yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, August 31, 2008

Finally my beloved hubby back on merdeka nite!

:) :)
Syukur alhamdulillah...

Nothing else i can i say sebaik saje sy melihat muke kesayangan yg saye rindu 3 bulan lamanye ade kat depan mata.
Rase cam mimpi jek mulenya.
It's my beloved hubby homecoming =)

Semalam harinye yg plg happy buat sy bcoz after 3 mths hubby on board..dia suda selamat sampai ke dakapan wifey terchenta nya ini.
Setelah sekian lama merindu..
Allah knows perasaan kami yg just married terpksa "berpisah" demi mencari rezeki yg halal.

Sy jupe dia kat Stesen LRT kelana Jaya bcoz hubby tumpang keta his Chief mate from Kemaman.Sepanjang dari Putrajaya-Kl sentral & sempat juge ke KLCC sementara tggu hubby sampai. Jalan sengsorg je hokeh.
Dia terlambat sbb kena meredah jammed yg amat terok di malam merdeka ke 51 itu.
Suasana malam merdeka sgtla happening kat KLCC dibanjiri ratus ribu org tibe2 buat hati sy sayu terkenang hubby.
Seriyes mcm tak percaya mlm smlm sy dapat jupe dia semula.

Sepanjang dlm tren ke stesen Kelana Jaya..i dunno why sy cam rase sayu+sebak+ terharu happy sbb akhirnye penantian berbulan-bulan berakhir mlm tu.

I texted my beshfwenz,ofkos Eyta,Emmi & Kamal to said that i'm so nerbes to meet my hubby.
Then Emmi tanya;
Ko amik Ekhram kat mane yat?? Klia ke? beshnyaaa..i'm happy 4 u..
Me replied; bukanla aku amik pakcek tu kat stesen LRT kelana Jaya..
Emmi:
ha kelana Jaya? aku br je janji nak p minum ngan kamal td,jomla join..
Me:
Oke je weh..beshnya bole kite gathering mlm merdeka neh kan,korang amik we all la eyh.
Emmi: wokey tade hal.Tggu je tau kat situ nanti we all amik korang.

Owh mmg sgt suratan @ Kebetulan kami berkongsi kegembiraan dgn our bestfriends that nite,bole lepak-lepak together pulak tu.

Smpi stesen Kelana Jaya PUTRA LRT;
Sy tercari-cari wajah kesayangan yg saye rindu.
Dia kata tggu kat tmpt taxi.
Cian hubby sy tggu lame ,sbb dari KLCC ke Kelana Jaya yg last station tu amatlah jauh.
Then hubby melambai ke arah sy.
So suwittt that time.
Owh sy teros g kat dia & kiss his hand.
Rase nak pelok je hubby tapi tak bole. Sgt ramaiiiiiii org kat situ.
It's really burst after i saw his cutie smile wokey.
Rase cam ilang kerinduan 3 mths tu sebaik nampak muke & senyuman hubby.
Sgt worth it menanti kepulangan dia.
Hilang sekelip mata susah payah survive tanpa dia.
Seriyes tak tipu.
gile besh feeling tu.
:) :)

Hubby said; Huney..kenape hubby tgk huney cam lain je?? huney dah kurus!!
Me replied: haha hubby org ke 888 cakap huney kurus.Ntahla bee..huney windu hubby sgt 3 mths nie,sampai turun 5kg dah.
Hubby: hah 5 kg? banyaknya..tapela ni hubby dah balek huney kena chubby balek.
Me: iyola tu,pasneh kita kena posa la sayang..pewot hubby pon muncit tak bole blah tu..

Both of us tergelak-gelak happy.
* Sgt happy mode *


Then Kamal incik bestman hubby mase wedding we all aritu fetch & drive us to Bangsar.
Makan kat kedai mamak yg happening.
Hubby sy sgt lapa teros mengorder nasi lauk ayam. Cian hubby,sure dia sgt lapa. Beria dia makan oke.hoho hubby sy mmg kuat mamam :P Sy,hubby,Kamal & Emmi bersembang tak hengat di ambang merdeka tu. Mmg besh gile la..
Gelak-gelak macam nak kebaaaaaaaabom pewot nie hokeh.
Sy & Emmi mmg pantang jupe sure gelak tak bole blah..
Ngalahkan org kapal yg baru turun punyela byk citer nak share.
Ngehehhehhehehe..
Hubby geleng pale senyum je tgk gelagat sepasang kwn baik neh.

Abes je makan kat bangsar we move to Sri Hartamas to watchin live band.
Hoho..sy & hubby mmg shuke tgk live band. Enjoy to watch org nyanyi live.
We all g "Lepaq" nama cafe tu.
Besh nya..byk gile lagu besh singer tu nyanyi.
Apelagi kami berempat pon layaaaaaaaaaaaaanla smbil mengunyah fun fries.
Uhuks,sgt besh g ngan hubby & bestest fwenz yg sekepala.
Berhibur tak salah asalkan tau limit agama & budaya kita kan?
Hubby balek tepat pd masenya..
Merdeka..merdeka..
Mmg betul merdeka la marine engineer sy tu.

Ingatkan dah abes la takat 2 cafe tu kami lepaking,then hubby suggest pekena roti canai pulak kat Mamak somewhere in PJ. Sedap gak roti canai dia,sy tak larat nak makan dah.Full tank! Just rase-rase je yg hubby suapkan. Manje wokey..bile lagi kan nak memanje ngan hubby sndri. Berbulu la Emmi & Kamal tgk kot..
Emmi asik menyakat me & hubby..dia kata korg nie lomentikla..sgt jelessssssss oke.
Haha..tula korang kan aku dah kata besh gile kawen! Nak jalan pegang tgn ke,nak pelok-pelok ke tade sape nak marah dah weh :)
Mudah-mudahan smpilah seru kwn baik sy 2 org tu membina ikatan sah tak lama lagi.
But dorg bkn berchenta,masing-masing suda berpunye.
Taleh gossiip nanti ade org marah! hehehe..

Celebrate hubby homecoming at Merdeka nite with our bestest fwenz..gile besh!



Layan live band with My beloved 2E in my life..Ekhram & Emmi yg besh =)

We end up our bestest merdeka gathering at 4.00am

4 pagi beb..mata memasing tahan ngantok jela that time.
But i can see my hubby sgt tired & mengantok.
Emmi send us to our sweet home Putrajaya an she sleep at our home.
Spjg perjalanan balek sy & Emmi stil pot pet pot pet agi,but mr hubby is zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kat seat belakang.
Poor my hubby,he must damn tired for perjalanan yg sgt jauh from Tganu to KL.

We reached our sweet home at 4.30am.
Incik hubby sempat lagi tegur our home yg beraroma Teddy's dream by Lovely lace tu.
Wangi kan bee?? bau fresh flower.. Demi kepulangan hubby tau :)

Then..memasing suda sgt ngantok & sgt yay sy suda ade bantal pelok malam tadi.
Ahaks .. ( gedix gile statement) Yg dah kawen sile faham & yg blom kawen korang buat bodo je sudahla :P

Owh sgt pjg entry hubby homecoming..
Sekadar to share my happiness with beloved fwenz yg setia bersama menyokong.
Yg tak jemu-jemu mendoakan kebahagiaan kami. Thank u so much guys.
I'm so thankful Allah maseh memanjangkan usia utk kami kembali bertemu dan berkasih syg. Juge teros bersama melayari chenta terindah.
Semoga bahagia dan ikatan hati ini kekal sampai tarikan nafas terakhir. Amin..


Btw..Happy fasting kengkawan..
Sok buat pertama kalinya as a wifey sy kena masak lauk sahur utk hubby.
Tp sedikit sedey sy tak dapat nak sambut awal posa coz bendera jopun juge.
Kalo tak harus sy dah join hubby p terawih mlm neh..
beshnyaaaaaaa..

Ahlan wa sahlan Ya Ramadhan..

8 comments:

D'Panther Nurul said...

wah akak..seronok nyer.. neway selamat menyambut ramadhan al mubarak bersama hubby terchenta... hehe..

princess~syeena said...

Wah...

husband kak yat dah blk ye...syok2...

bergumbira di bulan posa ye!!!

Yat Ekhram said...

nurul: incik hubby mucuk manje kak yat balek betol2 malam merdeka tu..
mmg "merdeka"abesla pakcek tu.

Tq nurul,tula nie kak yat br pas masak & bersahur ngan hubby.1st time as hubby & wifey,cam suwitt je.
hoho..ur turn will come nanti.

selamat berposa dr kak yat & abg ekhram..long live chenta org kapal.
* hugs*

syeena: ha'ah syeena akhirnya penantian berakhir sudah.Maka ramadan kali ni sgt beerti adanya suami dcc.Samela kita kan?? thn pertama jdi isteri..syeena pon dah kena bgn masak sahur la kan??

hubby kak yat kemain selera lagi tadi makan ns goweng kak yat masak.yelah rindu sgt dia masakan kak yat..makan bertambah2 mcm makan tghari.hahahha..

selamat berposa utk syeena & hubby jugek ye.

khaiziliyah khalid said...

waweeeeeeeeeee.
kak yat yg epi nyambot homecoming hubby
smbot merdeka sesame
pose pn sesame
bes gilos

slmt berpose to both of u =)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

bahgianya :))

Yat Ekhram said...

haizi: sure sgt happy dear..
baru je pas berbuka ngan hubby kat umah in law teluk kemang,PD neh.sgt kenyang hokeh..lagi kenyang dpt tgk muke hubby..ahaks!

nanie:alhamdulillah..after 5 tawon beb hubby tak pat posa kat darat,rezeki kawen thn nie dapatla posa & raya together..so happy!
nanti mase nanie pon akan smpi juge.
besh taw..=)

elly_yang_comel said...

yat, cik abe kesayangan aku tu pernah cakap..nak try mintak keje kapal..aku terdiam sekejap.aku tak cukup kuat la nak jadi macam kau..berpisah lama2..ape pun aku betul2 respect kat ko.bahagia la ye..aku ikutt bahagia bc cerita ko..

Yat Ekhram said...

zaleha: betul hanya yg tabah & kuat juge semangat waja je layak & bole kawen ngan org kapal :) not easy beb u have to survive alone,lost contact bermggu2 kdg2,call pon 5 minit guna satelit phone.hazab tak hazab beb!

pastu kompem la at least 3 bulan taleh jupe hasben.Tu hubby aku sgt lucky dia bkn ngan MISC kalo tak harus 6-7 bln aku kena tggl.
Dia kata ckp2la,duit byk mana pon kalo tade life tak gune juge :)

Alhamdulillah.i'm so happy to be his wifey.Aku rase tak jupe dah suami sebaik dia.Just bcoz jarak memisahkan,tp ikatan hati & bond kami berdua tu kuat gile.
So aku respect la keja dia,bkn senang dia cr rezeki halal utk aku & family.Tgkla pirate byk mengganas skrg nie,hati isteri ni riso je wokey.

Aku rase sgt worthit sgt tggu dia berbulan2 bile nampak senyuman dia kat LRT kelana jaya malam merdeka tu..

Doakan kami eyh za..happy smpi bile2.Dia balek nie doakan "hardwork" berhasil eyh :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails