yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, August 30, 2009

Still wait for our darling junior lah :D

Hmm i know korang sure tertanya-tanya agi blog senyap je neh baby dah kuar ke blom??
Hehhehe..Mama maseh gigih posyer agi la :D
Ramai yang kata, "aik blom bersalin lagi? "
Ahahhaa begitula hakikatnya.


Relaxla blom sampai due date la :)
Dr Fatimah kata still can wait & bole overdue till 09.09.09 mase last cek up aritu.
Air ketuban seme cukup so nothing to worry & bagi can la smpi 41 weeks die kata.
Mase tgk kat screen time scan tu, 09.09.09?
whoa biar betul nak tarikh cantekkk tu :D




Kan Mama dah kata baby comfy gile dok dlm womb Mama neh.
Dan die kesyian kat Mama kena ganti posye manyak-manyak so die bagi can ahh Mama posyer.
So far dah 8 day pose full,tapi tataula hari ni coz terlepas sahur pagi tadi :(
Both Mama & Papa terbongkang tak sedar diri,tau2 je nak azan.
So sempat minum air suam jela.
Cian lauk-lauk dlm fridge,murtabak tu seme.Huwaaa..

Baby shayang..
Bile nak kuar neh darling?
Semalam bukak posye ngan Mak Ngah & Pak Ngah kat umah derang.
Dorang pon kata,aikkk bilela Qiestina ni nak kuar??
Mak Ngah siap bawak2 air selusuh yg atuk & Nenek Kluang buatkan taw..
Mak ngah kata kalo minum malam neh harus baby pop out Merdeka Day neh!
Baby nak jadik anak merdeka ke,sayang??
Nak Mama balut bedung gune bendera ke?
Hehheehe..
Nenek siap bagi sugestion soh p induce Baby esok.
Huwaaa,Mama takotla beranak pakse neh :(
Biarla saket contraction tu dtg sendiri.
Semalam ade rase cam saket-saket,tapi kejap je dah ilang.
Kul 1 pagi time tu,tgk Papa tido alahai lenanye tak smpi ati nak kejot.
Tapi kalo saket kuat sampai taleh senyum bak kata Dr Fatimah tu,harus mama gegarkan Papa pagi-pagi buta tu.
Tak kirela ngantok ke idak :D


Owh hari Jumaat lepas last day Mama work before go to maternity leave.
Saje amik awal seminggu,rase cam dah tak larat je nak keja dah.
Pinggang lenguh,kaki bengkak plus Papa pon dah bisying gile mama tak reti nak bercuti.
Seme opismate pon kata,cutilaaaa Yat...
So memandangkan cuti tawon Mama pon melambak lagi,Mama siap sambung cuti smggu pas ML tuuu.hehheehe.

Last day keja tu,mak haiiiiiiiiii banyaknye pesanan tok nenek mummy-mummy..
Pesanan time nak bersalin nanti,lepas bersalin,breastfeed bla..bla..bla..
Bile dengo2 ya rabbi seriaunyeeeeeeeeeeeee!
koyakla,jahitla..adoiiii.
Tapi ade 2 opismate tu kebetulan bersalin kat An-Nur ngan Dr Fatimah juge,derang kata nothing to worryla,semenya oke nanti.
Apetah lagi ngan Dr Fatimah yg professional tu,hmm i hope so la kan :)
Maybe first time kan nak alami,tu yg mama takot je.
Then kata-kata semangat dari kakak-kakak tu seme serahkan segalanye pada Allah..
Insya allah dipermudahkan..
Insya allah..

Last day keja tu gak mama pusing2 jupe colluages Mama bermaaf-maafan ngan seme.
Yela nak berjuang hidup mati ni kan,pastu nak raya pulak kan.
Huwaa cam taching la pulak.
Mana yg mama tak sempat jupe t,Mama emel je mohon maaf zahir batin semua :)
Then,ade pulak yang bagi adiah kat lil princess Mama nehh.
Alhamdulillah..murah rezeki anak mama ni,macam-macam die dapat.

Sumernye ya ampun shantekkk & syomelllllllllll gile u!



From Mak angkat Qiestina,sape lagi kalo bukan Antie Eyta yg gigih jaga mama mabok2 time Papa sailing!

Tenkiu daun keladi antie eyta,syomell sgt gaun lovely lace baby neh.
Antie Eyta pesan soh pakaikan kat Qiestina time cukur jambul die nanti.
Yea baikla,Papa pon kata tak sabo2 nak tangkap gambo baby pakai baju neh :D



Stokin reben2 pinky yg very the comelssssssssss pon antie eyta bagi juge.
Boley tak mama rase nak kunyah-kunyahhh jea.
Gewaaaaaaaaaaaaaammm!
Tu tak tgk si pemakainye lagi *psiko*



headband ni mama beli sendiri,matching kan ngan baju & stokin antie eyta bagi :)


Ni from antie ayu.
Ohh sgt comelsss rompers nehhh..
Tapi mama syedih la,Antie ayu gonna leaving BLT & Mesia coz die nak p Japan dah ikot hubby die keja.
All the best Kak Ayu~!



From Antie Needa
Sleepsuit import from bandung nehhh.
Sgt syomellll.
Tenkiu kakakku sayangss!~




and this from Mama buyung @ coursemate UPM/ opismate BLT mama si Antie Diela.
Die pon EDD sept neh,tapi expecting baby boy.
Owhh boley buat menantu :P

Tima kaseehhh Antie Diela,nanti Mama belikan adiah besh2 utk "menantu" Mama yea?
Nak baju Oshkosh? Baby GAP?
ngehehehehehehe..


Okla ni byk pulak la request nak tgk pewot mama,mama tempeklaaa~!



Ramai kata baby bump kicik je even dah 9 months,iyeee keee??



motif letak gambo papa kat pesta munge?
ahahahahaha,lu pikirla sendirikkk :D



So My darling intan payung buah hati manje Mama Papa bile nak kuar niiii cayangggggg?
Look ur stuff mama tempek-tempek here.
Manyakkkkkkkkkkkkknye org kasi adiah kat buah hati mama.
Alhamdulillah,murah rezeki anak mama since dalam womb lagi.
Mudah-mudahan kelahiran lil princess Mama ni bawa rezeki melimpah ganda,insya allah...



Plus baby saje je kan nak bagi Mama & Papa berlovey dovey berdua kan?
Buke posye berdua,sahur berdua.
Dah 3 mggu dah papa cuti ngan Mama,sgt besh oke dibelai dimanje before Mama jatuh rank no 2 pasni :P
Tawon depan harus die merangkak-rangkak dah time posyer,tah2 dah dapat kaki time tu.



Okla,Mama taleh dok lama-lama depan lappy.
Vert the saket b*****.
Qiestina kicking lapa kot,syiannn die mama tak sahur arini.
Syabo k shayang Mama,Nanti Mama upah susu & baju syantek-syantekk :)

Nak join papa golek-golek laaaa.
Daaaa~!


14 comments:

ppb_ppkp said...

semoga selamat melahirkan..
dan selamat berpantang yat..

edan rashid said...

lorrrrr... tak keluar lagik... ahahaha... duduk dalam perut tu dengdiam... dah sampai masa nanti keluar tau... hehehehe...

ctm-cak'on said...

wah murahnye rezeki qiestina, belum kuar lg dh manyak hadiah, dh kuar sure penuh 1 umah qis dgn adiah ek, mcm artis gitu ;)

k.yat sbr menanti ye, mcm sy aritu sampai overdue pun muiz x mau kuar, last2 doc masukkn belon nk paksa gak bukak jalan, alhamdulillah dah tibe masenye belon x sempat mbesar air ketuban pecah n rase la contraction tu. ingat nk tggu smpai our 1st anibeseri dh alang2 overdue, tp muiz nk gak kuar awal alhamdulillah dpt jgk le shari beza dgn mummy n daddy muiz punya anibesri, ngeh3x...

dr muiz: x sbr nk tgk qiestina la, cpt le qis kuar...

Suliana said...

yat!!!ada lagi ko rupanyer..hee..slmt berjuang..jaga diri baik2..nnti 2 3 hari dah jadi ibu..byk tgjwb tu.smga slmt sumenyer ye..jap gi aku nak tgk baby hawa plak kat umah dia..huhu

Tulip said...

Aisya Zara kluar dulu yer...;)
tgcare kyat ;)

@yuBak said...

mmg kecik la prt yat.ayu dulu, prt besar tu ms 6bulan.prt besar pon, bb kecik, 2.6kg je.mudah nk bersalin.
jgn takut2 la yat.bila dah sakit, dah xpk takut dah.pk nk hilangkan sakit je n tgk zuriat sendiri.
yat, satu pesann, time sakit nnt, jgn nangs tau, kuatkan diri, kl mama nangis, nnt bb pon nangs n xnk kuar.

mamaelly said...

hahaha yat...masih menanti masa ye..

tak pe tak pe...ape yg penting semua selamat nanti..betul tu...jgn pikir sakit2 tu semua..hehehe..all the best kay

CuppyCakeMommy said...

dulu i pun mcm u..end up bb kuar right on edd..40week dlm perut

WaN dAn TiE said...

yat
jgn risau
badan perempuan mmg ALLAH Jadikan special utk menjadi ibu...
yang penting doa2..
mtk2 dgn NYA...
tie pun takut jgk ..tapi bila alami sendiri..
x derlah menakutkan sgt...
semua ALLAH tentukan percayalah..
t doakan yat..semoga dipermudahkan AMIN....
P/S:suami biar masuk sama masa bersalin tu sumber kekuatan kita...

~Pn.Ilah~ said...

Sabar & cool k sis...!!! Bini org kapal kena selalu kuat,hehehe...

Yat Ekhram said...

till todate, 1 sept 2009 my lil princess still comfy dalam womb agi..
die saja jek nak buat seme org tggu die..kecik2 dah pandai seprais2..

tgguuuuuuuuu :D

I,Me N MySeLf... said...

moga selamat semernyer kakyat..

Mrs. Kown said...

your baby memang suka duduk betul dalam perut tu.

have a safe delivery. enjoy your sweetest moment in life of becoming mother. =)

SePia said...

Bila Qistina nk kua ni?
Hehe. X saba nk tengok dia..
Apapun, moga akak slmt
melahirkan si comel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails