yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, September 11, 2009

Photo Shoot Eryssa Qiestina by Mama

Salam..


Hari ni Mama bawak Qiestina p cek kuning die kat An Nur lagi ngan Papa.
Alhamdulillah dah oke dah paras kuning die,ari rabu aritu 11.4 ni dah trn 8.3 je.
So sok boleyla balek Kluang Johor ngan jayanye :)
Paed Qiestina kata no need to follow up ngan Klinik kat Kluang dah,just in case seminggu dua ni nampak kuning lagi baru bawak p klinik.
Lega hati Mama..


Pastu Mama tanyela kat Dr pasai bengkak susu Mama neh,die soh pam & bagi kat Qiestina.
Adoyai seiyes saket gile hokehhh.
Naseb baikla tak demam,hmm mak kata sok pas urut2 oke kot.
So Mama urut2 & Pam la susu tadi ngan bantuan Papa,dapatla ckit supply susu Qiestina.
Mak soh letak kobis & tuam guna air panas nak redakan bengkak tuu.
Adoyai mcm2 dugaan :(
Dahla kena berpantang kaw-kaw punye ni,Papa punyela strict jaga Mama.
Tapi takpe,Mama tau Papa shayang Mama kan?



Esok we all sefamily nak balek Johor dah.
Barang tak abes packing lagi ni,sure tak muat bonet neh.
Dulu berdua now dah bertiga,barang2 Qiestina je dah banyak gile.
Ngan baju2 die,besen mandi die,tak masuk stroller & tilam die lagi.
But i'm happy la nak dekat raya dah kan,berpantang umah mak sendiri lagi.
Boleyla jupe sedara mara & kawan2 Mama kat Kluang nanti :)

Heee sebut pasai bertiga neh,time Mama ngan Papa bawak Qiestina p An Nur tadi,Papa dah sunyum2 happy dah sambil drive keta.
Mama tanye die,kenapa?
Die kata cam besh gile la kuar bertiga,even nak kuar tu busy2 la siapkan Qiestina ngan pack diaper bag die segala.
Cam indah je perasaan tuu.
Hmm actually Mama pon feel the same taw :)
Macam tak percaya je kami yg dulunye berdua now dah bertiga ngan buah hati zuriat sendiri.
Qiestina baik je dalam keta,aircond kan..dia tido je dalam pelukan Mama.
Hmm ntahla payah nak terjemah perasaan jadi Mama & Papa ni..
Now priority segalanye Eryssa Qiestina :)

Then balek dari An Nur tadi,ade opismate Mama dtg visit.
Antie Fatim & Antie Nanie.
Dorang hug & gomol2 Qiestina,then Qiestina tido jekk.
Fatim yg tgh preggy kata hope baby die po baik cam Qiestina,tak meragam.
Yealah..insya allah :)
Tima kaseh sbb bagi wit raye tuk Qiestina tuuu...
Manyak dah wit raye Qiestina collect,boley mama beli car seat Qiestina..hehehehe.



Pastu,Papa takde kat umah p servis keta.
Mama busan teros kuarkan DSLR & tukakan baju Qiestina buat photoshot.
Nasib baik anak mama neh sgt la photogedix & berkerjasama.
[ Papa kata Qiestina cam Mama,suke bergambo,ehehehe]
Hmm,siapla Qiestina Mama kerjakan,pot pet pot pet nenek tgk.
Kalo Papa ade lagi die bisying,tp tadi pas die tgk hasil "tembakan" Mama neh die suke gile pulak,siap nak cuci bagai nak bawak naik kapal pengobat rindu.
Tak menahan seh!


Oh yea,Qiestina dah ade surat beranak dahh.
Papa dah buat kat JPN putrajaya semalam.
Papa kata macam tak percaye je ade orang berbintikan die,hehehe psiko betullah :P
Die still di fasa ke angauan jadi Papa tuuu,kejap-kejap tgk Qiestina.
Kuar kejap pon siap kol thru 3G nak tgk muke baby die.
Haih pa..camana neh nak naik kapal nanti asek rindu baby?
Baru tau kan dah ade baby lain perasaanye :)



Ok layan hasil keja amatur Mama,still blaja nak guna DSLR lagi.
Pasneh mmg kena join photomama.com la bagi mantoppp gitu kan!


All pixas taken via Nikon D60 & edit guna software rojak Mama.hihi..
Tak menahan tgh berpantang pon tetap taleh pisah ngan kamera.
Dasar camera addicted gitew kan :P
Lagilah captured moments baby sendiri,taleh blah la "gedix" lol




Mama & Papa Fav pic,mahal gile senyuman Qiestina ni taw..
Bukan senang nak hamek..
1000,000 smiles tuuu yang oiii :P




Alalalalalala like princess la die,tak padan baru umur 6 hari!
Baju gaun neh,Antie Needa yg belikan kat Bandung aritu.
Shanteeeekk kan?




Mak Ngah kata pic neh bole hantar kat Magazine Pa & Ma utk cover.hihi..
Anakkk sapolaaaaaaaaaa neh kan? :P





Alalalalalalala..rambut lurus pacak-pacak mata shepet cam Papa
Mama nak geget boleyyy?




Mama shuke la Qiestina pakai rompers neh,ngan Pacifier syomel diee...





Our 1st family pixas

The 3 of us

Papa & Qiestina really complete Mama life.
Thank u Allah for this greatest gift.
Am really blessed with all i have.
I cant imagine life without u all sayang!

I love u all so so much :)



Nanti raye kite hamek gambo family lagi vogue da vass oke shayang!
Oke daaa,Qiestina suda bangun mau nenen.
Kalo kat Kluang maxis berokben / Celcom Berokben Papa ok signal die Mama hapdet lagi okels :)

Sebut pasal raye,ini tawon Papa kena bayo zakat fitrah utk qiestina juge.
Weeeee segalanye berubah..


Sekian,
Salam satu Malaysia.
Cecewah :P

23 comments:

SePia said...

Hu2. Tergelak bila bc ttg 'sleepless night club'..
Alhamdulillah kak yat dh dikurniakan kehidupan yg sempurna sbg sorg wanita.
Dh ada suami, dn dikurniakan buah hati yg comel.
what a precious..

Nti bla papa Qies sign on smula,
sure angau gila kat both Qiestina and mama.

Mama ttp rank no 1 la.
Huhu.

Enjoy the happy moment!

hAizi si bObOb said...

comellllllllllnye

geram2
hee :D

selamat balek kmpong qiestina :P

izanpyus said...

Comeynyer dia tenyum...rajin betol Yatt meng'gown'kan baby dia even baru 6 hari,hehe...So sweet... Take care yer ibu n baby....

ღ.faiez.ღ said...

tgk kan cam da beso je die pki gaun tu.skali bau nam ari..heheheh..

bby syg..ready je la yep mama awk nak tuko2 baju n amek2 gamba..hehehe..



kak,take care okei..bby jugee..

fuadnis said...

salam kenal..

just nak share..klu buah dada bengkak,jgn letak kobis..nanti susu badan kering..just amalkan pucuk pegaga..insyaallah akan hilang rasa bengkak malah susu badan akan banyak dan lancar..

busyuksayang said...

bestnya dah bertiga ya and qiestina sgt comel...muahsss skitttt :)

~Pn.Ilah~ said...

To Qiestina,
Alololo..comlenye.Gigit pipi skit blh? Aunty ilah tak bkesempatan nk terjah Qiestina....takper nnt qies tunggu parcel dr aunty k...

rohieza said...

alolo, sweetnya qiestina senyum...
trus hlg mta bla senyum..hehehe
hepi 2 see ur family..

waiting 4 ur new update mama qiestina..
tke gud cre of urself n baby cumill k...:)

edan rashid said...

huh... gila glamer la qiestina nanti... umur seminggu dah masuk photoshoot... ngahahahaha... uncle tak sempat nak melawat lagik ek... entah pasal busy gila...

buat mamanya... gambar tu tak focus la... belajar pakai mode lain plak... jangan pakai auto je... try a ngan p pulak... kalau nak pakai auto beli je camera biasa... membazir karan je camtu... hehehe

cik mas said...

alahai..comeynya baby qiestina ni.. ni yg tak sabo ni.. hehehe..

deadgorgeouszaza said...

awat la comey sangat neh.
hehehehe~

confirm kite chop jadik menantu!
hehehe~

The Mrs-Bride said...

best kan jadik mummy.. heee.. enjoy the moments dear.. :)

ourLOVEternity said...

kak yat!!!!!
congratsssss.......sgt chumelll la qiestina nie...sk tgk gambar close up dia...bestnye dh ade baby nie...
kak yat tido mlm cukup x???

neverletmego said...

congrats..serious anak u beautiful..especially when pakai gown pink tu..:)...

Umi said...

mama qis..takde 1 pon gamba qis dibedung..memang tak dibedung ek??

ppb_ppkp said...

hoooalaaaholaa..mcm dah 1 bulan gayanya...cerdik qiestina ni.. tomei jer ngan gown tu..
selamat berpantang ya.seronoknya dah ada zuriat..bila la rezki saya

ctm-cak'on said...

slm k.yat!

tahiah ye kak, sowi le lambat wish, biase la sibuk kan mcm akak jgk, ekekekek...

alalalala...chomeynye qiestina, syok la bace story mama kamu nieh, suke sgt bace entry2 mama kamu ni sgt pandai meluahkan perasaan taw, cmne la nk jd mcm mama kamu ek qies? hehehehe...

qiestina dah ade org booking ke k.yat? hehehe...yela puteri qiestina ni kan chomey, sure ramai yg kenan nieh :)

anyway, selamat berpantang ye kak ;)

-Cik Mira- said...

ala cutenyerrr qiestina..
gerammmmm!!! =)

iNtAn aIzaN said...

haiya..nie mama yg lebih eksaited nie heheh

warh, sudah balik johor ye
sonoknye dah balik raya aka berpantang kat kmpg

Selamat Hari Raya Yat n family :)

Suliana said...

yat, kulit mengelupas ye??siannye dia..senyuman tu agaknye snap yg ke berapa la tu baru blh senyum ek..hehe..slmt hari raya yat & family..

anGle Sha said...

wau...

after i bc smua ni, ni buka hati i utk terima lamaran tunang i...

seronok ada baby...

hapy tgk family u....

cyg baby.... meh cni nak cium ckit..

Twiggy said...

congraaaaaaaaaaatulations!! huhuhuu, sama-sama la kita boring-boring berpantangan.. hehehe

Sue said...

comellnye qiestina!!

*teringat gmbr khalish newborn till 2mos old yg dlm lappy. Now tak sempat backup, da hilang! Sakittt atiiiiii.. UWAAAAAAAAA*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails