yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 24, 2009

Waiting Daddy-to be Homecoming

Salam shemuaaaaaaa,

Ape kabo antie-antie & uncle-uncle shemua??
Mama saye still mabok2 lagi tapi dah better la dari 1st trimester aritu.
Keshiaaaan mama saye melepek abes asik muntah-muntah loya jea gara-gara saye yg chumel.
Sebab saye mama saye dah selim macam zaman anak dara dolu-dolu.
Semua org tak caya mama saye preggy sbb tak nampak lgsg saye.
Babat nampakla :P
Takpe,nanti saye dah kuar saye kan jadik anak yg soleh tau mama :)
Shaye janji.

So far, ade perubahan ckit bile saye dah masuk 4 mths ni,ari ahad lepas mmg hari dalam sejarah coz Mama saye dah lalu makan bubur nasik + sayur bayam+ ikan bilis goreng + ikan sepat masin.
Berselera mama saye makan bubur yg nenek Johor masak.
Tenkiu nenek Johor :)
Dah seminggu Nenek temankan mama saye kat Putrajaya ni.
Cian dia terpaksa berpisah ngan atuk,atuk kena tggl Kat Johor la sbb Mak ucu skolah.
Cian dorg rindu2an,takpe barula nenek faham camana mama rindukan Papa yg dah 3 bulan tak jupe tu kan?

Hari2 nenek Johor masakkan Bubur tu,yg kelako tu saye ni betullah anak mix jawa sbb ikan masin sepat tula mama bole mamam.
Siap ratah gitu2 aje padahal makanan lain mmg mama bluwekkk.
Nenek kata takpe,dia kata pelan2 blaja makan semula coz dulu nenek pon mabok teruk mcm mama saye.

Hmmm..
Nanti bile Papa saye dah balek mmg kena blaja masak bubur macam Nenek masak ni.
Pastu now saye suke sangat goreng pisang yang Nenek goreng,yang mak Ngah goreng pon sedap.
Rangup2.
Pagi2 je Nenek bangun goreng pisang utk bekfes mama.
Saye pon tumpang sekaki la nyum2,tp sbb berminyak mama muntah2 jugak.
Ni saye rase nak makan popia sayur yg nenek buat pulak.
Ntahla saye rase air tgn nenek mmg sangat marveles.
Bile Nenek tumis2 pon mama tak muntah2 cam org lain tumis2.
Maybe tu magic of luv sbb Nenek kan Mak pd Mama saye.
Nenek dah bacakan selawat syifa tiap kali masak2 utk mama saye.
Saye happy bile nenek ade ni sbb dia tolong jaga makan minum Mama & saye.
Umah saye pon bersih sbb nenek rajin kemas2.
Tenkiu Nenek,nanti saye dah kuar saye pulak tlg Nenek yea :)


Mama betau Papa ari ahad aritu yg mama dah bole makan bubur nasik.
Tau papa kata apa?
Dia kata "ala baby happy la tu daddy dah nak balek umah mggu ni.."
Kawan2 Mama pon kata mcm tu,nanti bile papa dah balek musti mama dah selera makan.
Amin..harap2nya betullah kata dorg tu sbb mama rela jadik bluehyppo dari tak lalu makan cam skrg ni.
Dah 3 mths tau tak jejak kedai makan belakang opis mama tu.
Mama allergic sangat bau2 masakkan,musti mama muntah lembik pastu.
Dugaan betul,tapi takpe saye tau mama saye kuat preggy sorg2 tanpa bantuan Papa.
Kawan2 Mama pon kagum sbb mama larat p keja lagi even mabok2 mcm ni.
hehehe,kuasa Allah kan.
Demi carik rezeki utk saye :)


Yay! Yay!
Saye tak kesahla sbb hati saye berbunga riang coz Papa saye dah nak balek mggu ni.
Cuma tatau hari apa je lagi.
Tapi Papa kata,Engineer yg nak ganti dia dah standby kat Kemaman.
Cuma Papa kena handling over keja dulu before balek jupe mama & saye.
Ntah2 papa saje je nak buat seprais,tau2 dah ade depan pintu umah hugs mama saye.
Jgnla Papa,nanti saye terkejot tak pasal2 saye kick pewot mama kuat2.
Yela selama ni saye tak penah dengar suara papa live,asik2 mama je cakap ngan saye.
Mama selalu cakap & pesan kat saye jadik anak yg soleh/solehah & Mama syg saye.

Since Mama tau kewujudan saye dlm womb mama saye,saye tak penah jupe Papa saye.
Saye saspen la nak tgk muke papa saye live,sora dia live.
Papa saye baik kan,mama?
Mama pon tgh saspen ni agaknya camana lah reaksi papa tgk "tranformasi" Mama yg drastik.
Hehehe.
Tak sabo nak jupe papa saye :)
Boleyla saye mintak macam-macam kat Papa saye.
Siaplahhh Papa..jeng..jeng..jeng..[ bukan mama ajar tau]

Oklah,saye dah lapa lah.
Mama saye kena makan ni,kalo tak nanti saye buat mama uwek2 kat opis ni.
Sejuk2 pulak ujan lebat ni.


Till then,nanti Papa saye dah balek saye update lagi okels.
Ni laptop & broadband pon ade kat Pakngah lagi.
Mama kan tak larat sangat ngadap internet sejak ade saye.
Sowila pada yg nak tgk muke mama saye terbaru ni,Mama saye malas sgt2 nak bergambo sejak mabok2 ni,muke tak semenggah org kata.
Tggula Papa balek bawak DSLR nanti kite amik gambo banyak2 eyh :)

Daaa~!

Yang sayang Mama & Papa,

_________________ Bin/Binti Mohd Ekhram Sharif.

[mama kata nama saye rahsia dulu,hehehe]


Mama nak shaye cumils camni,amin...


Oklah nak tido la,mwaaaaaaaaah.

15 comments:

ain husna said...

olo2 kak yat, cute ny ur kid tulis surat ni?? mcm betol pulak..hikhik.

betol la kak yat, da lm xtgk gamba kak yat, tingin nak tgk tau, cepatla upload..=)

Yat Ekhram said...

ain,

ehehheheeh cam real kan?
tula naluri keibuan namanya dik.

Gambo??? adoyai ramai gilezzzzz nak tgk akak yg kuwus kering ni,tapi sgtla takde mood nak bergambo.haha,pembawak budak agaknya.

Nti k,papa dia balek harus bergambo gedix bertiga :)

azieaz said...

yat..
sabo la yat ek..cian kat awk..sy pon ade mabok2 kejap aritu..tp xla smpai turn berat..naik lagi ade!!!..hahahha..

sy da 34wiks ni..xlame je lagi..xtau la kalo bb sy nak kuar awal, pon ok..xsabo da nak tgk bb ni..xlarat da pon..auw!!~~..hehe

okla..take k ek..n epy anniversary!!..=)

LoVEaQshA said...

salam yatt..
suka bc blog u..cam real jer bby yg ckp..
yatt beruntung sgt sb dpt rs sume tue..zura msh lg menanti utk rs pgalaman nie sume..
tk cre..

PadNani~~{@ said...

salam buat Yatt n baby=)

alhamdulillah dah kurang ur mabok2 n dah bole mkn ckit2..keep on trying k=)

i pulak yg terasa seronoknya ur hubby nak balik..revenge time heh=)

ok yatt..take care tau!
nani setia tggu yatt upload d latest hot mama photo k!

p/s: sudila visit blog nani n ambil awards=)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

semoga dpt baby yg sehat dan comel ;))

Cik Eja Ishak said...

tomei baby..nie aunty eja yang tomei...

tomei baby sihat yer..bagush..bagush...tomei baby jgn la noty tau...jgn noty bila mama nak amik pic..aunty eja nak tengok sgt pic mama...

tomei baby.. eeeee...geram tul nak gigit2 tomei baby nie..msti mama dia marah kan..hehehehe..

ok la tomei baby...do take care ya...

Aziani said...

alalalala...comel btul la plak bace entry kali ni.pape pun semoga baby n mamanye semakin sihat.

Hepi anniversary!

~fana~ said...

wahwahwah..
baby qistina dah pandai ek..
dah xnoty2 sangat..
bagus2..
hehehe..

kak yat..
hepi slalu ek..
:o)

Anonymous said...

tak sabo nak tengok penampilan terbaru yatt.. cepat upload ya!!

susudalambotol said...

harap-harap saya akan selesai morning sickness lepas capai 3 bulan. amin :)

effizwaN said...

hai kak yat
syomelnyer letter from baby neh
kem salam baby eyh^^

ctm-cak'on said...

k.yat...bestnye story akak, pandai akak meluahkan isi hati kan, sonoknyeeeeeeee...

sure sonok giler bb dlm peot akak nk jmpe daddy die kan? bb sy pun x tgk live muke daddy die lg, x sabar nk menanti saat2 tue :)

ctm-cak'on said...

k.yat, wat le forum utk bini2 org kapal nie, sure sonok dpt kongsi segala mcm cite, pastu lg best mane taw2 en.somi satu kapal ke...ekekekek...

ppb_ppkp said...

bestnya baca....
semoga cepat2 papa balik ye
salam ziarah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails