yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, December 28, 2011

JJCM bersama sahabat, bachelor party lah sangat!

5 hari tak berkesempatan nak berblogging.nak blogwalking pun tak sempat.
macam ni lah bila ada husbter disisi, penuh agenda tak kira di rumah or ber JJCM :)
macam YB melawat kawasan, ada je tempat nak pegi.hehhe.


seronok, fenat, tapi puas!


Masa berlalu pantas, dah sebulan lebih Papa ada dengan kita.
tiap hari kena hargainya bersama sebab dah tak banyak masa untuk bersama..

Hari sabtu yang lepas, seperti yang dirancang kami buat gathering geng-geng momma's angkat qies sempena Bonda Eyta dah nak mengakhiri zaman bujang this march. Saja buat awal sbb nak Papa ada sekali.Ala-ala bachelor party la kunun, padahal yang join ni dah tak bujang, dah papa mama pun.eheks :P

yela lepas ni for sure Bonda tak bole nak kuar outing camni lagi, kalau ada pun mesti kena bawak hubby jugak.Hari tuu mommy emmy & ibuk rinie join us sekali menghavockan suasana.ye kami bertiga memang BFF, antara sahabat yang banyak share up & down.Dari momma bujang sampailah qies dah pandai mintak adik neh.kuikuikui.mommy ori tak available pulak aritu, kalau tak memang berlima lebih baik.

mesti lagi happening, ahah!

Dan hari tuu kami plan nak ke IKEA (tauuu tak ni 1st time mama pegi dengan Papa kesitu, hehe) momma penah pegi zaman study kat U dulu ngan kawan-kawan.untuk qies pun haruslah pestime.hmm, takpe kita explore tempat baru.mommy emmi saja nak ajak mamam meatbals & makan-makan, karok seme kat The curve tuu.kira one stop centre seme ada, convinience place.cumanya tak berapa best sebab parking limited, berebut rebut kena pulak cuti public holiday.masa kat IKEA sempatla Papa riki deko-deko for our future home nanti.dah ada yg berkenan ye bee :P mudah-mudahan ALLAH permudahkan segala urusan kita,Insya Allah.

Eh citer pasal uma pulak :P

Hmm hari sabtu yang sesak tuu, public holiday kan, sampai jugak bonda eyta dari JB.lama tunggu dia sampai, kami pick up kat hentian serdang.berjam-jam panas vontots dalam bus sbb jammed teruk sangat.




kita sahabat selamanya :)
+_+




bonda bole jadi duta ikea :P




ibuk & bonda sempat agi posey sambil jalan-jalan ukur mall.
Papa tolak la stroller anakanda ye, mama nak bercamwhore.hehe.





three of us :)
aih nanti kita JJCM mamam kat bubba gump yeh! aritu adam buat bufday party kat BG qies tak dapat pegi.




budak tembikai susu (panggilan bonda kat qies) & bonda-nya.
mana taknya dulu qies dalam womb mama, bonda hari2 belikan tembikai susu utk mama, sbb mama mengidam suka sgt buah nie :P




kami berempat, hmm dulu penah stay serumah sesama :)
rindu pulak momen tuu :)



sgt santek deko crismas, qies suka!




si darah manis :P





sunyum simpul anak papa mama dapat jalan-jalan :)
+_+



papa mama bawak qies tengok pet jugak, qies kan pecinta pets!



eeee fish fish! tgk tu muka papa & qies dalam akuarium :D




si manja menggade-gade baby kangaroo momma, asik nak berdukung je! seb baik bawak stroller kalau tak patah pinggang sbb qies tamau jalan :P



happy sangat kesayangan papa mama ni :)
yelaa manja lah ngan papa pepuas ek!




qies 1st time mamam meatballs..


Bila dah malam, kami tak larat dengan sesak mesak orang macam ulat kat situ terus kuar JJCM tempat lain.Anty emot kata mamam kat restoran vichhuda area kota damansara tu best.
Kiteorang pun zass ke sana.

Kami order kerapu sweet sour, tomyam ( sangat marveles, teringat-ingat kesedepan-nya).
siyes rasa nak pegi lagi makan tomyam kat situu!




suapkan papa mamam ape tuuu?




3 dara pingitan, lepasni tinggal ibuk & mommy yang solo molo.
kita makan nasi minyak je lah pasni ok yayang..
eee cant wait, qies nak jadik plower gal..






si drama queen kecik tuu mana tau diam :)
papa mama dok bergusip ( bukan mengumpat orang haa, not us) hehe.dia asik panjat & jalan sini sana.gelak hahahaha sampai nak pecah perot.happy sangat dapat jupe kawan-kawan yg kamceng.Papa pun best bole je masuk ngan BFF momma , deswai ai lebiu beary strong bee.hiks.




tq for treat us Papa & mommy emmi!


si tecik yang suka buat muka gini bila mama hala senapang.HAHAHA!!
ingat syomel sangat la tu..



lepas dinner tu, dah tgh malam sempat agi we all meronda damansara uptown.pun dah lama tak buat keja gile camni, pukul 3 pagi baru sampai umah.qies pasrah je titon dalam stroller.seronok dia dapat angry bird thing's like patung bantal & selimut.




hmm fenats suda JJCM sana sini.Papa cuti kali ni kami tak bervacation kemana-mana tapi full with JJCM activities, tambah babat! ahahah.



hmm, mmg syiok betul bersama orang tersayang & sahabat :)
mereka sangat beerti dalam hidup kita, memeriahkan hari-hari kita dan sentiasa disamping kita biar apapun keadaan-nya.

^_^


Insya Allah ada rezeki nanti kita kuar JJCM sesama agi k!
Ai loff u all beary mucho...


7 comments:

bonda dadif aka akish said...

mmg pon shomey buat muke cenggitu..

=)

iduraz said...

qies tomeii...geramm...psst..momma pakai tudung fareeda eh..tatik!

Momma Qiestina said...

iduraz,

hehehehe qies mengada2 lebey :P

huhu ye fareeda nyata jelita, tapi yg pakai niii gems orgnya.hahaha.

Momma Qiestina said...

nonda dadif,

hehehe syomel yeh? pojaan hati dadif kan :DD

Mamaleesya said...

tantek la tudung momma, sweet-sweet gituuu

Momma Qiestina said...

mama alica,

hehhe pestime try fareeda, beli time sales.hehe.terus jatuh chenta.

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

terjumpe kak yat kat sini..nnt iqa hupdate ye hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails