yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, May 19, 2009

BABYMOON lah-Sangat =)

Babymoon?
hape kebenda tu ekkk?
Baby g bulan kot :P

Ala yg sy tau,babymoon tu cam hasben & wifey yg tgh expecting baby g hanimun la,before arrival the precious junior.
Untuk yg expecting 1st child la,ntahla tak sure sgt.


Tapi we all takdela g pon,sbb sangat very the pack la schedule sepanjang Bee cuti aritu.
Sebulan je cuti.
Sangat sekejap je rase,tambah2 lagi career women cam sy.
Kecian kadang2 tgk Bee kat umah sorg2,tapi nak cuti je pon workload mmg banyak tak kesian.
But sy managed bercuti gak 2-3 hari before Bee sign on aritu.
Dah nekad dah kalo boss tak bagi cuti nak resign teros :P
Hahahhahahaha *gelak jahat*
Tapi bosh bagi cuti la,ini thn punye entitlement tak usik agi pon.
Mmg saje simpan cuti bile Bee balek je :)

Kebetulan kan umah MIL kat Teluk Kemang Pee Dee tu,so kiteorg pon bermain-main air laut la.
Mmg dekat je nagn pantai,jalan kaki tak smpi soploh minit.
Kali ni my Sis(kak y), Abg Emi & Farra join sekaki.
Owh itu 3 orang mmg antu air okels.
Berendam tak hengat nak balek.
We all tak mandi laut,cam malas je badan berat2 ni nak berkubang.
Bee lagila,jemu dah asik ke laut.
Keja laut,umah tepi laut.hehehe.
Last2 Bee jadi photog je.
Amik gegambo scene laut yg santekkk itu & modelnya my cutie niece Farra.


Oke let's picha tell the moments,

Kak Y happy family.
Berendam sampai tanak naik tuuu.




Tukang captured: Ekhram a.k.a Pak Uda
Model: Farra Najihah Khairil Helmi
Location: Teluk Kemang,Pee Dee
Camera model: Nikon D60



Panas ya ampun mase nih,tapi nak gak berjimba-jimba.



Besh gak sesekali dapat relax2 amik angin laut berdua.
Tawon depan itu budak kicik mau ikot daaa :)



Baby 21 weeks time neh.
Semakin bam-bam bam.
Kickin happy dia dlm neh dapat ikot Mama Papa g laut yea??




Berdua denganmu pasti lebey baik..lalalalalalalalallalalallala..



Pastu Bee suggest kat Abg Emi ade PD Ostrich Farm Kat Pee Dee ni.
Ala dia org PD pon tak penah p,tapi aritu berlagak cam pelancong la kan :P


Ingatkan ade ostrich je kat situ upernya MACAM-MACAM ADO kek situ.
Macam-macam menatang ade beb.
Harga tiket 8 hengget utk dewasa & half price utk kids.
Sesuai bonar la utk parents bawak anak-anak time cuti skola ni ke sini.
Lokasi mmg sgt dokek ngan Teluk Kemang.
[ senangla anak den sok takyah jauh2 p zooo,dekat umah nenek ade zoo dah]

Itu dia ostrich & tukang sambut tetamu.
Opss jgn marah laling!


Kambing pon ade.emmmmmmmbekkkkkkkkk!!!
Tgk molot ostrich yg cekci tuuu.
Dia sgt garang,suke patok2.




Haaaa kan den dah kata daaa.
Macam-macam menatang ade...
Itu Monyet namanya Siti tau.




Ini bukan menatang.
Tapi anak mat salleh yg sgtla very the cutie.
Baby girl twin tuuuu.
Bee eksaited je tgk dorg,kalo dah obses nak anak gegurl tu kan..
Suke tgk budak2 ni,kot2 kenan kecomelanya.hehehe.



Dan yaaa kami sempat makan Satay Ostrich.
Rasenya sgt besh cam satay ayam.
10 hengget 6 cucuk je.
See Papa yg craving lebey2 kalahkan ibu mengandung yg mengidam neh!




Kuar jalan-jalan sampai mengah-mengah.
Baru tau bawak pewot camana rasenya :P


Oke daaa,sekian lah saje percutian kami yg biasa-biasa saje.
Yang penting HAPPIEEEEEEEE kan?
kan?

Nak jalan jauh-jauh tak larat aih mak buyung ni asik uwek-uweks je.
Tak tinggal minyak kapak dlm handbag asik weng-weng je.
Sempat g Melaka & Terengganu pon dah kagum ngan diri sendiri neh :P


See ya on next entry.
Phone dah berbunyi lagu "Kaulah segalanya".
Papa Shayang call..yay!

:D



15 comments:

busyuksayang said...

wah3!!! bestnya dia gi babymoon :)

Yat Ekhram said...

busyuk,

ehehhehehehehe beshh-besh.
seblom ade "henbag" ni jalan-jalan la :)

Dina said...

Eh!
Dina cam same ngan ayam katek tuh la..

+_____+

Tulip said...

bestnyaaaa babymoon dia...kalo dpt berdua-duaan lagi best kann..hehehe

tgcare yerr..;)

MamaHana said...

alahai 'mak buyung' mandi laut eak??nnt anak sure pndai brenang...

puterikurekure said...

wah. mahai bebenor sate ostrich tu. tapi, kalau dah ada, kena rasa jugak ek.

masih mabuk2 ke? cian dia. kite muntah pepagi buta je. tapi yang penting, awak ngan baby sehat2 ok.

take care dear!!!

D'Panther Nurul said...

hye kak yat....
lama sangat rasa tak drop comment kat sini...selalu jadi pembaca yang setia je..
kak yat nampak tomei bila dah preggy.. ngeee... dah tahu belum gender baby?? jangan lupa announce kat sini tau once dah tahu.. hehehe..

k dear sis.. take care u & baby yer... !!

Yat Ekhram said...

Dina,

ahahhahaha.
ala katek2 dina pon syomeeeeeeel & abg padi sayang!

Yat Ekhram said...

Tulip,

tula kalo berdua-duaan agi heaven :)
hmm pasni kite bertiga-an pulak lah kan.

Yat Ekhram said...

Kak ila,

ala mak buyung tak reti swimmmm..tapi papa dia expert la..harusla kan,kalo tak..tak layak dia keja kapal.lol.

Yat Ekhram said...

Puteri,

alalalallalala mak buyung ngences ye.
p la rase..sedapppppppp.

yat tataula napa since preggy ni antu kuah kacang ngan nasi himpit tuuu.

Yat Ekhram said...

Nurul cayang,

hye...jadi SR je ekkk.
ye ke kak yat makin tomeiii??
weeeeeeeeee..itu namanuye pembawak budakla :)

baby malu nak tunjuk dia boboi ke gegurl la,last2 kak yat beli baju dia karer2 semuanya.Tapi naluri keibuan ni cam kata girl la.Tggulah next cek up nanti nak tgkkkkkkk..

** baby say hi kat baby nurul :)

PadNani~~{@ said...

owh..msti baby Yat suka dapat mamam satay ostrich tu :))

Take care Yat n baby tau!

CuppyCakeMommy said...

salam kenal..
i link kan ur blog with mine k..

Yat Ekhram said...

Cuppy cake,

salam kenal jugaaaaaaak :)
nice meet u heere!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails