yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, August 27, 2008

Demam Windu ke?

Adoyai!

Hari neh i'm not feeling well la pulak.
Tekak perit,gatal-gatal plus bersin-bersin adelah 888 kali kot!
habes tisu sekotak.Seksa!
Badan pon cam panas-panas je.
Huwaaa..sy kena flu yg sgt terok.
Idong dah merah cam badut dah.

Dah sume org tye kat opis tadi napa ngan sy?
Nanges ke idong merah-merah smpi?
tade maknenya nak nangis bz-bz wat keja tu.
Flu oke.
Tapelah bile sakit,Allah hapuskan dosa-dosa kecil kita kan.
Redha & sabar ajelah.


My colluages ingat sy sgt rindu hubby smpi nanges2 kat opis.
Hishh..never la,mase keja kena profesional.
Dahla keja asik entertain,attend staff nak tye gaji la,claim la segala mcm mendelah.
Tak smpt nak bersedey bagai.
Cume rindu kat suami yg dah 3 mth tak jupe & 12 hari tak dapat dikesan tu mmgla betol.
Sape tak rindu suami merangkap tempat bermanje lagikan dikenang.
Sandaran hati,belahan jiwa yg telah ditakdirkan sejak luh mahfuz.
Sape tak syg suami beb?

Today,cukup 3 mths hubby on board.
( patotla cam windu gile gaban je neh,dah expired waiting time upernye )
Ingat agi aritu hantar hubby naik kapal last 3 mths.
Sgt sedey 1st time pisah after get married.
Cam tanak lepaskan pelukan terakhir dia time tu.
Emo gile.
But everything goes fine selepas bbrapa ketika.
Alhamdulillah..bole juge survive alone without him.
Allah maha penyayang,i have my lovely family & beshfrenz yg selalu menyokong.
begitu juge kwn cyber walopon tak mengenali tp bagaikan kwn baik.
Thanks kamu-kamu semua.
Takkan ade yg sebertuahnye yat dikelilingi family yg baik juge sahabat yg besh.
Syukran Jazilan =)


Especially to Eyta,
i owe u dunia akhirat menemankan aku spjg ketiadaan Abg long mu itu.
Ko la tmptnya mengadu duka lara bahagia gembira kita share same-same.
U doing very well jaga 'amanah"hasben ku itu.
I can't imagine my life without u sahabat..
Sbg balasan atas budi baik mu itu,ku doakan kau tiap waktu & ketika moga bahagia sentiasa mengiringi hidupmu.
Dimurahkan rezeki & ditemukan jodoh dgn sebaik-baik suami insya allah.

Ko sgt baik,sure hasben ko juge baik budi,dun wori k my dear..
Tak sabo suda aku mau menjadi pengapit berpasangan dgn "Abg Long" mu itu berpakaian sedondon kaler kuning tema ko.
Mau mengulangi memori pengapit yg jadik titik permulaan chenta terindah we all.
Ahaks!
Aku doa semoga ikatan ukhwah & silaturrahim kite kekal smpi bile-bile =)
Dun wori,eventho i'm someone wifey our friendship remain forever.
Akanku tetap ku jadik Dr love @ motivator everytime u need me to do so.
Aku nak tgk ko happy je,tamoo sesedih tau.
Be strong no matter what happen.
I know u can solve all the obstacles.
Bear in mind..Everything happen for a reason.
Lepas hujan sure Allah turunkan pelangi nan indah utk kita..
Percayalah sahabat..
I lap u beri strong my dear friend..
* hugs*

Sweet Memories my solemnisation ceremony with my bestest sahabat Eyta..
meh aku bg berkat meh :)


Where's my beloved hubby rite now?
Wallahuaklam bisawap.
tu je sy bole jawap sbb dia lost contact dah 12 hari nagn wifey dia neh.
Tp for sure kat offshore area Kemaman tu jek.
Ikot schedule patotnye hubby dah bole sign off this week.
So i'm counting day jela now tggu kepulangan buah hati pojaan itu.
Mudah-mudahan sehari dua lagi sy dapat bersama dia dgn jayanye.
:)

Yg kelakonya kwn2 & family pulak over excited hari2 asik menanya bile hubby balek?
haaaaaaaaaila korg neh,kang hubby gwe dah balek tye agi bile hubby naik kapal.
Duh! sensitif tau soklan tu,sape tye aku babap :P

Sabo ye kwn2,doakan suami kesayangan sy selamat pulang ke pangkal jalan.
To Mak abah ku sayang,Mak abah doakan eyh menantu kesayanganmu selamat pulang.
If tade aral kami akan pulang menyambut merdeka & ramadan together kat Johor nanti.
Windu mak abah suda! Windu sesangat :(
windu abah masak lauk peveret ketam masak lemak cili api & asam pedas ikan tenggiri utk menantu kesayangan dia neh :P
Windu mau berfamily gathering lepas mak abah dpt 2 menantu baru.
Musti happening kan..
Kalo kawan2 & family dah excited hubby nak balek,apatah lagi si pelengkap tulang rusuk kiri dia nie kan?
Haruslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa excited.
tak sabo mau menatap wajah childish notty kesayangan hamba itu.


Hmmm mane hubby neh?
Silelah call wifey yg kerisauan jugek kerinduan ini.
tak baik tau buat huney camni :( :(
Semua kata hubby saje nak buat seprais tau2 muncul depan pintu umah.
Hubby jgn macam-macam eyh.
Huney pengsan nanti sape nak jawap?
Hubby jugakkkkkkkkkk...
* Gedixxxx *

Oke dokie..( ayat peveret hubby)
Time to stop merapu.
Pale dah pening,already 12.33 am.
Mau memaksa diri utk tido selepas menelan Clarinise.
Sy tamooo MC esok.
Nak cuti mase hubby balek nanti.
hoho..
Nite!~

6 comments:

ellyn said...

aloooo...sodih jo den baco...

sabau2 yek...

yat, ada something utk yat kat blog akak...nanti amik eh

Yat Ekhram said...

hoho..

udah kak leen jgn sedey :)

bior yat sorg je sedey.
arinie dah ok dah,no more tears.
just pray with patiene semoga hubby balek dgn selamat.

oke yat amik menda tu kat blog kak lin nanti eyh.

tq kak leen =)

hanitamaya said...

sahabat..saya sangat sedih baca ayat awak..sy buat sume tu takde nak minta ape2 pon..sume atas dasar sahabat..yela awk dan abg long sgt baik kat sy..selalu tolong sy..
tq sahabat..saya doakan kita sama2 capai ape yang kita hajatkan..

Yat Ekhram said...

cik eyta laling..

bcoz ur my bestest sahabat la sy appreciate what we've been through together.sume suke duka pahit manis sume sama2.

don't mention bout me & ur "abg long" help u all this while.what a fren for? itula gunanya sahabat..
lagipon kami dah anggap awak mcm adik beradik we all sndri =)

Truly..sy sgt appreciate awk sudi temankan sy,dok ngan sy.kalo tak harusla ting tong hari2 dok umah sorg.kalo ade Rayyan & qiestina teman tape gak :P

wokey,saye doakan awak temui kebahagiaan yg awk cari.Awak doakan sy ngan Abg long jadi mama & papa secepat mungkin eyh!

* i mish ur "abg long" so much :( *

huwaaaaaaaaa..
* sob*sob*

.t e n t a n g.n a n i e . said...

hehe btul la k.yat..

ble deorg kt laot soklan yg asik kene tny:
'ble die nx blik'

ble deorg tgh besh2 cuti :
'ble die nx nek kapal'

soalan snsitip..hehe nani pn slalu kene..;)

Yat Ekhram said...

tula nanie nyampah gile soklan camtu!

bile hubby tak balek,ari2 tye bile hubby ko nak balek??

bile dia br je besh2 nak cuti cam arini sure org tye agi,bile hubby ko naik kapal lagi?

huh!

tp sy sgt happy arinie,jap lagi mau meraikan kepulangan my lovely rummate @ bantal pelok..hheehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails