yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 5, 2013

Sehangat Asmara Zainal Arieff + Kamilia Najwa




It's therapy time lagi :)

My current faveret series at Astro Mustika HD.
Tiap Isnin- Rabu pukul 10 malam, mesti nak Tengok Si syomel Kay (Rita Rudaini) & Si kacak Nal (Ady Putra) bergandingan bersama.Oh they are so perfect match together :)
 Dahla ai memang no 1 fan of Adiputra :P
Sangat notty, sangat loving, sangat-sangat lah! hehe.Angau je tengok citer ni.Memang sejibik sejibun novel.


Cerita ni adaptasi novel romantik, Sehangat Asmara by Aisya Sofea. Pheww layan habis.
Kena pulak scenenary cantik-cantik kat Ostrolia sana, dengan background lagu-lagu yang membuai jiwa like Afgan hits song, Geisha, Awie & etc.Terbaikla Kak Eton Mohd Jiwa :)




Kisah percintaan terhalang, mereka jatuh cinta Di universiti then kawen.
Schweet sangat percintaan derang.
lepastu Papa Kay jahat pisahkan Kay & Nal :(
Kay sengsara merindu hubby dia si Nal.Papa Kay paksa Nal tinggalkan Kay if not semua biasiswa adik-adik Nal kena tarik.Nal tersepit antara sayangkan isteri dan keluarga.Huwaaa.That time Kay preggykan Misha.Nal tatau pun yang Kay preggykan anak dia.Sobss sobss.

Kisah kasih sayang dan cinta sejati ini sangat terkesan di jiwa penonton.
Huhu tak caya p tengok sendiri.Tengok meleleh ke tak..?




Kamilia Najwa & Zainal Arieff

( future baby nak letak nama camnilaa, Haha :P)

Rita Rudaini sangat santek & lemah lembut. hmm rugilah Aidil tu tinggalkan wife secantik ni.Huhu.Tapi tulah ajal maut jodoh pertemuan semua ditangan yang maha Esa.

Ady Putra tak payah kata lah, pesona & karisma terserlah.Such a very loving husband & Papa.Kalau watak suami yang baik tu bagilah kat dia.Memang superb habis macam watak zikir dalam tentang dhia tu.
^_^



Cute sangat Kay masa ni pakai baju kurung sbb Nal suka dia bergaya sopan :)
Masa nak ngorat-ngorat zaman student kat Sydney.Eceh!




Dah macam Shah Rukh Khan & Manisha Koirala pulak :)




Selepas 8 tahun berpisah, Papa Kay yang evil tu dah insaf dan  satukan Nal + Kay + Misha.Papa Kay cari Nal utk satukan mereka semula.Tapi Kay jual mahal, ofkosla kan 8 tahun ditinggalkan sepi.Tapi Kay sebenarnya benci tapi rindu.Nal dah jadik loyer yang berjaya masa ni.Kay pun dah jadi CEO.Both of them tak kawen lain ever bercerai dah lama.Hati masing-masing masih setia pada cinta pertama.Eceh.


Dan scene paling touching,lepas 8 tahun terpisah..Papa Nal berjupa anak kandungnya Misha..
Sangat sebak tengok scene yang ni .Bab anak-ayah/Ibu memang tak boleh blah.
Macam Niagara Fall airmata ai tengok, macam babak-babak perpisahan qies dengan Papa :(




Mungkinkah Cinta Nal & Kay bersatu kembali sebagai sebuah keluarga yang bahagia?
Kita nantikan episode seterusnya!


# Gaya pengulas filem takk..? ekekeke :P


3 comments:

Siti Asiah said...

memang terbaik la kak...;)

Momma Qiestina said...

hhehehe tima kasih :D
layan tak citer ni?

akish ali said...

omaiomaioami....kite pon gile ngn cite nih yattt....

soka amat kat rita rudaini ngn adi putra....

owhhhhh...faliin in leb gtu...

hahahahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails