yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, September 8, 2013

05.09.13 | Sempena hari kelahiran anakanda ke 4





Alhamdulilah anakanda kesayangan momma sudah berusia 4 tahun.Syukur pada Allah sehingga ke saat ini Allah sentiasa mempermudahkan urusan momma untuk membesarkan qies.Qies anak yang baik, yang mudah dijaga, tak banyak kerenah, kalau ada cranky tu biasalah bebudak.Its challenging, but so far momma managed to handle my lil' munchkin alone.Dari qies baru lahir lagi, momma selalu stay berdua dengan qies kat rumah putrajaya dulu. A working momma  dan same time jaga anak sendirian without maid or family members, memang terkejar kejar but alhamdulillah, Allah yang beri kemudahan buat momma.

^_^

Memang ramai tanya how i manage to take care my princess alone.Ada yang mintak pendapat, mintak petua, mintak tips.Hmm, cemana ek nak jawap.Hehe.Kalau ditanya apa resepi ketabahan besarkan anak sengsorang, definitely i dont have any recipe or secret tips.Hanya perlu kuatkan semangat, kentalkan jiwa, tabahkan hati dan selalu banyak banyak berdoa sebab yang mempermudahkan segala urusan kita adalah DIA.Dia sebaik-baik pemelihara.Kalau kita fikir yang positif insha Allah boleh.Move on.Oh ye support dan doa dari families & friends juga sangat membantu.


'Rabbi yassir wala tu'assir rabbi thamim bil khair' - Selalu amalkan baca zikir ini.Insha Allah mudah segala urusan kita.


:)


Sempena qies dah empat tahun hari tu, momma sambut secara sederhana dan kecil-kecilan dgn family dan  kengkawan skool qies.Momma just pack goodies bag utk anak-anak sekolah then balik dari work momma belikan cake ala-ala pavlova utk qies.Oh itu pun dah buatkan dia tersenyum dan tertawa riang.Tak susah nak gembirakan hati anak kan.Walaupun dia kecik lagi, tapi she's enjoy her birthday.Becok betul bercerita hal dia kat skoool semua.Mudah-mudahan makin murah rezeki anak momma ni.On her birthday,  so seprais sebab wall momma dipenuhi beratus orang wish qies kat fb, kat whatsapp momma.Bersyukurnya momma sebab terlalu ramai sayangkan qies,doakan qies,  prihatin hal qies dan sesungguhnya dia kesayangan ramai.Banyak jugak birthday gift qies dapat, siap ada yang  susah susah courier ;) Tak tahu nak balas cemana budi baik kalian yang sentiasa menggembirakan buah hati momma.

Alhamdulillah.alhamdulillah.
*tears*


Momen terindah qies dihari lahirnya, Semua ini utk kenangan dia.


menyanyi happy birthday utk diri sendiri :)
so adorable princess!
cepat betul besar anak momma, nak nanesss!



Senyuman si kecil ikhlas jujur dan mampu  yang mencairkan hati sesiapa pun :)




pavlova cake! :) sedaaaap amat.




Oloh masham muke sebab takut lilin.aptb :P




Her goodies bag -- dalam ni semua makanan berkhasiat je.Vitagen, roti coklat & coklat bar.


Rewang isi goodies bag.qies kacauing je!





with her lovely cousin :) omeiii angat.




kids always love cakes & birthday kan :)



with her lovely atok & nenek.I owe them so much, yang menjaga qies dengan baik bila momma work :)
Berkat atok nenek jaga dan didik, qies dah pandai solat, pandai mengaji  *walaupun still merangkak rangkak, its ok  praktis make perfect sayang* .pandai serba serbi.Alhamdulillah.Semoga inilah dia saham akhirat momma, pencen kubur momma.


Momma sentiasa doakan yang terbaik untuk yayang! :)
Isi dalam doa ku, selalu dan selamanya..







4 comments:

dakcik said...

Happy 4th birthday sayang!
terus ceriakan idup momma okey dear! muahxxxx dari aunty :)

Rizziela said...

happy birthday princess

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

ashra said...

alolo.chumel.qies sbaya aleesya rupanya.ingat muda stahun :p

sori..auntie lmbt wish.
hepi belated besday qies.jadi anak solehah..bahagiakan ibumu..spt mane ibumu membahagiakan mu k.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails