yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, September 9, 2009

New phase of Mama & Papa Life :)

Salam...

I'm Back!~



Hmmm mesti u all semua ternanti-nanti hapdet dari Mama Qiestina ni kan?
:D
[ perasan tak bleh blah]


Thank u to Papa Qiestina for help me do an announcement kelahiran puteri kami yg terchenta mase admit kat An-Nur Specialist aritu.
Thank u sayang!
Saket-saket pon tetap tak bole berenggang ngan lappy & DSLR.
Habes dihangkut segala barang masuk ward,buat macam umah sendiri 3 hari 4 malam tuuu.
hehehehe..



I managed to curik-curik mase tgk komen & my blog while my darling princess sleeping.
Kejap lagi kena berkerjasama ngan Papa nak mandikan my baby neh.
Heeeeeee..my baby :)
macam tak percaya je taw.


Alhamdulillah,after 40 weeks 1 days,I safely delivered my own flesh & blood.
5 September 2009 @ 6.13 am.
The most memorable date.

Kalo nak citer delivery experience takot tak sempat je,mau 18 muke surat.
But it's really unforgettable memory to me.
24 hours labor pain,owhhh saket gile contraction tuuuu..seiyes macam nak tercabot nyawa but god's was planned everything..terpaksa emergency caesarian to save my baby.
Baru saye tau begitula pengorbanan & kesusahan seorang ibu melahirkan seorang zuriat ke muka bumi allah ni.
Okay,nanti bile-bile free i story details bout my labor experience okels :D
TUNGGU.......................



Seriyesly,i'm so happiest person bile pertama kali menatap budak techik yg kickin2 dalam womb saye for 9 months tuu.
1st time tgk die,terasa ya allah besarnya anugerah yg die berikan utk kami berdua.
Bile sedar from c-sect tu,Bee tunjuk gambo baby kat hp die & bisik kat my ear
" Huney..baby kite comelllllllll sangat,tgk ni..."
Owh i'm so touched mase tu,terasa worth it gile kesakitan 24 jam yg dirasai tu.
Then Bee say thanks berkali-kali kat saye sebab bergadai nyawa melahirkan baby kesayangan we all.
Masetu touching habes la kan,siap nanges-nanges.



To my beloved sayang, Bee lah sumber kekuatan huney hadapi saat kritikal melahirkan buah cinta kita. Seiyes mase saket contraction yg tak tau nak explain camana saketnye tuu,sesaat pon saye tak mau berpisah ngan Bee. Dia sentiasa dcc,siap sama-sama baca segala ayat quran,breathing technique utk ilangkan kesakitan tuu.
Tak dapat saye bayangkan kalo Bee takde time tu. Tiap kali dtg contraction,dialah mangsa pautan saye.
Rasenya lebam kot tangan bee saye paut :D

Thank u so much sayang... U are really my strength..
And i'm so happy finally impian kite utk ada baby sendiri tercapai sudah dengan kelahiran Eryssa Qiestina :D



Yay..dah jadi Papa & Mama!
To our lil munchnkin,buah hati ERYSSA QIESTINA :)



Ya Allah indahnya perasaan jadi Mama rupernya.
Bile bee amik Qiestina from nursery,saye lihat buat pertama kalinye zuriat saye.
Dia lena tido dalam cot dia tu,so comeeeeeeeeellicious.
Rambut lebat pacak-pacak,mata shepet,kulit puteh merah..
Allah je tau how happy i am :)

Ramai kata Qiestina sejibik sejiban muke potostat Papa die.
Memang daddy's gurl la.
Mak kate baby girl ikot Papa nanti sejuk la,hehehehe..amin..
Tak pasti agi qiestina ade lesung pipit cam saye ke tak sbb tak nampak agi die sunyum.


Seiyes both Mama & Papa gile babas ahhh angau bile tgk muke die.
Macam tak percaya dah ade baby.
Perasaan ini tak dapat diterjemahkan ngan kata-kata.
So sweet..lebih indah dari jatuh chenta kot.
lebih besh dari dapat bonus 8 bulan ke hape...
Sebab die BONUS terbaik yg Allah kurniakan.
Sure u all yg jadik 1st timer parents pon rase yg sama kan :)


Thank u Allah...
Rezeki ramadhan yang terindah.
Juga syawal yg pertama kalinye akan disambut for the 3 of us.
Semoga semakin bertambah rezeki dengan kehadiran Qiestina..
Juga semakin erat kaseh sayang kami dengan hadirnye si pengikat kaseh ni.
Amin...



To My Eryssa Qiestina, Papa & Mama luv u so much sayang..
Jadi anak yg solehah & tamoo notty2 ye sayang...
Mama janji akan jaga qiestina sebaik mungkin.

Mama & Papa akan berikan yang terbaik utk si manje kami ni..
Insya allah...




Okay tak sah blog yatekhram + Eryssa Qiestina kalo takde marbles Pic.



Weeeeheee pasni mama nak join photomama.com la nampaknye.
Tgh menggile amik gegambo qiestina guna DSLR papa.
Nak mantapkan skills..
Papa pon gile amik gambo qies sekarang ni kan,pa?
Angau tgk muke anak sendiri,asek-asek kuarkan kamera hp & kamera bagak nak captured every single moments si kecik ni !


Layan momen-momen terindah kelahiran puteri kami yg dikasihi..
Pic taken by both Papa & Mama sepanjang kat An Nur Specialist & Our Sweet home Putrajaya.



Bestest moments in life..being parents to our Eryssa Qiestina..
Thank u ALLAH atas kurniaan terindah ini




Hot mama & cutie princess

Saket pon nak enterprame juge okels.
Time ni mama baru bole berjalan after c-sect :)





Nila kaki tomey yg asik kickin mama dalam womb yeaaaa..
Rase nak geget-geget okels.




Papa jaga Qiestina mase mama saket tak bole bangun lagi kat An Nur..





Operation Room,huh gigil kaki tapi gwe suda masuk ini bilik belah pewot demi Qiestina yea..
U all ade beraaaaaaaaaaaannn?
:P



Mase nak discaj from An Nur,nak amik Qiestina kat Nursery.
Tgk dia tido posisi kuak kupu kupu tuuuu :D


Thanks to misi-misi An Nur yg sgt baik & besh kerna jaga Mama & baby. And Also Dr Fatimah, thanks millions for save me & baby.
Sangat worth it la bayo ribu riban guna own money for their superb services :)



The 3 of us..
Qiestina..Mama & Papa nak balek nehhh..qiestina tggl sini ekkkk???
* harus meleleh airmata haku,guwau jekk *




Geng2 mesyuarat tingkap yg datang visit mama & baby.
Time kasehhh u all kerana tak buat lawak serammm..kalo tak terburai jahitan czer akuuu :P
Juge tima kasehhh sbb bagi wit laye kat Qiestina..Qiestina nak simpan masuk U nanti.hehehhe... * Mama nak sket wit raye Qiestina boley??? *

To antie diela yg dukung Qiestina tu,Congrats sbb dah deliver boipren Qies semalam.. Welkam to motherhood & Sleepless night Club bebeh!



Papa Mithali in training.....

Fatherhood journey



1001 face new Daddy~


Sampai je umah Putrajaya,Qiestina lapa susu laaaaa...
Papa bagi susu yea,nak fully breastfeed tak boley sbb kilang susu baru bukak tak byk milk yg diproduce :)





Dan aksi tak boleh blah yg mama sempat captured semalam..


Adoyai anak beranak tido same jeeeeeeeeee kan?

Memang fotostat Papa betul la qiestina nehhh!
Papa kepenatan gile tak cukup tido malam bz jaga Qiestina...
niela kawan tgk bola Papa pasni..hehehhehe..



Papa & Qiestina..

U both the love of my life....



Papa dah bangun..siaplah Qiestina kena kiss gomol-gomol...

Papa angau gile tgk muke princess die..huwaaa Mama dah jatuh rank no 2...
Sebab Qiestina Papa kensel nak beli sportrim Raye taw!
Papa Qiestina suke kata " My preciousssss.." ala2 lord of the Ring tuuu.
Arghhh tidak,sy taleh gelak!



Kinapa muke Papa & Qiestina je manyak enterprame?
Sebab moke Mama tgh berpantang ngan pakai Kain batik & stoking ni sangat tak bleh blah oke :)


Ok Mama got to go now.
Kena pekena ikan haruan dulu.
Hari-hari pon makan ikan haruan..huwaaaa..
Petang ni ade appoinment ngan Paed Qiestina kat An Nur sbb dia cam ade kuning cket.
Hope okla,tak kena tahan wad ke apa.
Hmm jadi Mama & Papa ni 1001 cabaran juge,ngan sleepless night lagi,ngan Mama tak recover from saket lagi.
Tapi takpe..we really enjoy the parenthood moments..


Babai semua :)
Stay tuned,nanti bile-bile free Mama Qiestina hapdet lagi oke.





35 comments:

w|cKa` said...

sangat comel gambar qiestina tdo ngan papa dia tu.. mmg papa's girl la.. patut diframe gambar tu letak kat bilik baby..

btw, congrats kak yat.. sonoknye dapat baby..

Mama Qaseh said...

hai yat..selamat berpantang..mkn ikan haruan tu sampai muak mcm sy lu..
Qiestina tu bg beberapa titik susu kambing kot2 bleh prevent jaundice dia.
Dulu time Qaseh dia umur 2ari terus bg..alhamdulillah lgsung xde kuning..

Anonymous said...

Tahniah...welcome to the club 'berjaga malam'..

mommy_alya2.0 said...

mata tu ikut sapa yat? alya x ikut daddy dier punya mata pun... boolat jgak mcm mommy dier... jaga diri baik2... rajin2 bedung anak tu... senang nak tdokan n x terperanjat...

iNtAn aIzaN said...

Yat, tahniah :)

sgt chomelll qiestina nie..& mmg betul anak bapak
jg diri bebaik k dlm berpantang nie..

sgt terharu tgk ur happy family
alhamdulillah, rs dh lengkap as satu family kan

satu hari nanti hope Ezan jg akan dpt follow ur memorable journey tue
insyaAllah kan..

take care

Suliana said...

yat!!!best kan dpt baby..aku pun tumpang seronok jg..nak baby girl juga la..hehe.wah. pas ni gmbr qistina penuh la dlm blog mama dia..comelnye kaki kecik dia tu..nak geget juga blh?:-) take care yatt!!slmt berjaga mlm :-)

MeL said...

comelnye bb qiestina! geram geram ;) yat, xsakit ke jln2 tu? mel dl terbongkok2 nk jalan..sakiit!

-Cik Mira- said...

kak yat..
sukanyerr bc entri ni..nk nanges pn ada, suka pn ada, mcm2 la..hehe
qiestina comelll sgt..gerammm!!!
tp btol la kak, sejibik muka papa dia..hehe abg ekhram pn nmpak teruja ngan kehadiran qies kn.. xsabar lak nk rs cm pe yg k.yat ckp tu.. =)
do take care k sis..

busyuksayang said...

yat, rasa nak nangis baca ur entry nie...saya pun tumpang happy utk awak...and ur qiestina so cute & pipi dia...sgt menggeramkan :)

AngOsH said...

ekh kak, budak september mmg comel laa..hahaa.=)..slmt berpntanggg

WaN dAn TiE said...

yat.
cuba perah...susu badan yang warna kuning bagi baby minum sbb byk kolostrum..itu elok utk prevent..
kuning..

mamaelly said...

yat..tahniah eh..aku tumpang bahagia bila baca cerita ko...sangat2 cemburu...jgn risau..aku ok jek...kalau tak mesti kita sama2 ngah pantang time ni kan..dan aku mesti bz ngan si anak kembar aku...tp tak pe...Tuhan lebih menyayangi mereka...tak sabar nak dukung baby macam ko...hehehe

dey said...

Yat selamat berpantang....pipi dia mmg masyaAllah ..hihi

edan rashid said...

ngahahaha... tak tahan... anak ngan bapak dia tido style sama je... wakakakaka... memang anak bapak la ni... yat... ko tampal jelah gambo ko yang tengah pantang tu... aku tahu memang takleh blah... nak melawat tak sempat2 lagik... nantilah aku mengular... kakakaka... all the best wokeh... chiozu... ^_^

putrifaidz said...

yat...tahniah..dh masuk bab berjaga mlm la neh..keh keh..xpe..experience tu sgt brharga...utk Qiestina jugak kan...doakan saya jugak ye...moga dpt baby sechomel Qies jugak...x sabo nk baby jugakkk...

Reena said...

congrats...so happy kan bila ada baby nie...take care...

PixiePwincess said...

Yat, suka sangat baca update yg ni. mcm terharulah! hehehe and yes, qiestina sangat2 comel! rambut lebat.

Yat Ekhram said...

Izan,

ahahhaha abg ekhram pon suke gambo dia tido ngan Qies tuuu..kak yat ponn..cute gile jekkk..tak menahan gaya tido pon nak sama je,kalo dah anak beranak kan..

One day,u will feel dear.
usaha tgga kejayaan :)

Yat Ekhram said...

apash,

tula semalam bawak qies jupe paed kuning dia 11.4.kalo 12 dah kena admit dahhh..Dr soh bg susu badab byk2 tp masalahnye susu mama dia sgt ckitttt..ngan luka2 kat n**** agi.Ngan bengkak2 lagi..adoyai.
macamana ekkk?

Yat Ekhram said...

kak alina,

ntah ramai kata qies sejibik sejiban papa die :)

muke anak jepun kan..hihi

Yat Ekhram said...

Intan,

hehhehe one happy fmly insya allah.
Sonok sgt ada baby,ilang kepenatan jaga dia bile tgk muke dia :)

insya allah one day izan ada bb juga nanti.yat doakan..amin..

Yat Ekhram said...

Sue,

wahhhh nak bukak kilang lagi yeeeee?
caiyokkkkkk...

tula alhamdulillah impian aku & hubby nak dpt bb gurl tercapai suda.siaplaaaaaaa aku "mekap" dia pasni..ni dah berkoyan2 gaun aku belikan dia..hehehhe..

Yat Ekhram said...

Mel,

ma acehhhh...

saket mel berjalan tuuu,tapi yat pantang dicabarrrr oke.Ade mak bidan laser mana tah kat spital tuu soh yat berjalan gak,dia kata jgn lembikkk2..apalagi yat teros bgn la time tuuu..hehehheeh..

Yat Ekhram said...

Mira,

nak nanges ekkkk?
jgnkan mira,kak yat & abg ekhram pon samaaaaaaa taw.

tiap kali pandang moke Qies we all cam sebak + sayu + terharu jee.
1001 perasaan la senag kata.

Qiestina the most precious gif from allah..

One day awak akan alami juga.
amin..

Yat Ekhram said...

busyuk,

nanti awak akan alami ape yg sy rase percayalah...

sgt sweeet & penuh rase sbb kite berjuang habis2an demi zuriat tercinta :)
tp worth it sgt bile tgk die yg comelss.hihi..

Yat Ekhram said...

angosh,

betul..betul..betul...

seb baik x lahir 09.09.09!

Yat Ekhram said...

tie,

tula takde susu sgttt..tp yat bagi gakkk...ade petua nak bykkan susu?

Yat Ekhram said...

dey,

ahahahhahaha pipi epal bam bam..
ape taknye mase preggy mama suke makan manggis,tu yg boooooolat.

cepatla antie dey,bg kawan kat qiestina.
beshhhh taw jadi mama!

Yat Ekhram said...

zaleha,

alaaaaaaaaaaaaaa jgnla syedihhh.
anak2 ko menanti d pintu sorgaaaaaaa taw.

nanti raya dtg la umah haku.
kissssss2 qiestina hamek berkat :)

Yat Ekhram said...

edan,

ahhhhhhhh sudahlaaaaaaaaa ko.
nak majuk ni tak dtg tgk qiestina :(

takpa nanti aku dah balek keja qiestina nak wit raya 50 hengget bawuuu taaau.

kang aku tempek moke selebet aku ngan bertempek pilis param terkejottt ko kang!

Yat Ekhram said...

putri,

yela sleeplesss betul skrg nehhhhh.
takde maknanya nak tido2 lena daaa..
tp 2 hari ni qies baikla,tak bgn malam sgttt,bile nak nenen je dia bgn.

Yat Ekhram said...

Reena,

ahahahhaha macam dilamun cinta gitu kan :)

Yat Ekhram said...

Ayu,

hehehhehehe terharu yeeee?
Ni tak citer details agi labour exp..harus menangissssss seme org nehhh... :P

weeeeeeeeeeeee..seme org kata qiestina somelsssss.
tima kacehhh seme..

edan rashid said...

alahaiiii... nanti aku sampai la ke teratak ko tuh... (err aku tak tau pun kat mana... ahahahaha)

puan.farah. said...

congrats~!

comelness...jeles~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails