yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, September 1, 2013

#Throwback : A precious moments in September




Alhamdulillah, syukur kita semua berada di bulan baru :)
Diam tak diam lagi 3 bulan je lepastu dah nak masuk 2014 pulak! Masha Allah so pantas masa berlalu.Dah tercapai ke azam tahun ni? *wink* ( lempang laju laju kat muka sendiri, HAHA).


^_^


Diam tak diam jugak dah 6 tahun momma on bloggo world.Semua kisah qiestina ada dalam ruangan ngomelam seorang momma ni.Untuk tatapan si manja momma. bila besar nanti dia tau suka duka itu adalah kehidupan.Kadang ada rasa nak privatekan bila diserang anonymous yang tak tau apa motif suka suki menyerang tanpa usul periksa, tapi bila fikirkan kesian nanti 800 followers setia tak dapat nak baca kisah qiestina, terus tak jadi nak private :P

Dear anon, saya berterima kasih pada awak.Lagi banyak awak kondem saya, sebenarnya saya jadi lagi kuat, lagi hati kebal, lagi muhasabah diri dan lagi rasa  ada orang yang 'concern'.hehe.Bila-bile kite ngeteh sesama nak..? jommma.Ade berann?Bila awak dah kenal saya, Awak akan jadi 'sahabat' terbaik saya nanti.Trust me baybeh.Tak caya tanya geng geng sahabat saya :) 

Okay dokay, chilss.
Bulan september memang bulan yang terindah untuk momma, sebabnya tak lain satu-satunya buah hati momma yang syomel lagi bijak lagi solehah  dilahirkan dalam bulan ni.Jangan cakap momma saja nak up anak sendiri yeh, sebab ustazah pesan cakaplah yang baik-baik tentang anak.Semua dari mulut ibu itu doa yang makbul.So cakaplah 'anak saya baik budi, anak saya bijak, anak saya solehah'

Insha Allah sampai doa tu nanti :)
Yakin dan percaya, hanya DIA pemberi segalanya..


September coming around..How could i forget the precious moments ever kan..? Throughout motherhood journey, lagi 4 hari qies nak masuk 4 tahun.Ampat tawonlaah.Sesungguhnya momen jadi momma memang terindah.Eventho u had to go thru all the mabuk tak hengat, sakit beranak yang tak boleh diceritakan kesakitan-nya, sleepless night, all the cacamarba difficulities, all the kaluts momen to raising a  baby lebih lebih lagi Papa dia always not around,*memang tak mudah membesarkan anak sendirian, trust me its really challenging dan menguji kesabaran* tapi miracle momen tuu tak boleh nak diluahkan dengan kata-kata.Tak boleh nak dijual beli.Tiap hari kita akan nampak banyak benda baru dan kepuasan tuuu so superb.Penat penat balik kije, nampak je muka anak terus hilang.Terus berbunga-bunga bahagia hati.Anak tu memang anugerah dan harta kita yang terpaling paling mahal.Syukur pada Allah atas kurniaan yang satu ini.I could never ask for more happiness..


A throwback moments,


1st birthday bash bertema purple & pink barney - readback the story and gorjes pix Oct 2010.


2nd birthday bash bertema blue & pink barbie - read back the entry & gorjes lama-lama.malasss nak carik link tu :P





3rd birthday bash, theme red & yellow angry bird.
Read back the entry & all gorjes pix Sept 2012.



Birthday bash untuk tahun ni..? Actually momma still planning.Insha Allah, may Allah grant qies rezeki yang lebih murah, mudah-mudahan.Plan momma mungkin nak buat simple makan-makan kat skool dia or simple makan-makan at atok & nenek kluang crib ni.Segalanya bergantung pada masa dan bajet.Next weekend ni momma ada annual dinner company lah pulak so dah clash time.Let's we see how nanti..
Macam last-lasy year birthday bash, all deco-deco momma buat sendiri je.DIY tu lebih menjimatkan dan momma memang minat benda-benda kreatip ni :P *yela masa tecik tecik dulu manalah merasa seme ni, kita buat utk anak jelaah*  Momma suka bila time birthday party kengkawan seme datang bawak anak-anak, jadi menan bergathering. Yang geng mak-mak, yang geng bujang pun turun padang.Qies pun seronok sakan ramai kawan surrounding her.Yang penting qies happy di hari 'big girl' dia.Sekarang ni pun manjang nyanyi happy bufday je.Hint kat momma lah tu,hikhikss :D


Insha Allah, for sure momma akan buat the best for lil'munckin momma ni :)
^_^


Dan sempena nak masuk ampat tawonlah, jeng jeng jeng image baru qies!

Rambut k-popiah style.haha.Rambut pesen jimat shampoo dan bebas kutu kata nenek dia.Yelah dah skool ni senang nak diuruskan bila berambut pendek :P Takpe sket hari lagi dah panjang.Qies ni rambut dia cepat betul panjang-nya :)






Terima kasih yayang momma, kerana terus menjadi reason no 1 untuk momma terus move on, tersenyum dan bermotivasi untuk terus melangkah.Dengan adanya kamu, momma tersangat bersyukur.Nothing in this world gonna trade my love  for you.It's unconditionally.It's infinity.And it's always be.

I heart yu darling princess, so beary much.Doa momma selalu dan sentiasa moga Allah terus pelihara kita berdua selamanya.Terus becok bercakap menyanyi dan buat momma ketawa tanpa henti eh :)

Ok daaa, nak entry taching taching tunggu 5 Sept laa :P 

2 comments:

Riana said...

Assalamualaikum..=)

Happy bday qiestina 5sept nt..wish siap2..

*abaikan anon tu..hukhuk

syue wana said...

hmmm..nice entry.

jom singgah ke blog saya
www.freevitamin.my
tambah ilmu didada.
insya allah ada sesuatu menarik anda jumpa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails