yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, August 21, 2009

Pray for us & Minta Maaf segalanya :)

Salam...

Diam tak diam agi 13 day my EDD.
Mggu ni dah enter 38 weeks,anytime from now our lil princess will pop out.
Rabu lepas Mama g check up cam bese with Dr Fatimah kat An-Nur.
Whoa kali neh ramai yg amat mommies2 check up.
Dari kul 3 ptg,Mama dapat trun kul 4.40...
Sabau jela,seb baikla Papa ade dcc.Kalo tak sure buhsan yg amat time waiting tuuu.
Mama peratikan kebanyakan preggy mama,seme pewot beso amat..tapi napa ahh pewot mama cam kicik je.
Baby sulung kot :)


Jupe Dr Fatimah cam bese,as usual senyumannye melegakan hati yg gundah.
Die tanye tak saket2 lagi yea?
Dah masuk 38 weeks dahh..kalo saket nanti teros g bahagian emergency die kata.
Borang masuk ward pon mama dah siap-siap fill up.
Then mama jawap alhamdulillah sehat lagi,then Mama tunjukla kaki mama yg gile gaban bengkak neh.
Dah macam kaki gajah oke,baik2 kasut saiz 7 dah jadik saiz 9.
So kasut Bata Comfit jela yg besh dipakai kala ini.
Dr Kata owh mmg biasa,70% preggy women bile dah sarat mmg bengkak-bengkak kaki.
Pdahal dah buat dah tido tggikan kaki seme,selalu malam-malam nak tido Papa tlg letakkan bantal kat kaki tu.
Memang lately neh terasa la kepayahan nak solat,mandi,pakai baju seme.
Seb baik Papa sabo je layan kerenah Mama neh.
Tenkiu laling,taching oke bile Papa concern situation Mama camni :)


Pastu Dr fatimah kata nak cek dilate.
Alamakkkkkkk..teros seriau gile oke bile die kata nak cek "bukaan" tu.
Mmg kena "bukak" la.
Serius takot + shegan gile,tapi seb baik Dr pompuan kan.
Awwww..bile Dr masukkan jari nak tgk dah bukak ke blom tu,sakettt gile hokehh.
Siap bleeding ckit,pedih2 gitu kan.
Pestime kena seluk-seluk ni,so Mama cam takot ahh.
Mmg procedure die,dah masuk 38 weeks dah kan.
Then Dr kata jalan tak bukak lagi,but kepala baby mmg dah engaged la.
Then Dr check heart beat baby,mak aihhh 2 kali ganda die punye kuat dari kite.
Papa dengo je kat luar tabir tu,tu diaaa anak dara die punye heartbeat.
Then Dr kata ni nak posa dah ni,kalo tak larat jangan paksa nak posa juga.
Bayar aje fidyah,sbb islam tak penah menyusahkan umatnye lebey2 lagi ibu mengandung.
Then Papa pon cakap kat Dr tu,mama memang taleh lapa..musti muntah-muntah lembik.
Then Dr kata bahaya for baby macam tu,tak payah posa la.
Tapi mama rase nak try juga posa,huwaaaa...
Tgkla nanti macam mana kan :)
Then Dr Estimate berat our manje musyuk nanti around 2.8kg-3.0 kg jea.
hehehhe,cumils je :)


Then Dr kata kalo still tak bersalin lagi,our next check up Rabu depan.
Hmm mmg tiap2 mggu la berdating & melaburkan duit kat An-Nur [ seb baik boley claim check up ngan Co mama keja,maternity jek claim dari poket Papa,agagaggaga]
Now hospital bag for baby & Mama dah siap-siap dah dalam car kesayangan Papa.
Ngan kad antenatal seme dah siap2 dlm bag tu.
Papa la gigih basuh,sidai & lipat baju2 tu seme weken lepas :)
Antie Eyta siap angau2 belek baju Qiestina bile die tumpang time nak p keja pagi2 tu.Ahaks!
Yola comel2 ngan pinky-pinky set gitu kan,rase nak makan je baju tu!
Ur turn will come la Antie Eyta,just get ready..
Tapi tau die takot bile mama cite kena seluk2 bagai.hehehehehehe..
Pasni jadik Mama angkat Qiestina dulu yea :)


Esok ramadhan bermula.
Justeru di kesempatan ini saye & suami terchenta mengucapkan Salam ramadhan & selamat berpuasa juga berterawih kpd semua all my beloved fwenz & bloggers.
Mama minta maaf kpd semua andainye ade khilaf & terkasar bahasa whatso eva.
Lebih-lebih lagi Mama nak berjuang melahirkan seorang lagi umat nabi Muhammad ni.
Ampun & Maaf di pinta dari semua.
Seandainye ade kata-kata Mama menyinggung hati kalian,maklumla kite manusia biasa tak lepas dari kesilapan.
Maafkan segala-galanye dan saye pohon doa dari semua semoga dipermudahkan untuk saye bersalin.
Mama semakin berdebar senarnye menghitung hari utk melahirkan zuriat Ekhram jr ni.
Tido malam juge semakin tak lena bile memikirkan kemungkinan itu & ini.
Sape tak takot kan,pengalaman pertama kalinye.
Motivasi yang Mama dengo dari Dr fadzillah Kamsah "tiap kesakitan/1 urat yg saket ketika melahirkan bayi dijanjikan oleh ALLAH pahala haji yg mabrur".
Begitu besar pahala ibu-ibu melahirkan..


Semoga doa-doa semua mempermudahkan segalanya.
Insya allah...


Kepada kengkawan yg selalu tanya-tanya dah bersalin ke belom?
Dan tips-tips berguna u all tu,terima kaseh sangat2 diucapkan.
Insya allah bile Tuan Puteri kami selamat dilahirkan,i will inform seme nanti.
Kalo Mama tak larat,Papa gonna tell u all yea :)

Insya allah An-Nur Specialist Hospital,Bandar Baru bangi tempat si buah hati ini akan dilahirkan.
Just wait n see,anytime from now..

Till then,harus menyambung keja.
Handling over to wonderpet team dah 99%,lega ckit hati ni sbb nak bercuti 2 bulan dah kan.

Salam kemaafan & Ahlan wa sahlan Ramadhan.
Semoga al-mubarak kali ini lebih diberkati insya allah :)

Regards,
Yat, Ekhram & Qiestina

23 comments:

dey said...

laaaaaaa ingat da bersalin..hihihihihi
selamat ramadhan 2 u toooo, confirm puasa x penuh laaaa ni..0-0

Ena Mazly said...

Selamat menyambut ramadhan yat (walaupun tak posa..ahahahha)

Semoga segalanya dipermudahkan buat yat nanti.insyaallah.

cik mas said...

semoga yatt selamat melahirkan.. :)

Mama Qaseh said...

Selamat menyambut ramadhan dari kami sekeluarga..
Kami doakan yat selamat melahirkan dan dipermudahkan segala urusan..amin.

Yat Ekhram said...

Dey,

ahahahha ramai igt dah kebabooo..
tgh tggu hari la neh :)

ha'ah ntah larat ke idak nak posa ni..tula kompem bayo posa melambak2 next year..demi baby..hehehehe..

p/s : awak tu adjust timing tau kalo nak baby :P

Yat Ekhram said...

kak ena,

ahahahhahaha tula tak pose..
samat berposa buat kak ena & family yeah..

chica & rayyan pon berlatih shame kan :)

Yat Ekhram said...

kak mas,

tima kaseh :)

doakan yat selamat bersalin yea..

Yat Ekhram said...

apash,

salam ramadhan mama qaseh..
bole posa full tak agak2nye sbb BF kan qaseh yg syomelll itu?

tima kaseh,doakan yat & baby selamat yea :)

edan rashid said...

ooooo mintak mahap ek... oooo... hehehehe... di maapkan... semoga selamat melahirkan baby yang cumils dan sihat walafiat... limpahi dia dengan kasih sayang tapi jangan melampau macam anakku sazali sudahla... hehehehhe... apa2 pun congratulation awal2... kot2 hujung minggu ni si baby tak sabar nak keluar kan... (mulut aku selalunya masin kalau tak oklah tu.. teheheheh)

apa2 pun good luck... ganbatte

puterikurekure said...

yat, kite pon nak mintak maaf ek. kalau ada apa2 kite tulis awak terasa ke...ok?

tak sabar tunggu qistina kuar. nak cop jadikan menantu boleh ke? hehehe~

awak take care ok. mmuahhh!!

Suliana said...

yat!!selamat berposa..nnti update la gmbr qistina tu ye..hehe..smga slmt bersalin,teran je..pop dah kuar..hehe..pantang balik kluang ke??ok, slmt bersalin yatt..nnti leh singgah kat blog aku plak..hehe

azieaz said...

gud luck yatt...insyaALLAH sumenye OK..doa banyak2..

celamat posye untie yatt dr aleesya, mummy n daddy!!..

~Pn.Ilah~ said...

Akak doakan Yat&Qistiena selamat & semoga yat dipermudahkan bersalin...Amin

-Cik Mira- said...

kak yat..salam ramadhan..
baby lahir time ramadhan..bestnye.
moga2 peunh keberkatan, kenikmatan dan kesabaran..mira doa moga dipermudahkan sglanya..k.yat take care k! luv u =)

iNtAn aIzaN said...

Salam Yat,

Ezan n hubby pun nak ucapkan slamat berposa (eh puasa ker :P) utk Yat sekeluarga.

Erm, klu tak larat tak pyhlah..tapi ezan th yat punya semangat tu dok sibuk nak puasa gak kan

Yat, Ezan juga doakan smoga Yat slamat melahirkan baby qiestina nanti. insyaAllah semuanye slamat :)

Cik Eja Ishak said...

salam..kak yat.....

ya allah eja dah nak jadi auntie nie..berdebor..berdebor..

akak, eja doakan semua nye selamat...sila hantar address anda..eja takut eja tak dapat gi putrajaya..atleast cik qistiena dapat hadiah dari cik eja..hehehe..

do take care ya. selamat menjalani kehidupan yang baru mama qistiena..

MeL said...

wah! mmg anytime je ni yat :) nmpaknye yat pantang masa raya la ye hehe..anyways, mommy&mika doakan sumenye selamat utk yat & baby..preggy mommies mmg xdigalakkan puasa lebih2 lg da sarat ni. take it easy ok ;)

S.A.L.J.U said...

salam kak yat..

dah hampir tibe masa due bersalin eh.
semoga segala dan semuanye berjalan lancar dan selamat.

tahun penuh makna tahun ni bg yatekhram...dpt junior dah.

sure pose tak leh....
takpe...tok mom n baby sihat selamat.
sha tetap wish...selamat menyambut bulan ramadhan yatekhram n junior yg bakal dlahirkan.

emas_juita said...

tuan rumah, nice blog. nak link bleh???

puan.farah. said...

huhu..macam xsabar je nak tunggu..yat, saya link awak ek

w|cKa` said...

slamat menyambut ramadhan..
semoga selamat melahirkan baby di bulan mulia nih..
best la raya nnt bertiga..

Mawar misswateva said...

Kak Yat..
Semoga kuat menghadapi hari2 terakhir before dpt Baby Qiestina=)
Saye pun seram+ngilu dgr bab2 kena seluk ni..=P

Neway,
Salam Ramadahan to both u and ur beloved hubby..
Take care!

.ArianiAizat. said...

lama xdrop kat sini..kat yat lagi 13 day eh?hope sume slamat..xsaba nak tengok bb qistina..btw,nani nak invite kak yat ke wed nani..tp xde alamat umah kak yat..hehe..(tu pon kalo mama yg tengah berpantang larat dtg..dah tentu2 kene kurung ni..hehe)

t8 cr yer=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails