yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, June 25, 2009

We gonna have baby.........papa!

Apesal ahh malam ni golek sana golek sini tamoo titon?
baby sabotaj mama eyh?
Sejak dah SARAT ni,golek kiri salah,golek kanan pon salah.
Tido telentang agila,mcm ade bola dah kat pewot.
Nak sembang-sembang Papa takde :(
Antie Eyta pon beezee kot,dia tak dtg jengok-jengok Mama malam neh.
* haih layan blues sorang-sorang sambil tgk lampu-lampu menerangi Putrajaya dr tingkap bilik kite*

Hmm,aik kuatnye baby kickin mama!
Cam tau tau je mama ngompat dia kat seantero blogphera neh yek?
Bijak anak mama,anak shapeeeeeeeela ni :)

Malam ni cam jiwa kacau-ing ckit.
Maybe stress + penat gile keja byk nak mam... kat opis tadi.
Tau jela ngan karenah si tut tu,sabo ajela.
Nak cakap lelebiy..
Yat..ur pregnant,pls behave urself dear!
Sabar separuh dr iman.
Be kewl..

Tamooo..tamoo baby manje mama ni ikot pangai camtu.
Anak mama baek kan :)
Hari-hari mama bacakan surah Maryam,Yusuf,Lukhman & Yassin utk die.
Hari-hari mama doakan baby.

Pastu malam ni cam emo la pulak tingat Papa of the baby am carrying neh.
Huwaaa dah seminggu okels tak dengo sora dia,tak dapat sms or pape news dr die kat tgh2 lautan dalam itew.
Bee dah cakap 2 mggu kat tgh laut coz kapal die ade special project ngan Petronas carigali.
Means tade line.
No call.
No SMS.
No manje-manje.
Huwaaaaaa...
*sob sob*
Mama..pls tahan airmata gembeng itu,nanti baby pon nanges same!
Tapi hormon selalu buat mama rase nak nanges je lately.
* salahkan hormon pulak*


Tapi..
bekalan kaseh sayang dah nak abes neh.
Pastu mama ade very-very the important thing/news nak betau papa.
Shian papa,selalu jadik org last yg tau bile ade cite besh.
Citer besh yg mama kompem dia melompat-lompat keriangan kat kapal tu bile tau.
Tingat lagi mase dpt tau mama preggy pon Papa org last yg tau sbb lost contact dekat sebulan aritu.

Seantero donia dah tau ni papa..
Mama nak bitau papa..semalam Mama p check up kat An-Nur Specialist with gynae mama Dr Fatimah yg besh gile itu.
Dia bitau..we gonna have a..............................CHEESEBURGER baby!
Tula papa suke sgt kan makan double cheeseburger MCD tu :P
So insya allah kite akan timang baby PINK :) :)
Finally,our manje musyuk tunjuk gak dia gegurl.
hehehehehe.
Pandai ye main teka teka ngan kite kan Pa?

Mase Dr fatimah Scan tu,dia kata haaa tu dia cheese burger :)
Mama happy sgt,dan dan tu terbayang muke papa.
Kalo papa ade sama musti Papa lompat-lompat kat situ kan!
Antie Ori temankan mama,papa tau dia sggp amik cuti semata-mata nak temankan mama check-up.
TQ antie Ori,moga Allah balas for everything.
Amin..
Orang lain sume hubby temankan,mama cam terase juge that time.
Tapi takpela..Papa work kan!
Lagipon mama ade SAHABAT yg caring & jaga mama dengan sgt besh bile papa takde ni.
And antie ori pulak yg melalak-lalak ttouching tgk screen time scan tu.
Dia impress sgt tgk "anugerah terindah" kite kickin-kickin dalam womb mama neh.
Heartbeart dia,Ya allah lajunye berdegup.
Antie Ori kata " alalalalalalallala "QIESTINA"!
dengan Dr Fatimah gelak-gelak,alahai sweetnya :)


Dr Fatimah kata air ketuban sume ckp,berat tuan puteri kite now area 1.6 kg and yang pentingnya Dr Fatimah kata baby kite cihat.
Alhamdulillah...
Antie Eyta pon eksaited gile bile dpt tau kite akan dapat power puff gurl :)
Dan dan tu kol mama dari opis.
Habes 1 opis dia p kabo,hmm nak buat collection dr skrg ke antie eyta?
mihahahahahaha.
mama nak pow dia gaun syomel & headband reben2 kat Lovely lace baby tu nanti :P

Syukur pada ALLAH..
Terasa cam worth it,takpela mabok-mabok lagi smpi skrg bile dapat tau buah cinta kite sehat.
Dr tanye mama,baby kickin 10 times tak per day?
Mama kata lebey,dia actif sgt bile lapa pastu bile time malam-malam.
Bile malam-malam,mama golek-golek camneh aktif kemain si cumel ni.
Bile mama cakap-cakap ngan die,dia respon-respon gimnastik dalam neh.
Dr Fatimah kata,kalo dah ade nama boleyla pggl nama dia,sbb nama itu DOA.
Okels QIESTINA :)
Mama tgh fikir-fikir lagi nama baby gurl kite tu,ade byk sgt idea kat pale otak mama neh.
Maybe nak letak Qiestina pastu 1 nama lagi cume tak decide lagi.
Yang penting simple,besh,bermakna yg baik-baik & tak panjang2 utk dibintikan MOHD EKHRAM SHARIF [adoyai nama papa je dah 16 hurup ni,takot Mykid tak muat nanti] :P
Papa pilihla nanti eyh!


Balek je check up semalam,teros p Manjaku kat sebelah2 AN NUR tu jea.
Mama siap dapat Maternity Card lagi.
Hapa lagi,mama sopeng baju pinky-pinky laaaa.
Sampai putik kapas pon pink,baby wipes pon pink,mitten,stokin,towels harusla PINK :)
ADOILA-HAI bole rabak poket papa pasneh sbb gile byk choice baju gegurl.
yg renda-renda.
Reben-reben bagai.
Semuanye pink somel-somel.
Dah Mama,dah penuh dah bilik ngan barang baby tuuu!
Tapi cam ade je dlm cek list tak complete agi.
hehe.

Till then Papa..
Nanti nanti ade line cepat kol mama yea.
I'm sure u are the one lompat-lompat lagi atas kapal tu :)
Doakan Mama & Baby taw..
Tabah + kuat carry baby kesayangan kite berseorangan di sini..
Mama tau,doa papa & semua org sentiasa mengiringi mama.
WE LOVE & MISS U LIKE CRAZEE SAYANG!

dan..

Thanks kamu kamu SEMUA!

Tanpe u all,musti Mama Qiestina neh gembeng je.



Sekian...

Yang rindu gile gaban kat Papa Qiestina
Putrajaya..

34 comments:

edan rashid said...

ahaha... moga gegurl ko sihat... nanti aku kasik ilmu sihat aku kat dia... ahahahaha... jgn terlebih sihat cam aku dah la... ^_^

PurpearlLyna said...

Hi Kak Yat..
Alolo..cian dia miss kat hubby ye
sabar2..esk lusa call la tuh..
wah , tahniah ye bakal dapat baby PINK!!!! mcm yg di idam2kan.

Ermm...mlm2 ni saje menggatal komen kat cni..hihi..

Nak bg cadangan utk combination nama baby Q blh ?

calon2nyer adalah :-

1) Qiestina Nur Raudhah
2) Kyra Qiestina
3) Alieesha Qiestina
4) Farah Qiestina
5) Qiestina Ad-Dienna

Sekian...

* Hihi ter excited pulak *

w|cKa` said...

nnt bulan posa nnt kak yat xposa sebulan la ek?

AmiYs said...

baby gurl ek... cuba teka aku baby ape? Hahahaha!

busyuksayang said...

yat, bestnya baby gurl...semoga semuanya selamat ya :D

alina aka mommy alya said...

tahniah2... leh aaaa geli2 ngn alya nanti... baget dah bb girl... hehehehe

Sue said...

congrats yat. masa sue dulu, susah nk nmpk cheeseburger tu. Lagi seminggu due baru nmpk. so tak smpt nk soping pinky2 utk newborn. hehe.. tu masa damia la. masa khalish, awal2 da nmpk hotdog. hehe

nway, sue salute awak. tabah bila berjauhan dgn suami. mcm marsya juga (blogger) dan kwn sy. hsbd dorg keje laut juga...

Yat Ekhram said...

dan....
ahahahhaha ilmu sehat yooooooo..
jgn macam2 alu tak larat mnak kendong qiestina kang!

Tu antie eyta ana punye bibiks pon tak larat,dia dahla kecik :P

Yat Ekhram said...

lyna,

harusla emo dik,time2 nak bitau cite besh la abg ekhram selalu tak pat call :(

Kalo dia tau dapat bb gurl ni mmg kompen ahh dia angau sepanjang hari kat kapal tu,dia yg eager sgt nak GURL tuuu :)
tatau bb gurl la bakal merabakkan poket dia,baju baby gurl lawa2 gile!

ahahahaha,nice name yg lyna bagi tuu..ade yg kak yat berkenan :)

Yat Ekhram said...

wicka,

yola dah naseb badan den tak dapek nak posaaaaaaa :(

time awak nanti ejas betul2 haaa..
tapi kalo dah eksiden ape bole buattt..rezeki baby kan :)

Yat Ekhram said...

chima,

haaaaaaaaaaaaaaaaaaa..ko baby pe beb???

bole jadik kawan ke boypren anak aku????

patlaaaaaaaaaa..
hawa pon power puff gurl taw!

Yat Ekhram said...

busyuk,

tima aceh antie.
hehehehheheh tula pinky2 gurl is coming... :)

Yat Ekhram said...

kak alina,

ahahhahahaha mari bergeli2 ngan alya..

pasni bolelah beli craft2 kak alina yg somellllllllll tu.
yay! yay!

Yat Ekhram said...

Sue,

tula dah 7 mths half baru nampak kak dia cheeseburger :)

Papa dia kompem jula juli happy neh!
dia asek-asek kata " qiestina anak papa" dari mule yat preggy lagi :)

Hmm ape nak buat kak sue,hubby dah keja mcm tu.Ikotkan yat sedey juga bile time2 sarat ni sorg2 kat umah,kdg2 malam cramp nanges la jugak.Tapi tula kuatkan hati demi baby...

Rindu sgt kat papa baby ni :(
Sebulan lebey dah tak jupe,smmgu lost contact.

Kak sue doakan yat & baby k!

alina aka mommy alya said...

pasni qiestina sure kasi kekes abis duit papa dia... mcm alya... walaupun sebenarnyer... mommy dia yg ilang ingatan bila dok nmpk baju2 baby ni... kuikuikui pink sana pink sini...
ish lagi2 nak raya ni... kuikuikui.. baju sndri utk raya x beli lagi.. baju alya dah bnyk dah...

irzanal said...

kak yattt..

nti baby pon somel cam mama die gak..

hehee~

tk care akak ye~

edan rashid said...

ahaha... aku kasik ilmu kasik dia sihat... bukan kasik dia bulat... ahahahaha...

Dina said...

Aleh Lina.. nak jugak buh 'Farah' tu :P

Congrats Yat!
Memang teringin baby girl kan?
Tercapai sudah impian.. hee.

Mysunshine Gift Shop said...

to mum & dad-to-be,
sudi-sudikan join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com ^_^

mana tahu rezeki baby, kan? kan?

zar

PadNani~~{@ said...

alolo..Qiestina rupanya dlm pewot mummy ye..pinkish2 la lpas nih=) Congrates Yat n hubby!

Bestnya..nani gewaam tgk baju2 gugurl yg shomel2! Teringin lpas nih nak gugurl jugak *_*

Yat sihatkan? nampak makin berseri mummy to be^^ May Allah bless U n baby always..take care dear!=)mmmuuuuaahh Qiestina!

Ima said...

wahhhh dpt bb girl ek?tahniah..tahniah...ima g sscan tgk ari tu dpt bb boy...huhuhu..skrg tgk dok beli brg2 pun cam pening sbb bb boy mcm kaler biru je kan?hehehe...so nanti biru mata itamku la...hukhukhuk

-Cik Mira- said...

hye kak yat..
owh baby gurl dlm pewot mama rupanya..patut la mama pn seri je..
harus la lepas ni makin byk la brg2qiestina wana pink kn..hehe
k.yat sedap x nama ni
Qiestina Azaza.. =)nama baby mamber mira..cute sgt budaknya..putih melepak..hehe pape pn take gud care eh..

Mrs. Amie said...

girl ker? huhuhu.. boleh teman mama dia once ayah dia gi laut kan? huhuu.. take care dear!

hAizi si bObOb said...

hooyey~~

baby qistina,ngee

k.yat hepy2 slaloo k,,
nnt baby q pn hepi jugak :))

ctm-cak'on said...

tahniah k.yat!

dh taw bb gugurl ek...pasni sakan lg la soping bj bb ek, sonoknyeeeee...

nk tgk bb in 3D kak, sure bambam nieh, geramnye...

Tulip said...

hai ;) wahh sama2 lah kita menimang baby girl yerr...mmg akan abehh byk duit nii,nak bagi baby bergaya punya pasal :) hope KakYat sehat, tgcare!

ehh..kita dah bule panggil nama baby dr skrg ekk? bule lah Tulip pulak panggil dr skrg yer... :D

azian said...

jage blog sniri sudah!

Yat Ekhram said...

azian,

jaga blog? tak pahamla..

hotcocoa said...

yang, congrates! :) t care jgn gembeng2. hehe

Yat Ekhram said...

kak lina,

yaaaaaaa kasi kekes itu duit papa.
dia demi anak sggp je tu... :P
sape soh nak baby gurl kan..hehhehehehe...

Yat Ekhram said...

irzanal,

aminnnnnnnnnnnnn...
comel cam mama ke???
pastu biar kewl cam papa dia :)

Yat Ekhram said...

dina,

tula ekhram la manusia plg happy coz dia yg sgt nak gegurl :)

ur time will come too dear..
amin..

Yat Ekhram said...

Nanie,

ahahahhahahahahaha mau berbesan ka??
ini anak dara somel nehhhh..
poyos je ayat kan :P

alhamdulillah,moga selamat..
Nanie yat dah start takot ni nak bersalinnn..any tips to share???

kim salam cayang to hafiy tooo :)

Yat Ekhram said...

tulip,


yayayayyayayaya gegurl.
Tula kan byk gileeees choice utk gegurl.bisa merabakkan poket papa kalo dah smpi mall tuuu..hehhehehe.

kite doa sama2 ye,selamat bersalin & timang anak dara kite tu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails