDAY DEAREST MAKCU!
May Allah bless you in imaan.
We loves you, take care and study smart...




Tima kasih sahabat :)

Pada yang tak diinvite tu jangan sesentap yeh,majlis kecik-kecik je untuk family & bestfriends..Insha Allah ada rezeki next year kita bergathering kat birthday qies lagi.Momma suka buat makan-makan macam ni sebab inilah masa paling sesuai berkumpul reramai dan bersilaturrahim.



Bonda kesayangan qies & Ayah azmi :)
Dah lama tak jupa, sekali jupepotpet tak berenti.hehe.




lotsa pressie! memacam hadiah qies dapat.Tima kasih semuaaa :)




Terima kasih anty aily kasi tudung syomel ni!


Dan kita bersambung lagi di bahagian ke 2, entry bergambar.haha.Insha Allah if ada masa momma akan belogkan lagi segala kenangan terindah Eryssa qiestina.Semua momen priceless.Nanti qies dah besar, qies akan baca semua ngomelan momma ni ;p

Momma hope qies happy dengan semuanyaa dan momma will try my very best too ensure you are fulfill with infinity loves, healthy, safety dan doa momma sentiasa qies berada di dalam perlindungan Allah s.w.t..

Momma harap dapat sempurnakan hidup qies dengan cara yang paling sempurna..Qies dapat nikmati zaman kanak-kanak dengan riang ria.If ada rezeki lebih nanti kita pegi bercoti pulak :)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails