yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, January 2, 2009

Miracle 01.01.2009,Thank u Allah :)

Salam,

Actually sy berfikir 88 kali whether to tell or not this happie news to all my fwenz & My Fellow reader.Ntahla kalo tak betau nanti-nanti orang tau juga kan :)
Maklumla ramai paparazzi tahap CNN gitu kan.Cheh gitu.

Lately demam2,fenin2,dan segala ketakselesaan tu upernya sign we gonna have a baby.
I missed my period 5 days,tak sedap badan meloya segala lately.
I thought nak period ke ape,then sajalah beli pregnancy test kit kat Guardian yg paling murah tuu.
Yang rega 8.90 tu jez,saja soka-soka 1st time nak test kan.
Sebelom solat maghrib semalam sy cek,tak sampai seminit dapat result DOUBLE LINE.

DOUBLE LINE???

Ya allah,i'm crying.
Tatau camana nak describe perasaan tu.
Terkejot,happy,blur semualah.


Then after solat maghrib,bergegas g umah Sahabat,Eyta.
Sy tunjuk pregnancy test tu.
Dia pelok sy kuat-kuat smpai berderai2 airmata sy.
Seriyes sgt 1001 perasaan masetu.
Eyta said 'Tahniahhhhh sahabat,akhirnya Qiestina datang juga'
Abg Long dah tau blom?? [ eyta call my hubby as Abg Long]

Abg Long?
Huwaaaa.Camana nak call dia,dia takde line kat tgh2 laut tu.[me said]

Oke takpe,kite g klinik dulu jom,confirmkan nagn Doctor pulak.
Jom cepat siap.[Eyta said]

Both of us teros g klinik kat ground floor blok seblah.
Sambil jalan tu sempat gak call Kak Y,she look so so eksaited.
She's the second person who congratulate me.
Farra nak dapat kazen.
Kak y siap nak ikot temankan sy g klinik tp Farra tido la pulak time tu.


Sampai je klinik,takyah tggu lama sbb klinik tu mmg sy selalu g bile saket demam termasukla kena tumpah minyak panas aritu.
Budak2 jaga kaunter pon dah kenal.hehe.

Then bile masuk bilik Doctor pon Eyta nak join same.
Dia sgt eksaited 1st time meneman org utk cek-up.
Siap amik gegambo sy tgh consult ngan Doc,dia kata soh masuk blog.
Sahabat..sahabat..sgt lucu :)

Then buat urine test semua,the Doctor said 'Yes Positive,Congratulation.
Dia kira2 last period sy semua & found that i am 5 weeks pregnant.
Hah? 5 weeks?
Kuang..kuang..kuang.
Sy siap nanes masetu,gembeng gile kan.
Nanes happy + sayu+ tak percaya plus mcm2 perasaan lagilah.
Teros ingatan melayang pada Bee kat tgh laut dalam tu.
Sangat sedey tak dapat share news yg kami nanti2kan selama ni bersama.
Mujur ade sahabat & Kak Y memujuk.
:)

Doctor kata jgn eksaited sangat sbb in 1st trimester anything can happen.
Yeah,Sume org pon say the same.
Kak y terutamanya penasihat no 1,pastu jap tadi mak call macam2 la pesanan penaja dia.
Padahal tak call pon mak betau news ni, ingat nanti2la nak betau.
harus Kak Y la tu CNN kan 1 donia malam tadi.ahahaha.
Org dah pesan jgn kecoh2.
Adek bongsu sy plg eksaited nak dapat anak buah lagi.
Siap kata baby boy eyh kak,dah ade farra ngan Dylla.
Ape-apejelah dik oii.
Janji ko nak tulun jaga baby pas ko abes Spm tawon ni.ahaha.
Blom ape2 lagi dah verangans kan?


Malam tadi tunggu-tunggu je kot Bee call tapi hampa.
Tak try call dia sbb tau mmg kompem tade line.
Tersedar kul 3 ke 4 pg camtu,rase payah nak tido pastu nak p toilet.
Mmg camtu eyh symptom preggy mama?
kengkawan yg pregnant/penah preggy tulun komen ckit :)

Dear sayang,
Please call huney.
Huney nak betau the most happiest news on new year.
Yeah memorable Jan,as usual Jan bulan bertuah kite kan sayang?
Bulan kite berkenalan,confirm by Doc to have own child.
We expecting have our own baby pink/baby blue on this coming September.
09.09.09 maybe.hihi.ntahla kuasa Allah segalanya.
Insya allah on this ramadan/Eid kite akan ber-3 sayang.


Mama and Baby Mish u so much papa.
Cepatla call,Huney tak sabo nak buat Bee melompat kat sana.
Ops bukan lompat la,SUJUD SYUKUR lah papa.
Alhamdulillah kita nak dapat geget2 kiss our own little munckin nanti.


Camanalah agaknye reaksi Bee bile tau news ni,hemmm.
Melompat?
Sunyum?
Kalolah bole video call satelit phone tu.


Oke baikla,kepala sy sgt weng2 di kala ini.
kalo dapat baring kan besh,tp keja sgtla banyak harus dibereskan hari ni juga.
Dipaksa makan oleh kengkawan sejak tadi,tapi ntahla tak berselera.
Loya yang amat,baru tau camni rupernya susah payah ibu kita.
Insaf :(


Terima kaseh sahabat..
terima kaseh sentiasa menemani & concern dikala sy lone ranger without hubby.

Terima kaseh atas doa-doa semua.
Doakan saye & yatekhram Jr selamat dan sihat hingga akhirnya yea.
Maseh sangat panjang perjalanan ini.
Doakan kami tabah harungi this 1st trimester yg kritikal without Bee/Papa arounds.
Sy harus lebih bertabah kali ini.

Ya allah ya tuhanku..
Permudahkanlah segalanya.
Terima kaseh atas anugerah terindah di tahun baru ini.

Alhamdulillah~



Nota kaki: Sahabat kata kalo sy ngidam nak makan ape cakap jela dorg boleh tulun carikan,tapi kalo mengidam nak jupe Bee tak dapek nak nolong.huwaaa :(





78 comments:

shima said...

Yat,

Congrat Yat...

Aziani said...

Ehm rezeki tahun baru.
Tahniah!

a.i.n.h.u.s.n.a said...

wut??

whoaaaaaaaaaaaaa!! best ny kak yat??
congratz sangat2.
u're very blessed kak yat..=)

------pharmacueticalsmile------ said...

hye kak yat...

congratulation.... hehe =)

elya ezrin said...

kak yat,

wahhhh...alhamdulillah,congrats kak yat!

nnti dh dt bgtau abg ekhram jgn lupe update blog ek kak...nk tau mcm mane hepinye husband akak =)

jage diri elok2 ye...

masihmenantidetikitu said...

tahniah...!take care...

masihmenantidetikitu said...

tahniah...!take care...

MeL said...

alhamdulillah..congrats yat!
jaga elok2 ok, makan especially n pergerakkan jugak. biasa tu morning sickness nanti lg teruk, get ready hihi ;p
cik abg sure melompat2 nnti, maklumlah nk jd ayah ni ;)

Ena Mazly said...

Yat,

Congrats kay..
Take a good care of yourself in this first trimester...Selamat mengharungi pengalaman yang paling best dlm hidup seorng 'WANITA"....

D'Panther Nurul said...

KAK YAT laling.. :-)

CONGRATTTTTTTTT....
jaga diri & baby elok2 yer...

nurul doa semoga di permudah semuanye sepanjang kak yat with baby with out abg ekhram.. amin..

kak yat ku kuat!! hehe..

Shaza said...

Hi Kak Yat,
dh lame sgt xjnguk sni
sgtss busy
anyway tahniah ye
take care too

Yat Ekhram said...

Kak shima,

Thanks so muchh.
Doakan ye yat ngandong sorg2 ni selamatla semuanya.

Nnati share info mama bley?

Yat Ekhram said...

Aziani,

yeah dearr,

mmg sgt rezeki thn baru.
sy doakan rezeki awak pulak pasni.

amin~!

Yat Ekhram said...

Ainhusna cayang,

Tq dear.
Doakan anak org kapal ni kuat ye tanpa papa dia dcc :)

Manola papa dia ni tak call2 :(

ei_da.. said...

Congrate Yat... hadiah tahun baru... sy pun sama ... tp dah kali ke 3 yg ni.. 2 kali misscariage.. yat kena kuatkan semangat n jgn lasak2 k.. take care....

fairy tales said...

dear kak yat..
na telambat la bace blog kak yat...

but so happy for u sis..
plizz..pliz..n plizz do take care k..
jgn lupe mkn tau...
alamak knp sy plak yg excaited terlebeh ni..

take care sgt2 kak yat..
b though k..

CONGRATULATIONS~~

lurve ya..~~

+__+

mieoney said...

tahniah yat..
permulaan idup tuk tahun baru..
take a good care..
amik tips dr kak shima ek..huhu

Yat Ekhram said...

Athirah,

tq.

obat ape bagus utk baby?
ehheeh.

Yat Ekhram said...

Elya lalinks,

yeahh harusla akak hapdets once abg ekhram dah call nanti.Ntah mana la p papa qiestina nehhh..lupa "daratan" betolla :P ingat lautan je.

Dia tatau ke wifey dia tgh mabok2 tak hengat ni[cheh tetibe la emo].

Maunye lompat2,pakcekk tu tak sabo2 nak geget pipi qiestina.

Yat Ekhram said...

Mel,

thanks u dear :)

Tula i rase cam teruk je alahan saket buatan ekhram ni :P

Kena banyak blaja info dari mommy mika neh.Boley kan?

Yat Ekhram said...

Masehmenanti,


sapa ni yea??? tq lalinks.

Yat Ekhram said...

Kak ena,

Doakan baby ni sekuat & setabah papanya di lautan dalam itu yea.
Tak susahkan mama,tak buat mama dia nak pengsan kemabukkan.hihi.

Kena byk korek tips mama/wifey org kapal cam kak ena.Boley?

Yat Ekhram said...

Missy Nurul cayang,

Thanks laling.
Doakan kak yat kuat yea.
Adoyai pale penin je now.

Nanti byk nak mintak tips kat nurul juga.

ahhaha,wedding Nurul nanti kak yat dah memboncet oke.Pass berkat Nurul.wehooo.

Yat Ekhram said...

Shaza,

aik adik kejap ade kejap takde.

mana poie?
tak jupe link baru kak yat ye?

Yat Ekhram said...

Eida,

Owh sama-samalah kite berdoa moga pregnancy kali ini berjalan ngan lancar kan :)

Owh mari kite buat kelab mak buyung kali pertama,ade beraaaaaaan?
hihi.

Yat Ekhram said...

Nana cayang,

tima kaseh adekku cayang kerna kamu selalu menyapot kakakmu yg mengades2 ni.

Doakan baby dlm pewot akak tak buat pangai time papa dia jaoh2 ni yek.

Baby kim salam aunt nana.
Mwaaahs.

Yat Ekhram said...

Mioney,

alhamdulillah..1 jan yg terindah :)

Tula kan,segalanye kerja yg maha esa.
macam tak percaya oke my lil munchkin ade dalam ni.

Baby baik kan,teman mama :)

Alina said...

CONGRATS Mom-To-Be...
Ni baby Genting ke Yat? hehehehhe

Yat Ekhram said...

Kak alina,

ahahahhaha.Ramai amat tanye ni baby genting ke baby kemaman?

Jawapanya tidak sama sekali.
Hanimun genting dah lama.Hanimun kemaman br last 2 weeks je.

Baby made in umah atok Kluang raya aidiladha kot.lol.ahhahaha.

Tula mama +papa dia amek je sijil nikah kat kluang teros appears tu.Pandainyeee.Anak sapela ni?
Bluweeeeeek,nak muntah jap.

eyzzah said...

Congratulations Yat.

Take care ok.

busyuksayang said...

congrats laling...anyway, get rest & take a good care...muahssss

E.L.L.Y.N said...

Yatt,
thousand congrats...

rezeki tahun baru yatt
jaga diri bebaik
jaga kesihatan
be strong k... jgn dok gembeng slalu hubby xde..nanti anak pun kuat gembeng..me dah ada cth tau..

Yat Ekhram said...

Ezzah,

tq so much lalings.
Doakan saye ye :)

Yat Ekhram said...

Bysyuksyg,

Thank u dear.

Meh polok2 saye..saye nak pass berkat preggy mama kat awak ni :)
Tapi before tu bersedialah ke alam muntah2 pening cam sy.hihi.

Yat Ekhram said...

Kak lin,

Tima kasehhh.

MMg rezeki tahun baruu.
Tula masin molot nak baby sept 09.

HUwaaa,yat now makin gembeng la kak lin..rase mengidam nak jupe hubby :(
Dia the only one yg blom tau dia suda berjaya mempreknenkan sy.
Ke dia tgh mabok2 sama kat kapal tu??

Kak lin..nanti nak berguru ngan kak lin tau ilmu ibu-ibu.Boley?

Mrs. Amie said...

Hi babe,

Congrats!!!!!!

Yat Ekhram said...

amie,

Thanks so much.
Rezeki tak disangka2 ni.

Boley share mama talk's ye pasni?

Anonymous said...

Penat Yat cakap TQ... dengan akak tak payah say TQ...hehehehe

Akakpun nak wish TAHNIAH dan jaga diri baik2 eh.... Dugaan mengandung biasalah.... Lagi2 hubby tak ada disisi ketika ni....

Mcmpun akak doakan Yat sentiasa sihat dan ceria!!!!

Yat Ekhram said...

aik Kak zaleha pon nyamar jadi anon?

ala nak gak say thanks :P

Akak doakan yat yea kat sini ngandong sorg2 tanpa lelaki yg mempreknenkan yat tu.

Mana la papa qiestina ni,dia nak jd org last tau ke happy news utk dia ni..Yat rase harus dia melompat lebih tggi kalo dia tau tu,jgn pastu meroyan nak trn darat suda la kan.hhahaha.Papa qiestina pulak over.

Tulun urut2 belakang yat boley?

Fazira Aziz said...

Biase tu yat nak terkencing aje.. sebab ada pressure kat salur kencing.. hehehe klako ayat nie.. ermm... u r very lucky yat... jage diri bebaik tau..

Yat Ekhram said...

ira,

tula asik nak phiphi je.
pastu pagi2 cam skrg p bluweeek je kar toilet.padahal tade mende pon nak dimuntahkan tuu..

Eyta datang tdi,siap dia kata..
"yelah-yelah aunt Eyta balekla,mama qiestina taleh tgk muke Antie Eyta asik muntah2 je"

Lawaks gile.
Tula sahabat yg byk amik berat,hantar makanan segala.

azieaz said...

finally...alhamdulillah...conrates yat..jg diri baik2..jgn lasak2..mkn berkhasiat..=)

Yat Ekhram said...

azie,

finally menjangkit kap-ba-ro-kap alip-ta-nun awak kan?

ade petua ilangkan loya tahap dewa ni?

AmiYs said...

yatie...

sama2 kita jadi mama...

hahahaha...

aku awal seminggu lebih je dr ko...
sama2 la x posa kita nanti..
x sabar la nak jadi ibu nih...

morning sickness ni mmg teruk sikit...
bdn x larat...
tapi best bile tau ada baby dlm perut...

x sangka kan kita sama2 preggy...

eja ishak said...

kak yaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

*_____________________*

ha, panjang eja senyum nie..eja yang xcited..hahahaha

akak,congratulation..jg diri bebaik...

sedih sebab eja lambat tahu...
takpa..tapi tetap tahu jugak
hehehe...
akak, jg diri tau..jgn buat keje berat tau...
sorry, lately eja bz sikit...huhu..blog eja pun tak hapdate..hehehe..

take care..
meh pelok..
*pelok*

sgt love

ainmusa said...

congrats kak~saye slalu bace blog akak tau~saye link akak kt belog saye k?

mungkin akak boley try minum teh halia,ape2 yg berkaetan dgn ginger.sbb halia selalu dikaetkan dlm kurangkan loya n muntah2.ni dlm miracle in medicine book la.saye terbace!
congrats again kak!
take care~

dr faryn ;) said...

congrats!!!just found out thru frenster.nak nyebok gak sbb rase sgt hepi gak for yat :) agaknye sbb hubby ko cuti lama tu hari, tu yg lekat tu :D mmg rezeki tahun baru kan yat :)) hee...bestnyee. smoge diberkati ngn jr yg soleh/solehah ek. kalo nak aku deliverkan, just holler me kay. :Pp

Yat Ekhram said...

Syima lalinks,

adoyai tak sangka kan kita yg BFF sejak darjah i boleh preggy sama-sama.inilah namanya suratan maha esa,anak kite sebaya.

Ko ngan laki ko pJJ,aku pon PJJ juga.Sama lagi.Tapi ko sgt beruntung sbb ko boley je jupe hubby ko weken.Aku ni? huwaa.sob..sob.Lately bile aku tak larat terbaring mcm ni aku imagine kalo hubby aku picit2kan kepala ke buat susu utk aku.Tapi mimpi je :(

Takpela kite kena sama2 kuat demi baby dlm pewot ni.Ko tau ptg ni aku berselubung ngan selimut,menggigil2 demam.Tadi dapat makan MCD kemain lagu suke budak kecik dlm ni,now flat pulak.
Aku type mabok terok time ptg smpi malam..sabo jela kan.Solat pon aku gagah2kan juga.

Ginilah penangan saket buatan org kan:)

Yat Ekhram said...

eja cayang,

tq lalings.

suke yea nak jadi antie eja :)
nak tumpang muntah boley??
kak yat flat gile ahh ptg ni :(
mengidam suara abg ekhram pulak tuu..
Dia still tatau dia bakal jd papa.

Doakan akak kuat mabok2 sorg ni eyh!

Yat Ekhram said...

ainmusa,

hye nice meet u here :)

teh halia?? boley ke dik?
tak panas ke??

Plsss doctor2 advise me on that!
sy sgtlah tak tahan loya :(

Yat Ekhram said...

Dr farynnn,

Akhirnya ade kawan doktor gwe disini :)

Tima kaseh faryyn.Tula aku sgt tak sangka rejeki thn baru.Semua org kata whoaaa ekhram tinggalkan "kawan"utk aku.kawan-kawan jugak,alahan nya ya rabiii.

Dr farynn..ko dr bahagian o& g ke??
banyak aku nak tye dr ko nanti.Ko ke handle org time deliver..aku sgt takot bile pk time tuu.

Btw,ko ade tak tips camana nak kurgkan loya,alahan,rase nak demam segala ni? from medical experience ko la :)

Thanks Dr Farynn.

** Sgt sowi tak pat attend wedding ko ngan Dr hafiz tu,taula kan keadaan aku skrg :(

AmiYs said...

dear yati,

bkn every weekend pon dpt jmp laki aku...
hukhukhuk...
die pon kene jaga mak die...
plus economy kureng stabil...
ape kes...
mggu ni aku dok sorang la kat rmh...
sadis...
aku punye alahan ni dr pg smpi mlm...
aku nak balik pon jauh la plak...
sian kat aku n baby...penat...
waaaaaa!!!
kene tggu CNY bru dpt jupe nih...
windu...windu...

Noor Afiqah said...

wah wah wah!!
congratsss!!!!
do take care of urself..
namo sedih2,nnti baby x shomel cam mummy die..huhu

WaN dAn TiE said...

yat
tahniah seronoknyer..kita sama menanti org pertama ...semoga selamat amin..

~syasya sulaiman~ said...

Congrats babe..

Take a great care of urself ok..

hAizi si bObOb said...

kak yat!!!

congratulations
i'm hepy fer u
t8care olwiz okie =)

elly_yang_comel said...

yat...wahhhhh congrat...

kalau tak ada aral melintang..baby kita nanti sama bulan la ye..aku maybe due 7.9.09 nanti...wahhhh best nye bestnye....

p/s : please tukar id aku ye... mamaelly.blogspot.com...

The Mrs-Bride said...

hi yat!! tgh bloghopping.. pastu x sangka lak u ada link me.. heh! well, CONGRATS dear with the great news! besh kan bila first time dpt tau?? me pun.. hari tu i cried when the doctor confirmed on my pregnancy! x sangka sgt.. cepat btol! hehe.. anyhow, nnt me link u up too okeh.. take care mama! :D

Mrs Azmar said...

wahhh....

Yat & Ekhram congratulations...finally!!

Jaga diri lok2 yat. Tabahkan diri for the 1st 3 months nie. esp hubby xde di sisi..(family & kwn2 ade kan)

Makan mende yg sehat2..

Sy dulu tau pregnant pon time 5 weeks..eksaited gile..

Take care tau..

p/s: Yat..kita kawin time lbh kurg sama..insyaallah anak kita sebaya gak..lahir 2009..hehehe..

LyNa said...

Yat,

Congrates :)
Happy 4 u & take care ye...
Dh lm x jenguk blog ko..bz sgt skrg ni..hehe

.t e n t a n g.n a n i e . said...

kat yat cyg..nani pon terlambat toa bte gembiwe ni ea?huhu tula lama suda xblogging.

a big CONGRATULATION's tu yUu..wahh k.yat dijangka due bln 9 yer..kene bpantang pose la nt nampaknye.tp xpe,yg penting bb tu sehat hendaknya..amiin..nani doakan dptla k.yat bb qiestina tu.ameen ;)hehe

lg kan?my kaka doc kate djangke due 08.08..tarikh annie deorg.pandai sungguh deorg membudget kan?hik..

yaey so excited,dpt lg sowang anak sedare!!hehe

btw t8 cr!jage kesihatan k..

Norwanie said...

yat, congrat. take care ok. suruh eta jaga yat yer....

puterikurekure said...

oh yat! sangat2 happy for you.
kite ni plak tgh usaha2 ni.
:)
congrats yang!

oh, btw...
anda telah di tag - sila layari blog princesstortoise2 untuk mendapatkan award anda

ungu violet said...

congratesssssssss!!!!!


jaga diri yee....

ayurosni said...

tahniah yat.bese la mabuk2 tu..nnt hilang sendiri bl tiba masanya

Yat Ekhram said...

Syima,

haku sgt rindu org yg peknenkan aku tu malam ni :(

lambat lagi,end march nanti baru dapat polok2 laki aku :(

baby,sabar yea..nanti kite jupe papa k cayang..

Yat Ekhram said...

fiqah,

tima acehhh :D

pat kawen join kelab mama :)

Yat Ekhram said...

Wan & Tie,

tula kan suratan @ kebetulan awak komen sy last week,week ni sy ngan awak preggy sama2.ahahhaha.

salam kenal :)

Yat Ekhram said...

mama elly,

ko lagi advance la kan,sekali "tembak" je teros lekat.Dasat :P

Btw tahniah..marila kite jadik mak buyung.aku hope baby aku lahir sihat sempurna & ade lesung pipit cam aku.ahaks :D

Yat Ekhram said...

Haizi,

tq antie haizi..kata baby yatekhram :)

Yat Ekhram said...

Anita,

tula dulu sy pon sellalu bloghhoping blog awak,tak sangka kite sama2 nak jadi mama thn 2009 neh :D

share2 citer yeaa.

Salam ukhwah dari baby yatekhram.
Hye baby..

Yat Ekhram said...

Apash,

tula allah dah kata rezeki tu ade,cepat lambat je kan..tak sangka time anta hubby kat kemaman tu baby dah ade 3 weeks dahh.patotla mama dia nanes nak rakk,si kecik yg emo upernya papa mama dia nak berpisah :P

Hye baby apashhh :)
boley kawan?

Yat Ekhram said...

Lina,

tq..

ko bile agi?
patla kawennnn.

Yat Ekhram said...

Nanie cayang..

tenkiu..

doakan anak org kapal ni kuat yeee..tamoo ngade2 sbb papa dia jaouhhh.

Nanie pat kawen,ini thn juge join club muntah fenin :D

Yat Ekhram said...

Puteri,


Sangat tq antie.
baby doakan baby pat dpt kawan anak antie yea :D

Doa byk2 insya allah.

Yat Ekhram said...

Farah,

ma acehhh.

Tak lama lagi pon farah nak join club dahhh kan???

takyah plan2 anak 1st tau.
kite ramai2kan umat muhammad :)

Yat Ekhram said...

Ayu Rosni,

tq.

Tula tak larat dah muntah2 penin.
Doakan sy yea :)

Salam kenal anyway.

Yat Ekhram said...

Kak wanie,

tau tak nampak je moke eyta yat muti bluweeeek.

syian eyta.baby pon tau boikot antie eyta.hihi.

Pasni yat doakan kak wanie pulak join geng muntah pening.amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails