yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, May 7, 2009

Bayo Utang Kak Mas wifey org Kapal

Wokey Kak Mas yg comeyyy,let chek it out yea:

Masihkah Kau ingat?

Tempat pertemuan anda dan suami untuk pertama kalinya

Uiyyy yang ni mmg sy tak bole lupa punyooo.
Tarikh: 25 Jan 2007
Place: Kat Parking Keta Depan Kedai Mamak Seremban Parade dokek stesen Komuter tuuu..

Mase tu kan,sy ngan beshfwen sy Ena kat situ.
Sy ade special task kena jadik pengapittt Ena daaa.[kena paksa oke]
Pehtu kan,Mamat poyo ni kan[mase tula poyo] dtg ngan hasben Ena kat situ ngan the power of dream nya.[bajet den teruja la kan]hehhehe.
Pastu sebok dia tanye Ena lawa tak sport Rim baru dia sambil jeling2 den ni.
[ade aku kesahlaaaaaaa kan??]
Pastu we all pon p minum kat kedai mamak kat situuu.
Hmm dalam pada tu la dia sebok2 tanye nama den sapo,umah kek mano,kojo apo,anak sapo,ayayayyayai banyak la tanyo pulak.
Dlm hati masetu tah cam berbulu jea tgk dia mase tuuu,tak soka langsung oke sbb moke dia cam bagus je kan that time,sekali now jadi insan tercinta la pulak.[padan muke :P]
Kwang kwang kwang.
Rupernya both of us kena jadik pengapit to our bestfrenz la :D
Dedicated pengapit neh,nak amik berkat mmg betul2 berkat wokey.
Meh sini den tempek sat gambo time we all jadik pengapittt tuuu.


Si buntal & Si montel tak bole blahhh.



Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Macam mule2 sy katakan tadi ahhh,tak sokeeeee tgk dia berlagak bajet macam encem,macam bagossssss je kan.Tapi sebenarnya telahan tu SILAP daaa.
1st impression jea tu.
Mohd Ekhram Sharif ni sgtlah very the besh sbb dia friendly,suke buat lawak ngan muke budak2 dia tu,kuat mamam & manje.[gentleman la]
Pendek kata dia moke je cam sumbunk kalo tak kenal,kalo dah kenal ya rabbi mesra alam cam sy upernya :D

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
hahaha.Adoyai soklan.
Hmm tak ingat la kek mano sbb byk bonar tempat meluahkan chenta.[ececececeh]
Tapi rasenya banyak lepaking sambil tgk view yg chantek di malam hari kat Jambatan Putra depan MOF tuu.
Besh beb tgk lampu2 berkerlipan sambil makan limau mandarin[time tu nak raya cina kot,ahaha].

Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Adoyai camana erkk.
Dia tak reti nak lomentik2 bagai ni.
Tapi dia cam cakap " besh kan kalo kite kawen,ada baby,g hanimun tiap kali i balek[ ala-ala hint nak serius la tu]
Pastu ingat lagi during CNY dia sebok nak ikot balek johor.
Pastu tah ape dia buat bersembang just berdua ngan abah kat tgga umah Johor [sembang org lelaki dia kata].
Tak lama pastu dia dtg merisik teros,ingat lagi tarikhnya 18 March 2007.
Sgt fast & furious kan :)


Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Owh sgt pantas & effiesyen.
Kenal sebulan dah decide nak kawen [inilah namanya jodoh ketentuan Nya]
Kenal: 25/01/2007
Merisik: 18/03/2007
Aqad Nikah: 16/03/2008

Only 1 tawonnnnnnnn jea kenal gedebak gedebok naik kapal,trn kapal,naik kapal lagi,trn kapal..kawennnn yay :D


Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
A solid marriage journey 1 year,2 month & 22 days.
Thankful to have gorjes hubby like u sayang...
*meh polok-polok*



Kejutan yg pernah dia buat pada anda …

Seblom kawen: Owh dia mmg full of suprise guy i ever meet & love.
Dia sokaaaaaaa sgt datang mengejot,tau2 je kat depan opis/depan umah bile time dia cuti2 tu.
Kadang2 bayangkan malam dah dtg,sembang2 kat kedai mamak smpi pagi pastu dia drive balek PD,then ptg kul 5.30 tajam dia dtg lagi amek kat opis.
[bajet PD-Putrajaya tu cam seblah kampung je].
Angau punye pasal la kan :D


Lopeh kawen: Suke bagi adiah gajet2 yg dia tau sy sokaaaaaa & minat.
Hp la,lappy la.
Baru2 ni bagi adiah DSLR idaman sy sbb dia kata tu adiah 1st wed anniversary.
Pasni nak bagi adiah ape tah sbb pregnantkan junior dia.
Owhh my besday around the corner juge :P
[tq sayang,i really appreciate it]
Bukan hadiah-hadiah itu ukuran kaseh syg kite,memilikimu hadiah terindah yg Allah anugerahkan.
[jiwang mode]


Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Hmm banyaks sebenornya.
Nak beli umah landed kat Klang Valley area ni,nak beli MPV utk keselesaan anak2 nanti,nak sama2 besorkan our junior,saving utk anak2 mcm org lain and run our own bisnes supaya taklah forever kami PJJ mcm sekarang ni,hubby pon bole spend time ngan mama & our kids :)

Most of all,sentiasa berdoa semoga rumahtangga yg dibina atas nama cinta ini kekal hingga ke alam sorgawi hendaknya.
I wanna grow old with u & only u Bee~!



Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Hmm baby tak lahir lagi,tapi dah dapat bayangkan dia sbg papa yg penyayang & mithali pasneh.
Dari skrg pon soke sgt dia cakap ngan baby dlm pewot " hye anak papa,anak papa baik kan? anak papa comel kan,dah beso nanti takmo nakal2 yea'
ahahhaha.
So suwittt :D
Pastu baby pon cam tau tu sora papa dia,dia teros kickin2 mama sampai senak.
Mmg so anak papa la si manje dalam ni :)
Cian dia,mulai next week papa dah back to offshore,tade lagi main2 & cakap2 ngan dia cam selalu.
Takpela,nanti mama deliver insya allah papa ade kan,Pa?

Pastu dapat rasekan betapa bercahayanya moke hubby ngan sinar2 bahagia bile temankan sy p cek up,tanya itu ini kat Doctor progress anak dia dlm ni & scan time plg buat hubby suka.
[baby pon cerdik,bagi kerjasama tunjuk muke dia betul2 mase cek up last 2 day]
Cumelnya! cant wait to see u our precious.
Muke cam sapela anak mama & papa ni yea?
Takmoo tunjuk tot lagi ponnn dia.
Boy/gurl tak kesahla :)



Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda..
Hmmm sbb dia bole get along nagn family sy dengan cemerlang terbilang la sy jatuh chenta ngan dia :)
To me,pasangan hidup sy musti bole get along ngan all my family sbb barula harmoni rumahtgga.
Owh dia juge menantu kesayangan Mak & Abah.
Ckit2 Ekhram,kadang2 jelessssssss pulak di hati sy.
[kompius sape anak ni senarnya.lol. :P]



Oklah nak tag:

1) Nanie Ummi Hafiy
2) Nurul the just married kapel
3) Zaleha Mak Buyung
4) Syima Mak Buyung
5) dan sapo2 je yg rajen mau bikin ini tag :D




Note jiwangness to Dear hubby,

Kerana sekali cinta,aku tetap cinta....






7 comments:

AmiYs said...

hahaha! mak buyung ek.. nanti aku jawab tag ko tu... tgh cuba igt kat mane 1st date... muakakaka!

cik mas said...

tq yat jawab tag :)

Yat Ekhram said...

syima,


alalallalalallalalalalalla.
mana pic gumukkkkkkk ko daaaaa?

Yat Ekhram said...

kak mas,

same2.
besh gak perah otak time ngantok2.
ehehhe.

iNtAn aIzaN said...

Warh cinta berputik kat kdai mamak yer :)

pastu jd pengait sesame..how'sweet :)

Yat Ekhram said...

aizan,

ahahhahaha tula smpi now suke lepaking kedai mamak kat precint 9 neh.hehehe.

baby pon now cam suke je lauk mamak.
a'ah jadik pengapit teros melekat.
berkat gitu kan :)

Ezan pon buatla tag ni yea.

PadNani~~{@ said...

Salam Yat..

Baby notty x? ala..x sabarnye nak tggu baby yat kuar nie..ikut muka sape nnt ek =)

sooo sweet lovely journey story =)
tq Yat tag nani..mak ai soalan2 nye sgt mencabar minda nih..akan kugigih cuba menjawabnya nanti..thanks again dear *_*

SELAMAT HARI IBU buat hot mam to be ^_^

Take care tau! mwaaahs

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails