yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, May 7, 2009

Photogedix 22 weeks & Baby Update

Malam ni cam rajen la pulak nak update,kalo selalu kul 9 jea dah selamat zzzzz [ntahla sejak preggy ni sgtla letih tahap gaban]
While waiting Bee balek dari Sunway p repair bini no 2 kesayangan dia,sy rase mau online pulak sambil golek-golek.[ouchhh baby kickin :D]

Selalu Papa ade takde canla mama nak online,asek dia je ngadap lappy nak surf mudah.com or website keta-keta kerana dia sememangnya car maniac yg sgt obses.
Kasi can la kan,kang dah naik kapal dia tak pat online lagi.
So malam ni turn mama main tenet yea pa :)



2 ari lopeh we went for pregnancy cek-up.
Cek up kat klinik private dekat2 ngan umah we all je.
Sy tak cek up kat gomen sbb sgt malas nak que dlm mabok2 neh.[sgt benci menunggu!]
Lagipon bole claim kat co,so gunala entitlement tu kan.
Pastu g An-nur pulak beli vitamin Neurogain PB,obimin & calcium pulak.
We Plan nak deliver our precious one kat An-Nur Specialist kat bangi tu nanti insya allah.
[takot beb bile pk nak beranak neh,seiyessss]

Harap2nya semua dipermudahkan.
Amin..

Owh bout cek up that day,cam besela urine,darah sume oke.
Tapi beratt woweeeeeee dah naik 5 kg.
Gilo ahh,sekali selera nak makan nasi teros gain weight jadi bam-bam.
Tapi kwn2 kata tak nampak pon pewot.[ye ke??]
Baby bump dah ade la,cume somell je.
Mengah2 dah ni lelagi bile sujud solat tu rase berat jea.
Doc kata oke,nothing to worry coz sy trn berat gile gaban time mabok2 terok aritu.


Then part scan baby la paling peveret.
Bee ofkos the one yg plg ternanti2 nak tgk anak kesayangan dia buat ape dlm womb mama ni.
Owhhh si cumils kami spt biasa sgt aktiff yea dlm ni,berpusing2 sambil melambai2.
As usual dr amik ukuran kepala dia,kaki dia & tulang belakang dia.
Pastu nampak jelas la muke dia.
Alalallalalallalala cumilllllllllllllllnye.
Siap dia nanti dah kuar mama nak geget2 dia :P
Papa siap angau2 pas tgk junior dia.
Alhamdulillah,indahnya kurniaan mu ya Allah.
[i'm sure u all yg mengalami situasi ni feel the same rite??]

Buah cinta kami seberat 500gm camtu lah Dr kata for the time being.
We still tatau agi baby pink ke baby blue.
Maseh tak nampak gender lagi,Dr kata baby kecik lagi.
Bee teros teka baby pink jea sbb dia nak sgt baby pink.
Iyela Papa,instint mama pon cam rase gegurl je.
Tapi tula Allah punye kuasa kan :)


Buah cinta yatekhram suda membeso :)




Pas cek-up tuuu both of us jenjalan Plaza Metro Kajang pulak.
Dah alang2 tu we decide nak beli baju baby ckit2 dari sekarang.
Yelah Bee dah nak naik kapal dah next week,payahla ckit sy nak kuar jalan2 sorg dlm keadaan memboncet camneh.
Owh baby section mmg sgt mengujakan mama papa kan :)
Semuanya somel2.
Gewaaaaaaaaam.


Sy beli 2 helai rompers kaler kuning,3 helai jumpersuit pinky & 4 helai sleepsuit kaler putih cartoon2 kat Baby Kiko & Anakku.
Beli mitten & booties jugak.
Ade less so dapatla murah ckit.
Yg lawak tu,nak gak beli pink sbb Bee kata baby dia musti gegurl.
Kalo buatnya boboi nanti pakaikan juge.
Ahahahhaha,musti sgt cumil kan baby boy pakai pink kaler? hehehhehehe.
Kopakla $$$$ papa demi si manje dia :)

1st hasil rembatan utk si manje kami :)
Semuanya sgt very the cutie,tak sabo pulak nak tgk pemakainya.



Barang2 baby banyak lagi kena beli ni,tapi nantila kan.
Kena listkan dulu ape mau beli ni,kalo tak bile masuk butik Anakku ke Mothercare ke Bebe's home ke rase nak beli je.
Sabo jela kan :)


Okla,mase suda time utk zzzzzzzzzzzzzz.
Baby dah kickin2 soh mama dia sleep,dia pon tired nak sleep agaknye.
Si cumils ni pandai hint kalo lapa dia kickin,kalo mengantukk or penat pon same.
Clever baby :)

Okla before that,mehla layan our photogedix in white theme ni.
Saja nak buat pengobat rindu gegambo ni seme bile Bee naik kapal next week.
[uwaaa,tetibe la nak emo bile pk tukang urut/doktor hatiku/tukang bagi obat/tukang wat susu" tu nak offshore lagi :( ]


Ok layannn our amateur capturing moments via our humble D60,



mama to be suda bam-bam kan?
Memboncet 5 bulan.





Papa punyo koje soh mama posey gilo-gilo gini :P



Arghhh Papa pon mau enterprame same ngan moke glowing2 happy gitew :D



Ok daaa,nanti bile-bile sy tempek agi gegambo yg memenuhi lappy & external hardisk ni hasil shooting tak henti2 kami berdua.
[shooting la sgttt!]


Nitey & Assalamualaikum~!

21 comments:

Warnawanie said...

yeah...

sronokkan main dgn baby yg selalu duk buat kickboxing lam pewut... ekekeke...

wanie baru jer kuar wad for second time.. bleeding..uri duk kt bawah..

hurm, u take care ya!!

puterikurekure said...

hehehe. excited kan?
kite pon samaaa....

tapi nape perut awak tak besar sangat ek? perut kite ni melampau2 dah. padahal baru 4 bulan lebih. kalau baring, tak nampak kaki dah.

kite doakan awak slalu happy dan sehat2 ok.
mmuahhhh!!!!!

busyuksayang said...

hi yat...lama tak dgr cite kan...hows ur life now??? u're getting happier rite...yeah, saya dpt lihat dari wajah & senyuman awak...awak nampak sgt berseri2...apapun, take care & keep in touch ok dear...muahsss

Yat Ekhram said...

wanie,

ha'ah tulah geli2 je kan bile dia kicking2 tapi happy lacoz tau bb sehat :)

aik masuk ward???
uri kat bawah??
adoiii takotnya.
yat doakan wanie oke2 jek ek..

Yat Ekhram said...

puteri,

aahahhahaha tak beso awak kata?
moncettt tak bleh blah dah ni.
tapi tula ramai kata tak nampak.maybe anak sulung kot kan..
lagipon sy kan mabok terok ni baru nak gain berat badan :)

sy pon doakan baby awak & awak sekali cihat2 tau.

Yat Ekhram said...

busyuk,

thanks 4 the nice words dear :)
alhamdulillah happy dgn baby inside even penat jugakk preggy ni.

Sy doakan tak lama lagi awak pulak memboncettt yaaa.

ahaha berseri2 ke???
byk makan kuih seri moke kot :P

Marsha~ said...

erkk.. perut kita mcm dah sama besar je.. padahal baru 12 weeks ni.. huwaaaaaaaaaa.. gemoknye

Yat Ekhram said...

marsha,

ye ke???????? ala awak kan 2nd baby kan??? tak mabok pulak tu harusla berselera makan & bam2.

kite pon kalo tak mabok musti da bluehyppo kot.muehhehehehehe.

Takpe,gumuk jap je tu,awak type badan kecik sennag nak kuwus kan :)

PadNani~~{@ said...

Salam Yat..

dah nampak dah pewot Yat..n nak stat bam bam balik ye..good =)

Nani dulu masa preggy Hafiy pun..org kata perut x nampak besar sgt..tp baby Hafiy kluar besar jgk..3.24kg =)

Yg penting mama kena mkn obat yg doc suruh n mkn healthy food okeh!

Take care Yat*_*mwaaahhhs

Haizum said...

hai....suka baca your blog...erm...congrats for the pregnancy....saya pun dah kawen 1 year..but blom ader rezeki...ader tips tak...?? huhuhu...=P

iNtAn aIzaN said...

Dear,

ambik awrd kat umah Ezan k :)

Yat Ekhram said...

nanie,

tula ramai sgt kata mana pewotttttttt? tak nampak ponnn..yat jawap baby nyorok agi,padahal mmg dah bam2 mengah bawak dia ni.

Tula asalkan baby cehat,takmo la beso2 sgt yat takot nanti payah bb nak kuar je.

Yat Ekhram said...

Haizum,

tq so muschhhhhh :) sudi2lah baca ala apalah sgt kesah sy nie.

Hmmm pregnancy tips?? adoyaii.
sy pon takde petua sgt just byk doa,usaha & jgn stress bile baby making :)

sy doakan awak cepat2 lekat yea.

ctm-cak'on said...

salam k.yat..sgt syok cite kali nie, ekekek..sudah mule borong ek brg bb, sure sonok n x thn tgk mcm2 brg2 bb kan? sy jd x tentu bile nk soping brg bb, mujur hubby x de lau x mau kene tahan x kasi ikut ati nk beli mcm2. hehehe...now seme dah ade, tggl sikit2 je lg tggu hubby balik nk merasa soping dgn daddy to be lak...

akak plan deliver kat an-nur ek? kat situ sgt best tgk kat majalah pa&ma baru2 ni, sonoknye la lau dpt deliver kat sane! ekekek...

x taw lg pink ke blue ke ni? adeiii...bb main sorok2 ek, lau pink dh de org booking ke blum nie? lau belum de can le nk booking ur pinky ek! hehehe...

take care kak!

Yat Ekhram said...

yam,

tula akak beli ckit2 sbb papa dah nak naik kapal.pasni nak sopeng sorang2 takotla tak larat nak jalan ngan memboncet camneh.Tapi ni pon byk gile agi brg tak beli..

bile tgk barang bb rase cam nak beli semua kan??
cute amat!
Mabok2 pon cam ilang ckit,lagi bile baby kickin2 ni.

insya allah deliver kat An-nur la,advise dr kwn2 opis ramai bersalin situ..dorg kata Dr bagos2 n service dia islamic & tiptop la.
Hope dipermudahkanla kan :)

Baby tak kompem pink ke blue tp tak nampak mase scan arituu.Abg ekhram hope gegurl la,dia nak sgt baby girl.Tatau bb girl la bakal mempokaikan dia,mama nak beli baju gaun & aksesori manyak2 yg somelll tu :P

bile2 free yam ym la kak yat:
puteri_qiestina@yahoo.com

Yat Ekhram said...

antie ezan,

ma aceh antie intannn :D

mwahhhhhhhhh~!

Mrs. Amie said...

take care dear..happy 4 u! hihihi.. it was fun bila rasa baby movement! i like!

ctm-cak'on said...

ok k.yat ;)

ekekekek, bb girl leh m'pokaikn papa die ek!? siap2 le papa to be ek...

insyaAllah skali lg scan nmpk le k.yat, bb main sorok2 le tue, jgn sedey2 ek wat check up nnt, sy sampai tkluar gak le air mata baru2 ni bile cik abg kite x dek dcc kn...

semoga Allah mberi kekuatan kpd kite utk hadapi ujian yg besar ni, amin...

Yat Ekhram said...

amie.

tula asik kickin2 je tapi dah start rase sakit belakang la now.baby dah beso kan :)

yat sedey ckit now,papa dia dah naik kapal semula till aug ni,makanya tiada lagi tukang urut terhebat :(

Yat Ekhram said...

yam,

kak yat kat kemaman ni anta abg ekhram sign on arini.

doakan tiada lagi tangisan sob..sob..sob..

for the sake of baby kite kena kuat kan!

mamaelly said...

woit yat...baby kita sebaya kan..tp perut aku menang la wei..hak hak hak semua cakap cam nak meletup dah...pandai ehhh aku kene tag..uih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails