yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 3, 2009

Weeks 13:Thanks For Pray & Support

Assalamualaikum,

Haluuuuu..haluuuu kopi & milooo!
Lama gilezzzzzz kan sy menyepi dari arena blogger ni :)

hachummmmm!
Berabokkkk gileeee kan????


Semuanya gara-gara alahan preggy yg sgtla hazab itew,pagi petang siang malam muntah fenin loya complete set.
Tgk lappy br 5 minit pon sy dah berlari-larian ke toilet memburaikan isi pewot.
Loya.
fenin.
Allah jelah yg tau.
Jadik allergic dengan IT pulak sejak preggy ni.
Rasa cam bazir je bayo maxis broadband tu tak guna,tp sygla pulak nak terminate.


I'm already in 13 weeks,still blom recover from alahan.
Tp better la,tak selembik mcm mula-mula tu.
Makan je haruslah muntah balek.
Mmg hazab oke,sakit badan ni bile asik muntah-muntah.
Luckily tak dehidrate smpi kena drip kat spital ke apa.
Takotttt.


Pengalaman preggy berbeza-beza ngan org lain,ade yg alahan terok,ada yg so-so je.
Bahagian masing2 kan.
Btw,sy redha la ini ujian darinya.
Mungkin ade rahmat & hikmah.
Kena pulak sepanjang sy uwek-uwek ni papa nya jauh di tgh2 lautan tuu.
Hanya satelit phone menghubungkan kami.
No hp line,emel jauh sekali la yea.
Tu pon jarang2 sekali sbb mmg terok line phone kat tgh2 laut tu.

Takpela,yang penting Bee selalu doakan Huney & our baby kat sana kan?
Demi baby,mama rela bersusah payah begini sayang..
bersendirian lalui hari2 yg agak sukar ni.
eyh takla baby selalu temankan mama kat sini :)
Dun wori k sayang.

Dah tak lama lagi dah My dearest darling hubby nak balek bercuti2 Mesia.
After 3 months ber PJJ,tak jupe penguat semangat sy tu.
Maybe end of this month dapatla dia menatap wifey dia yg makin "selim" ni.
Seiyes tak tipu,8 kg dah ilang gara-gara sindrom muntah fenin loya.
Percaya tak sy dah 2 bulan tak sentuh nasi & lauk2 yg sewaktu denganya.
Sgtla tekak ini tidak bole menerimanya.
Bau-bau masakan yg dulunya sgt lazat tu pon sy sgt alah & bisa memuntahkan segalanya.
Kecian kan shaye :(

Mabok2 jugak,tetaplah menggagahkan diri g keja ni walo sekejap2 g toilet asik meloya.
Apatah lagi aircond sejuk ya ampunnnnn mcm ni.
Mudah-mudahan Allah beri kekuatan utk hadapi hari2 seterosnya.

Oke..oke tamoo citer la pasal mabok,takot kang menakotkan u all pulak nak preggy.
hihi.
Lain org lain bahagian nya tau.

Btw,di kesempatan ini saye nak ucapkan trillion tima kaseh buat sahabat2 yg setia menjaga & melayan kerenah saye sepanjang mabok2 preggy ni.

To my besties Eyta a.k.a Mama angkat Qiestina/Rayyan,Rini & Ori a.ka.nurse/mak bidan tak bertauliah yg selalu jaga makan minum,obat2 aku a.k.a Tukang basuh baju,tukang kemas umah,tukang bawak aku p cek-up & my sahabat yg sgt mengambil berat dikala "Abg Long" u all tu lupa daratan.

Budi baik korang jadik mak bidan/nurse/doc/cleaner/motivator/driver/my everything sgtla ku kenang hingga akhir hayat.
Tak terbayangkan aku mabok2 gini tanpa bantuan & sokongan u all semua.
** Prepare je inbois bill2 kang korang claim kat laki gwe nanti eyh.muahahahhaha.

To my sista & her hubby..Kak y lah satu2nya darah daging sy yg dok Putrajaya ni yg sgt mengambil berat & menjaga sy & bakal kazen Farra ni.
Thanks sbb selalu buatkan milo,masakkan macam2 walo tak lalu tekak ini menerimanya.
Tima kaseh kakakku sayang kerana kesabaranmu menjagaku.
Mudah-mudahan menjangkit la aura preggy kat eko tak lama lagi.
Farra nak adik tuuuuu :D

Oh yea,kalo u all nak tau insya allah this year mak abah sy dapat 3 cucu serentak.
Rezeki berganda2.
Anak ke 2 abg expecting on this April,Ajib & baini expecting baby this August & yatekhram this Sept 09.09.09 insya allah.
Harusla meriah umah atok Kluang pasni.
And raya tahun ni baby yatekhram dah pandai kutip duit raya juga.hihi.

To Kak Needa & Azrul: Thanks susah payah cari manggis sepelosok negeri demi mak buyung yg mengidam ni.Dah selamat dah yat makan smpi batuk2 hari ni.hihi.
Sgt terharu u all susah payah carik buah yg tak musim lagi tu utk sy.Mwahhhhhs.

To Kak Yus:Thanks finally jupe gak buah Pear ijau yg yat idamkan sejak awal preggy tu.
baby sgt shuke,g scan tadi tangan dia lambai2 mcm tgh hip2 hooray ape dia nak semua dah dapat.
pandainya..anak sape ni??

Adoyai,sy mengidam buah2 je.
Alhamdulillah semuanya dah dapat.
nak tggu papa dia balek lambat sgt,dah mengences dah baby & mama dia :P
Mujur ade kwn2 yg sgt best & concern bersusah payah demi anak manje sy ni.
Baby say tima kaceh antie/uncle2 cemuaaaaaa :)

Papa dia balek nanti siaplah mengidam nak makan ape pulak.
Aritu mase sy betau Bee nak makan manggis dia kata nanti k i courier manggis dari kapal.
[bajet mcm ade la pokok manggis atas kapal tu kan,hampehhh]
Takpela Bee,alhamdulillah rezeki baby kite murah..
hari2 ade je org bagi makanan yg mama suke makan.
Dalam pewot lg dah murah rezeki kan dia,insya allah..
Anak bertuah ni :)
Amin~!


Oke have to stop mama bebelan here.
Dah mule fenin2 dah,waktu2 ptg camni mulalah flat ditambah ngan workload yg lately sgtlah byknya.
Insya allah ade mase & kesihatan yg oke sy update lagi.
Cukuplah utk ilangkan "kerinduan" korang pd blog sy yg berabok ni yea.
Tima kaseh semua atas doa-doa selama ni.
Pada yg sms/emel/mesej tanya kabo sy & sy tak reply tu harap maklum keadaan sy yea.
Tak larat nak reply actually.
I really appreciate it so much.
Doakan sy tabah harungi dugaan alahan preggy ni & Allah kurniakan kesihatan juge ketabahan buat sy yea :)



Oke before that,

layannn our musyuk manje buah hati yatekhram,


Gambo scan pagi tadi @ weeks 13.

Subhanallah,rase nak menitis k airmata mase tgk our precious one gerak2 aktif in my womb.
Tangan dia siap lambai2 mcm sgt soka hip2 hoorayyy dapat makan manggis/pear [antie eyta kata]
Nampak kepala,kaki dia & heartbeat dia aktif membesar dengan cihat.
Alhamdulillah dia cihat walo mama dia tak brp cihat :)

Next appoinment this end month insya allah papa dia dah balek bole ikot sekali tgk our miracle manje musyuk "berjimba-jimba" dlm womb sy ni.




Sampai jupe lagi.
Wsalam.
:)


Nota kaki: Finally it's March.Bulan meraikan Cinta yatekhram & hadiah plg bernilai @ our 1st wedding anniversary dari ilahi is our musyuk manje.Alhamdulillah..

17 comments:

iNtAn aIzaN said...

Kesian yat..
Semoga tabah hadapi semuanyer..
Salam perkenalan
:)

Yat Ekhram said...

hye aizan,

salam perkenalan too :)
thanks yea doakan saye.

E.L.L.Y.N said...

Alhamdulillah dah ok sket....

yatt pun apsal x bgtau kak lin kalu nk apa2?

Yat Ekhram said...

kak lin,

yat ngidam nak jupe papa baby pulak now :P ahaks.

alahai..takot pulak susahkan kak lin yat ngidam mcm2.kak lin kalo jupe juice cranberries betau yat ye.Dr soh minum air tu coz yat ade kencing kotor.Aritu dah minum barli smpi muntah2 dah.

mamaelly said...

woit my prend...amacam?? dah ok?? aku pun sama gak la.mabuk lagi.dapur dah dekat 2 bln tak masuk.nasib baik la hubby aku pandai n rajin masak...hehehe

yat..aku pun dah scan baby aku...nak tau takkk...ada 2 baby..aku mengandung kembar...best kan..hehehe ok la..take care la yek...

Mrs Azmar said...

yat,

turun 8kg eh..byk gak tu..dlu sy trun 2 kg je pon..hehehe..
xpe2..pas ni paling2 kurang naik 10kg balik..hehehe..

Yes its already March..Bulan meraikan our 1st wedding Anniversary..Tgh sarat ni..x leh nk plan gi celebrate cuti2 m'sia..carried fwd le jwbnye..

busyuksayang said...

hye yat...ala, cutenya baby dia...anyway, take care ya..muahsss

ahmedbadri said...

ekram sarip dh balik?

Marsha~ said...

teruk ye mabuk2?? takpe, maybe masa bersalin nanti kurang sakit kot.. eheks..
*pssstt, sy sudah tukar url blog.. Utk lebih privacy. TQ

farhanaabubakar said...

Smoga kesihatan kak yatt n baby sentiasa baik...

suka k.yatt da update blog..=)

putrifaidz said...

yat...rinduuu...lama x chit chat...saye dh kawen...huhu...take care for ur self n baby k

...MiR@... said...

hye k.yat..
Alhamdulillah nampak dh ok skit..
t'ubat gak rs rindu ni bila akak dh update blog akak..
take care k sis!

ayu said...

tke cre, ya ;)

ctm-cak'on said...

k.yat, tahniah again ek! hubby akak naik melati berapa ek? sedey sgt2kan bile hubby jauh di mata di kala kite mabuk yg amat2 sgt...menitis air mata bace cite akak, sy pun mengalami mcm akak, now smakin kuat n kene kuat, nk plak due b'salin nnt baru hubby balik, x dpt tgk bini die besar bagai johan ni, hehe...take care kak!

puterikurekure said...

sama la ngan kite yat. mabuk teruk sangat. tapi ni dah masuk 9 weeks, dah rasa ok sket. morning sickness hanya di pagi morning je. tapi, sepanjang hari masih akan ada pening2. saket2 breast takyah kata la kan. huhuhu.

kite tabik awak la yat. kalau kite takde alang, susah jugak. takde sape nak carikan air asam boi tetengah malam. huhuhu.

alina aka mommy alya said...

today is our very 1st anniversary n we celebrate with our alya... 16th march kan tarikh keramat yat... tahniah.. kang hubby balik leh celebrate together...

p/s congrats utk baby yat tu.. jaga diri baik2..

Mrs. Amie said...

HI YATT,

hope everythings fine.. 24 weeks to go! kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails