yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 5, 2009

Lompat-lompat Papa To Be



Salam~!


First & foremost sgt sowi ye my readers sy tak hapdets blog 2-3 hari ni.
Almaklumla penangan "saket buatan orang" ni sangatla menguja jiwa & raga.
Pagi2 bangun je dah muntah bluwekk sampai lembik,pastu bile tengahari mulelah pale ni weng2 semacam,allergic bau2 masakkkan segala kat foodcourt tu.
Bile ptg menjelma pulak mulalah comforter jadik kwn baik,gigil2 demam panas sejuk gitu.
Makanye mood nak update blog ilang camtu jez sbb ngadap lappy pon fenin2 lalat-lahh.


Btw,i would like to say million tenkiu coz sgtla banyakye ucapan tahniah utk sy & incik Ekhram diatas anugerah terindah kami.
Maaf yea tak tereply komen u all kat blog,friendster,chat box & my nokia juge tak berenti2 mesej masuk for wish us.
Alhamdulillah,terima kaseh Allah.
Terima kaseh atas doa-doa semua.
We really appreciate it.
Sangatlah byk tips do & dont yg sy terima since preggy ni.
Budi baik u all sy dihargai,utk org pertama kali yg zero experince ni.


Wehhhee,malam ni after pekena bubur ayam masakan air tgn sendiri,cam soke kemain pulak
yatekhram little munchkin dlm nie.
Tak mual pon,walo mase masak tadi yea ala-ala menutup idong sebab bau bawang tu.
[yela dah dok sorg sape agi nak tulun masakkan]
Tapi sy happie Sahabat temankan makan mlm ni.
Say tq to auntie Eyta,cayang.

Cam sihat ckit malam ni after pekena bubur ayam.
Pandainye..anak sapelah ni kan?
Anak mama ke anak papa ni :P
Cam more to anak papa je ni,suke makan MCD,suke tido,suke goleks2,suke tgk LCD tv & yg pelik tu bau lain sy nak muntah,bau perfume papa dia clinique tu sokaaa la pulak.
Aik..baby pon tau rindu papa yea? Syiann anak mama.
Mama lagi mish papa moncett tak bleh blah tu :(


Oh yea,Bee dah call sy dah 2 hari lps.
Dia call thru satelit phone yg mahal & sgt tak clear itu.
Sebaik sy betau dia,sy tak cihat & dia bakal jadi papa this Sept.
Dia menjerit sampai sakettt tinge sy ni oke :D

Huneyyyyyyyyyy..betul keeeee??
yeahhhhhhhhhhhhhhhhh Bee nak dapat qiestina.
.
[sora sgt happie sambil buat tarian kucen..hahahaha]
Cettt! kompem je Qiestina.[ yea somi sy nak baby gegirl ye kawan2 ]


Happy kemain la pakcek tu bile tau dia berjaya mempreknenkan wifeynya ini.
Siap mcm tak caya pd mulanya,soh panggil Eyta sbb nak kompemkan news ni.
Ahahhaha.
Hati berbunga riang la tu kan.
Harus dia melompat,seb baik tak terjun laut :P
Baek2 selalu call 5 minit je mlm tu jadik 14 minits sbb dapat tau sy preggy 5 weeks zuriat pengikat kasih yg dinantikan selama ni.
Kalo sy ade situ harus dia pelok sampai taleh nafas kot :P
Notty papa to-be.

And pagi tadi,ringtone "Kaulah segalanye by hasrul nizam" berkumandang buat pertama kalinye sejak Bee naik kapal.
Yeahh yeahh dah ade line maxis means dia dah dekat port.
Bee kate kapal anchor kat KSB sehari ni.
Akhirnya lah kan.
Arini byk kali gilez Bee call,lunch time kol,balek keja call.
Asik call jela senang citer.
Aik concern huney ke baby neh,Bee?
Yela kan since dia tau sy preggy dialah yg risau tahap gaban plus 18 pesanan penaja lah dia bagi.
Ngan cik sahabat2 dia p bagi pesanan penaja soh tgk2 kan wifey & baby nya.
Thanks to Sahabat,dia mmg sgt amik berat,paksa & jaga makan minum sahabat dia ni.

Bee kata dia angau gile since tau dia nak jadi papa neh.
Mcm tak percaya,mcm mimpi.
Atually i feel the same too,tp bile dtg mabok2 tu barulah tau hazabnya preggy kan :P
Bee siap kata dia pon mabok2 time mule2 naik kapal aritu.
Padahal dah 8 thn keja kapal tak penahnye mabok,haihh daddy instinct yea~!
Fair gitu kan,tp jgnla Bee yg mabok2 time kat kapal tu..kecian dia.
Dahla papa sebok cari rezeki utk sy & our little munchkin kan.
Takpela biar sy je yg susah payah mabuk,demi baby..mama rela sayang.

Tak menahan tu 1 kapal dia citer dia nak jadi daddy.
Adoyai.
Dengan kapten, engineer semua tumpang rase eksaited.heee :D
Jgnla eksaited sgt sayang oii,baby kite kecik sgt lagi.
Bukan ape kadang2 sy jadik takot anything can happen.
Cume nasihat org sekeliling,banyak2kan berdoa moga2 pregnancy pertama kalinya ni berjalan lancar,amin.


Papa pon doakan mama & baby oke sayang :)
Mak soh kite amalkan surah Maryam,Surah Yusuf & selalu baca al quran.
Tiap kali pas solat doakan semuanya selamat k.

Pesanan penaja papa to be ,

Huney,jaga qiestina kite leklok yea.
Tamoo buat keja berat2 tau.
Tamoo sedey2,nanti baby pon sedey cam mama dia.
Kalo tak larat p keja takyah keja,amik je MC.
Jgn stress2,Bee jauh ni.
Jaga makan minum tu,minum susu tau.
Rest cukup2 bla..bla..bla..
Papa sayang both of u so much.

Aikkk?? Papa?
Bee pon da tau bahasakan dia as "papa"?
Sah angau :P

Bee asik2 kata jaga baby kesayangan dia baik2.
Asik-asik baby jela kan jadik no 1 dalam kepala Bee now.
Jatuh no 2 dah ranking sy :(
Cehh,tak senonoh betul,ngan baby pon nak jeless :D


Tiap kali sms sy dah ade word papa-mama tu.
Adoyaiii sgt sweet.
Macamni perasaan bahagia jadi ibu & ayah rupenya.
Baru tau mcm mana perasaan mak ayah kite kan?
Insaf.Seriyesly.


Dear Papa Cayang,

Keja leklok yea,take care tau kat sana.
Doakan mama & baby always sihat & kuat tanpa papa dcc.
Mama and baby SANGAT merindui papa,kalo bole nak polok2 papa dikeheningan malam ni.
Seb baik baby tak reti nak kick pewot mama lagi.hihi.

Thank u sayang sbb hadiahkan huney "kawan" sepanjang ketiaadaan Bee ni.
Inilah anugerah terindah dari Allah sbg amanah buat kite.
For the sake of our little prince/princess huney akan teros memujuk hati utk tidak gembeng.
Bagi papa saspek tahap denggi punye kat mama sbb preggy mabok2 alone.hahaha.
Baby kite baik,dia paham mama dia work and papa dia work sgt jauh.
So papa pujuk2 dia takmoo gembeng & mengades2 buat mama mabok2 selalu yea.
[korang sowila yea,sy pon angau juga,hihi]


Oke doke,harus memberhentikan angau di sini.
Incik suami call lagi kali ke 8 malam ni.
Saye mau bergayut ngan Papa-to-be sbb ini malam juge kapal dia mau ke tengah2 laut.
Lost contact lagi tah berapa lama pasni.




Dan ini attend gambo semalam time attend wedding pasangan org kapal,kawan baik Bee kat ALAM,Melaka dulu.
Pailang & Fira kat Dewan tmn ibukota KL.
Mabok2 pon gagahkan diri juge coz Bee soh wakilkan on behalf dia.
Syian Pailang time wedding dia,kwn2 pulak ramai yg onboard.



The Seafarers & partner.
Pailang & Fira Selamat Peranten Baru :)
To Fira,Cepat2la join kelab muntah fenin yea :D
With Mama Aryanna Alyssa,Kak Suzzana.
Kami wakil suami-suami di tgh lautan dalam itu.heee.



Si preggy mama yg pucat amik berkat dukung baby gegirl dolu :P
Somelnye aryanna,like her daddy Incik Dz.



Auntie Eyta yg byk jaga sy time muntah fenin. Tapi malangnye nampak je moke dia sy teros seriyes berlari2 nak muntah. Aik,qiestina pon tau tak soke antie eyta smpi antie Eyta majuk gituu :P

Antie Rini & Antie Eyta yg tulun jaga mama sepanjang ketiadaan papa. Thank u antie2 semua :D Dorg bajet sy mengidam nasik minyak,padahal ngidam papa baby :(


Cam biasa,doakan yg terbaik utk sy,baby am carrying & Papa Ekhram yea :) Gud nitey~!

30 comments:

~fana~ said...

wah...
kak yat pon dah pandai saspek tahap denggi yeks...
heheeh...i likey...

neway..
do take care urself ek..
suke sgt tgk kak yat happy..
nite2..
:o)

dukerobin said...

I am the 1'st person to comment your post, Yat. Big congrate to both of you, moga selamat lahirkan baby yang comel. Amalkan membaca surah2 pilihan such as Surah Yusuf, Mariam, Luqman dan At taubah. Even tak dapat bacapun dengar MP3 bacaan surah pun dah cukup.

elly_yang_comel said...

hye kawanku @ mama to be..
..ko kena mabuk kuat ke? siannya.sabar la kay.banyak2kan kuat semangat.aku alhamdulillah tak de mabuk.cuma cepat sangat letih.cepat sgt demam.hati2 tau.jgn buat kerja berat2...jgn stress sangat..cehhh aku pun sama.bak kata hubby aku...asal cuti je mesti nak mengemop rumah atas bawah..huhuhu anyway take care kay

eja ishak said...

hola!!!!

wahh...suwet..suwet...

kak yat...eja kalu baca entry akak..mesti cam nak mengalir jer air mata nie...

sedih pun mengalir..gembira pun mengalir...

aduh....best nyer kalu dapat jumpa kak yat...

ingat pesanan cik ekhram ya!!!

hehehehe....

do take care ya!

~sgtsgtsgtsgt love~
*pelooooooooooooookkkkkkkkk*

fiza said...

hye k.yat..
seronoknya nk jd mama kn..
mira dpt rs keterujaan k.yat n abg ekhram nk jd mama n papa kn..
pape pn mira doakn akak n baby sihat slalu..take care eh!

WaN dAn TiE said...

yat
bagus lah ekram dah tahu
t tumpang gembira
jaga diri baik2 yer..
sabar byk2...kongsi morning sickness dgn hubby yer..baguslah mengerat kasih syg...
syg yat.. muah
tie

Marsha~ said...

alhamdulillah... congrats Yat!!! feel happy for both of u..sangat terharu baca entry ni sume.. terkenang2 kite masa memula pregnant dulu bila suami jauh jugak. kalau nak baby girl, byk2 kan baca surah mariam tau.. uhuksss.. bestnya ngandung.. nak ngandung laaaaaaagggiiiii.. nak buat anakle malam ni. kuikuikui

ayurosni said...

yat,jg diri.awal2 peknen ni kn jg btl2.kl ada sakit mn2 trs g jmp doc.sy ni tgh berpantng.anak 1st.dl2 pn mabuk2 gak,siap kn masuk air kat ER.2x plak tu.
muntah2 pn, jgn lupa mkn.cari mknn yg blh kita mkn.jgn lupa mkn asid folik ngn susu ye

fairy tales said...

kak yat sure rite now da happy2 kn..
da dpt dgr sore abg ekhram..
huhu...
sgt happy 4 u..
take care eh sis..


lurve~~


*__*

faRra said...

congrats kak yat..wish qistina ok2 dalam perut tue..hee~
kuatkan semangat k..
=)

a.i.n.h.u.s.n.a said...

alamak ai..so schweet kak yat..huhuhu.
xsabar pulak rs ny ni...=) huhuhu

honeys said...

Kak Yat...im ur silent reader..

Congrats yea....jage diri & baby bebaik...harap2 kak yat tabah...

ermm terbace plak pasal name qistina tue...kebetulan same name ngan my niece...Nur Zyreen Qistina...klu akak nak tgk pic dia, ade dalam friendster sy...byk gamba qistina kat ctu...ehehe...

well, take care yea...hope semuanya berjalan dgn lancar sekali without ur hubby by ur side at dis momment....

aluyyah said...

congrats yatt ekhrammm... hemm...
teringat time pregnant dedolu..

take care then enjoy your pregnancy!!! best tau..

Yat Ekhram said...

Fana,


ahahahahhahaha,
ayat saspek tahap denggi tu kan ayat trademark kamooo kan? kena letak TM ke? uhuks.

tq antie fana cayang.
Baby say hi kat antie,dia tye bile nak tawen??

Yat Ekhram said...

Abg is,

Akhirnya ade gak lelaki komen blog yat :)

1st guy oke.
Tima kaseh abg is atas info tuu.
Mmg ramai soh baca surah2 tu utk anak bijak,comel,sihat & soleh.
Abg is doakan baby ni baik,tak susahkan papa dia yg keja jauh tuu.

Tq for woh anyway.

p/s patlaaaaaa kawen,nanti abg is pon bole lompat2 atas kapal cam ekhram :D

Yat Ekhram said...

Za,

Tula sapal,aku ngandong ni kwn2,fmly & hasben sgtlaaaaaaaa concern.tak kasi tu aku naik trn tgga semua.

Mmg kena jaga cam puteri.
Tp aku tetap rindu pelokkan papa baby nie :(

Yat Ekhram said...

Eja,

adoyai cam pilem industan gitu yaaa blog kak yat? :P

jgnla sedey tau,kang baby kak yat marah.

Tula pesanan penaja tu sentiase tersemat dihati.Since dia tau akak ngandongkan anak dia kemain lagi concern tu :D

Doakan kak yat tabah k preggy sorg2.

Yat Ekhram said...

Fiza,

Alhamdulillah,adela peneman kak yat kan mira.

Kamooo bile nak jupe akak?
nantila yek akak dah ilang mabok2 kite p makan saama nak?
Kak yat taleh bau2 org masak sgttt,harus nak muntah je :)

Doakan akak & baby tau.

Yat Ekhram said...

Tie,

Ekhram tau je melompat2..
habes sekapal dia betau.
Sunyum je cam org angauuu.
ahahaha.

Tula kan suami2 ni bile tau wife preggy 1 kebahagiaan buat dia.kite as wife pon happy dapat bagi zuriat utk dia.

MUdah2an kite selamat kan tie :)

Yat Ekhram said...

Marsha,

Alhamdulillah :)

Tula patotla i nanes bagai nak rak la kan mase nak pisah kat kemaman aritu.Ade baby bersedey papa-mama dia nak pisah upernya.That time i dah 3 weeks.

Tula syukur pd Allah.Ohh surah maryam ye? harus ku amalkan.

Aikkk org kapal da alik nak bukak kilang yeee?? yeahh cargas..
bagi adik kat qila tuuu :D

p/s tula sayu hati kan preggy sorg2,takdelah nak bermanje ngan somi saat2 kritikal mabok2 camni :(

Yat Ekhram said...

Ayu,

alamak takotnyaa.
ade opismate i ni 2 weeks kena admit,drip bagai sbb mabok terokkk.
Dh anak ke 4 tuuu.
Sgt terok la kan mabok preggy ni.
Patotla kan pahala syahid utk ibu2 ni.

Tula sy paksa gak makan,ikotkan mmg tak lalu tp demi baby dlm ni harus kuatkan diri.

Tula dr kasi acid folic & now yat minum enfamama coklat tuu.

Yat Ekhram said...

Nana,

Baby ni mmg anak papa tau.
Dia tak meragam pon semalam,makan pon lalu sbb dapat dengo sora papa dia.

Tula doakan kami yea dik :)

Yat Ekhram said...

Farra,

hihi..kalo betul Qiestina abg ekhram la yg lompat2 lagiii.

Dia obses sgt nak gegirl.
Nak pinky je tuu.
Tatau baby girl byk abeskan wit..baju byk choice :D

Yat Ekhram said...

Ain,

ehehhehe kamu pon angau yaa?

apalagi ajakla abg kapal nikah segera pastu join kelab muntah2 buyong sedonia :D

tq antie ain..kata baby.

Yat Ekhram said...

Honeys,

alamak cam huney la pulak.
nama manje kak yat with hasben.uhuks.

Tula kalo girl harus nama qiestina dlm listt,kebetulan je kan ade spa q 2 rite nowwww.macam kena jea ngan mase & situasi.hihi.

btw,doakan akak yea.

Yat Ekhram said...

Hye aluyyyah,

my SR juga ke? :)

Tima kasehhh.
Tula sonok tp letihla mabok2 ni.
Doakan ye sume oke.

fiza said...

k.yat..
orait nati bila akak dh cihat, dh xde mabok2 lg kita pegi makan2 eh..
yup mira doa slalu =) take care k..

suliana said...

yatt..take care tau..ko tau x, bila aku tau je ko preggy kan, aku terus rasa siannye yat, mabuk sorg2..tapi xpe, kuatkan smgt..tempuhi trimester pertama ni dgn tabah ok..aku dulu, alhamdulillah xde alahan lansung..so xde feel la nak mabuk2 ni, laki aku pun buat xtau je sbb tgk bini dia ok je:-)nnti masa ko besalin, laki ko ada la kan..due date apa??9/9/09 ke?? klu betul2 tarikh tu..wow, bestnye..eh, hawa kawan kita tu ke yg baru preggy juga??klu ye, xtau la plk aku..bagusla..nnti anak kita skool sama2 ek..aku pun berdebar tggu hari ni..excited ada, takut ada, pikiran tu bukan2 je la aku ni..doakan aku yek..lagi 1, aku nak no fon ko..ari tu aku tnya ko no tepon kameraman ko tu apa..ko xreply pun..ko dah tukar no ke??ok, take care..jg mkn, mnm, jgn buat keje berat2..don't u ever ok..bye2..

~fana~ said...

note 4 baby :

hai baby..
jgn noty2 taw..
nanti antie bg spongebob kat baby erk...
antie tunggu baby bleh jd flower gurl dolu baru antie tawen..
ups..?

:o)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

betuahnyeee abg ekhram dpt isteri yg shomel..soO loving plak tu..

meh plok sket baby dlm pewot tu..sti shomei cam mama&papa die

t8 cr k.yat..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails