yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, October 30, 2014

Akhir penantian.






Assalamualaikum sayang sayangku semuaaa :)

Aahhaha finally finally after a month ai am back.wehuuuu! Told ya i kan type busy gile gaban memang takdan la nak belog semua ni.Tapi kalau bab kat instagram tu laju je.Motip, guna hanphone anywhere everywhere je boleh updates kan.Kalau belog ni harusla kena bukak lappy semua.Heheh.Alasan ada logika kan?

Ini pun bolehla nak berbelog sebab momma tengah long leave, yeaa long leave ai told yu.momma kena utilisekan annual leave 2 minggu, if ai tak amik kena forfeited.Wuuu sangat rugi disitu.kenotlah kan.Inilah sejarah sepanjang 8 tahun momma kije tak sempat nak amik cuti tahun, sampai kena extend 1 months untuk habiskan.Busy tak busy lah punya kije kat tempat momma keja ni.Huntungla busy kan, at least tak memikir hal-hal remeh temeh sesedih semua rite? Count on our blessing.Ada orang takde kije pun, sian tanam anggur saja.Ok kalau betul buah anggur, ini habuk je kot.So bersyukurlah if kita ada kerja, rezeki dari Allah harus disyukuri.

^_^

Syukur alhamdulillah sepanjang 2 minggu ni macam-macam momma boleh uruskan.Masa yang panjang untuk relax dan berchilss chilss menenangkan fikiran dari kesibukkan kerja dunia yang tak habis-habis.Momma manage bawa qies pegi vacation kat Pahang, Putrajaya, KL,Selangor dengan sahabat-sahabat dunia akhirat momma yang juga mak-mak angkat kesayangan qies. lama dah plan dengan derang semua nak pegi bercuti tapi tula momma free, derang tak free, derang free momma tak free.Macam tula kan hidup wanita bekerjaya macam kami.Ahaks :P

Alhamdulilah dapat juga bercuti sesama akhinya.Allah has a perfect plan for us.Hujung-hujung tahun baru dapat.Bila lagi kan nak bawa si kecik momma ni pegi cuti-cuti terapi.Momma asik busy kije have to spend quality time dengan qies jugak.Qies pun buhsan i asik stay kat umah je.Kena bawak dia kuar jalan-jalan baru berkembang sel sel otak dia yang tengah belajar macam-macam hal tu.Ehehe.Almaklumlah anak momma dah 5 years old dah kan.Mulut memang sesaat tak reti diam, ade saja soklan cepumas dia.Kadang macam burung kakak tua pun ada, suka mengajuk.Penat momma nak jawap.But as momma tak boleh busan layan ragam si anak  dia just  nak perhatian dan kasih sayang :) Dan qies sangat beruntung sebab surrounded with ramai betul mak-mak/pak-pak angkat yang sayangkan dia.Yang tak jemu layan dia.Blessed sesangat.Allah itu maha Adil :)

Qiestina bila datang badmood dia kadang sangat pendiam.Susah betul orang nak dengar suara dia.Amik masa nak warming .Tapi bila dah bersuara petah kemain sampai mak-mak angkat dia gelar qies cikjoyah.Hahaha.lawak gile.Itula kan buah hati semua.

Dan inilah antara momen yang sempat momma rakamkan sempena percutian hujung tahun qies dengan momma.momma rasa kena share jugak dekat sini sebab belog ini memang momma buat khas untuk puteri momma, rakaman terindah untuk masa depan.Dari qies dalam womb lagi kan momma coretkan semua momen qies :)


Biarkan gambar berbicara, eceh!






The latest momma and qies, nothing berubah pun.Just the two of us :)



Setelah sekian lama momma tinggal campus life, sempat menjejak tempat kenangan terindah.Hmm Kolej 14 ku sayang tempat blaja demi segulung ijazah..Dah banyak berubah.Dah ada banyak facilities dalam tu.Yelah  tahun dah berlalu.Harusla kan.momen je tak berubah.






Sempat kami had a luncheon kat sini.Tapi kan kedai tomyam fav momma dengan teh ais fav dah takde :(




qies bersight seeing around kolej kediaman momma dulu! Cam tak caya momma datang sini balik dengan my junior :P 


Dan malam tu kami berdinner bertiga kat Ayer 8, Putrajaya.



Alumni BBA UPM Batch 2002-2005, sahabat selamanya.
Momma Diela & Mimmy Awal je yang available, geng lain busy sokmo macam PM.Takpela bertiga pun dah kecoh sesangat! :)






Sepanjang lebih seminggu bercuti kami stay 'penthouse' sahabat dunia akhirat momma, Nawal.Qies called her mimmy awal dari baby lagi.Sebab qies dah ada Ibu, Mummy, Bonda, mummy semua complete.




qies wif her Ibu Rinie & Mommy Ori. Jalan-jalan shopping at KL.Berchilss chilss dengan mak-mak angkat yang selalu take care qies since qies dalam womb momma lagi.



Bestfriends forever :)
Qies doakan Ibu,Mummy & Mimmy semua dapat jodoh yang terbaik, dapat bagi qies kawan-kawan main yang syomel.qies dah ready sangat jadi flower girls u olss semua.Momma and qies bersyukur sangat punya kalian yang sentiasa disisi suka duka, pahit manis kita harungi sesama.walau qies dah jauh kat kluang, no hal still selalu keep in taching kat whatsapp semua.Bagi semangat dan gelak ketawa dari kejauhan.Dan sentiasa ada dalam Doa.Tu yang paling penting.
Itulah nilai sahabat sejati  kan :)






Sebab qies dok ngan mek kelate, qies pun suka sangat makan nasi biru ni.
Blaja-blaja jadi oghe kelate ye :) 



Kami sempat ke Bukit tinggi Pahang.Saja nak bersejuk-sejuk sambil bersight seeing.Takla sejuk, tapi tempat ni memang cantik nak jalan-jalan photoshoot.Then ada animals farm semua.Nantilah momma belogkan full story about bukit Tinggi yeh.Banyak sangat pix nak share.How eksaitedness qies kat sana.Seronok betul dia dapat tengok fish, swans, rabbit, deer segala.






Happy sangat anak momma bercuti :)




Lagi kami sempat kemana? Haruslaaa kedai roncit rasmi qies satu ketika dulu..




Ahahaha tu dia :P
Setahun lebih dah tak jejak kesini.Tempat permainan qies dulu.




Yeah finally qies dapat kasut idaman dia kat lovely lace, siang malam request.Tapi lovelylace memang takde kat Kluang.




belanja selfie 1! Heheh.Sempat agi camwhore.





Seronot sangat qies jalan-jalan je seminggu dengan momma.Badan pun naik bambam.Senang hati ada momma jaga dia fulltime :)



BerJJCM merata-rata.Putrajaya-bangi-KL.Mana yang sedap semua kami terjah.paling tak boleh lupa haruslah nasi lemak Ramlah kat precint 8 Putrajaya yang marbeles tu! Kalau ada kat kluang ni gemok ai :P





Moke notty anak momma dengan mak-mak kesayangan nyaa :) ahahaha.




Lepas rindu main kat park bawah apartment mimmy Awal.Dah dok umah atok mana ada park macam ni kan :p






Qies sempat ke Birthday bash Party Adam kat PJ.Bersama sahabat yang tak pernah putus bagi semangat thru bitter & sweet memories :)

Thanks Mummy Dina & Mama Mas yang awesome as usual.Nantilah ai full belogkan bout Adam's Birthday Bash.Banyak sangat pix gojes kita anak beranak.Hehe.Well u know me camera addicted :P Tapi sekarang da tak angkut D90 sebab malas berat-berat handbag mak nanti tak vogue.Kamera HP je sudah.hihi.Pakai samsung ai pun dah cun-cun je pix semua kan.Yang penting dalam photograper kena ada skilss yang mantop.Gitu! :P Tak boleh blah ayat tu.



Dan dalam masa yang sama bercuti hari tu, momma sempat bagi qies dating dengan Papa dunia akhirat dia. Momma mohon semua jangan ada prejudis dan  provoke ye.Momma dah mula terbuka nak share tentang ini lepas 2 tahun kot.it's not that easy nak reveal semua ni.Dulu memang momma tak ready, rasa hurt sangat sebab nak melalui saat saat sukar dan sedih hanya Allah yang tahu.But now dah mula accept ini semua qada qadar Allah :) Dah berlapang dada dan back to normal.Alhamdulillah datang kekuatan itu tak lain dari Allah SWT sebaik-baik pelindung dan perancang.

Ada hikmahnya-In Sha Allah.

Belog ini catatan terindah qies, momma nak qies tahu qies tetap ada Papa & Mama macam orang lain, yang sayang dia tanpa syarat.Qies terlalu kecil untuk fahami semua ini tapi sampai masa nanti qies akan faham insha Allah..Takde sesiapa yang salah dalam hal ni, bukan Momma bukan Papa bukan qies tapi semuanya Allah dah tuliskan rezeki jodoh ajal maut.Kita mampu merancang je Allah tentukan semuanya ini.

Apapun, Papa & Mama nak qies tahu kami  sayang qies sampai Jannah.Even momma & Papa dah tak bersama, kami tetap maintain profesional demi qies, tetap sahabat sampai bila-bila demi qies.Just for the sake of qies happiness.Our own flesh and blood.Yang berakhirnya jodoh, namun ikatan kasih sayang antara anak dan ayah ibu takkan terputus selamanya.In sha Allah. Kalian semua tolong doakan yang terbaik ye.Nak doa-doa kalian yang tulus.That it.*momma okay dun worry*

Past is past, move on :)
Allah lagi tahu apa yang terbaik atas semua ketentuan-Nya.
Redha, pasti ada rewards akhirnya.
Allahumma Ameen.



Dan momma happy sebab qies happy sangat jumpa Papa dia.Schweeet momen qies dengan Papa dia.Anak manja seorang harusla kan.Qies dah 4 bulan tak jumpa Papa, Papa dia sailing.Reaksi qies? nampak je Papa terus minta dukung dan bermanja.Terharu momma tau tengok scene tu.hehe.Anak momma drama queen sangat.



si muka kopipes :)



Happy main suap-suap makan dengan Papa :)





Daughter & Papa holding hand together :)


Ok dah nanti korang taching pulak share lelebih.Haha.Entri ni just nak share kegembiraan qies bercuti dengan momma.Bukan nak sesedih.In sha Allah, nanti ada masa momma belogkan lagi kisah pengembaraan qies sepanjang bercuti tu.Tengok pada masa ye.

Isnin momma dah back to work after long leave.Pheww confirm bertimbun kije atas meja.Baru fikir jea dah stress.Aahaha Choyy..Sabar jelah.Masa dah time untuk mengasapkan dapur.Qies pun dah balik dari skool asik panggil momma je ni.Maklum momma feeling surirumah 2 minggu kan..

sampai jumpa lagi di lain entri.Till we meet again.

In sha Allah.Moga Allah permudahkan semua urusan kita.Jadikan segalanya lebih dekatkan kita pada-Nya.Dan sentiasa menjadi hamba yang bersyukur.Count on our blessing!

^__^


** tergelak bila orang ingat momma amik cuti nak kawen lagi ke sebab 2 minggu cuti lama sangat.kuikukuikui.Semua rahsia Allah.

Sunday, September 28, 2014

Entri ini untuk kaum hawa tersayang!



Assalamualaikum :)

Dear all my lovely  ladies, kita semua biasa pakai pad kan.standard laaa kaum hawa :)
Ade bermacam jenama kat pasaran. Okay now momma nak kenalkan sikit produk baik punya ni.BIO SELEZA by HAI O.

Tuala wanita dengan fungsi penjagaan kesihatan semakin popular di pasaran!

Ape yang bestnyaaaaa? Ini tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama hanya dimiliki oleh jenama BIO SELEZA.



Okay kita brief sikit tentang produk ni...

TUALA WANITA DENGAN BIO VELOCITY

BIO SELEZA FEMININE PAD yang diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays, Nano Silver & Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dgn berkesan disamping membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga.Teknologi BV Eksklusif dari Korea + Cip hasil penyelidikan gabungan ion negatif, Nano Silver dan Far Infra-red.Bio Velocity (BV) adalah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari.Aliran tenaga ini menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia 

KEBAIKAN UTAMA

üAnti-bakteria
üMengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan
    kadar metabolisme badan
üMeningkatkan sistem pertahanan badan
üMembekalkan lebih banyak kandungan oksigen aktif 


 üMembunuh kuman/bakteria pada organ intim wanita
üMengurangkan/menghilangkan bau
üMembantu menyeimbangkan hormon








cer read testimonial customer ni :)











Berminat nak try product best?

Sila whatsapp/sms


Fatin Noraina : 0148216223




** Suami suami pun boleh belikan untuk wifey tercinta :)

Tuesday, September 23, 2014

All about Eryssa Qiestina 5th Birthday bash momentos




Finally, baru ada kesempatan nak share full story birthday bash qies hari tu.Dah lama nak belogkan, tapi memang siyesly tak berkesempatan.Weekdays sebok kije, balik umah dah bz melayan qies punya ragam then terus off to lalaland.Fenatss ok.Bila weekend pulak momma is busy melayan segala macam event kenduri kendara, family and etc.Siyesly life fully occupied juggling into career and family.Lebih lagi sayalah momma dan Papa Qiestina.Hmm memang tak menang tangan nak buat semuanya sendiri.Jadi malam ni tahankan mata demi feminats setia semuaaaa dah tunggu lama nak baca updates terbaru dari hot momma.Eceececececeh ;p Curlasss ayat ko jah.

^_^


Tapi untuk momen terindah qies di masa depan, let's the pix tell the story!
*Gigih taw momma buat semua ni utk yayang momma*


watak utama : Princess Elsa.
Motip frozen sangat kan..




some of the food! Oke ada yang kami buat..ada yg order kat fesbuk aje.Senang n setap.



Si kecik tu yang bz tlg momma do all the party thing.Ya ampun sangat rajin oke nak gam tampal semua.Very the mana tumpah susu kalau tak ke baju.minat macam momma :)




Candy bufet & deko deko DIY jez.





Cake by Diana Aidil.Ye sila place your order :)
Lazat, yummmmy!





September babies! Makngah, makcu & paklang together wif qies.



Qies & the kazen kazen cucu syurga dia.Seronok sakan!Bebudak biasalah suka sangat party.




Some of the sweeet moments, wif opismate momma anty mas, uncle azri  & friends.
yang datang anty fiza, momma as, anty nana, anty intan, uncle man, uncle manman, uncle isma & sangat ramai lagi.belek sendiri gambo ye! :PP




qies, U can see the penuh sesak kawan-kawan momma & qies at our crib? Alhamdulillah near 100 orang datang hari tu. Ramai betul kawan-kawan opis kawan skool, kawan kenal dari belog pun ada!  Parking keta berbaris dah macam kenduri kawen,meriah betullah,Syukur alhamdulillah hidup ini sentiasa dikelilingi sahabat-sahabat setia yang baik hati dan gojes.Tima kasih u olssss.I heart u guys so beary much.


Syukur ramai orang sayang qies dengan momma :))
*loff loff u all too*






jejak kasih kawan skool la pulak derang ni..alahaaai lia & izzul :)



 Ex opismate anty lia :)





 kawan-kawan office momma yang awesome, anty ain &anty  mas.




sahabat dunia akhirat, momma emy & family.



Gadis GTI lagi.ahahahaha gadisss sangatnyaaaa noks :P
koser mak taw.



Geng-geng opis momma, The GTIans :)






The kiddos :)






 The Cousin yang syomelsss family anis & amin + bby eryna :)








Ex opismate oasis yang paling osem.Kalau datang mesti serombongan.Best sgt.Kecoh n sporting semuaaaaa! I liokeee.






makngah & irfan syomelss.momma & qies pun syomel..ahahaha nak jugak:P





My happy siblings and abah :) with the cucu's sorga club.Tgk irfan tuuuuu eeeee gewam.



Haritu atok yang bacakan doa selamat utk qies :))

 Sayaaaaang atok...
Atoklah pelindung dan penjaga setia qies.yang selalu amik berat tentang qies, uruskan skool qies semua.Qies sayang atok sesangat.Moga Allah terus berkati hidup kita semuaa.Allahumma Ameen..
*Blessed ada family sebaik ini, syukur*






BFF Donia akhirat, emy & kids.



Again wi my oficemate dengan anak memasing.Haruslaaaa party kids kan..






my Asst kat opis sefamily datang :)





soke paklang tuuu yeee!





Feminats kipas susah mati kat belog, instag, muka buku pun datang.TQ anty ika! :)







Some of the foods.

qies wif her boyfie.choyyyyyy uncle ir :P
Feminats setia qies gak.





Dengan geng qies.dah malam hilang sudah baju princess..heheh.




wif momma izza & sofea syomel..



Hot momma &  mummy kemma.Choyyy hot la sangat :P


Alhamdulillah it was an awesome birthday bash party.walau sesimple je tapi seronok sangat anak momma dengan family semua.

Syukur semua smooth, makanan sesedap especially our main menu nasi ayam yang momma order je dari katering.The rest makanan pot luck dari adik badik semua best-best :) Thank yu my lovely family.Sebab buat qies happy  dan ofkos semua ni momen terindah bangat :) Thanks u semua tetamu yang datang bawak pressie best-best and chilss time together.In sha Allah ada rezeki jumpa lagi  makan-makan di party qies next year.Allahumma Ameen.

^_^

Sambung nanti ye di lain entry.Mata dah nantuk tak hengat ni.
Goodnite everyones, Piss piss kacang pisss, enjoice the pic :))


Nite.Assalamualaikum.

Tukang bebel,

Yours truly momma
11.36malam, Pondok cinta cucu syurga.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails