yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 17, 2014

Siri 1 : Majlis meraikan ulangtahun eryssa qiestina ke 5 yang indah.






Assalamualaikum semua :)

Finally momma got time to updates.Cerita majlis hari hari lahir anakanda yang lalu.Alhamdulillah it went well and smooth.Momma buat birthday party qies sehari lepas tarikh qies dilahirkan, 6 sept 2014 di teratak kediaman atok nenek qies kat kluang ni *now consider umah qies juga*.Ramai sangat datang birthday party qies tak menang tangan melayan tetamu jauh dan dekat.Tima kasih u all :) Always birthday party anak tempat bergathering terbaik since dah jadi momma ni.

^_^

Tema tahun ni momma pilih frozen yang tengah hot sekarang dan bertema pink & blue.Haruslaaa baby girl kan pink kenot lariks.Bahaha.All the deko deko party as usual momma DIY je sendiri.Demi anakanda haruslah sepenuh kasih sayang momma buatkan.Mak-mak macam nila kan..time momma meeting panjang tu berfikir all the plan semua ni *ahaksss*. Then, momma amik masa bila balik dari office mendeko deko semua ni dengan bantuan bibiks vogi da vass momma tak lain tak bukan makcu qies itu.heheh.Dia pun minat bab-bab kretaip kreatip ni.Okay kita share pi dulu dari handphone momma.Dari DSLR yang gojes nanti kat part 2 ye.Ecehh ada part 2 gittewww :P







Princess Elsa Ana & momma :)

Korang perasan tak frozen amik idea nama eryssa qiestina? ekekeke.Kebetulan :P matilah mak enon serang ai ni kan.kuikuikui.






Candy buffet & meja potong cake DIY sesuka hati je by momma.Thank u anty normah designer opis momma yang baik hati tlg designkan banner tu!
Rezeki qies murah sesangat, ramai sayang dia.





Candy buffet main menu lah pulak.Momma belikan alas meja pink pulak nak kena tema.Ala beli kain kat kedai kain tu semeter baru 5 hengget macam tu :)





Cake syomel edible image qiestina & frozen! wehooo.seksaited okes qies tgk muka dia enterprame kat situ.sampai la ni syg nak makan :P





Cuppies by momma Diana Aidil.Okes kluangman n women sesapa nak order cake kindly order kat fesbuk je ngan Diana Aidil.memang dijamin meletop! I dah 8 kali repeat order dengan dia.




Anggur mashmalow cicah cekelat kekdahnyaa :P gigih maklang mak buyung tlg cucuk ni.




Sticker frozen tu ai dapat kat kedai 2 hengget je banyak.Then deko sesedap rasa :P





 Sangat syurga candies.Bahaha.seronok anak-anak.All items ai beli kat kedai jajan borong murah-murah je.



Belon-belon pink & blue gigih ditiup oleh paklang & momma.kussss semangat nak deko birthday party.
Ruang tamu umah dihias indah bagaikan di kayangan.kunun :P



kelihatan paklang sedang gigih mendeko belon.ahaksss.Dia pun birthday boi.



Hitam putih itu indah.Semua idea pak uteh la dalam mendekorasi pondok cucu syurga ni.Syurga qies berteduh dengan momma.




Props by makcu yang kreatip.



Goodies bag ekslusip ni DIY je by momma.Beli paper bag & riben then buat sendiri je save cost.Dalam bag tu momma bubuh vitagen biskut orea sumi jelly & gula-gula susu.All berkhasiat kot :P 
sepit sepit ituuuu sungguh syomel kan!





Goodies bag ke 2..Niat asalnya nak bagi kawan skool qies tu yang lain sikit pattern dia.Ni mahal sket sbb dah customise gambo princess tapi beli tak banyak sangat.



Hat party so syomel! Okes semua item ni momma beli kat kedai borong je murah.



Dan si princess elsa ana ini bergaya dengan dress gojes yang momma beli online je :)




Dress siap ada layah kat belakang dia.Feeling princess sangat qies! Segala aksesori tu cari je kat kedai gegals semua ada nak crown segala :)



Dan ini antara pressie yang qies dapat masa birthday party dia.Alhamdulillah dekat 100 orang tetamu kot membanjiri majlis qies hari tu dari petang sampai ke malam.sesangat meriah! Semuanya rezeki anak.





 :)



Whoaaaaaa macam-macam ada hadiah birthday qies :) Syukur alhamdulilah.Terima kasih semua!



Princess kesayangan momma.Budak baik paling momma sayang.Heheh.Susah betul nak plesing.



Momma hope qies happy dan jadikan semuanya momen yang terindah nanti.Inilah yang termampu utk sayang buah hati momma satu-satunya.

Happy 5th birthday sayang :)


Doa momma selalu moga sayang jadi anak solehah kebanggaan momma dan terus disisi momma sampai jannah.Doa momma sentiasa bersama sayang dimana pun.Terus jadi peneman setia penawar duka lara penguat semangat dan kekuatan untuk momma k! No matter how hard our life, we will go through together.In sha Allah :)) Momma hope and takkan berhenti berdoa momma dapat beri qies hidup yang sempurna macam life orang lain.Momma will try semampu momma.Doa-doakan yang terbaik ye semua :)
^_^

Okay sebelum momma mula kuar ayat ayat taching ala-ala mak-mak emo better stop.Esok nak kerja mata kena dipaksa tidur.Bersambung nanti di siri ke 2.Gambar gambar tetamu yang datang semua dan segala menu yang ada untuk birthday party nanti momma belogkan k. Sabar menanti ye sayang sayangku.

*ayam dah berkokok tanda dah lewat malam*

Goodnite peeps.




6 comments:

Miss Sasu said...

cantik! kreatif tauu
boleh ikut nanti

Sue said...

salam.. happy birthday qies.. semoga membesar jadi anak yg baik utk mama ok. yatt pun kena jd mama terbaik utk qies. semoga both of u hidup dlm bahagia selamanya...

athi FATHIYAH said...

she is blessed with lots of people who love her...

alhamdulillah ..


happy birthday qies :)

aunty aminkan semua doa2 mummy qies yer..

mummy pon kena kuat tau...

Suliana said...

So sweet. blh tiru besday aisyah bln 12 nnti :-p

Nurulaizanhusin said...

Semoga qies mjadi anak yg solehah...peneman ibu tika saat susah & senang...

Ibu sgt kreatif ^_^

Momma Qiestina said...

Salam semua

Tima kasih ata s doa-doa semua :)
We are so blessed to have all of u in our life

*Hugs*

Terus doakan kami kuat, sabar, happy dunia akhirat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails