yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, June 15, 2009

Edisi terjah Pavilion sempena cuti skolah!

Sempena cuti skola yang baru abes,adik datang umah we all kat Putrajaya neh..
Seminggu la cik adek tu melepak kat sini.
Hapa je keja dia selain main tenet,layan astro,makan,sopeng,jalan-jalan & kengkadang study bcoz end of this year dia mau sit for SPM.
Dia temankan mama yg berseorangan sarat mengandung neh,riuh umah neh dengan sora dia.
Dapo pon berasap sbb dia rajen goreng nugget and masak maggi.
Mintak maaahap la dik,akak taleh nak bau2 masak :P

Last day before dia alek johor aritu,dia request mau p Pavilion.
Adoilaaaaaaaaaaahaii!
Kakak dia yg dok area klang valley neh pon tak penah p lagi tempat tu,so layankan jea.
Mak haii beso amat,luas gile pavilion tu.
Paling besh tak ramai org dan sesak mesak cam KLCC or midvalley tu.
Penat gile menawaf,bayangkanla mak buyung 7 months ni gigih jugak nak berjalan.
Hasilnya,hari ni mama saket-saket bawah ni "kendong" si cumel yg asik kickin2 ni.
Hambek ko,nak sgt berjalan kan :P

Adek cam bese la kan mengepow ahkak dia neh.
Nak minum starbucks la,nak baju Nike la.
Macam-macam la ekau!
Naseb baik dia nak peksa penting thn ni,so layankan je terapi minda dia.
Tak score SPM nanti,siap ko dikkk!

Tapi bile adek dah balek ni,rindu pulak keletah dia.
Sorang sorang lagi mama kat umah :(


Okla let pichas tell the tawaf Pavilion journey.
Gigih jugak si adek mau hangkut dslr yg bosa gabak neh.
Ikotkan mama tak kose la kan,mengah dah bawak pewot ni.
Tapi Abg Emy byk jadik photog that day.

Layannnnnnnn...


macam-macam pose



familia get together




ape kes ko dik? ahkak yg preggy eko yg ngidam mau minum mocha starbucks??




lepak lepak minum dulu!




hamek gambo wat kenangan nak tunjuk kat org kg eyh dik?? hehhehe..


Cam aksi geng bus skolah.
We all mmg gini,adik beradik kepala gile-gile saje....



7 months preggy mama.
Yeaggghhh will due soon :)



terjah butik baby gap,somel somel baju baby tapi rega ADOILAHAIIII!
tggu mama buat bisnes nanti mama beli tuk baby ekkk :)




Guess wattt ni bilik ke ape???
jawapanyaaaaaaaaaan nye.....

TOILET!

gile gaban bersih & santekkkk,worth it la bayo parking mahal.
Kalah hotel dia punye ekslusive.





ya ampunnnnn..geraaaaaaam gile tgk kasut baby.
Tapi mama tatau si manje mama neh boy ke gurl kalo tak harus tangkap 1 dah!
Antie Rinie/Antie Eyta/Antie Ori..anak sedara korg nak acottt ni boley??? :P



Jgn..jgn tak beli kalo dah nampak OSH KOSH..
beli stokin & rompers je utk bakal si manje Mama :)


ala-ala somelnyeeeeee..rega pon somel gakk tu.
Mama & Papa pon pakai cap Ayam jeee...
Papa kata okels utk baby belila selai dua ,mama beli jea :)




Butik baby fav mama.
Harus rembat 3 helai rompers di situ.
Shuke sgt wording2 rompers tu.
"MY MUMMY IS YUMMY...MY DADDY ROCKS'
ahhahahahahhahahahaha...





dan tetibe hangau pulak tgk baju yg mama matchkan ngan mitten & stoking oshkosh neh :)
Tetibe tak sabo nak tgk pemakainye..
Boboi ke gegurl?
Cam mama ke papa?
Alalalalalalalalalallala..
Sabo mama,weekend ni nak p Annur wat scan 4D tu harap baby bagi kerjasama yea.
Oke shayang???



So far almost complete baby stuff list,tapi still ade a few yg tak beli lagi.
Org kata jgn eksaited sgt membeli,anything will happen.
Tapi mama takot nanti dah sarat sgt tak larat dah nak p sopeng.
Ni baru 7 mths pon dah mengah-mengah tak hengat punye,pastu jalan-jalan je saket kat bawah ni..[ mmg normal ke ahh? ]
Nanti Papa balek mama rase dah tggl tggu hari je nak deliver,ntah larat ke tak time tu.

Mak pon kata jgn beli manyak sgt,sbb 1st baby nanti byk org bagi pressie.
Yelah tu,tapi mama takla mengharap sgt org bagi.
Ade rezeki baby,alhamdulillah :)
Mama tetap nak buy juge utk buah hati mama neh..
Now cam dah tak hirau baju sendiri,asek baju baby je.
Baju papa pon tak beli,shiannn papa..
Nanti mama belikan baju raya papa eyh,tawon ni kan kompem papa raya sama-sama kat darat.
Nenek kata nak buat kenduri cukur jambul 3 cucu sekaligus sempena wedding si Akin nanti.
Insya allah...


Wokeyla,lapa la pulak.
Kena minum susu anmum Materna neh,baby dah bagi hint dah.
lapa..lapa..lapa..
tadi dah makan vitamin obimin ngan Neurogain PB dah.

Mama mish papa la malam neh,4 days dah lost contact.
Kapal jalan jauh ke neh :(
Banyak gile menda mama nak bebel-bebel ngan papa neh!
Btw,anak papa pon rinduuuuuuuuuuu!






















36 comments:

edan rashid said...

ahaks.. santak shopping eh... tapi yg tak tahan dalam toilet pon amik gambo... ahahahaha....

Iryani Noor said...

wahh.. bestt nyer shopping brg baby...
do take care ya hot mama =p...

HaninFarshid said...

terjah...jgn tak terjah yat...bestkan pavillion? baju baby sana cantik2...selain pavillion hanin suka gi garden,OU and the curve...heee! rambang mata hanin...semua hanin rasa nak beli...tapi nak gi pavillion ngan garden...gi ngan family ngan farshid jelah...sebab jauh :P

hanin rasa nie baby girl...sebab dier malu2 nak tunjuk :)

ღ..miss faiez..ღ said...

comeynye baju bby..aishhh geram tol.yg tade bby lagik ni pon da exctd kalo tgk baju bby.ni kan plak mommy to b..hehehe..
sis take care tau..ati2 kalo g jalan2...make sure ade teman..tamo g jln sowang2 okei..;p



link blog mehh;p

ktinnie said...

hiii normal yat sakit bawah tu.
kalu jalan lama2,tp ok what lg banyak jalan lg bagus..
Yat dah 7 bulan kalu leh bawak la teman kat umah jgn duk sorang2..
hehehe tak sabarkan nak tau boy/girl nanti dah tau bg tau yek...moga sume selamat...

busyuksayang said...

yat, alahai geramnya tgk baran2 baby kan...comel jer :D

Mrs. Amie said...

UUuuu...sronoknya...klu i, tak cukup nie.. hahaha.. tak tahan tgk brg baby..sbb cute sgt..sume kecik2..chomelsss

w|cKa` said...

kakYat,
wahhh tinggal 79 hari je lagi.. mesti debor2 kan? sy doakan mama & baby slamat..

jgn la shopping utk baby je.. shopping la utk saya jugak.. hihi
>____<

Nur Hidayah said...

amik award kt blog yaya.thanks,ur silent reader

puterikurekure said...

kite satu hape pon tak beli lagi yang. hati ni geram je tgk barang2 baby. sabar2...

kite pon dah start saket kat bawah tu kalau jalan cepat2. and tak boleh bangun mengejut. sure akan cramp. rasanya normal la kot.

take care dear.
:)

Mrs Azmar said...

Yat,

sy pon ade beli mittens tu utk my baby..tapi color biru..eventhough my baby is gurl..hentam je pakai..

nanti bila dh conform baby boy/gurl..announce le eh..kot2 my baby Qaseh dpt sister or brother..hehehe

Cik Eja Ishak said...

waseh hot mama...shoping yer ..hehe..

akak, dah 7 month ya preggie..cepat nyer..hehe..tak sabor eja nak jadi autie terhebat..hehe...

do take care ya1!

ety said...

amboi mama sorang ni..syoknyer bershopping brg baby..

mmg best g shopping brg2 baby ni smpi bj hubby pn kita lupa nak beli..huhuhu..

akak pn cm saya esok nak bersalin pn g shopping lg...

MamaHana said...

Yat banyak berjalan senang bsalin...hik2. chantek2 lah baju baby. yg tak tahan stoking baby tuh ' i love mummy, i love daddy' so cute...

Yus said...

Yat..jangan banyak sangat beli rompers..baby cepat besar..kang baru pakai sekali dua dah tak muat..lagi pun dia akan selalu muak(muntah) susah nak tukar baju..banyakkan beli baju ada butang kat depan...senang nak salin..alli banyak rompers baru pakai satu dua kali dah tak muat..dah bagi orang dah pun...

.dEQna. said...

besnyee kak Yat bli baju baby..
heee~~

selamat menjadi ibu ye k.Yat~~

p/s..i've link ur blog sis..=))

Dina said...

Humang aii.. sakan die bergambar!
^____^

Sanggup bawak camera berat gi shopping tuh.
Hihi!

ctm-cak'on said...

wah k.yat, sgt teruja dgn itew rompers, santik n cure sgt2 ;)

nk plak rege die lg santik, huhuhu...btuah bb dlm peot k.yat dpt merasa baje memahal ek, hehehe...

x sabr nk suh hubby rempat kat oversea nnt, sedey sgt coz die x beli pape pun balik aritu, die kasi alasan x reti nk cr baju bb :(

Yat Ekhram said...

dan,

besela adek aku gile bergambo tu yg dia hangkut dslr haku tuuuu...

Yat Ekhram said...

yanie,

hehehhehe hot mama.
yani bile agi?

Yat Ekhram said...

hanin,

tula pasal gile tgj baju2 branded tu..tap harga alahaiiiii tak kesiannnn :(

mmg pon jauh so taleh nak pegi sgt,sopeng dekat2 je dah sarat ni.

Yat Ekhram said...

faiz,

tula yg tak pregggy pon gewammmmm lagila yg expecting ni :)

okles laling kak yat slalu jalan2 ditemani sahabt2 yg baekk & besh2 gile itu :)

Yat Ekhram said...

busyuk,

yups mmg teruja.

yat doakan tak lama lagi jangkit ni kat busyukkkk.

amin..

Yat Ekhram said...

kak tinie,

tula pasal sellalu saket2 bawah ni bile byk jalan...mmg normal la kot badan dah berat kan.

ramai kata elok byk jalan supaya mudah bersalin.

kak tini doakan yat k!

Yat Ekhram said...

amie,

betul betul betul....

rase nak borong 1 mall baju baby kan!

Yat Ekhram said...

izan,

tula makin dekat nak kebababoooooom ni.

takut happy sume ada.

izan pulak bile??
jgn tggu lama-lama k..

Yat Ekhram said...

dayah,

tima kaseh lalinks!

Yat Ekhram said...

puteri,

hahahahhaha beli ckit2 je.
takot dah sarat tak larat nak round mall.yat pon kejap2 berdiri lama dah mengah tak ckp nafas.

baju baju baby mmg sgt someeeeeeeels.

Yat Ekhram said...

apash,

ha'ah i pon men hentam je beli kaler warna warni..dah tatau boy ke gurl kan :)

tapi now yat gile beli rompers wording2 tu..hahahahha.

Yat Ekhram said...

eja,

tula sapal hot antie eja pon tak sabo ye tggu baby kak yat???

doakan akak n baby tau!

Yat Ekhram said...

Ety,

tula hubbby nak majuk dah tak beli lagi baju dia.

dulu asek baju dia je,now dia jatuh rank ke 2 dahhh.hahahahahaha.

Yat Ekhram said...

kak ila,

tula gewaaaaaam kan?
bb gurl lg byk choice.

doakan tau bb yat nti sehat sempurna somel cam bb hana :)

Yat Ekhram said...

kak yus mak hayam,

tula sapal kak yus tapi yat cam soke je ngabeskan RM berkepok-kepok laki mak tuuu beli rompers..(berkepok la SGTTTTTTT)..

ala baju alli yg osh kosh tu jgnla buaang ke buat lap dapo..bagi babyyy yat meh!

Yat Ekhram said...

deqna,

ma aceh sayang!

Yat Ekhram said...

ct,

tula pasalllll baju2 branded tu beli kat obersea murah je tauuuuuuu..belila byk2 kak yat nak jugakkk!

Yat Ekhram said...

dina,

adek yat yg gile gambo tula nak bawak jugakkkkk.

tak kose mak nak bawak berat2 gitu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails