yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, March 18, 2013

Gorgeous weekend with outing, movies & photoshoot.





Assalamualaikum Isnin :)

Hihi no no monday blues, weekend fully with families activities.Weekend kali ni makcu qies balik bercuti dari Poli so the 4 girls (maklang, makcu, qies & me) kuar together-gether.Hmm untung ramai adik badik pompuan, we share the same interest.Derang suka movies, suke makan, suka fashion,suke mekap, suka plesssing (photoshoot) dan secara tak langsung kakak derang yang dah 3 series ni pun feeling muda remaja macam adik-adik.heheks.Tu sebab muke pun bajet macam 21 :P *lol*


Ala kasila can nak perasan jap -- :P


Orang kata busy dan membusykan diri dengan sesuatu yang kita suka tu memang best theraphy tau.Tak kira terapi stress kerja ke, stress dengan someone ke,  apa-apa lah.For me, i always rewards myself dengan cara macamtu.Toksah nak kusut-kusut sangat fikir problem yang kita tengah face, sebaiknya mengadu direct pada DIA.Mesti rasa lega sangat lepastu.then buat la pape activity yang buat kita happy and feel release like outing dengan kawan-kawan/families! Oleh sebab saya memang suka photography, saya suka shoot momen-momen yang sweet, momen-momen yang priceless.Bila kita tgk hasilnya cun, tu macam kepuasan untuk diri sendiri.

Bila nak start up photography biz..? Errr blum terfikir lagi untuk serius.Kita target one by one dulu.For the time being it just hobby.Adik-adik ada juga rekmen suh ceburi bidang ni secara serius, maybe derang nampak bakat tu ada.Tapi nantilaaah ek.One fine day In Sha Allah.


So ini antara momen hujung minggu kami disini,




kekuatan momma, yang selalu buat momma gembira :)
I loff u beary strong yayang.




sabtu kiteorang tgk lawak ker der 2.Phewww siyes sangat best lawakkk giles.Memang nak putus urat gelak.
Qies pestime jupe bf makcu, Uncle min tapi dah kamceng macam ape dah :)




The siblings.Haish nilah geng gado dan geng share everything :)
without them sunyi sepi donia ku.hikhiks.Alaaa bilela nak kurus balik macam derang, nak pakai baju peplum jugekk! :P



manja ashaaam maklang ni :)



menemani makcu berkarok.Hmm memang lah hobby no 1 dia.sebaik sora tu sedap macam retisss :P




eksaited tgk makcu nyanyi! dia pun nyanyi sekali cukup cukup sudah.hehe.








Ewah-ewah manjanyeee dia dengan uncle min tuuu.melting taaaaauu hati uncle min tu,jeles makcu :P
qies dengan sesapa pun dia manja especially guy,  budak baik senang jaga sorang ni mesra alam macam momma & siblings.hehe.







makan-makan kat gazebo tasik kluang.Oh tempat ni lovely & nyaman sekali.tepi tasik kaaaan.Ada karok jugee open air gituu.sesuai la family/couple nak bersantai memalam sambil makan :)





Photoshoot lovebirds katanya eh makcu :P
layan jela ye min si kaki plesing sorang tu.


anyonyoooo janggut uncle min jugak pujaan qies :)
*pasrah*





suke sangat diaaa..!!



pose faveret qies tiap kali! haha layankan aje.

Okbai dah habis shutter speed momma, Choyyy!! :P


Thank you guys for our superb weekends! Lainkali kita ronggeng agi yeh sayang-sayangku semua.



Sekian cerita hujung minggu kiteorang.Kat Kluang ni memanglah tak sehappening kat KL sana tapi it's okay tempat jatuh lagikan dikenang, tempat sendiri lagi syok! Yang penting insan-insan tersayang lagi terpenting sentiasa disisi bagi support yang tak berbelah bahagi dan semua orang saaaaaaaaayang qies dengan momma.Hoyeeeah.

Till next entryyyy :D


5 comments:

Hazrina Nasir said...

salam momma qies. jarang2 singgah sini. tp apa2 pun mmg blog ni dari dolu2 sentiasa meriah dgn gambar2 especially gambar qies yg comel. besar dh anak dara ni. bijak plak tu. nnt my doter dh besar boleh pakai sepit n harband comel2 mcm kakak qies jugak :D

Momma Qiestina said...

hazrina,

hehehe tula banyak gambo je :P
qies dah 3 tahun setengah dah,banyak akal anak dara sorg ni.

Btw salam kenal ye.

Suliana said...

makin berseri mama qies :-) kat kluang pun ada mkn ala2 gazebo yeah? tak smpt nak ronda jjcm kat kluang, slu makan masakan bonda je bila balik. hehe

ashra said...

bestnyee.....
part karok tu yg syiok...da lama tau tak gi..nak tggu masa sesuai bw si kenit ni..kang mau berguling protes boring.hehe..

cantik2 gambo u ols..
hey..sape kata kl happening sgt!hehehe...saya pun org jhr tau... =p btul...yang penting dimana berada bersama orang tersayang kan..

Momma Qiestina said...

ashra,

heheheheh memang faveret adik badikk melalak :P agagaga.lepas tensi gituu kannnn..nak masuk AF tak lepas.hahaha.

Tula kite pun 10 years stay klang valley, rasa kluang jugakkk terbaik :P

Ashra bole add sy kat fb : yat qiestina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails