yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, October 4, 2015

You never walk alone :)






Assalamualaikum :)

Selamat berhujung minggu semua.Momma qiestina is back.Tehee.Tersenyum ai baca-baca komen dari previous entry, ada yang whatsapp/pm personal. sekian lama belog berabok diperam sampai jadi pekasam. Paling win komen ai am Ibu berdikari yang cheerful katanya :P

^_^

Biasa hari minggu macam ni rutin tetap sibuk juga sebab seawal 5.30 pagi dah bangun siapkan air panas, ironkan baju skool, buat sket light breakfast, kejutkan qies, mandikan dia nak pegi pre skool, solat berjemaah dengan si kecik yang setia jadi makmum momma tu dan lepastu zass hantar dia pegi  skool..Kalau weekdays harus lagi busy sebab momma work.Kena pandai-pandailah adjust masa nak buat seribu satu benda dalam satu masa.For me alhamdulillah family banyak bantu uruskan qies bila momma keluar bekerja. Syukur i am surrounded with blessed familia and friends. Dari dulu lagi, sejak belum kawen sampailah tak kawen ni mereka lah kekuatan.Tima kasih kat mak abah yang tak pernah gagal selalu disisi  momma & qies walau apapun situasi kami.Family kami memang win bab berkasih sayang bantu membantu ni, Alhamdulillah kekalkanlah ia  ke jannah Ya Rabb :)

Qies pun dah besar ni pandai dah berdikari nak mandi pakai baju sendiri, cuma makan minum dia la kena preparekan lagi.Bila momma sampai umah dah lewat petang tula masa sejam 2 jumpa dia untuk momma tanya macam mana kat skool, pelajaran dia, ajarkan buat kerja skool semua.Masa tulah quality time untuk anak.Dalam keadaan yang penat lelah baru balik kerja tu just layankan je.Kadang tu momma penat sangat memang kesian tak terlayan juga. Mata mak ni pun dah sama kuyu dengan dia.Kena pulak qies memang timing dia tido sharp 8 malam.Siang dah all out main tanpa henti dengan cousin dia si caca tu.Budak-budak tengah melasak biasalah.Memang challenging.Sabar tu kena extra.

Momma every day berdoa dapat berikan yang terbaik untuk qies.
Tak kira  both pendidikan dunia dan akhirat.Dalam takde insan yang bergelar suami yang tolong uruskan anak ni, hope Allah sentiasa mempermudahkan segala-galanya. Allahumma Ameen.



buah hati -- moments syawal baru nak share.hehe.


Milestone qiestina dah masuk 6 tahun ni -- Dah pandai membaca, menulis, mengeja.At 1st agak slow skit qies nak catch up.But momma memang puji la pra sekolah kat sekolah kebangsaan ni memang teacher dia ajar bebetul.Betul-betul dedicated teacher. Bukan banyak main macam kindy.Sukatan pelajaran pun agak tough, kadang momma yang dah tua ni pun confius nak jawap soalan buku dia.Haha.Vokal berganding? u all penah dengar? umur 33 tahun ni hah pestime dengar, gigih momma google hokay demi anakanda.Padahal dulu BM SPM A1 kot.kuikuikui :P

Kerja skool qies memang banyak.Everyday nilah cikgu disiplin qies, paling garang tapi paling qies sayang.Everyday without fail cek buku-buku dia sebelum tido.memang mencabar tugasan ibu bekerjaya,Both penting, kerja dan anak.Kat opis ofkos memerah otak dengan assignment, kat rumah kena tukar peranan jadi ibu mithali.Kena siapkan A-Z untuk anak.

This lately, ramai juga yang tanya macam mana nak handle anak sengsorang.Macam mana i manage my life as a single mummy.Macam yang saya share dalam previous entry, saya pun sebenarnya takde resepi khas untuk itu.Saya just redah je berbekalkan doa tanpa henti, saya minta pada Allah tiap hari permudahkanlah semuanya. Saya yakin Allah maha mendengar, tak mungkin dia tinggalkan saya walau sesaatpun.Dalam apa-apa hal pun berdoa tu penting.Back to our creator.Ujian hebat untuk orang yang hebat!

Definitely, stress semua kita tak bole lari, ujian hidup memang menekan jiwa raga.saya pun admit kadang jiwa kacau. *sapa ada dalam kasut saya mesti faham*.Tapi takdelah berlarut larut, saya amik masa untuk bertenang.Sehari dua then back to normal.Maybe orang selalu nampak saya ni jenis happy go lucky-- suka hiburkan orang dan dengan cara tu hati saya terhibur sekali :)






Apa yang diaturkan Tuhan tulah yang terbaik untuk kita buat masa ini.Saya selalu pegang ayat ini,

"selepas kesusahan akan ada kemudahan'
ALLAH  janji dalam surah al insyirah.2 kali ALLAH ulang.

Saya pegang peluk ketat-ketat ayat ini.Dan sememangnya janji DIA benar belaka.Hari demi hari life saya semakin baik.Alhamdulillah.

Boleh jadi kita membenci sesuatu, sedangkan inilah yang terbaik untuk kita.--Pun antara ayat yang selalu saya pegang.

Sejujurnya bila Allah datangkan ujian, ia lebih mematangkan.Saya lebih hampir dengan DIA.Dulu mungkin banyak lagha, solat hujung hujung waktu, kadang miss terus tanpa rasa bersalah.But alhamdulillah dengan ujian ini banyak hikmah positif.Sebaik-baik pergantungan kita hanya pada yang maha esa.Kaya itu ujian, susah itu ujian, berpasangan itu ujian takde pasangan pun ujian.Yang penting Ujian itu tanda Allah sayang :)

Momma harap dengan perkongsian tak seberapa ini dapatlah memberi manfaat.Ada ramai juga kawan/geng alam maya pun tengah bergelumang dengan masalah lebih  kurang serupa. Saya minta maaf sangat tak sempat nak reply pm satu persatu..memang takde masa sangat nak beronline.Sometimes rasa down perlu kawan untuk share isihati.I feel u babe.Hanya yang mengalami kan memahami.But trust me, rasa ini tak diberikan sia-sia.


You never walk alone -- Indeed Allah with us!


Okbai nak main masak-masak dengan qies, dia baru balik skool dah request nak makan puding buah momma homemade. Antara our fav activity bila weekend.Untunglah ada anak dara kan, tehee geng gusip momma geng mekap semuanya lah :P Sangat beruntung momma ada peneman setia yang kepoci hiburkan hari-hari momma :)



my happy pills.


Selamat hari indah semuanya :)



Saturday, September 26, 2015

Sempurna oleh waktu.





Assalamualaikum semua.

It's been a year kot momma tak coretkan apa-apa disini.Bebetul berhabuk blog kesayangan untuk qies ni.Niat hati dah lama nak updates,  everyday cuba, tapi kekangan masa sangat tak mengizinkan nak bukak laptop semata-mata nak blogging. Dengan kerja, dengan jaga anak, dengan jaga parents, dengan busy with siblings & friends, siyesly life fully occupied. Terkejar kejar tak sempat nak buat semua benda sendiri. Hari ini sabtu and momma memang amik cuti 2 weeks dalam school holiday period ni semata-mata nak spend time dengan anakanda dan sebab super busy menguruskan majlis wedding adinda bongsu.Kesian dekat qies this couple months momma dia asik busy kije kadang balik malam,kadag weekend masuk office demi mencari rezeki. Kadang sayu hati ini bila balik umah qies dah tido.kurang kasih sayang betul anakanda :( Tu yang bila semua dah selesai assignment penting momma take 2 weeks leave terus -- syurgaa! bergumpal gumpal time sampai lebam.

Eh, chop.Bila momma tengok kat blogger friends punya blog pun dah semakin sepi.Kenapa eh? Adakah sekarang sindrom updates ke instagram/fb je? Teheeee.By the way u guys if nak tengok updates ceritera qies everyday momma updates kat Instagram sana.
Just follow : mommaqiestina ,nanti saya approvekan.Tak boleh setting public ramai stalker :P Bahaha.Bajet retis.
^_^

Bercerita kehidupan terkini sebenarnya takde apa yang menarik.Masih berstatus 'ibu berdikari' pada si kecil Eryssa Qiestina.Diam tak diam dekat 3 tahun dah single rider membesarkan qies.Alhamdulillah terima kasih Allah SWT atas segalanya, terus dipermudahkan urusan. Hari yang gelap kini sudah terang.*eh tapi now macam jerebu*

To be honest memang tak mudah memegang status yang banyak perempuan takut nak hadapi ini.Tapi momma positif atas segalanya.Ini ketentuan dari DIA, momma percaya percaturanya tak pernah tersilap.At first dulu jujurnya mix feeling selalu je stress, sedih tak tentu hala dan kadangkala hilang keyakinan diri. Nak fokus pada kerja pun susah, telan nasi pun rasa  pahit.Selalu terfikir kenapa mengapa semuanya terjadi.Paling sakit bila fikir tanggapan orang :( Masatu airmata jela peneman setia.Kadang rasa takmo bangun nak tido terus, tanak jumpa sesiapa pun.Depressed hanya Allah yang tahu.But betul omputeh kata beginning always the hardest.Time will heals everything. Amik nafas dalam-dalam, Just move on..hadapi dengan senyuman. Allah ada, luahkan segalanya padanya.Dan kembali padanya adalah jalan yang paling baik,Kau akan dapat ketenangan yang tak pernah kau rasa.believe me.Kalau nak menangis, just nangis je.Tak yah tahan-tahan.lepastu sure lega.Ujian didatangkan ada hikmahnya yang akal terbatas kita tak dapat nak hadam.

As time passes by, bersedih tak boleh mendatangkan apa-apa.Sedih jangan panjang. Rasa sakit jangan dilayan sangat.Cuba ubati.Masa jadi wife pun dah terbiasa berdikari sorang-sorang menguruskan qies dan segalanya sebab kerjaya papa qies berbulan-bulan tinggalkan family.Dah terbiasa redha menghadapi sebarang kemungkinan,Dah terbiasa tabah mungkin.Nampak, ada pelajaran dari tuhan atas segala yang dia rencanakan.


Kini momma tak mahu lagi menoleh ke belakang.momma ada amanah penting membesarkan eryssa qiestina yang tengah bijak menilai itu ini.Yes, dia baru masuk 6 tahun baru-baru ini.Akal bertambah, kesabaran teruji dan melihat dia membesar di depan mata memberi nafas baru.Dia bawa seribu warna warni untuk hidup ini.Kesibukkan momma kat tempat kerja pun salah satu sebab segala duka lara terubat.Everyday handle tugasan penting, dealing dengan top management dan pekerja, memang takde masa free nak fikir hal personal yang remeh temeh. Kawan-kawan pulak semua awesome, selalu buat momma gelak ketawa tersenyum. Alhamdulillah Allah menggantikan dengan sesuatu yang lebih baik.Dah mula nampak hikmah atas apa yang terjadi.Cepat atau lambat je! :)

Tima kasih buat semua readers dan followers belog momma yang penuh setia bagi sokongan moral, selalu pm kat fb, selalu whatsapp personal tanya perkembangan diri ( badan je mengembang, ahaks)
I'm truly blessed surrounded with all of you.Masih ada a few bestriends dari seafarers club dulu yang masih sangat rapat sampai sekarang, eventho i'm no longer seafarers wifey.Jalinan silaturrahim tu kekal.Syukur saya ada kamu kamu sekalian  (u know who u are) yang tak penah putus bagi saya semangat, doakan saya dan qies sampai saya ketahap kuat macam hari ini.Macam mana boleh cepat bangkit? I definitely takde specific tips pun.Just ikut flow je, redah je.Jalan terus even laluan tu bengkang bengkok, kadang ada lopak, ada bendul, ada macam-macam halangan.Trust Allah SWT, He is the best planner.This lately momma dapat banyak mesej dari kawan-kawan yang dilanda masalah yang lebih kurang sama.Sabarlah hati, dunia ini memang tempat kita diuji.Kat syurga nanti balasan bagi orang yang sabar :) *chils okay* Life too short kot.

Relationship dengan papa qies pun okay, still kawan demi qies.even iklim tu  agak berjerebu but it's okay asalkan dia tahu tanggungjawap dia pada anak kami satu-satunya. Yang penting anak happy.Dia pun dah happily married with the one yang dia sayang.Maka kita doakan untuk kebahagiaan dia.Dah tertulis jodoh kami tak panjang, bukan salah momma & papa. Tade sesiapa pun yang salah.momma harap qies akan faham kenyataan ini satu hari nanti.Semoga nanti qies cepat dapat adik,hehe.Sebab nak harapkan momma yang bagi adik kat qies ntahla jalan nya jerebu sangat ni.Tak nampak lagi apa-apa.Haha.Kita pun tak tau apa rancangan tuhan untuk kita di masa depan.Just doa yang terbaik.Kita ikut arus je, moga ada bahagia menanti yang tengah disiapkan maha pencipta.


Cerita pasal bahagia, makcu qies baru je menamatkan zaman daranya 18 Sept yang lepas.Alhamdulillah dia yang paling muda kawen dalam family kami, baru 23 tahun.Jodoh sampai awal.Am so happy adik dah menemui tulang rusuknya selama ini, kawan baik dari sekolah lagi.Kisah cinta derang pun ala ala novel juga, kalau jual kompem best seller macam kisah akak dia ni :P haha.Kenal dari tahun 2008, clash sambung balik, sama-sama september baby baik gaduh--baik akhirnya kalau dah jodoh tak kemana.Indah aturan tuhan kan!
Syukurlah, segalanya dipermudahkan. Jom momma belanja sket momen bahagia adik, untuk hari paling indah ni momma sempatlah shoot sket momen makcu qies,




abaikan photographer terlampau itu siap berinai bagai amik berkat :P



*kalau nak momma shootkan gojes camni mohon pm, ahaha sempat lagi promote :P)



Jodoh berdua begitulah takdir :)
syomel la tu pengantin remaja.hehe.Dah halal.Semoga bahagia milikmu adik.Ingat pernikahan itu penyatuan dua insan dengan seribu perbezaan, semoga sentiasa sabar melayari bahtera ini.Semoga bahagia sampai ke jannah.


Semua solemnisation moments yang terindah.
Reception nanti share kat netx entry k.Adik memang wish nak wedding dia ala-ala garden putih bersih sesucinya cinta pada min.Eceh.gedik nau bunyiknya.hehe.Sepanjang tempoh nak buat persiapan tu, memang inilah orangnya yang paling busy uruskan seribu satu hal wedding dia.mujur ada pengalaman 'wedding' dulu kan jadi senang semuanya.Best dan penat okay.

Syukurlah wedding si bongsu dah selesai.last wedding in family.5 beradik momma dah menemui kebahagiaan yang dicari,bahagia dengan pasangan masing-masing.Momma is tumpang bahagia adik beradik momma, tumpang gomol gomol baby comel derang  :)



Dan momma percaya bahagia momma sekarang dengan qies si cantik manis momma yang just turn 6 years old.Okay let's the peektures tell the story,




kegembiraan seorang princess blow her 6th birthday candles! Alhamdulillah niat momma cuma nak qies happy dengan zaman riang ria kanak-kanak.Nanti qies dah besar dah boleh baca belog momma ni sure qies happy.Hehe.




Meriah sangat birthday party qies sekali harung dengan wedding reception makcu dia.Kebetulan lahir september kan.Jalan sekali.Tetamu pun ya rabbi ramai yang amat datang dgn pressie, duhet raya untuk qies pun ada. Minta maaf pada yang tak diinvite, almalumlah busy mak peranten mungkin terlepas pandang.Tima kasih semua, moga Allah murahkan rezeki kalian :)





Cerita teaser wedding makcu sudah, birthday party qies sudah.Maka sekianlah updates ringkas untuk hari ini.Insha Allah ada masa nanti  momma updates lagi ngomelan panjang-panjang sket.Mungkin bila dah bertemu jodoh baru : P Upates terus lovey dovey. Hahaha verangan-nya..Ayat tak boleh blah.Apapun, mohon doakan yang terbaik yea semua. lagipun ada lagi ke orang nak baca kisah tak sempurna ini?*lol*

Buat semua mohon doakan agar segala urusan dipermudahkan.Baik urusan kerja, keluarga, besarkan budak syomels menggode gode buah hati  kesayangan ramai ini dan terhindar dari perkara perkara negatif. Agar segalanya berada on track, diberkati tiap langkah hidup ini dan moga segala kesedihan pegi main jauh-jauh jangan pernah datang lagi.Kalau difikirkan, takde orang deny nak life yang happy tenang aman sempurna.Sapalah dalam hidup ini tanak bahagia dengan insan-insan tersayang kan.Hidup berkeluarga tu memang ultimate dream setiap orang.Fitrah.Everyone wish macam tu.

my humble advise to geng senasib yang banyak berkongsi rasa, usah selalu meratap pada takdir. keep going strong. Allah takkan ubah nasib andai kita yang tak ubah diri kita.Never lose hope heart. Allah knows what best for us.Allah menguji pada hamba-hambanya yang disayangi. Kita dalam perhatian DIA.Jadi jangan bersedih, bangkit dan move on cecepat okay.Moga perkongsian ini dapat buat kita sama-sama terus melangkah dengan senyuman.Keep calm and smiles :) Semoga esok ada pelangi indah untuk kita!


Maka tembak doamu sekencangnya, pada tepat waktu Allah akan perkenankan.


Till we meet again.muah ciked :P *hugss*

Wednesday, December 17, 2014

mengingat dia.




Terakhir ku katakan padamu
Jangan tangisi perpisahan ini
Kau harus kuat
Melepasku pergi dari hidupmu

Kelak kau kan mengerti
Mengapa semua ini harus terjadi
Meman tak sejalan
Dengan yang kau inginkan dan yang ku mau

Cinta ini selalu untukmu
Rasaku takkan mungkin penah habis
Meski kita tak lagi bersama
Jiwaku tetap utuh untukmu

Kelak kau kan mengerti
Mengapa semua ini harus terjadi
Meman tak sejalan
Dengan yang kau inginkan dan yang ku mau

Cinta ini selalu untukmu
Rasaku takkan mungkin penah habis
Meski kita tak lagi bersama
Jiwaku tetap utuh untukmu

Cinta ini selalu untukmu
Rasaku takkan mungkin pernah habis
Meski kita tak lagi bersama
Jiwa ku tetap utuh
Jiwa ku tetap utuh untukmu 



- Mengingat dia by chakra Khan






Saturday, November 29, 2014

kau harus bahagia.




Aku sadari mungkin ini suratan takdirku
Kau dan aku tak mungkin bersatu
Walau hati terus menangis

Tak ku sesali semua kisah yang telah terjadi
Ku biarkan waktu menemani
Hati yang dirundung sepi

Maafkan kejujuran ku walau menyakitkan
Dan mungkin takkan bisa
Ku lupakan hingga akhir nanti
Ku lepaskan cinta ini
Ku rela berkorban
Tak mengapa namun kau harus bahagia

Tak ku sesali semua kisah yang telah terjadi
Ku biarkan waktu menemani
Hati yang dirundung sepi

Maafkan ku kejujuran ku walau menyakitkan
Dan mungkin takkan bisa
Ku lupakan hingga akhir nanti
Ku ku lepaskan cinta ini
Ku rela berkorban
Tak mengapa namun kau harus bahagia

Dan mungkin takkan bisa
Ku lupakan hingga akhir nanti
Ku lepaskan cinta ini
Ku rela berkorban
Tak mengapa namun kau harus bahagia

Tak kan bisa ku lupakan
Hingga akhir nanti
Ku lepaskan cinta ini
Ku rela berkorban
Tak mengapa namun kau harus bahagia
Tak mengapa namun kau harus bahagia







Thursday, October 30, 2014

Akhir penantian.






Assalamualaikum sayang sayangku semuaaa :)

Aahhaha finally finally after a month ai am back.wehuuuu! Told ya i kan type busy gile gaban memang takdan la nak belog semua ni.Tapi kalau bab kat instagram tu laju je.Motip, guna hanphone anywhere everywhere je boleh updates kan.Kalau belog ni harusla kena bukak lappy semua.Heheh.Alasan ada logika kan?

Ini pun bolehla nak berbelog sebab momma tengah long leave, yeaa long leave ai told yu.momma kena utilisekan annual leave 2 minggu, if ai tak amik kena forfeited.Wuuu sangat rugi disitu.kenotlah kan.Inilah sejarah sepanjang 8 tahun momma kije tak sempat nak amik cuti tahun, sampai kena extend 1 months untuk habiskan.Busy tak busy lah punya kije kat tempat momma keja ni.Huntungla busy kan, at least tak memikir hal-hal remeh temeh sesedih semua rite? Count on our blessing.Ada orang takde kije pun, sian tanam anggur saja.Ok kalau betul buah anggur, ini habuk je kot.So bersyukurlah if kita ada kerja, rezeki dari Allah harus disyukuri.

^_^

Syukur alhamdulillah sepanjang 2 minggu ni macam-macam momma boleh uruskan.Masa yang panjang untuk relax dan berchilss chilss menenangkan fikiran dari kesibukkan kerja dunia yang tak habis-habis.Momma manage bawa qies pegi vacation kat Pahang, Putrajaya, KL,Selangor dengan sahabat-sahabat dunia akhirat momma yang juga mak-mak angkat kesayangan qies. lama dah plan dengan derang semua nak pegi bercuti tapi tula momma free, derang tak free, derang free momma tak free.Macam tula kan hidup wanita bekerjaya macam kami.Ahaks :P

Alhamdulilah dapat juga bercuti sesama akhinya.Allah has a perfect plan for us.Hujung-hujung tahun baru dapat.Bila lagi kan nak bawa si kecik momma ni pegi cuti-cuti terapi.Momma asik busy kije have to spend quality time dengan qies jugak.Qies pun buhsan i asik stay kat umah je.Kena bawak dia kuar jalan-jalan baru berkembang sel sel otak dia yang tengah belajar macam-macam hal tu.Ehehe.Almaklumlah anak momma dah 5 years old dah kan.Mulut memang sesaat tak reti diam, ade saja soklan cepumas dia.Kadang macam burung kakak tua pun ada, suka mengajuk.Penat momma nak jawap.But as momma tak boleh busan layan ragam si anak  dia just  nak perhatian dan kasih sayang :) Dan qies sangat beruntung sebab surrounded with ramai betul mak-mak/pak-pak angkat yang sayangkan dia.Yang tak jemu layan dia.Blessed sesangat.Allah itu maha Adil :)

Qiestina bila datang badmood dia kadang sangat pendiam.Susah betul orang nak dengar suara dia.Amik masa nak warming .Tapi bila dah bersuara petah kemain sampai mak-mak angkat dia gelar qies cikjoyah.Hahaha.lawak gile.Itula kan buah hati semua.

Dan inilah antara momen yang sempat momma rakamkan sempena percutian hujung tahun qies dengan momma.momma rasa kena share jugak dekat sini sebab belog ini memang momma buat khas untuk puteri momma, rakaman terindah untuk masa depan.Dari qies dalam womb lagi kan momma coretkan semua momen qies :)


Biarkan gambar berbicara, eceh!






The latest momma and qies, nothing berubah pun.Just the two of us :)



Setelah sekian lama momma tinggal campus life, sempat menjejak tempat kenangan terindah.Hmm Kolej 14 ku sayang tempat blaja demi segulung ijazah..Dah banyak berubah.Dah ada banyak facilities dalam tu.Yelah  tahun dah berlalu.Harusla kan.momen je tak berubah.






Sempat kami had a luncheon kat sini.Tapi kan kedai tomyam fav momma dengan teh ais fav dah takde :(




qies bersight seeing around kolej kediaman momma dulu! Cam tak caya momma datang sini balik dengan my junior :P 


Dan malam tu kami berdinner bertiga kat Ayer 8, Putrajaya.



Alumni BBA UPM Batch 2002-2005, sahabat selamanya.
Momma Diela & Mimmy Awal je yang available, geng lain busy sokmo macam PM.Takpela bertiga pun dah kecoh sesangat! :)






Sepanjang lebih seminggu bercuti kami stay 'penthouse' sahabat dunia akhirat momma, Nawal.Qies called her mimmy awal dari baby lagi.Sebab qies dah ada Ibu, Mummy, Bonda, mummy semua complete.




qies wif her Ibu Rinie & Mommy Ori. Jalan-jalan shopping at KL.Berchilss chilss dengan mak-mak angkat yang selalu take care qies since qies dalam womb momma lagi.



Bestfriends forever :)
Qies doakan Ibu,Mummy & Mimmy semua dapat jodoh yang terbaik, dapat bagi qies kawan-kawan main yang syomel.qies dah ready sangat jadi flower girls u olss semua.Momma and qies bersyukur sangat punya kalian yang sentiasa disisi suka duka, pahit manis kita harungi sesama.walau qies dah jauh kat kluang, no hal still selalu keep in taching kat whatsapp semua.Bagi semangat dan gelak ketawa dari kejauhan.Dan sentiasa ada dalam Doa.Tu yang paling penting.
Itulah nilai sahabat sejati  kan :)






Sebab qies dok ngan mek kelate, qies pun suka sangat makan nasi biru ni.
Blaja-blaja jadi oghe kelate ye :) 



Kami sempat ke Bukit tinggi Pahang.Saja nak bersejuk-sejuk sambil bersight seeing.Takla sejuk, tapi tempat ni memang cantik nak jalan-jalan photoshoot.Then ada animals farm semua.Nantilah momma belogkan full story about bukit Tinggi yeh.Banyak sangat pix nak share.How eksaitedness qies kat sana.Seronok betul dia dapat tengok fish, swans, rabbit, deer segala.






Happy sangat anak momma bercuti :)




Lagi kami sempat kemana? Haruslaaa kedai roncit rasmi qies satu ketika dulu..




Ahahaha tu dia :P
Setahun lebih dah tak jejak kesini.Tempat permainan qies dulu.




Yeah finally qies dapat kasut idaman dia kat lovely lace, siang malam request.Tapi lovelylace memang takde kat Kluang.




belanja selfie 1! Heheh.Sempat agi camwhore.





Seronot sangat qies jalan-jalan je seminggu dengan momma.Badan pun naik bambam.Senang hati ada momma jaga dia fulltime :)



BerJJCM merata-rata.Putrajaya-bangi-KL.Mana yang sedap semua kami terjah.paling tak boleh lupa haruslah nasi lemak Ramlah kat precint 8 Putrajaya yang marbeles tu! Kalau ada kat kluang ni gemok ai :P





Moke notty anak momma dengan mak-mak kesayangan nyaa :) ahahaha.




Lepas rindu main kat park bawah apartment mimmy Awal.Dah dok umah atok mana ada park macam ni kan :p






Qies sempat ke Birthday bash Party Adam kat PJ.Bersama sahabat yang tak pernah putus bagi semangat thru bitter & sweet memories :)

Thanks Mummy Dina & Mama Mas yang awesome as usual.Nantilah ai full belogkan bout Adam's Birthday Bash.Banyak sangat pix gojes kita anak beranak.Hehe.Well u know me camera addicted :P Tapi sekarang da tak angkut D90 sebab malas berat-berat handbag mak nanti tak vogue.Kamera HP je sudah.hihi.Pakai samsung ai pun dah cun-cun je pix semua kan.Yang penting dalam photograper kena ada skilss yang mantop.Gitu! :P Tak boleh blah ayat tu.



Dan dalam masa yang sama bercuti hari tu, momma sempat bagi qies dating dengan Papa dunia akhirat dia. Momma mohon semua jangan ada prejudis dan  provoke ye.Momma dah mula terbuka nak share tentang ini lepas 2 tahun kot.it's not that easy nak reveal semua ni.Dulu memang momma tak ready, rasa hurt sangat sebab nak melalui saat saat sukar dan sedih hanya Allah yang tahu.But now dah mula accept ini semua qada qadar Allah :) Dah berlapang dada dan back to normal.Alhamdulillah datang kekuatan itu tak lain dari Allah SWT sebaik-baik pelindung dan perancang.

Ada hikmahnya-In Sha Allah.

Belog ini catatan terindah qies, momma nak qies tahu qies tetap ada Papa & Mama macam orang lain, yang sayang dia tanpa syarat.Qies terlalu kecil untuk fahami semua ini tapi sampai masa nanti qies akan faham insha Allah..Takde sesiapa yang salah dalam hal ni, bukan Momma bukan Papa bukan qies tapi semuanya Allah dah tuliskan rezeki jodoh ajal maut.Kita mampu merancang je Allah tentukan semuanya ini.

Apapun, Papa & Mama nak qies tahu kami  sayang qies sampai Jannah.Even momma & Papa dah tak bersama, kami tetap maintain profesional demi qies, tetap sahabat sampai bila-bila demi qies.Just for the sake of qies happiness.Our own flesh and blood.Yang berakhirnya jodoh, namun ikatan kasih sayang antara anak dan ayah ibu takkan terputus selamanya.In sha Allah. Kalian semua tolong doakan yang terbaik ye.Nak doa-doa kalian yang tulus.That it.*momma okay dun worry*

Past is past, move on :)
Allah lagi tahu apa yang terbaik atas semua ketentuan-Nya.
Redha, pasti ada rewards akhirnya.
Allahumma Ameen.



Dan momma happy sebab qies happy sangat jumpa Papa dia.Schweeet momen qies dengan Papa dia.Anak manja seorang harusla kan.Qies dah 4 bulan tak jumpa Papa, Papa dia sailing.Reaksi qies? nampak je Papa terus minta dukung dan bermanja.Terharu momma tau tengok scene tu.hehe.Anak momma drama queen sangat.



si muka kopipes :)



Happy main suap-suap makan dengan Papa :)





Daughter & Papa holding hand together :)


Ok dah nanti korang taching pulak share lelebih.Haha.Entri ni just nak share kegembiraan qies bercuti dengan momma.Bukan nak sesedih.In sha Allah, nanti ada masa momma belogkan lagi kisah pengembaraan qies sepanjang bercuti tu.Tengok pada masa ye.

Isnin momma dah back to work after long leave.Pheww confirm bertimbun kije atas meja.Baru fikir jea dah stress.Aahaha Choyy..Sabar jelah.Masa dah time untuk mengasapkan dapur.Qies pun dah balik dari skool asik panggil momma je ni.Maklum momma feeling surirumah 2 minggu kan..

sampai jumpa lagi di lain entri.Till we meet again.

In sha Allah.Moga Allah permudahkan semua urusan kita.Jadikan segalanya lebih dekatkan kita pada-Nya.Dan sentiasa menjadi hamba yang bersyukur.Count on our blessing!

^__^


** tergelak bila orang ingat momma amik cuti nak kawen lagi ke sebab 2 minggu cuti lama sangat.kuikukuikui.Semua rahsia Allah.

Sunday, September 28, 2014

Entri ini untuk kaum hawa tersayang!



Assalamualaikum :)

Dear all my lovely  ladies, kita semua biasa pakai pad kan.standard laaa kaum hawa :)
Ade bermacam jenama kat pasaran. Okay now momma nak kenalkan sikit produk baik punya ni.BIO SELEZA by HAI O.

Tuala wanita dengan fungsi penjagaan kesihatan semakin popular di pasaran!

Ape yang bestnyaaaaa? Ini tuala wanita yang mempunyai 4 kebaikan utama hanya dimiliki oleh jenama BIO SELEZA.



Okay kita brief sikit tentang produk ni...

TUALA WANITA DENGAN BIO VELOCITY

BIO SELEZA FEMININE PAD yang diperbuat daripada kapas, mengandungi tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays, Nano Silver & Ion Negative yang dapat membunuh bakteria dgn berkesan disamping membantu melancarkan peredaran darah & memberi tenaga.Teknologi BV Eksklusif dari Korea + Cip hasil penyelidikan gabungan ion negatif, Nano Silver dan Far Infra-red.Bio Velocity (BV) adalah sejenis tenaga tulen dan semulajadi yang diperolehi terus dari matahari.Aliran tenaga ini menyeimbangkan medan elektromagnetik (medan tenaga biologi) seluruh badan manusia 

KEBAIKAN UTAMA

üAnti-bakteria
üMengaktifkan sel-sel badan dan meningkatkan
    kadar metabolisme badan
üMeningkatkan sistem pertahanan badan
üMembekalkan lebih banyak kandungan oksigen aktif 


 üMembunuh kuman/bakteria pada organ intim wanita
üMengurangkan/menghilangkan bau
üMembantu menyeimbangkan hormon








cer read testimonial customer ni :)











Berminat nak try product best?

Sila whatsapp/sms


Fatin Noraina : 0148216223




** Suami suami pun boleh belikan untuk wifey tercinta :)

Tuesday, September 23, 2014

All about Eryssa Qiestina 5th Birthday bash momentos




Finally, baru ada kesempatan nak share full story birthday bash qies hari tu.Dah lama nak belogkan, tapi memang siyesly tak berkesempatan.Weekdays sebok kije, balik umah dah bz melayan qies punya ragam then terus off to lalaland.Fenatss ok.Bila weekend pulak momma is busy melayan segala macam event kenduri kendara, family and etc.Siyesly life fully occupied juggling into career and family.Lebih lagi sayalah momma dan Papa Qiestina.Hmm memang tak menang tangan nak buat semuanya sendiri.Jadi malam ni tahankan mata demi feminats setia semuaaaa dah tunggu lama nak baca updates terbaru dari hot momma.Eceececececeh ;p Curlasss ayat ko jah.

^_^


Tapi untuk momen terindah qies di masa depan, let's the pix tell the story!
*Gigih taw momma buat semua ni utk yayang momma*


watak utama : Princess Elsa.
Motip frozen sangat kan..




some of the food! Oke ada yang kami buat..ada yg order kat fesbuk aje.Senang n setap.



Si kecik tu yang bz tlg momma do all the party thing.Ya ampun sangat rajin oke nak gam tampal semua.Very the mana tumpah susu kalau tak ke baju.minat macam momma :)




Candy bufet & deko deko DIY jez.





Cake by Diana Aidil.Ye sila place your order :)
Lazat, yummmmy!





September babies! Makngah, makcu & paklang together wif qies.



Qies & the kazen kazen cucu syurga dia.Seronok sakan!Bebudak biasalah suka sangat party.




Some of the sweeet moments, wif opismate momma anty mas, uncle azri  & friends.
yang datang anty fiza, momma as, anty nana, anty intan, uncle man, uncle manman, uncle isma & sangat ramai lagi.belek sendiri gambo ye! :PP




qies, U can see the penuh sesak kawan-kawan momma & qies at our crib? Alhamdulillah near 100 orang datang hari tu. Ramai betul kawan-kawan opis kawan skool, kawan kenal dari belog pun ada!  Parking keta berbaris dah macam kenduri kawen,meriah betullah,Syukur alhamdulillah hidup ini sentiasa dikelilingi sahabat-sahabat setia yang baik hati dan gojes.Tima kasih u olssss.I heart u guys so beary much.


Syukur ramai orang sayang qies dengan momma :))
*loff loff u all too*






jejak kasih kawan skool la pulak derang ni..alahaaai lia & izzul :)



 Ex opismate anty lia :)





 kawan-kawan office momma yang awesome, anty ain &anty  mas.




sahabat dunia akhirat, momma emy & family.



Gadis GTI lagi.ahahahaha gadisss sangatnyaaaa noks :P
koser mak taw.



Geng-geng opis momma, The GTIans :)






The kiddos :)






 The Cousin yang syomelsss family anis & amin + bby eryna :)








Ex opismate oasis yang paling osem.Kalau datang mesti serombongan.Best sgt.Kecoh n sporting semuaaaaa! I liokeee.






makngah & irfan syomelss.momma & qies pun syomel..ahahaha nak jugak:P





My happy siblings and abah :) with the cucu's sorga club.Tgk irfan tuuuuu eeeee gewam.



Haritu atok yang bacakan doa selamat utk qies :))

 Sayaaaaang atok...
Atoklah pelindung dan penjaga setia qies.yang selalu amik berat tentang qies, uruskan skool qies semua.Qies sayang atok sesangat.Moga Allah terus berkati hidup kita semuaa.Allahumma Ameen..
*Blessed ada family sebaik ini, syukur*






BFF Donia akhirat, emy & kids.



Again wi my oficemate dengan anak memasing.Haruslaaaa party kids kan..






my Asst kat opis sefamily datang :)





soke paklang tuuu yeee!





Feminats kipas susah mati kat belog, instag, muka buku pun datang.TQ anty ika! :)







Some of the foods.

qies wif her boyfie.choyyyyyy uncle ir :P
Feminats setia qies gak.





Dengan geng qies.dah malam hilang sudah baju princess..heheh.




wif momma izza & sofea syomel..



Hot momma &  mummy kemma.Choyyy hot la sangat :P


Alhamdulillah it was an awesome birthday bash party.walau sesimple je tapi seronok sangat anak momma dengan family semua.

Syukur semua smooth, makanan sesedap especially our main menu nasi ayam yang momma order je dari katering.The rest makanan pot luck dari adik badik semua best-best :) Thank yu my lovely family.Sebab buat qies happy  dan ofkos semua ni momen terindah bangat :) Thanks u semua tetamu yang datang bawak pressie best-best and chilss time together.In sha Allah ada rezeki jumpa lagi  makan-makan di party qies next year.Allahumma Ameen.

^_^

Sambung nanti ye di lain entry.Mata dah nantuk tak hengat ni.
Goodnite everyones, Piss piss kacang pisss, enjoice the pic :))


Nite.Assalamualaikum.

Tukang bebel,

Yours truly momma
11.36malam, Pondok cinta cucu syurga.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails