yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, August 13, 2009

Makin dekat,makin tak sehatla pulak!

Salam,

i'm still here la kengkawan :)
Blom kebabooo lagi neh!

Ternanti-nanti update Mama yea?
So sowila,dahla beezee gile Papa dah balek,menjalankan tanggugjawap as a wifey [cecewahh].
Yelah dah nak abes mase berdua lebey baik kan :P
Lopeh tu time Papa balek la mama demam + flu + cough.
Adoyai.
saket tekak,pening,takde selera nak makan.sakit dada semelah.
Dahla risau ngan virus H1N1 yg menggila now.
Memang takde mood la :(
Seme org risau sbb preggy mum plg berisiko.
Antie Eyta pot pet pot pet soh Mama Pakai mask.
Nauzubillah!

Seb baik Papa ade dcc,time saket-saket tu die la byk tulun urut2 seme.
Soh mamam obat & jaga makan pakai Mama.
Juge melayan Mama yg nak mamam ikan siakap stim fav Mama :)
Taula dah berat-berat neh,kalo dah duduk harus Papa tarek baru boley bangun.


Semalam,appoinment with Dr Fatimah as usual.
Sekarang kan seminggu sekali kena dating ngan gynae.
This time Papa temankan,so mama happie la.
Semalam Dr scan baby cam bese,alaaaa..dah tak nampak sangat sbb space baby nak move move it dah makin kureng.
Tiada aksi lucu dipamerkan,hehehehe.
Cumenya Mama & Papa lega sbb kepala baby dah trn ke bawah,even tak fully engaged.
Then air ketuban cukup & plasenta pon dah matured.
Dr fatimah kata maybe end of this month or smggu dua lagi boley bersalin dah.
Just wait for labour sign die kata..
Owh yea berat Ekhram Jr suda 2.8kg now.
Hamboih bam-bam yea anak Mama!
Dr kata perot mama nampak kicik je,tapi bile scan oke baby tak under weight :)
Tula ramai tak caya mama preggy 9 mth sbb pewot somel je..hehehe.
So semalam Dr Fatimah soh isi form nak masuk ward siap-siap.
Eeeee..ketarnye kaki neh bile pk nak bersalin!

Sebut pasal bersalin,Adik ipar Mama dah selamat bersalin Baby boy.
Cam tak caye je adek haku si Ajib dah jadi bapak org!
Omg..omg..yela die nikah smggu je awal dari we all aritu,nak juge potong que we all.heheee..
Baby boy lahir 10/08/2009 at Kota Bharu Medical Centre & 3.3 kg.
Ajib ade mms gambo cucu boy abah yg 1st tu,very the comelicious like his Mama.
Puteh melepak!
Adoiiiiiiiiii tak sabonye mak uda nak geget2 kiss pipi dieeeeeee.
Seb baikla kat kelate,jauh gile.
Sgt teruja oke,sbb cucu boy yg 1st dlm family we all :)


Then pagi neh,dapat sms from hasben Hawa SKKM.
Omg..omg..hawa dah selamat jadik Mama juge!
Congratulations lalingssss!!!
Whoa awal 2 weeks dari EDD tuuu...
Baby gurl lahir kat Spital Putrajaya,c-sect.
Hmmmm tak sabo nak ajak Papa g visit antie hawa & kawan qiestina petang neh!
Musti somelll cam Mama die...
Amboi qiestina kicking2 Mama yea,mentang2 Mama nak bawak die jupe kwn die.
Nanti Qiestina pon jadik BFF cam Mama & antie Hawa yea shayang..


Owh semakin berdebarnye hatiku,sorang-sorang dah selamat melahirkan zuriat.
Camanalah turn Mama nanti :(
Papa marah sbb mama asek fikir ttg labour pain,bile Mama asek minta maaf ngan die,asek soh die doakan mama bla..bla..bla..
Mama tau Papa pon risau juge kan?
Muke Papa je kunun-kunun kewl,plan nak bawak DSLR,videocam bagai nak rakam saat buah cinte kami dilahirkan.
Tah-tah gegel tgn time tu :P


Semalam sempat agi sopeng last minit beli bantal baby & barang2 Mama nak berpantang nanti.
beli stoking,Leesa Formula for confinement [ mahal gak tuu,350,kopak poket papa!]


Hmmm okla nanti Mama update agiks.
Rase nak baring2 la lunch hour ni,pale pening gile.
Makan pon tak selera neh..
Ade banyak gegambo santek nak share time tgk Pesta Bunga Putrajaya aritu..
Tapi later-later la yek.
Gegambo moncet pon manyak,Papa suke sgt hala DSLR die captured moments Mama moncet ni.
Ade ke die kata,takyah kuar la Qiestina,Papa shuke tgk Mama moncet cam skrg neh.
Syomelll je die kata.
Adoiyai Papa neh,macam-macam la!

19 comments:

AmiYs said...

aku pun penat je skrg... tp gigih berjalan merata... sbb kepala baby xmo engaged lg.. amat la risau...

org kata klu kuat berjalan sng bersalin...

Iryani Noor said...

Salam Yat....
Minum air apple hijau banyak2...
Nie elok untuk elakkan mummy preggy dr kena virus H1N1...
insya-Allah, kite doa kn Yat n baby selamat..

btw Hawa tu Siti Hawa yg kecik2 chomel tu ker??? yg study kt UTM tu?? kalu betul nnt kim salam kt die.. cakap "Congratss Mummy =p"

~Pn.Ilah~ said...

Eh!! dh tak lama ya Qiestina nk kuar...take care yat.

busyuksayang said...

H1N1 makin menjadi2 kan...saya pun takut...

saya doakan moga segalanya dipermudahkan...take care laling :)

Mama Qaseh said...

x salah eyta tu bisinge2..wajib pakai mask tau!!..
jgn over pk eh..insyaallah sume ok n selamat..

my hubby pon ade ckp..baru2 ni..dia rindu moment2 ms sy tgh preggy lu..x puas katanyer..hehehe..

puterikurekure said...

oh my!
tgh tunggu hari je kan?
tak sangka nya...cepat nya masa berlalu.

take care ye yat.
:)

AzimahAzri said...

slamat menyambut baby

jaga kesihatan tu

get well soon jgn pk byk2 cz huby ada dcc and again take care

Yat Ekhram said...

syima,

baby hang tak engaged lagi???
takpa..takpa pujuk baby tu..
nanti die trn la tu..
anak dara aku mmg dah trn dah semalam,tp tak fully engaged la.
Tula lega,Dr kata takde prob bole bersalin normal insya allah..

Betul2,byk2 jalan.
Aku pon siap ukur mall ngan hasben aku semalam.Hasilnye hari ni saket2 bawah ari2.hambek!

Yat Ekhram said...

yani,

tq 4 the tips dear.
tula dah smggu tak baik2 flu + cough ni..riso jugakkk.Tapi mudah-mudahan takde apa-apa.

Yups siti hawa adila-civil eng UTM skudai itula yg somellll.
Okels nanti sy visit die sy sampaikan salam tahniah yea :)
nak bawak dslr tangkap gambo bb die ptg ni.hehehhehe..

Yat Ekhram said...

kak ila,

yeeeeeeeeeeeeee gegel kaki tgnku bile memikirkan saat menyeramkan mau beranak.Tapi nak tanak kena kuarkan qiestina jugaaa :)

Kak ila doakan yat & baby yea.

Yat Ekhram said...

Busyuk,

tula..awak pon sama jaga diri taw mama to be.Pakai mask selalu sbb preggy mama plg risky..sy ni lemas dah pakai kat opis ni,tp kwn2 asik2 pot pet2 soh pakai..

tima kaseh awak,doakan sy k lalings!

Yat Ekhram said...

apash,

tula antie eyta very the bisingness soh sy pakai mask.Demi anak sedara yg die nantikan tu :)

ha'ah tula pasal,hubby kata u comelll sgt time moncettt ni,i tak puas tgkkk [yela kan die jauh selama ni].Siap soh preggy lg tawon depan.
Makkkkkkkkkkkkkkk!!!

tanakkkkkkk mabok2 agi :(
hehehehehe..

Yat Ekhram said...

puteri,

tulaaaaaaaaaaa cptnye mase berlalu kan!

pewot makin berat.
mengah.
sesak napas.
taleh tido.
semelah!

doakan sy k dear..

Yat Ekhram said...

kak azimah,

tq kak :)
tula takotla nak face 1st time bersalin + 1st time mommy nehh.
kena byk blaja dari ahkak ni,boley??

Tula,harapnye kehadiran papa qiestina mempermudahkan segalanye.
amin..

edan rashid said...

huhuhu... tak lama la lagi... gi kerja jangan lupa pakai mask... ko bukan tak tau opis kita tu... berapa ramai yang batuk... karang aku bebel gak karang... ahahahaha....

NURUL said...

wahhh sedang sarat pregnant ye? take care ye untuk awak. salam perkenalan :)

treasurekeeper said...

salam yat...

hehehe sama2lah kita nantikan saat labour ni..

btw, perlu pakai mask tu, byk sgt dah org sakit skrg ni..pregnant woman in high risk group tau..

insyaAllah dipermudahkan bila tiba saat melahirkan tu...amin.. take care

-hajar

Yat Ekhram said...

hajar,

tula sama-samalah kite count day lalui saat2 terakhir ni :)


mudah-mudahan allah permudahkan kita melahirkan zuriat pertama kita ni..insya allah..

Yat Ekhram said...

hajar,

tula sama-samalah kite count day lalui saat2 terakhir ni :)


mudah-mudahan allah permudahkan kita melahirkan zuriat pertama kita ni..insya allah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails