yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, April 14, 2009

PhotoMamaPapa begins with our Nikon :)

Weeeeeeeeeeeeeeehi i'm happie :D

Yeah,thanks u so much sayang for greatest wedding annibesary gift,my dream DSLR :)

Hmmm..Lopehni banyakla momentos kite "bertiga" ngan camera kesayangan Huney ni kan.
Bak kata Bee,camera ni fragile cam baby so kena taking care dia baik2.
Baikla papa! [ cam shincan cakap]

So layanla the photomamapapa to be ni yea.
So far baru beginner nak blaja DSLR so gegambo tak superb lagi.
Tunggula yea,tgh blaja godek2 ni.[ Bee plz expert kan before huney deliver our baby okels]

So layanla photoshoot Mama Papa to be kat Kluang Joho ni last week[balek kampung hoho]
4 bulan dah tak jejak Kluang since mabok2 :P
Heaven gile lah kan main order je nak makan ape,abah & mak masakkan utk mama to be ni :)
Ketam masak lemak,lontong,ikan tilapia cecah kuah asam..kemain lagila kan dah ade selera nak makan.
Dah bole makan,asek nak makan je smpi Bee pon naik heran tgk sy makan.
Hahhaha.dah like daddt kan baby dlm ni.kuat makan!


Hello baby cayang..this is papa :)

Pewot suda memboncet ckit tapi jeans itu maseh sgt longgar lagi.
Berat baru naik 1 kg jea.
Pasneh siapla sy jadik bluehyppo.huwaaaaa..



photomaniac begins,hambek ko dah dapat DSLR macam2 la aksi mak buyung & hasben nya :P
[sile jangan saket mata ye kengkawan.hihihi]


Tukang Tembak/skodeng: Adik Ecah gedix.
Camera: Nikon D60.
Lokasi: Laman umah Mak Abah terchenta Kluang Johor.



Dan semalam merupakan Bufday ke 13 eyhhhh..31 incik suami tersayang.
Tepat jan 12 malam,mase tu Bee dah tido dahhh sy & adek2 buat projek menyepraiskan dia.
Terkejot la member apelagi :)


Bee look so terkejut,happy,blur2 & gelak beso bile dapat tau saye sepraiskan dia tgh2 malam ngan cake & lilin tu soh dia tiup.
Adek siap pasang MP3 lagu "selamat ulangtahun sayang" by Imran Ajmain tu.
Sowi Bee..kaco bee tido malam tu.
Shuke kan seprais huney? Baby pon kick2 mama malam tu eksaited sama.
Insya allah next year kalo ade kesempatan kite celebrate ber 3..

Alhamdulillah dah 3 yrs kan kite dapat sambut bufday sama2,kebetulan je Bee cuti bile time bufday.

Prezen nanti yea,tp Huney dah bagi pressie plg bermakna utk Bee kan?
Baby yg tgh kick2 mama ni :)

Sepraissssssssssssss papa..terkulat2 Bee baru bangun tido.
Hehhehe.
Dah abes kalendar dah umo Bee arini.hoho.




Si booolat & si moncettt celebrate besday 2 1/2 org thn ni.
Sile abaikan kain pelikat & suar sedap kami tu yea,tiada acara melaram di tengah malam.ahaks.



Actually byk gile gegambo nak share ngan u all tapi nantila yea.
Baby dah start kickin lapa/soh mama dia tido ni.
Papa kemain dah syok tido sbb pagi buta nanti nak layan Chelsea dia.
Hope malam ni tadela tragedi badan krem cam malam tadi.
Seiyes saket gile okels.kurang kalsium kot org kata.
Baby amik kalsium mama eyh? :)
Naseb baik ade papa yg jadi tukang urut bile mama saket2 macam tu.
Thanks u sayang!
Jangan kecil hati tau kalo Huney buat moke ketat bile tak cihat.
Whatever,ur my everything & i will always love u darling..


Ok daaa,gud nite :)
Stay tuned for more pixas & story.
Mwahhhhhhhs.

18 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

hi yat...hope mummy n baby inside sihat sentiasa :) always take care...hope 1 ari azie pun ada peluang jadi mummy...aminnnnn

PadNani~~{@ said...

salam Yat..

Moga sentiasa dilindungiNya..jaga diri n kandungan k=)

Bestnye dapat camera baru..rezeki baby ni..
rindu nak tgk special pose frm hot mama to be nih..x sabar tunggu=)

LoVEaQshA said...

hai sweet..
suka tgk blog u sb nmpk rmntk sgt u n hubby n bby..hehe
tk cre ok n keep in touch..

AmiYs said...

keciknye perut ko yat...
perut aku dah membulat nih...
muahahaha...
bju kurung pon byk dah x muat...
tapi apesal mcm hubby ko makin bulat tu...
sng hati nak jadi papa ek...
^_^ ^_^ ^_^

Yat Ekhram said...

Wife to firdaus,

tq for ur kinds words dear :)
salam perkenalan.

Insya allah sy doakan awak jadi mama mcm sy juga one day,Jgn penah berhenti berdoa oke.

Yat Ekhram said...

Nani,

tima kaseh antie nani.
tula doakanla kwn hafiy membesar & lahir ngan selamat yea :)

tula rezeki baby,dapat dslr from papa dia.Nanti papa nak snap gambo mama dlm bilik bersalin ngan baby.hahaha.

Yat Ekhram said...

Love aqsha,

hihihi lomentik ke?? kami mmg camni jarang2 jupe tu pasal manje lebey :P

Btq,thanks ya for your kinds words.
Salam ukhwah from us :)

Yat Ekhram said...

Shimaaaaaaaaaaaaaaa,

tula sume org kata pewot aku kocikkk je tak padan nak masuk 5 mths dah nex week.Baby cumils je..

Ni baru nak selera makan itu ini,tak lama lagi siapla aku bluehyppo kot.
mmg pon papa yg membooooooolat.
Dia kuat makan,baby pon cam dia asek nak makan je.

alina_mommy alya said...

kak ena dlu... 7 bulan baru nmpk perut.. sebelum tu mmg x nmpk.. org ingat perut buncit... alya kuar pun kecik jer.. tp membesar dgn sihat.. masuk 7 bulan gak la.. den dgn officialnyer menjadi belon... huhuh langsung skrg kalu daddy alya pegang dslr dia.. aku org pertama sembunyi.. belon x kempis2 lagi.. hehehhe...
yat balik kluang ek.. uwa rindu nak balik gak..

Yat Ekhram said...

kak ena,

tula pasai..org kata preggy sulung mmg comels je pewot lagi la yat ni alahan maha dahsyat.Ni still buwekkk2 lagi ni..seb baik dah ade selera nak makan nasi.

Tula tak lama lagi belon la.
Ni pon badan dah mule krem bile malam.sakit gile.any tips??

Cik Eja Ishak said...

kak yat...

wah..semakin manja....bagus2..

semoga sentiasa ceria ya~~

suka tengok akak hepi..

Mrs. Amie said...

so suwiiit!

Take care dear!

Yat Ekhram said...

eja,

tula ade mase sebulan je ni nak manje2 ngan hubby.kali ni cuti kejap je sbb nak balek bulan 8 nanti,kak yat suda mau itu kuarkan budak kenit early sept.sedey la pulak time sarat2 hubby takde,tp takpela asal time bersalin dia ada kan :)

tq lalings for make me apppy.

Yat Ekhram said...

amie..

hehehhehehe..posey ibu mengandong & papa to be yg gedix :P

ety said...

amboi mummy to be ni..dh xda morning sicknes yer..k,take care sis.

alina_mommy alya said...

kak ena dlu.. nak elak krem.. tdo kaki kena tinggi... letak bntl bwh kaki.. pastu selalu la tido ngiring belah kiri.. InsyaAllah ok...

nana abd rahman said...

kak yat..
anda sgt comel...comel..comell..
mkn byk2 tau.bg baby tembam comey2 sket.
hehehe

notakakilutut-bestnyer da dpt dslr..jelez :(

ctm-cak'on said...

wah k.yat, sgt syok dh dpt DSLR D60 itew ek...hehe...cantik gambr2 ;)

mummy to be punya tummy dah smakin mbesar, syok sgt kn bile tgk peot smakin mbesar dgn de gerak2 bb tue...

paling best mummy to be ni makin b'seri2 la, x puas mata memandang, sure bb akak nnt ensem/cantik mcm mummy n daddy die :)

take care kak ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails