yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, July 3, 2009

15 Jam yang terindah with My Sayang :)

Senarnye nak share entry neh dari ari Rabu lopeh lagi tapi gile babas punye beezee tak dan nak share kat sini.

I cant stop smile even sgtla mengantok tahap dewa sekarang neh.

:)
:)


U all musti nak tau ape yg buat sy tersenyum arineh kan?
Opss silap..bukan arini je soke senyum,hari-hari pon sunyum je.
Takmoo bermuke ketat,nanti baby pon moke ketat je sudahnye.
lol!
Tak sesuwei okels.
Last Tuesday my beloved hasben yg sekian lama ku rindu itu membuat SEPRAIS yg sungguh ku tidak terduga selame ni.
Buat pertama kalinye sejak mengenalinye,mencintainye,mengahwininye & mengandungkan zuriatnye okels.
Hahahaha.
Saja bagi u all saspen fikir apa ke mendanya hasben yat neh buat ekkk?
:P

Tau tak pas opis hour hari selasa lps Papa dah terpacak tunggu Mama kat depan opis!
WHAT A GREAT SUPRISE SAYANG :)
Gile terkesima gwe time tu beb!
Maunye tak lah kan,dahla dekat 2 months tak jupe Papa.

Mulenye Papa ade kol time tghari tu dia kata kapal tgh anchor kat KSB tu.
So mama kata oh oke,ingatkan Papa just nak turun2 darat p sopeng2 ngan kawan2 sekapal je.
Ruper-rupernye dia amik tindakan berani mati,g sewa keta Gen 2 & decide balek KL ngan sorg kawan dia Deck Officer tu.
Wife kawan dia tu tgh mabok2 teruk,maka tak smpi hati sang suami mendengarnye.
Jadinye Papa pon apalagi join sekaki la nak jupe gak si isteri & lil princess yg tgh bam-bam dlm womb mama neh juge.
hehehehehehe.
[ Suami-suami mithali melawat Mak Buyung yea,alahai ni rase nak preggy selalu ni. Layanan extraordinary :) ]


Pastu balek umah Papa sembang-sembang lagi ngan Mama.
Yang lucu tu,bukak je pintu umah, Papa terjah barang-barang baby yg pinky-pinky tu dulu.
Terkejot agi tgk stroller & baby walker pon dah ade [ tu my sista yg bagi,pree je :)]
Siap kiss-kiss baju bakal anak dara dia.
Hahahahaha.
Papa angau ye.
Sabo ye sayang,dah tak lama lagi kite bule kiss real punye our lil princess insya allah :)

Sempatla kami solat Maghrib together.
Walopon sy now solat duduk je,dah mule sakit-sakit bile banyak bergerak.
Baby pon asik gerak-gerak je bile Mama solat yea?
Shuke yea :)
Ahh i miss the salam-salam & doa session with Bee so much!
Rase tenang je bile dapat same-same solat & saling bermaafan.


Pastu sempatla kami p Mamam Siakap Masak Stim fav Mama sejak preggy ni with Antie Eyta,uncle boy & Uncle Nik [ Shipmate Papa] kat SOHO Bangi malam tu.
Borak-borak til 12 am,huwaa besh gile.
Tak hengat punye sembang la kan bile dah ramai-ramai camtu.
Mama ade snap-snap pix tapi malas gile la nak tranfer dari DSLR bosa gabak ni.
Nanti-nanti okels?

Balek umah sempat lagi pot pet pot pet ngan Papa.
Papa siap cakap-cakap ngan anak manje die.
Apelagi si kecik ni kan mcm tau je kan Papa dia balek,siapla dia "OT" malam tu.
Tendang sana,guling2 sini sampai sengal pewot Mama dibuatnye.
Dasar anak papa kan!
Papa pon eksaited la kan tgk Pewot Mama gelembung dek tendangan kaki chumel itu.
hehehehe.
Tak jadik melayan ESPN dibuatnye.


Pagi Rabu tu,mama kuar p keja Papa anta.
G bfast kat kedai Mamak then time to separate again :(
Salam-salam polok-polok then it's time to say gudbye again.
Sedey woo,tapi Mama control je sbb nak kena keja pastu.
Seb baik tade air mata jayat mengalir.
Hehehe,kewl kan Mama??
Uncle Nik kata,ala 2 bulan agi jupe balek.
Correction Uncle Nik,awal next month Papa mmg kena balek sbb Baby nak pop out dahh.
kalo Papa tak balek next month,Harus Mama tunjuk perasaan + tunjuk perot kat opis Papa neh!
Bile-bile mase je baby bole kuar sbb next month dah nak masuk 9 month even due date
4 Sept 09.
Mana tau awal ke kan?
Papa dah janji nak same-same teman Mama berjuang kat labour room nanti.
Kan Pa kan?


Hmm even 15 hours we spend time together,it really means so much to us.
PRECIOUS TIME.
Momen terindah bersame.

Thanks Sayang,sbb sanggup drive jauh-jauh from Kemaman demi Huney & our baby.
I really appreciate it so much..
[lain kali bolela buat lagi errrkkk :P]
Macam nak gugur jantung,tp really terkesan di hati Mama.
Seiyes!

Bee dah buktikan,even jaoh macam mana pon hati kite tetap bersame kan :)
Thank u sayang sbb selalu jadik sahabat,teman sejati & suami yg terbaek buat Huney. Juge bakal Papa yg terbaek utk anak-anak kite nanti..
Pengorbanan Bee berjauhan ngan Huney & baby demi mencari rezeki yg halal buat kite. Huney redha & selalu doakan Bee kat tgh laut tu. Doa Huney tak penah putus utk kite sefamily. Tiada kata Huney bole katakan selain TERIMA KASIH ALLAH,TERIMA KASEH CINTA..

I luv u so much Bee..
Semoga dilindungi Allah selalu..
*polok-polok*



Papa cepat balek taw,nanti kite sopeng for our Qiestina lagiks :)



Sayang..Till we meet again next month,insya allah..

27 comments:

Fazira Aziz said...

Yat, ira doakan semoga semuanya selamat.. seronok tgk yat happy dsamping suami tercinta.. [coz i know how hard it is when husband is not around & u are really tabah] go go mama...

cume kan,bila la turn ira nak tibe ye? msti ira nanes kalo dapat tau berita gumbira tu.. harap2 tak lama lagi lah.. aminnn.. do pray for me too

Yat Ekhram said...

hye ira,

i mish u so much dear..
mana da ilang??
bz keja kaaa?


Tima kaseh ira doakan yat..
Hmm alhamdulillah Allah kurniakan ketabahan luar biasa bile carry zuriat Ekhram ni.
Kadang2 sedey juge bile sakit2 hubby takde,sorg2 kat umah.
Then fikir2 balek,dia p cari rezeki pastu ok :)
Kite sama je kan ira..
Doakan taw baby kuar bile papa dia dah balek nanti.

Yat selalu doakan ira menjangkit mengandung ni..insya allah.
Jgn stress sgt,mana tau allah nak bg twin teros ke..
Btw,betul kata org..nikmat mengandung ni :)

ppb_ppkp said...

yat...dugaan kan semua ni..
saya dugaan cara lain.
saya doakan semoga hubby awak cepat2 balik naik ke darat.saya faham sebab saya pon ada member hubbynya keje kat laut mcm hubby awak.semoga awak tabah.

PurpearlLyna said...

Wah sanggup tuh drive dr jauh nak g jenguk Qiestina! Hihihi

Yg plg special sanggup tinggalkan ESPN ! hahahaha

cik syahira said...

assalamualaikum.
hi. sy silent reader. 1st time sy jumpa blog ni time kamu baru dapat tau kamu preggy, then ter lost contact dgn blog kamu. now jumpa blk.. happy! tak sangka dah nk masuk 9 months. semoga semuanya dimudahkan yer.. hubby kamu kerja di tgh laut yer. my hubby to be army.. might be pun akan sentiasa berjauhan mcm kamu. semoga kita semua tabah yer.. wink..wink.

Dina said...

Eiiiiyyy best nye best nye best nye dapat surprise from hubby!
^_____^

Bertuah tuan punye badan.. dan tuan punye womb skarang :P

Jage diri Yat.

Ena Mazly said...

sweet la papa qiestina ni.. berbunga riang hati mama ye dpt manja2 dgn papa walaupun skjp..

they will do anything for thier lovely wife apatahlg yg tgh sarat ngandungkan anak mereka.

AngOsH said...

Haa k.yat,tue dia.happy ek.bgus2.nnt dpt baby cun.due 4 sept ek? My sis punye birtdy kak.anis 6 sept.tunggu laa 6 sept,nk geng ngan anak k.yat.hehehe.baby,tunggu 6 sept ek bru kuar.ok?set!!!!hey baby!

Mama Qaseh said...

Yat..

gile besh surprise tu..kalo sy..mesti nanges punyer sbb terlalu terharu..huhuhu..

x sabar nk tgk qiestina nie..
semoga mama n baby sehat2 selalu eh..

ctm-cak'on said...

syoknye k.yatttt....
bestnye lau hubby dpt anchor kat area m'sia nie, for sure dorg sggup turun jauh2 demi isteri2 tsyg kn? tharu seyyyyy dgn daddy to be ;)

tlps indu mummy to be kan, hehehe...anyway, kuatkn smgat ye kak, jap je lg (walaupun rase mcm lame sgt2kn?)

to bb qistina,

"jg mummy ye cyg.."

from bb akashah ;)

Yat Ekhram said...

ppb,

yup tula dugaan kite lain2 kan?
sy selalu pegang kata2 ni,Allah takkan menduga kite lebih dari kemampuan kita..

Thanks dear for ur support :)

Yat Ekhram said...

lyna,

tula sapalnye tak sangka dia sggp wat seprais camtuuu..mak terkesima oke!

Hmm demi baby kesayangan dia..Papa sggp buat ape saja.Begitula kan kasihnye seorang ayah.chewaaahh..

Yat Ekhram said...

Syahira,

hye..thank u sbb singgah2 sini..
hehehehe tula tgh sarat dah ni,baby pon cam tak sabo2 je nak tgk donia..hihi.

Hmm tula kan cinta PJJ.
kite share2 la pengalaman yea :)

Yat Ekhram said...

Dina,

tula sapal gile terkesima gwe aritu..
cam mimpi je bile nampak muke papa qiestina aritu..biar betulllll!

ahahahaha.
besh gile.
Baby yg menari2 lebey bile jupe papa dia :)

Yat Ekhram said...

Kak ena,

A'ah tula sapal..sweet cam rambutan gule batu :)

betul kak ena,agaknye suami2 ni demi wife yg preggy dorg will do anything..just to ensure mama & baby safe & happy.Rase cam ohh takpela mabok2 terok kalo hubby layan mcm ni..heehehehe.

Yat Ekhram said...

Angoshhhhh,

Kak yat kalu bole nak baby lahir 09.09.09!
tapi lmbt sgt kang kena induced pulak..takottttt!

kalo dapat 31 ogos pon cantekk kan.
jadik anak merdeka.untung2 muke mama & baby masuk paper.hahahhahaa..

Yat Ekhram said...

Mama qaseh,

tula nampak je moke papa rase cam omg aku mimpi ke..hubby dok polok2 baru rase ohh yela hubby balek :)
kakakakakaka sgt sadis.

Jgnkan kamu yg tak sabo tgk qiestina..ni Papa dia ngigau2 dah nak tgk muke junior dia..siap hari2 pesan "baby tggu papa balek taw baru kuar.."

Yat Ekhram said...

Ct,

tula pestime hubby menyepraiskan kak yat mcm ni.Dulu2 mase bercinta dia mmg suke dtg mengejot la tau2 dah ade kat depan opis..tapi tu kak yat mmg dah tau dia tgh cuti.Ni tgh2 time onboard tetibe balek mcm nak gugur jantung mak tetibe nampak moke dia.

Hishhh Papa ni,sok2 jgn dia seprais amik baby kat nursery sudaaa..mau sakit jantung kak yat tgk baby dah ilang sbb papa dia kidnaped.heheheh.

Sue said...

yat.. semoga selamat melahirkan nanti...

besttnye (tetiba teringat my exp pulak..)

ety said...

heppy nye mama qistina ni..papa dia wat surprise yer..

mmg terkesima kan bila dpr surprise mcm ni..apapn sy doakan k.yat selamat melahirkan baby cute tu nanti..

akak deliver kat an-nur yer?nnti inform la mana tau boleh g tgk nnti..

faryn said...

alo yatt...lame tak jenguk blog ni.ehehhe.busy keje.huhu.anyway,just nak tanye laa out of curiosity...qiestina tu maksudnye ape ek? :)

Tulip said...

terharunyaa bacaa this entry......

Yat Ekhram said...

Sue,

adoyai takotla pulak bile dah dekat2 ni..

ade tips mudahkan bersalin share2 eyh :)

Yat Ekhram said...

Ety,

yups laling insya allah bersalin kat An-Nur Bangi tu nanti.Yeah bile tiba hari berbahagia itu pastikan ku kabokan sedonia kelahiran puteri yatekhram :)

visit kena bawak baju OShkosh taw..
hahaahahaha.
guwau jek antie ety.
Qiestina pakai baju cap hayam pon oke.

Yat Ekhram said...

farynnnnnnnnnn..

ala ko mmg sejak jd bini org bz sajork kan,siang malam bz keja kuat :P takpe dah berhasil gitu..

aik tye2 makna ni ko nak tiru ka nama anak dara aku?

Qiestina: Keadilan.

ala-ala party keadilan gitu,tp aku party tupperware,muahahhaha.

Nama ni since form 4 aku dah create if gegurl,dah melekat since aku tak kawen agik.

Yat Ekhram said...

Tulips,

sob sob bebelan mama buyung yg tengah rindu tak hengat punye kat papa qiestina :(

samala kite kan,sarat2 hubby jaoh pulak.Sabo ye baby-baby kite,papa work!

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

Yat, wah bestnye sesekali dpt suprise gni kan..kak ilah dpt bygkan yat x dpt berkata apa2 cuma senyum2 jer..sbb akak pon pernah mengalami suprise mcm ni tp 2jam jer,time mengandung gak...dorg ni sbnarnya nk tgk baby dlm pewut..hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails