yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 25, 2009

Mama & Baby posyer la,blum kuar agi!

Salam shemua,



Shaye ___________ Qiestina Binti Mohd Ekhram Sharif tak kuar lagi la :)
Saye rase besh & comfy je dok dalam womb mama shaye neh.
Seiyes tak tipu taw!
Maybe Mama bagi makan besh-besh je kat saye hari-hari.
Owh sy pon posyer tau,masuk hari neh dah 4 hari sy join Mama posyer.
Bile siang sy tired ckit,so sy kurang smackdown mama saye.
Saye tido je,kadang2 je saye say hi kat Mama shaye sbb kang kalo saye tak gerak langsung musti die risau tahap dewa kan :)
Lagipon sy kecian tgk Mama tired carry sy yg makin berat ni.
Dahla die eager nak posa juge even dah sarat-sarat ni.
Bile berbuka posa,sy dapat minum ais je teros sy semangat balek nak menari-nari.
Ngan tangan Papa shaye tendang2 sekali.hehehhehe..
Papa mesti eksaited tgk shaye buat aksi akrobatik dlm womb mama.


Pewot Mama shaye dah macam bola dah,macam buah tembikai pon ade sbb carry shaye.
Shian Mama saye,kaki die bengkak-bengkak cam gozilla dah.
Seb baik Papa shaye ade,die la selalu tulun urutkan kaki Mama.
Bile malam-malam Papa selalu letak bantal tinggi-tinggi kat kaki Mama.
Papa urut2 kaki Mama,cam okla ckit.
Tapi lately Mama backpain la,shian Mama.
Bile die nak solat,ngan Kaki bengkak2 tu memang payahnye nak sujud.
Tula Mama ralat juge tak pat buat solat terawih..
Ingatkan baru nak ajak Papa g masjid keluli yg baru bukak kat Precint 3 tu.
Takpela,Mama & Papa tiap2 hari bacakan surah-surah untuk shaye & doakan shaye pon dah alhamdulillah :)



Ramai org mesti dah tanye-tanye shaye dah kuar ke belom?
Kalo ikot EDD ade 9 days lagi.
Hmm ntahla,pagi tadi shaye dah buat Mama & Papa cuaks dah.
Mama shaye saket pewot tahap gaban punye,tapi upernye Mama nak poo poo la :)
Hehehhe,gimiks lepas sahur jea.
Bagi Papa celiks mata ckit,kalo tak sure dia zzzzzzz je pas sahur tu.
Jelesssss betul mama tgk die syok2 tido,takyah siap-siap p keja cam Mama.
Bagus kan keja cam Papa,sekali dapat cuti musti berbulan-bulan.
Ala takpe,shaye bagi can kat Papa rehat2 now.
Kang shaye dah kuar siaplahhh Papa kena jaga sy malam-malam.
Mau mendodoi shaye sambil layan bola tu nanti kan?
Hehehehehe..



Esok Mama saye kena p dating ngan Dr fatimah kat An Nur lagi.
Mama cutila esok,yahooooo...
Musti Dr fatimah seluk-seluk Mama lagi.
Alamakkkk,sy pon tumpang takot utk Mama neh.
Ntah hape hape kan!
Kata-kata semangat dari Papa buat mama rase oke ckit.


Atuk & Nenek Kluang pon asek tanye-tanye dah ade tanda2 ke sy nak kuar?
Nenek kata bedung utk shaye pakai dah siap2 cuci dah.
Tima kasehhh Nenek!
Shaye tau ramai org nantikan kelahiran shaye yg cumils ni.
Kazen boy shaye si Baby Airil pon dah kuar kan..[hehehe mama die pon tak posye sebulan]
Pak Uteh kata Airil dah makin bam-bam sebab asik minum ucu cap gantung mama die.
Shaye tak sabo la nak jupe Airil raye neh,kite kan new family member "Wak Mohtar" kan Airil?
Nenek dah kata dah nak buat akikah & cukur jambul shaye,Airil & Chacha mase wedding Mak Lang shaye 31 Oct neh.
Nanti Mama shaye jemput la kengkawan shemua yea :)
Mama shaye punye eksaited,die dah siap belikan stokin & headband reben2 syantekkk gile karer pink kat Lovely Lace baby.
Tgh tggu antie Eyta hadiahkan gaun vogue the vass karer pink renda-renda tu je.
Shaye tak sabo nak pakai.
Hehehhehe..
Oh yea,tima kasehh kat Antie Ayu sbb hadiahkan shaye2 helai rompers yg syomell tu.
Antie Ayu cam tau2 je Mama sy gile kumpul rompers utk saye taw!
Shaye doakan shemuaaaaa murah rezeki.
Amin...



Wokeyla kawan-kawan Mama shemua..
Nanti shaye soh Mama update lagi.
Hmm berbuka neh shaye nak mamam ape yea?
kena request kat Mama neh,nanti dah kuar takleh mamam besh-besh agi.
Hari-hari asyik minum ucu je :)




kazen-kazen shaye yg cumilsssss...
lahir same tawon 2009 =)


Airil anak Pak Uteh Ajib & Chacha Anak Pak Long Adie.
Anak Pakcek Ekhram je tunggu hari nak kuar dari pewot mama die :)
Nanti raye kite gathering & riuhkan umah atuk Kluang eyh!~
Hmm kopakla wit shemua owang kan,cucu atok Mohtar dah tambah 3 org tawon neh..heheehehe
Nak collect wit laye manyak-manyak :P


Tunggu & Doakan shaye yeaaaa :)
Daaa..mwahhhh!

28 comments:

Jaja TWF said...

Hi Kak Yat..

Comelnya entry this time :) x sabar tunggu baby Qiestina lahir..btw..i've been reading your blog for about a month ++ camtu and terus suka..

I really admire your ketabahan bila hubby takde..g keje.. hishh..must be hard.. :)

But nway, selamat berpuasa..take care and semoga dipermudahkan bersalin soon..InsyaAllah..

-Jaja-
http://theweddingfairies.blogspot.com

ppb_ppkp said...

syoknya baca blog qiestina.
semoga selamat semuanya...insyallah

WaN dAn TiE said...

yat
sabar byk2 yer
huhuhu insyallah t doakan semua selamat..
t dah selamat bersalin..
2 minggu awal dari jangka
baby boy
semoga semua selamat..amin

~Pn.Ilah~ said...

Take care Yat!!..Tak sabar nk tgk baby chumel kuar ke dunia...

puterikurekure said...

oh! tak sabarnye nak tunggu qiestina ni kuar.
:)
yat larat lagi solat macam biasa? kite dah start solat duduk dah. tak larat nak bangun lepas tahiyat. huhuhu~
take care ok yat.

Mama Qaseh said...

take care yat..just waiting for ur great news..

mrs.lune said...

xsabar nak tgk cutie lil qiestina nti! ;)

ekin said...

saya pun tgh merasa saat² ditinggalkan hubby bile die pi keje kat tgh laut tu...sblm kwen rase mcm kuat jerk..buleh jerk nak dok sorg..tapi skang ni..baru le taw cam ne prasaan bini² org laut ni..mmg 1weeks yg awal tu kne kuat..nanti kalo pregnant tak tau le plak..kene mintak tips ngan yat kot..hehehe..pape pun..saye doakan awak slamat deliver baby Qiestina yg cumils tu...take care..

iNtAn aIzaN said...

Salam Yat...

warh, qiestina mcm dah tak sbr nak kuarlah.. :D

smoga semuanya slamat Yat... dipermudahkan segalanyer..waktu bersalin nnti

amin,,,

Yat Ekhram said...

jaja,

thanks for visit my apelah sgt blog :)

Eheheheh cumils ke,nanti qies dah beso mama nak ajo die tulih blog sndri la..

Hmm berjauhan ngan suami..
mmg betul kata awak,payah juge mengahrunginye lebey2 lagi bile preggy.Tapi itula kan,Allah menguji hambanye sbb die tau kite mampu..mudah-mudahan :)

tima kaseh yea,doakan sy selamat lahirkan si kenit ni.

Yat Ekhram said...

ppb,

syok keee?

thanks u :)

Yat Ekhram said...

Tie,

Congrats awak..
dah selamat dah awak lalui saat getir lahirkan bb kan???

scary la awak,kite dengo mcm2 citer pasal bersalin..

mudah-mudahan bahagian sy dipermudahkan :)

Yat Ekhram said...

kak ilah,

amin..amin...

Doakan yat & baby yea :D

Yat Ekhram said...

puteri,

kite dari mule preggy mmg semayang duduk.

tak larat la ngan mabok2 teruk..now pulak ngan saket belakang + kaki bengkak cam gajah daaa..nak bangun bile dah sujud tu punyela payah..
Camnila kan pengorbanan ibu2 mengandong :)

u take care too mama.
larat je posyer kan baby :)

Yat Ekhram said...

apash,

adoyaiiiiiiii shemua org tak shabo nak tgk shaye kan?

mama sy lagila.

Papa sy toksah kata lahhh.
mesti moke macam die sbb sy gegurl.

ehehehehhehehe :D

Yat Ekhram said...

Ain,

hhehehe nanti antie ain dtglah visit mama shaye yeaaa :D

busyuksayang said...

tak sabar nak tgu qiestina kuar :)

Yat Ekhram said...

Ekin,

Hye welkam to seaman wives club :D

hmm betul kata awak tu,single & married life sgtlaaa berbeza kan.
Now dah sebantal setilam ngan ngan hubby so bile die takde owhhh taching2 gitu.

Betul..betul..preggy withiut somi sgtlah mencabar lelebiy lagi mabok terok mcm sy.But alhamdulillah with fwenz & family saport everything dipermudahkan :)

Everythg happen for a reason.
Hikmah dari kesabaran kite menanti hubby,Allah balas dgn kurniakan hasben yg baik etc nanti,insya allah :)

treasurekeeper said...

Salam Yat...

Samalah baby hajar pun tak klua2 lg nih..rasa cam tak sabar dah nak tunggu baby, terasa cam overdue pun ada gak huhuhu

last wk gi check up my OB ckp, pt dia yg due sept byk dah gave birth..

bila la turn kita pulak nih ye..ntah2 sama2 kita bersalin 31st aug ni, jadi baby merdeka..

anyway..ape2 update lah ye..take care yat..semoga semua berjalan lancar for us & babies

amin

luv, hajar

My Life My World said...

Sooooo comelsssss this entry, terbayang macam baby lam perut tu yang berkata kata. Anyway...semoga kuat semangat dan tabah menghadapi hari hari kelahiran. Ingat...kalau semua wanita boleh melahirkan, aku pun boleh. Baru lah wanita sejati namanya.

-Cik Mira- said...

hye kak yat,
sukanyerr bc entri kali ni..
sweet sgt.. =)
take care n smoga slamat smuanya..

ekin said...

thanz yat..ayat² yg boleh bg sye semangat sket..moga² Allah permudahkan semuanya...ni pun tgh tgu hubby masuk Bintulu..kate nak anchor sebln...dah le 1st time raye ni..tak tau le pagi raye sok cam ne..hehehe..whatever pun thanz again..n take care yaa...!!

w|cKa` said...

kakYat,
saya doakan semuanya slamat..
bestnye dapat baby..

D'Panther Nurul said...

to mama qiestina...
nurul doa hope semuanyer selamat..
insyaAllah tak lama je lagi tu.. :-) raya kali ni boleh collect duit raya untuk qiestina.. hehe...

pasni leh tuntut ilmu ngan akak pulak sbg persediaan nak jadi mama.. hehe.. apepun..take care akak..selamat menjalani ibadah puasa..

+___+

mommy_alya2.0 said...

balik kluang kan yat... kang bawak baby... hati2... semoga selamat la semuanyer... amin...

selamat berpuasa....
selamat menyambut hari raya ngn org baru... kitaorg pun 1st time beraya sakan nngn alya...

Yat Ekhram said...

hajar,

ahahhaa semalam sy p cek up kan DR pon heran aikk tak saket nak bersalin agi keee?? hehhe..

then Dr kata takpa nanti dah saket smpi tak boley sunyum musti g spital taw..ahaks!

ntahla Dr kata boley tggu agi smpi 09.09.09 sbb air ketuban seme cukup..baby nak posyer kot :P

we will see shape yg kebabooo dulu :D

Mrs. Amie said...

the day will come..take care ya!

Twiggy said...

uuuu... dah lama tak update ni? is lil Qiestine here already?! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails