yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, May 18, 2009

Till we meet again Papa Sayang!

Hmm..
Semalam baru je balek dari Kemaman anta Papa sign on.
Baby nak tgk tempat papa work lah kat KSB tuu.
Kami g berlima [ masuk baby dlm pewot mama].
Papa,mama,uncle Wak & Pak Ucu ikot jalan-jalan carik makan.
Mase p Kemaman papa drive,mase balek Putrajaya tu Uncle Wak ngan Pak Ucu drive initial D car kesayangan Papa.
We all check in hotel semalaman kat Kemaman.


Mulanya mama tak plan nak ikot,sbb nenek & Mak ngah cam tak bagi mama travel jauh2 dlm keadaan carry baby.
6 months preggy dah.
Pastu pujuk2 dorg,Papa kata tak balek late nite so Nenek kata okels.
Yealah kan,org2 tua kata tak elok org preggy balek late2 nite kat tmpt jauh2 camtu pulak.
So baby ikotla anta Papa.
Alhamdulillah takde tragedi krem badan.
Papa risau jugak kot2 sakit mcm aritu,dahla Mama dok sorg2 kat umah mulai semalam.
Alhamdulillah~
Kalo saket neh,mmg mak bidan terhebat mama kelam kabotla kan?
Kan Antie Eyta,Antie Rini & Antie Ori???
[malam ni antie2 dtg umah tau,ade jamuan kopok leko besar-besaran diadakan,tapi u all jela makan sbb Mama tak lalu bau2 ikan]
ngeeeeeeee.
Kalo kopok leko tu perasa ikan keli or tilapia mama makan kot :P

Semalam mama taching2 la mase nak babai Papa tu.
Kununla tanak tangis,tapi hampehhh la aih.
Bile part salam-salam,then Papa kata
"baby jgn notty k,jaga mama,jangan buat Mama saket2 tau"
Papa g work sayang..
Then polok2 Mama tu huwaaa sob sob sob jugak.
Muke Papa kewl je,ala beselah dia tu kan pandai sorok feeling2 ni.
Tapi sy tau Papa sedey jugak berjauhan ngan Mama dlm keadaan memboncet camneh.
Dlm keadaan baby dah pandai kickin2 ni.
Bile sampai umah Putrajaya,hati mama lagi sayu sbb sorg2 kan.
Sampai time nak maghrib lak tu.
Seiyess Sayu gile.
Kat Astro Oasis bergema zikir munajat tu pulak.
Lagila suasana makin syahdu.

Ternampak-nampak muke Papa,lagi time nak solat maghrib tu.
Selalu Papa imamkan solat tapi semalam Mama solat berdua je ngan Baby.
Baby kickin pujuk2 Mama,lagi2 bile Mama baca kan Surah Maryam tu.
Then Papa sms pujuk-pujuk Mama.
Dia cam besela kan ingatkan Mama soh minum susu,jangan lupe makan vitamin2 yg Dr kasik tu.
:)

Arini mama p opis cam bese.
Mama coba kewlkan diri,buat cam biasa & professional je wat keja.
Kengkawan Mama pon tanya2 Papa dah naik kapal semula ke.
Nasib baik dorg paham,tak tanya banyak2.
Kalo tak lagila mama sedey.

Tapi takpe,selalu mmg camneh.
2-3 hari ni mmg emo.
Pastu oklah,back to normal :)
For the sake of baby,Mama will be strong insya allah.
Ala tak lama kan 3 month,pejam celik pejam celik je dah abes waiting time.
Pastu by august Papa balek,Mama will see 2 org yang paling Mama sayang.
Papa & Baby insya allah!


Pray for us yeah.
Kuat menghadapi segalanya.
Amin....






Gonna mish this 10000000 million smile sayang..



Kerana sekali cinta,aku tetap CINTA




will mish photogediks time with Papa & our junior..




Okla,Mama nak move it move it dolu.
Lunch time nak abes suda,Papa suda sms remind soh rest-rest dulu.
Nanti-nanti Mama post entry baru eyh.
Banyak gile gegambo & cite nak share excelli cume mase sgt constraint ngan Keja & Papa balek pon cuma sebulan.
Fully utilized mase itu emas ngan dia jek.
Busyyyyyyyyyy Bee sajork.



Dear Papa,

Thanks for being wonderful husband & Papa to be to us :)
Even 1 month & 13 days je Papa bersame kami kali ni,it's really superb.
Mama kompem will mish like crazee makan-makan ngan Papa,craving itu ini & Papa layankan jea selera Mama,Sopeng barang baby,balek kampung & etc.
Insya allah Mama akan jaga baby sebaik-baiknye nanti.
We gonna mish u so much.

Papa jgn balek lambat2 tau,by early sept our precious one nak pooops out dah.
Ntah-ntah ujung Aug tu nanti.
Takpe Papa dah janji kan nak balek awal.
We will wait that precious moments :)



Lot's of luv,
Mama & Baby.

24 comments:

AmiYs said...

sabo yek... lagi 3 bln jumpe... aku pun rindu laki aku...

ntah bile die dpt dtg jenguk aku ni... aku dah x larat nak travel jauh2... huhu...

PadNani~~{@ said...

Salam Yat,

hubby dah sig on ye..sayu nani baca:(
x mau sedih2 ye..baby teman Yat kan=)
Yat jaga diri tau..kejap je baby dah 6 bulan..x sabar nak tgk YatEkhram's junior neh *__*

P/S: Ada tag utk Yat k, sudila layan n letak gmba latest Yat k=)

puterikurekure said...

best ek dapat beraya ngan baby nanti.
insyaAllah...

kite lak due oct. insyaAllah elok2 je lepas raya nanti.

Azian & Zaini said...

alah bisa tegal biasa la kan kata org, tak pe la asalkan nanti time deliver papanye ada di sisi...

yan ada tag untuk yat tau.

Have a nice day! :)

ourLOVEternity said...

huu...cedey...kak yat sy memahami perasaan itu..bl blik rumah yg kt sorg2 jek duk..mcm terbayang2 jek dia..mcm terbau2 badan dia..pastu tgk baju dia...sayu jek kan..huhuhu...cedey..

Dina said...

Jage diri bebaik Yat.

Baby jage mama jugak okey?
;)

faRra said...

kak yat..
lame da ek kite tak ber chat2 cm dulu..
hUu~

tp fara sllu jd silent reader akk..
my fs pon tak brpe aktf sgt da..
al maklum larr bz..
hEe~

rase cm je aritu hubby akk balek..
ni da kene g semule..

takpe2..fara paham perasaan tu..

jgn noty2 tau bby!!

hEe~

ety said...

ala-ala sian nya mama sorang ni...nnti rizqi dtg temankan untie yer..

Yat Ekhram said...

syima,

tula marang sekeper marang tganu cepatla 3 bulan berlalu!

tapi haku takotla,lagi dekat dia balek lagi dekat nak beranak..
kite same la kan,dup dap dup dap.

Yat Ekhram said...

nanie,

sayu kan?
hmmm sayu lagi hati ini.
cewaaaaaaaaah..

yat bkn apa,kenangkan baby ni..dia pon cam wonder mana sora papa da 2 hari tak dengo,kalo tak pagi2 lagi papa dah cakap2 ngan dia,pandai respon kickin2 lak tu :)

yups,tak lama lagi..3 bln je lagi mau jupe ngan 2 org kesayangan tuu.
Sabarlah hati..

Thanks nanie!

Yat Ekhram said...

puteri,

ahahks.
ini tawon baby suda pandai kutip wit raya okels :P
so semua yg dtg beraya umah yat sile bawak sampul lebih.hehehe.

Ena Mazly said...

Yat,

Jaga diri baik2 sepanjang ketiadaan ekram ni ye.. Insyallah, nnt dia balik sebelum yat deliver.

Yat Ekhram said...

aziani,

ha'ah tula lama2 biasalah :)
tapi naluri ibu mengandung ni mengada2 manje je.

okels tag ye.oke..

Yat Ekhram said...

ida,

yeah kite isteri2 pelaut ni mmg memahami perasaan msg2 kan???
begitula sayunya hati kala berjauhan lebih2 lagi dikala diri sarat mengandungkan zuriat dia.

Takpela,Allah sentiasa ade dcc kite kan?
biar jauh dimata asal dihati sentiasa bersama :)

Yat Ekhram said...

Dina,

baiklah antie dina..
baby akan jaga mama baek2.

Free2 antie dina mehla dtg lepaking sini,bawak dslr tu sekali kite p shooting.hehehehe.

Yat Ekhram said...

Farra,

haah la dear lama kan tak chat??
tula kak yat mabok sgt terok la..ni baru lah oke ckit.Tu pon beselah weng2 gakk.

Kali ni abg ekhram balek kejap je sbb nak balek lagi this aug.Dia mau dcc akak time deliver nanti..
Doakanlah yea :)

Yat Ekhram said...

ety,

maghileeeee rizqiii dtg sini.
Nanti antie yat banje toy eyh?

Yat Ekhram said...

Kak ena,

thanks :)
doakan yat & baby yea.
itula semoga ekhram selamat pulang before yat deliver buah hati kesayangan dia ni.

Anonymous said...

Hi Kak Yat,
Saya silent reader akak je, selalu follow kali ni pesan2 gak la bagi semangat kat akak.
Saya pon tgh preggy lebih kurang time akak gak..kuatkan semangat okey, jadikan baby ni inspirasi,tanda cinta akak tu :)
Mmg faham perasaan akak, at the sama time respect dgn ketabahan akak leh face condition camni, saya ni..baru jauh 2-3 ari dah xkeruan, buat drama air mata sokmo.
Banyak kan buat activiti2 yg kita suka (time ni of cos la related ngan baby kan), banyakkan rehat, mengaji & spend dgn kwn2 yg close.
Time will run faster, percaya la..cayalah Kak Yat! Doakan kita sama2 selamat lahirkan baby cumil kita ni key...

ctm-cak'on said...

uuuuwwwwaaaa...

sgt sedey ini entry :(

moga akak kuat k!

nk plak carrer woman mcm akak jap je pejam celik dh masuk 3 bln :)

anyway, take care ye kak!

Yat Ekhram said...

anon..

tq 4 being my SR.
takmoo bagi nama ke? :)

tima kaceh ya atas kata2 semangat tuu.Kak yat really appreciate it..
Itula betul kata awak,now time membusykan diri,jaga diri & baby yg asik kickin ni.

Baru je 3 hari berpisah ngan hubby dah rase rindu.
Alhamdulillah i can managed this situation ngan bz2 keja.

Thanks 4 ur sapot dear :)
salam perkenalan.

Yat Ekhram said...

Siti,

ahhh sedey ya entry ni?
:(

jgn sedey2 tau,awak tu membawak budak.
Ecececececeh mcmla kak yat tak bawak budak kan :P

Tula cepatla pencepat mase doraemon putarkan waktu,kak yat sgt windu mau spend time ngan hasben terchenta lagi.

MamaHana said...

hai yat hubby dh sign on eak?? tgh preggy ni kena kuat..dont cry2!!! senyum2 sokmo gtuh..sbb nnt anak ikut prangai time kita preggy...bykkn baca yasin tau dik!! kalu yat sedey nnt hubby pon keje tak senang..dia pon bkn nk tinggalkan wif dia yg ngah preggy nih....

MamaHana said...

mcm bgs jer ayat kak ilah nih....akak pon nk kena tinggal gak..hua3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails