yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, April 8, 2009

My Marine Engineer is AFUNDI IN :)

Salam, Oke doke baikla sahabat,teman-teman & pembaca setia blog sy yang tak seberapa ni,saye update yea.
Banyaknya request u all soh update muke tak semenggah mak buyung ni,tapi tula frankly speak since mabok terok ni sgtla takde moodnya nak amik gegambo.
Tapi Bee kata nak bagi adiah DSLR for our 1st wedding annibesary makanya lepas ni kena gigihla blaja amik gambo lagi,pasni asik muke baby je enterprame kat sini :)


Oh yea my darling sayang dah selamat di AFUNDI In malam konsert akademi fantasia aritu,dlm kul 11 malam camtu dia ketuk2 pintu our suwit homme.
Tarek bag AF tu wokey :P
Oh yea spt dijangka dia sgtlah terkejot ngan "tranformasi" wifeynya yg chubby ke ala-ala slimworld ni.

Siap tanya tu " Ya allah napa kuwus sgt ni huney,mana daging2 kat badan ni.."
Pastu Mak pon apalagi citerla kronologi sy mabok tahap kritikal tuuu,pastu Eyta pon sama pot pet pot pet la citer saye buwek2 melepek tak sentuh nasik dah 3 bulan..hahaha. Sadis sungguh. Bee kata dia kesian sgt tgk saye,tak smpi hati tgk saye mcm ni.
Bile saye buwekkk2 kat toilet tu dia mesti cepat2 urut belakang ni.
Aritu siap muntah dlm keta,hmm baru Bee tau penangan sakit buatan dia kan :P
Teros tak bagi saye buat keja-keja umah lagi,soh relax je.hehehe..
Cian Bee,sampai2 je kemas umah yg mcm kena landa garuda ni,bersih & wangi dah.

Dia tau sgt sy taleh bau2 yg busuk like sampah kat dapo tu.
Harus buwekkk2 saja.
Tenkiu sayang.. [ nasib baik sy oke je bau dia,kalo tak nasiblah kena tido luar kan :P]


So baby happy la papa dia dah balek,dia pulak nak manja-manja lebih ni.
Semalam we went for check up as usual,Doc amik darah & urine cam biasa la kan.
Sakitnya kena amik darah tu,tp tahan jela.
Bee siap kata ala ckit je cam kena geget semut jea.
Cheh!
Then alhamdulillah tekanan darah semua normal.
Pastu kan our manje musyuk kemain lagilah aktif dia dlm womb mama dia ni.
Doc pnyela payah nak ukur peha & kepala dia.
Patotla mama cepat penat,dia kickboxing dlm ni upernya.
Pastu baik sangat,agaknya dia tau papa dia nak tgk muke dia 1st time nampak clear muke & mata dia kat screen tu.
Apalagi Dr cepat2 save. Baiknya..well behaved la dia,anak sape ni?? :)


Bee ofkos the most happiest person,daddy to be.
Dia senyum je sepanjang tgk baby gerak2 aktif tu,dia nampak speechless gile.
Bee kata cam tak percaya zuriat dia dlm womb saye.
Junior yg dia nanti2kan selama ni,siap berangan baby girl.
Tapi oh yea tak nampak lagi gender yea.
Dr kata kecik lagi baru 18 weeks kan..


Hmm rase nak menitik oke airmata bile tgk our baby aktif & sihat.

Tak kesahla keadaan sy mabok2 terok ke apa,yg pntg our lil one sempurna & selamat dilahirkan. Bee kata,lepas tgk scan tu dia rase mcm angau gile.
hahahaha~!
Tapi tulah responbility dia kan bertambah pasni.
Jaga saye & our baby. Harus kerja lebih kuat kan sayang :)


Betullah,satu perasaan yg sgt miracle & suwittt [tatau nak explain lah camana].
I can feel mcm ade butterfly dlm pewot ni,tataula tu baby kick ke apa.
Tapi bile baring mmg rase somthing gerak2 manja. Bee plg eksaited bile sy betau,dia pon sebok nak rase kick2 tu mcm mana. hahaha.
Baby tatau tendang2 lagila papa,nanti ckit lagi siaplah dia kickboxing dlm ni.


Oke baikla,harus stop disini dulu.
Arini tak g lunch ngan Bee sbb Bee bz uruskan keta,roadtax la bayar bil segala.
Dia mmg bz gile kalo baru balek.
Takpe saye dah tapau kat kedai mamak lauk hati lembu tadi.
Ntah lauk tu je bole makan,yg lain haramla tak lalu.
tapi semalam lalu je makan ayam MCD ngan Bee,ahaks.
Ginila selera org preggy ye kengkawan.
Pelik tapi benar.


before that layanla muke-muke pocat lagi tak semenggah ibu mengandong ni :P
Finally after 3 months waiting,mama & papa bole polok2 daaa :)
Bee makin boolatttttttt..


Jalan-jalan with Bee semalam.Tak larat tu,kejap2 duduk. Bee marah gile makan jerukk tuuu,tp baby yg nak makan jeruk la papa :P


dan ini muke2 saye sepanjang preggy ni.
Baby bump tak moncet lagi oke :)


Scan @ weeks 18 (07/04/2009) yang buat hati bakal papa berbunga-bunga chenta :)

anak manje buah hati Pakcek Ekhram :)
Muke dia nampak clear time ni, say "hi papa..


Nota kaki to Bee: Jangan jelessssssssss Bee,sok huney Lunch ngan Anuar Zain @ Secretary weeks Luncheon kat Sime Darby Convention Centre with geng2 PA opis. Baby mengidam nak jupe peveret artis mama dia :P kalo bee nak ikot,Bee kena jadi PA cam huney.hahahahhaha.lol.[mak tak suke nyahhh!]

25 comments:

puterikurekure said...

hehehe.
samala kite.
baby active sangat dalam womb. nak scan payah bebenor. asik nyorok2 je.

skang ni morning sickness kite tak teruk sangat. selera makan dah semakin ok. kite harap yat pon akan ok cam kite tak lama lagi.

jeles tgk yat masih boleh pakai jeans. kite pakai suar slack pon, dah mengah2. dan skang takleh button suar pon. huhuhuhu.

Ima said...

WAHHHH..MESTI SONOK EK DEDI DH BALIK...HOPE HEPI JE PASNE EK..JGN SEDIH2 OK...

Mawar misswateva said...

kak yattt.
sukenyeee hubby die da blk ehh..
pasni buweeekkk2, ade org tukang urut blkg da ehhh..
heheee..
mesti hubby excited gile kn..
x sabo plak nk tgk yatekram junior ni..
rupe sape gaknye ekkk..*sigh*
=)

irzanal said...

btol2 kurus kak yat ni..

hee~

p/s:baby jgn nakal2..cian kat mama~ (^^)

iNtAn aIzaN said...

Salam

makin berseri2 yer sejak hubby balik..
rsnye lpas nie dah selera makan kot :)

seronok bc kisah Yat
:) happi family

Take care dear

ctm-cak'on said...

wah k.yat sure syok sgt kn abg dah balik....bestnye....

.ArianiAizat. said...

salam..kak yat,

lama dah tak dgr bte pasal k.yat..
rupenye teruk kak yat punye alah eh
smakin mengurus kak yat skg

xpe,hubby dah balik boleh jaga kak yat baek baek..

t8 cr!

WaN dAn TiE said...

Alhamdulilah
yat...
seronok t tgk yat gembira semoga semua selamat
amin
heppi holiday with your hubby

Yat Ekhram said...

puteri,

awak tatau hasben kite terkejot gile tgk kekurusan kite ni :)
Hmm tu yang jeans sume bukan takat muat tapi longgar yg amat..bontot pon tak nampak dahh.hahhaha.

Takpe,kite harap cepatla selera makan,nak makan mcm2 tapi tekak asik nak buwekkk je :(

Yat Ekhram said...

ima,

yay yay daddy dah balek.
rindu tahap gaban oke kat dia :)

Ni mcm princess la hubby jaga.
happy :)

Yat Ekhram said...

Mawar,

yeahhh dialah tukang urut bile akak batuk2 malam2,muntah2..juga dia pakar pemakanan yg kununya bertauliah la..soh akak makan itu ini.mcm Doc pon ada bile paksa akak makan obattt :P

Yat Ekhram said...

irzanal,


yeahhhh slimworld oke.
penangan mabok :)

Yat Ekhram said...

Intan,

tqqqqqqqqq :)
hmm tula hope pasni berselera la makan..ni maseh trial n error je...byk makanan yat tak lalu lagi.

Hope baby baik2 je kan :)

Yat Ekhram said...

CT..

beshnyaaaaaaaa..tapi hubby cuti kejap je kali ni,kena naik awal sbb nak cuti lagi bln 8 ni standby yat nak deliver dahhh..

Takpela,berkorban :)

Yat Ekhram said...

Nanie,


yes laling kak yat alah mengandong maha2 dasat oke.

Tula pengorbanan ibu2 kita dulu..insaf.Btw,takpela demi baby kena kuat juga.

Yeahhh abg ekhram sgt menjaga kak yat like princess now..alhamdulillah :)

Yat Ekhram said...

Tie,

tq..happy sgt bile papa baby ade dcc.
Time ginila nak manje lebih2 kan :)

Marsha~ said...

dah 4 bulan pun still mabuk2 lagi??? yat still boleh pakai jeans lagi? tak sakit ke perut tu? sy dulu baru berapa minggu dah tak boleh pakai suar ketat, sakit perut.. ni pun baru 8 minggu dah rasa senak kalau pakai suar keras.. huhuhu.. gi scan 4D lah, mesti boleh nampak sex.. kat KL kan banyak..

Yat Ekhram said...

marsha,

a'ah still buwek2 lagi tapi takla seterok 1st trimester.Hubby tgk pon kesian.ntah sy takot je smpi 9 mths muntah2 lagi like mak mertua dulu.
tapi so far alhamdulillah bole dah makan nasi ckit2,cume lauk tu sgtla memilih..

Suar jeans tu bukan takat ketat,longgar gile.yela dulu yat gemok berat 60 kg,ni mabok2 berat turun ke 51 kg je.baru naik 1 kg cek up baru ni.

Ohh scan 4D tu dr kata dah weeks 25 keatas je baru boley :)

Nur Hidayah said...

Hope k.yat n baby sentiase sihat...amin..yaya

ctm-cak'on said...

hubby akak coti bape lame nie? die naik around m'sia je ke? cmne leh coti n onboard jap je ek? abg akak cheif engin ye?

Dina said...

A'ah la Yat, kurus daaaa!

Enjoy your precious time with hubby kay, enjoy puas puas.
Mase ni la die nak manjakan kita.. hehe.

Yat Ekhram said...

ctm,

hubby kat yat bukan ngan misc lagi,but offshore co.Supply co :)
Dia kena naik 3 mths..tapi tu pon rase lama bagi yg rindu2 kan..

Dia engineer biasa je,lmbt agi nak chief tu..doakanala mana tau rezeki baby :)

Yat Ekhram said...

dina,

tu sapal u..tu yg senyap je blog ni..melepek abes mabok2..sampai ilang 10 kg.

Hahaha..tula time nila kan nak manja2 lebih ngan hasben :)

Btw,padi dah naik kan??
tamoo sesedih k.

Atie said...

hai kat yat..

besh ar blog kat yat ni..
sy paham perasaan rindu itu..
i, myself stahun skali je jumpa..
tapi mujur tak kawin lagi, kui3..
Die dok jauh berbatu2..huhu..nak call pun susah..tapi, hati dah sayang la katakan..kan3..hehe..

Anyway, smg kak yat cepat sihat..
salam sayang untuk baby..jgn buat mama buweekk lagi ye..hehe..

Cik Eja Ishak said...

tomei,

eja nak promote blog mak sedara eja...bagus tuk akak..hehhe..as a becoming mother...hehehe..

cuba try test...hehe...

www.ayahibusipenglipurlara.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails