yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, May 29, 2013

Teduhan Kasih.





Assalamualaikum sayang-sayang sekalian :)


Phewww lamanya momma qiestina tak berblogging.Sumpah rinduuuu sangat nak babbling di arena faveret ku yang satu ni.Tapi kekangan masa sangat tidak mengizinkan.Juggling with works, family & ofkosss my darling qiestina yang semakin bijak ni.Balik kije dah dekat waktu maghrib, peluk pelukkk syom syom dia lepastuuuu golek-golek depan tv sambil tunggu azan maghrib.Sempatlah melayan slot akasia tv3 faveret series momma sekarang ni 'teduhan kasih'.


Motip? Ady putra hero pujaan ku itu :P
Akekeke.

Cerita ni best bangat, adaptasi novel katakan.Citer cinta lain dari yang lain.
Kisah seorang isteri teraniaya (Iffah) yang diceraikan suami sebab hasutan mak yang tak suka menantu, sebab suami yang tak setia, boleh pulak kawen dgn bff Iffah tuu bernama ayu lakonan nabila.Si Nabila huda kalau berlakon watak gedik memang lah champion.kuikuikuikui.

Iffah ni baik sangat, isteri & anak yang baik.Tapi tula orang baik memang selalu diuji.Allah sayang kan.
Lepastu dramatik sangat masa pertemuaan dia dgn si hero penyelamat 'Ehsan- Adiputra'.Masa tu Iffah nak bersalin sakit contraction tergolek-golek kat bustand,. Takde sapa nak tlg dia even bekas suami dia yang kejam gila tu (rizal).Nak harapkan family anta, dia ada mak tiri  & kakak tiri evil gile.Asik dera iffah je :(


Tapi Allah tu maha kaya.Maha pengasih.Orang yang sabar dan baik mesti Allah tolong dia.
Dia hantarkan 'teduhan kasih' yang package habisss kacak kaya baik hati.

Si hero gorjes lagi ohsem nilah yang selamatkan iffah.Dengan BMW putihnya dia offer terus hantar pegi hospital sebab nak bersalin.Yang kelaka tu nurse igt Ehsan ni lah suami iffah, siap paksa temankan iffah dalam LR.kuikuikui.Pegang tangan kuat2 masa nak push baby.Blur habiss muka Ihsan :P 
Yela pasrah je kena jadi 'suami'.Lepastu baby Adam pun lahir, Ehsan la yang azankan semua.Masa ni lah Ehsan yang dulunya player habis ni berubah 360 jadi baik.Dia jatuh sayang pada baby Adam tu macam anak sendiri.Siap bahasakan diri dia ;Papa lagi.Bab tanamkan uri, shoopping barang Adam tuuu..ber'abang' dgn Iffah tuu..ohhh so schweeeet & melting!


Nak tengok part ni sila klik disini.

Lepas je kenal Iffah & bby Adam Ihsan terus tobat tak jadik player lagi.Kalau tak tu kaki clubbbing, kaki pompuan, kaki mabuk seme lah.
Dia dah mula jadi familyman yang baik dan berubah jadi soleh.Tu yang best part ever.

Baby Adam memang syomel gileeee ok.Nama adam tu Papa Ehsan la yang bagi.

Err, boleh tak ai angau gile tgk adiputra dalam citer ni.ekekekeke.Sebab dia kalau bawak watak suami baik, soleh dan romantik juga Papa penyayang adalah sangat menjadi :)
Tak caya cer korang tengok.Nak tengok laaah angau ke idak! Kuikuikui.Bila momma share kat fb tengok melambak-lambak likes citer ni khen :P angauuuu letttu.

Suka sangat jalan cerita ini walau baru episode 8 kot arini.selepas kesusahan Allah bagi kemudahan.Lepas kesengsaraan Allah bagi kebahagiaan.Lepas hujan ada pelangi indah :)

Balasan bagi orang yang sabar dan di jalan yang betul.


Hmmm can't wait for the next lovey dovey episode!!

5 comments:

Faizah^Ramli said...

Tapi heroin mcm xbest kak yat...hehe :D kalu letak nora danish ke ok x?huhu

ashra said...

samalah kita.hehe

adi putra jauh sesuai bwk watak romantik dr aaron aziz.hehe.sy pun tgh langau gaks.dari sehangat asmara langau tak abes2 lg.hehehe

bestkn cite ni.
skang asyik tak sabar je tgu tiap2 hari.lg la kalu tgu dr jumaat ke isnin.huwaa..

...i'm AidA... said...

yeahh kak yat... aida pun terjebak sangat dah ni... penyayang sgt watak dia

Dokter faRyn said...

alamak best ke?

aku ni bukan peminat adyputra. tapi aku ni peminat cerita yang storyline nye mantap and ade message. ewahh :)

tapi lepas bace entri ko ni, macam best lah pulak. kena tengok ni :)

kin said...

Salam Singgah...

owh Kin pun layan jugak, suker jer watak sheery tuh yg lemah lembut dan romantik dgn Adi Putra.

Tapi watak zarina ibrahim dgn mak dia lagi selamba, hehehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails