yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, August 30, 2008

Can't wait to hugs & kiss Hubby!

Hoho..

Already 12.43 am..kenapa hah mata tak mengantok lagi?
Tadi pas mamam kemain sangap agi.
Pekena lauk ayam masak merah nagn tomyam peveret sy.tak hengat punye lapo.
Tetibe jek beso balek mata neh bile mengenangkan hubby.
Ini suda magic :P

Today..
I'm so damn happy plus excited bcoz after 14 days lost contact ngan incik hubby,he call me via satelit phone yg sgt mahal itu.
Satu-satunya telekomunikas yg ade kat kapal bile dia berada kat laut dlm tu.

Mule-mule naik nombor pelik i like wondering..sape lak neh? credit kad punye worg ke?
tape haku tade kredit card ponn! [blur-blur sotong]

1st time hubby guna phone satelit call wifey dia neh.
Then hubby said..
Huney..hubby sign off esok tau.Hubby maybe tak jadi balek naik flight but naik keta ramai-ramai ngan kwn2 hubby neh smpi KL.Nanti kwn hubby drop by hubby,huney amik la kat somewhere KL eyh?

then me replied..
oh ye ke hubby? beshnyaaaa.. [ mase nie sgt yay oke..gedix gile..haha]

wokey nanti soh kwn hubby hantar hubby smpi Kl sentral eyh,nanti huney dtg sane jupe hubby.kite alik naik ERL je smpi putrajaya.see u tomolo eyh sayang..take care.
Taleh ckp lelama sgt mahal hokeh.
Then our conversation end up with smile..smile..smile.. ( sy la tu)
Nasib baik tgh lunch break solat jumaat yg lame.
Sempatla berangan jap! :)

Omg..
Cam tak percaya je dah 3 mths berlalu.
Dah nak berakhir tempoh hazab tu.
Tempoh merindu yg menyiksakan jiwa raga ini.
Kejap je kan..pejam celik pejam celik je.
Tuan punye badan yg merindu neh Allah saja yg tau camana.
Nikmat juge rindu tu tapi.
Nikmat tu beb.
Lagi pas kawen nie,br tau berartinya suami dlm hidop..

My colluages as usual tye agi tadi;
Hasben ko bile balek yat??
Tanpe ragu-ragu sy jawap "esok" dgn sgt yay nya :)
Then dorg kata whoaaaaaaa..beshnye sambut posa same2. Betul merdeka la korangg ye!
haha..tau takpe..merdeka..merdeka..
Nielah saat terindah yg sy nantikan oke.
Lebih berarti sbb ramadan nan mulia suami terchenta bakal disisi menemani.
Thn pertama sbg suami isteri..tu yg besh =)

Phew..~!!
Rase cam ade butterfly in my stomach.
Dup dap dup dap..Nerbes nie serius tak tipu.
cheh! gaya cam org berchenta je kan?
gedix gile la statement gwe.
Owh plus arinie sy period pain & sesungut yg amat hazab.
1st day kot.Tade mood nak keja tetibe hubby betau happy news teros semangat ckit.
Betapa kehadiran dia sgt memotivasikan sy.
Bluwek :P


Owh oke,sempena mengcelebrate sy kembali berdua lbh baik beberapa jam lagi nagn incik hubby,tadi sy follow my sista,her hubby & their doter Farra p tgk final fireworks competition kat picc,putrajaya.

Mak haiiiih,mcm ulat taik la org ramai amaaaaaaaaaaaaaaaat.
Sgt jammed bandaraya putrajaya yg tak penah jam tu.
sesak mesak gara-gara percikan munge api team ostrolia yg sgt chantek itu.
I guess musti ostrolia menang lagila tawon neh.
Sbb mmg marbles gile compare to others.
Cian hubby,dia tak smpt nak tgk 5 negara punye fireworks.dah abes dah pon.
Tape eyh sayang,esok kite tgk fireworks merdeka je..

So as usual sy yg berjiwa photojounalist ini mustilah tidak akan sekali-kali meninggalkan olympus kesayangan pemberian hubby itu.
Lepas nie..hope tercapai impian mau memiliki DSLR demi passion & minat terhadap dunia photography nie.Insya allah..

Tembak jgn tak tembak sweetest moments;



Happy familia my sista..Pasneh Hubby leh join the family gak eyh!


Tak sabo dah nak menatap muke incik hubby neh..
Tak sabo juge mau bergambo gedix as usual :P
Rase mau hugs & kiss sebaik jupe dia sok.lantakla org nak kata apepun.
Yg pntg we are officially hasben & wifey yg sah lagi diredhai ALLAH s.w.t.
hoho..

Semoga sayang selamat sampai esok.
I will always pray for ur safety my dearest hubby..
Luv u so much hubby..

Oke,rase mau melelapkan mata.dah kul 1.23 pagi.
Takot terbabas pulak nak amik buah hati kesayangan sy nanti.
Till then,nanti sy hapdet "dating lomentik sempena hubby homecoming"..
Insya allah..
Stay tuned & happy reading my fwenz..



8 comments:

Apash said...

Wahh yat..tumpang happy for you..dapat jumpe hubby...x leh imagine le kalau saya berjauhan ngn hubby sampai 3 bulan ...

Yat Ekhram said...

hye apash..

tula sume org kata gitu,taleh imagine kena jauh & tak dpt jupe suami smpi 3 bln..mmg hazab wokey tp alhmadulillah bile smpi hari nie sy rase cam burst je penantian tu :)

ahaks,sy happy sgt hubby sy nak balek dah.ni tgh tggu dia smpi la ni.ptg ke malam tatau agi bcoz dia byk hal nak setel b4 bole balek.

sy cam tetibe nerbes je neh,ngan period pain sume rs cam ade butterfly dlm pewot ni.

apash..
awak doakan sy eyh,kepulangan hubby kali ni buat sy jd preggy mommy cam awak :)

khaiziliyah khalid said...

wow ~!!
k.yat mst tgh sengih2 je sme hubby skang kn..
hepy for u sis =)
dpt pose sesame,,
beshnyeh,,

salam ramadhan okie =p

D'Panther Nurul said...

kak yat gi tgk bunga api ye semalam?? nurul pun gi jugak.. tapi salah port la tunggu.. tapi nampak gak.. hehe.. damn giler punya jem nak balik tu.. huhu..
wah akak..hubby akak nak balik dah yer esok.. nurul pun turut merasa debarannye... dup dap..dup dab.. hehe.. neway..enjoy ur honeymoon time again k.. nurul doa dapat yatekhram 'junior' nanti.. hehe..
Happy for u sis.. :-)

marwan masri said...

ding dong !
heppi banget kak yat ...
seb baik sy x kawin lg ...
kalo x mesti ade org yang akan nangis2 sbb hasben die puasa+raya atas kapal ...

.t e n t a n g.n a n i e . said...

k.yat~

ap hanemunn :)

Yat Ekhram said...

nurul: burst sudah penantian merindu incik hubby tu :) sile baca di entry terbaru kak yat.rase sgt worth it menanti dia berbulan-bulan ok.
doakan k baby making kali ni suceess :P

khaizilyah: maunya tak happy dik,hubby balek woooo..dapat sambut merdeka & posa raya sama2 agi.

marwan: uhuks harusla nanges jd wifey kalo posa raya hubby tak ada.alhmadulillah thn ni 1st year kawen,hubby ade bersama..

Edie said...

This is great info to know.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails