yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan kali ke 4 bersama Eryssa Qiestina :)





Syukur alhamdulillah, usai solat terawih dan witir malam 1 ramadan kali ini.
Terima kasih Allah beri peluang untuk temui ramadan kali ini.
Praise to Allah.

Kali keempat bersama baby kelahiran ramadan al mubarak 2009 ini.
Throwback momen september 2009, bulan puasa lah momma berjuang melahirkan buah hati seorang ini.Orang lain bersahur, momma berjuang hidup mati dibelah perut demi qies.Dengan Dokter Fatimah An Nur Specialist Bangi pun tak sempat bersahur gara-gara nak savekan qies dengan momma yang tengah kritikal masa tu.
Unforgettable momen betul.

Momma bahagia.
Momma bersyukur sebab qiestina anak solehah budak baik seorang ini terus temani momma, teman setia momma pegi surau/masjid berjemaah.Saja nak biasakan dia dengan rumah Allah.Dengan suasana islamik.Biarpun dia girl, ape salahnya kan.Nabi ajar, melentur anak biar dari rebung.seawal usia 7 tahun kena didik solat.Kalau usia 10 tahun still taknak solat rotan untuk pengajaran.Biar dia kenal pencipta, maka insha Allah baik dan sempurna kehidupan bertuhan--Just sharing ape yang momma pelajari dari kuliah tanyalah ustaz setiap hari.

Qies seawal baby baru pandai  crawling dulu memang momma biasa bawak dia, dia baik sangat.Sket pun tak cranky.Selalu jadi perhatian jemaah masjid.Dia pulak jenis tak takut orang, ada je orang nak dukung dia.Teringat momen terawih kat masjid besi Putrajaya.Rindu :(

Ah sudah emosional.Tenang ye momma.Jangan diingat sangat masa lalu.

Tadi, qies ikut sekali solat, bile dah penat dia tengok moke momma.Lepastu amik tab dan main Pou dia.Diam je sebelah momma.Syukur momma dikurniakan anak yang sangat memudahkan momma ini.Di sebalik ujian maha berat yang Allah bagi kala ini, Allah bagi kemudahan disisi yang satu ini :)
Perancangan Allah memang terbaik.Dia tahu apa yang kita perlu.


'Maka nikmat mana yang ingin kamu dustakan..?'



Teman setia momma :)
Si cantik maniss berhijab.! very the anak dara looks kan? hehe.




Sampai tertido dalam keadaan sujud si buah hati momma sorang ni.
Allahu Rabbi, begitu tenangnya rumah Allah :)
 Kalau kat umah payah betul dia nak tido,tahan mata je.


Sudah 12.25 pagi.Kena paksa lelapkan mata sekarang.Sekejap lagi pukul 4 kena bersilat bangun masak sahur dengan nenek qies.

Selamat malam semua.Manfaatkan ramadhan sebaiknyaa yeh.
Ramadan bulan anugerah, tenang dan feel blessed.


#Bismikallahumma ahya waamut.Nite!

6 comments:

Anonymous said...

Salam Ramadhan buat Yat dan Qies...menitik airmata tengok Qies tertidor dalam surau...aunty doakan Qies menjadi anak solehah dan berjaya dgn cemerlang.Moga Qies sentiasa bahagia dan gembira bersama limpahan kasih sayang dari Momma.Peluk cium untuk Qies dari aunty yang jauh......

NURUL JAMIAN said...

selamat berpuasa yat

Mamaleesya said...

sgt menyentuh hati di pagi 1 ramadhan ni

wan norulkhamisa said...

do no why airmate ibu lisa jatuh menitik di office yg sejuk dek aircond ni...lps bc coretan kat ats tu...mgkin ibu lisa bace terlalu mendalami isi coretan tu kut...qies memang bdk baik..lisa pun dh ajari ank gi masjid seawalnye..siape lg nk ajar diorang kalu bkn kite yg sll disamping mereka kan...

Momma Qiestina said...

Lisa..pepagi ramadan ni terasa sayu je hati kan.Saya pun sama, beberapa hari ni terusik je perasaan.Mungkin sebab kita ada anak kecik yang selalu menuntut perhatian kedua papa & mama.Yang tatau pape terjadi.

Yang terbaik memang dekati Allah bila kita terjatuh, Dia lah yang mampu buat kita bangun.Ameen Insha Allah.Moga kita tabah sesame eh!

nanti memalam sket yat whatsaap, tak sempat busy sgt kat opis & menguruskan qies :)

wan norulkhamisa said...

eh Yat..tak usah buru2..nnti free2 n relax2 blh aje whatap..AMEEN dgn doa Yat tu..krm salam peluk cium utk Qies..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails