yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 28, 2012

E-day Maklang Part 1 *sila muntah gambar*




Alhamdulilah, maklang kesayangan qies dah selamat bertunang dengan pojaan hatinya paklam ( panggilan dari qies ) bernama Firdaus.Tarikh keramat mereka pada 25.11.2012 hari itu.Finally, setelah menyemai chenta selama lebih kurang 3 tahun.Dah sama umur ngan qies pulak, membesar bersama :P

+_+

Phewww seperti biasa momma qiestina menjadi photographer official merakamkan detik-detik terindah mereka.Iya lah adik sendiri pun kan.Hantaran & Props untuk photoshoot pun momma buat sendiri saje. Save duhet & bole kreatip-kreatip suka suki.Hee.Dalam kesibukkan bekerja sebagai HR eksekutif ni curik-curik la masa nak buat seme tu.Semenya demi bibik vogi da vass ku yang banyak berjasa.HAHA.

Tema simple & sweet blue and white dari pihak maklang.dibalas tema putih & coklat dari pihak paklang.Hmm perfect match lah tu.


Well well well, Teramat lah banyak peektures meletops untuk dikongsikan untuk tatapan pembaca setia blog ku yang dah suam-suam kuku ini, tapi momma tempek yang terbaik dulu yeh! (terbaik la sangatnyee, amatur saja ;P).


As usual let's the peektures the story lah!
^_^


Congrats adindaku.Officially booked.



Hand bouquet buatanku sendiri.Pheww memang struggle nak buat ni penuh onak duri.hehe.
Rose merah segar yang wangiii semerbak.Cantik & romantik gitu.





Like a princess! Eceh.
Tema merah menyala.Naik seri.



Props by me :P Ala asal boleh je deco-deco bilik maklang.Pasang lampu IKEA zaman momma baru kawen dulu nampak sket dramatik.heheh.Drama sangat.



last minutes idea from me, haha.sekarang kan zaman fesbuk :P





Cincin pertunangan mereka berdua :)





sirih junjung credit to makngah :)
fresh flowers juga.



Usai je majlis momma terus bawak pasangan baru bertunang ni pegi tempat nostalgia wedding momma dulu kat dataran tasik kluang.Haruslah outdoor photoshoot!


Memandangkan belum 'halal' lagi pose seme takde nak polok-polok yeeh :P
sabar, tunggu akad nanti!



hihihi lovely couple, finally  :)





Haruslah si tecik kesayangan mereka berdua ikot enterprame! Good girl yayang sangat beri kerjasama semasa momma menembak.Budak baik.




Olooooh :)
Congrats darah manis.kena banyak sabar hadapi alam pertunangan.




my fav shoot bole..?


seperti pernah ku lihat aksi baling bunga ini tapi dimana yaaaa..?





 bubble-bubles credit to makcu yang gigih tiup.haha!




 macam drama petang-petang :P



ecececececeh lagu cinta derang la tu penghujung cinta :)



Props by me & bff firdaus, alfian.sape nak tempah banner pun bole.




sempat qies buli pasangan bertunang tuuu, nasiblah kesayangan :D




Dan ini, next nak bertunang kot *lol*


Gosip-gosip propaganza je, jangan marah maksu & haizul.suka suki je kenen :P
marah buah hati memasing ni kangg!






Tima kasih banyak-banyak to all the crew saya yang sporting bawak props & jadi pengarah seni. dan jugak volunteer bbysitkan qies.haha,best sangat!




5 beradik kami.Ala pak uteh je tak dapat datang :(




the gegirls in da family all lipstik meghah.



Si cucu sorga pun tak nak kalah ni.seme suka sangat mekap macam mak andam, maklang.





syomel flower girl momma's.
Olohhhh besar dah anak momma * nak nanes*



Btw orang kluang yang nak tunang/kawen maklang ada buat service mekap, harga sangat reasonable.Make up dijamin cun.hehee.

mak andam mekap sendiri sudah :P



Momma tanak ke jadik photographer for wedding/event?
Alahaii ramai pulak lately ni tanya soklan begini, lagi-lagi musim mengawan cuti skolah.hehe.
For the time being masih menjadikan photog as a hobby, nanti-nanti lah ye.masa sangat contraint nak fokus pada career & family.In future Insya Allah.Memang passion banget in photog ni.

Sekian, bersambung di part 2 pulak yeh! Kena select the best pix dolu.




7 comments:

angahMia said...

Tahniah untuk maklang qies! Shantekkk....:-)

Suliana said...

25/11 la yat :-) anyway tahniah sakinah.. pic dan peranten comel2 semuanya :-)

Siti Asiah said...

tahniah ye mak lang qies dah jadi tunangan orang...moga hub.korang berkekalan hingga ke jannah...;)

mrs kayrul said...

tahniah untuk maklang dan paklam qies...qies seronok bukan main...kalah pengantin...tarikh tu salah la yat..bukan 25/11/2012 ker???

Momma Qiestina said...

Sue

hihi typing error..maklum ngantuk.tqso much for all doa n kind wishes.

Sue said...

cantik gambar2 ni.. seronoknye kat kg ade tempat cantik nak photoshoot kan. anyway congrats to the couple. n also to yatt coz nak dpt adik ipar... seronok tgk gambar yatt n siblings. seronok ada adik2 ppuan kan.. heeee..sue ni anak bongsu, pastu kakak2 sume dah jauh beza ngan umur kita, da baya mak2 kawan2 dah hehehe..

Momma Qiestina said...

hihi sue mmggg gile2 je kami adik badik ni,.layankan je adik nk bertunang..tula bile gegirl ramai in family mwriah jadinye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails