yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 8, 2011

Ombak Rindu memang touching!




Phew finally dapat jugak tengok filem melayu terhebat abad ini, eceh :P
+_+


maunyee tak hebat baru seminggu tayangan dah 5 jota kutipan nye okay.seme mesti sebab penangan novel terlaris & abg longkuuu si aaron ajis tu, ahaks.


Dari hari pertama tayangan filem yang dinanti-nantikan ni dah merengek kat Papa qies nak tengok citer ni, tapi manjang tak dapat tiket & masa yang sesuai.semalam kat GSC Alamanda kami amik slot 8.50pm, phewwww penuh umat.serama-ramainyee nak tengok citer ni..yang lelaki macho-macho pun layan jugak citer tangkap leleh camni, cayalah!

Eh ada feminat nampak kami tapi segan nak tego yeh..?
qies terjupe anty feeqa mase Papa bbysitkan kat luar tu.lepastu ada silent readers nampak kami.lenkali say hi bole berkenalan :)

Happy coz momma dapat jugak pergi tengok dengan geng momma angkat qies, mommy emmy, mommy ori & ibu rinie.Niat asalnye Papa nak join sekali bawak qies, sekali tu dia qies telah menggagalkan misi dating Papa & mama nak layan romantic love story ni.

Nie 1st time bawak qies tengok muvie, memang saspen nak tgk reaksi qies.
bole ke tak bole ke tak? sbb qies takut bunyik sound sistem yang kuat plus gelap gelita tu.
hmm tepat telahan momma, masuk je duduk kat kusi terus qies nanes.sebelum menjerit kuat Papa cepat-cepat bawak kuar.momma cube bawak masuk semula tapi qies nampak sangat takut dan nanes sekuat-nya.Demi tanak rosakkan mood & ganggu penonton lain nak feeling lovey dovey Papa mengalah bawak qies main-main kat luar sambil ukur mall selama 2 jam cerita ni.

Thank you Papa sebab tlg babysitkan anak dara kite.
love you beary strong.nanti kita repeat tgk kat DVD je lah yee..


Lepastu momma join geng momma-momma angkat tengok citer ni berempat.sambil layan touching sempat agi sms Papa tanya qies ok ke tak.hati seorang mama kan, berenggang sekejap rasa tak senang hati.seb baik qies behaved je Papa kata.






okay my personal review :

Jalan cerita okay even tak semenya yang dalam novel dimasukkan sekali. agak cepat.yelah mana nak masukan seme, citer ni just 2 hours.baru nak touching hariz & Izzah terus ke babak lawak-lawak especially watak mail (bront palare) & Pak Dollah (Zaidi),watak Izzah memang okay maya karin bawak, watak hariz for sure lah real kalau Abg longkuu yang bawak.HAHA.

Watak mila ( lisa surihani) oklah, tapi banyak menjerit2 je.make up pun hover sangat, tak berapa sesuai sbb Lisa mmg dah santek.make up natural pun ok dah.

Kisah kasih sayang suami isteri tuuu memang terbaik.tentang kesetiaan cinta Izzah tunggu hariz, merelakan hariz kawen lagi.Argh tu antara part yg touching.Cume rasanya babak ranjang tu tak berapa sesuai ditonton budak-budak under age :P termaluw sendiri.seb baik Papa tengah ada kat darat ni kalau tak sure berombak rinduku.wakakaka!!


Part paling touching masa Hariz datang carik Izzah kata dia rindukan Izzah, scene polok-polok dengan titisan airmata Hariz tu buat ramaai penonton (termasuk ai) tangkap leleh jugak.kena pulak background lagu aduhaaai menusuk kalbu yang Adira & Hafiz nyanyi tuu.very the touching maching.

Overall, cerita ni momma kasi 4/5 lah.Ada room for improvement sebab ada babak tak berapa kena.hehe.

Okay tak bole citer lelebih, korang kena tengok sendiri.Siyes tak sempat makan popcorn sbb nak feel every scenes tu taw :P






with mommy :) qies pandai dah panggil anty emy dia 'mommy'




thank you papa volunteer jagakan qies 2 jam, momma luv u more!





mommy banje cekelat & mashmallow & cookies pemes amos kunun nak umpan qies behaved, sekali nan hado :P





kiterorg macam janji2 je seme pakai baju ungu, ahaks.mommy ori & ibu rini pun sama :D
tengkiu ye korang velanja kami tiket tuu.



lepas je abis muvie Papa pulak belanja supper kat mamak kembo..niat asalnye nak makan tomyam tapi kedai tomyam yg papa nak bawak tu tutupla pulak.nak pegi makan jauh-jauh dah pukul 12 mlm, sian pulak geng momma angkat nak keja esok pagi.next time k lalings!






lama tak pekena nasi goweng kampung mamak!




mommy emy kemain agiiii :)




ahahahah ibuk rinie & mommy emot blur mode :P
sowi lens canggih ni takleh amik gambo dekat sgt.momma sambil pangku qies zzzz..







tak dapat nak tgk puss in boots sebab qies takut takut! haha!



budak menggage-gade! okay okay mission fail ajak awak tgk wayang pasni papa mama dating awak dok jelah umah makngah k.ahaks :P



Seronok dua ronok dapat tengok movie yang best sekaligus outing with lovely hubby,doter & BFF.lenkali kita plan outing same lagi k..?


^_^


** yeay Bonda Eyta nak datang putrajaya saturday ni :)




4 comments:

DeQWa said...

lorr....xdpt tgk 1 family ke??ptt la time sy jumpe tue tgk qies berlari2 kt luar ,nmpk cm papa qies ngah pujuk jer...hehe...
seorg pemalu sbb tue malu nk tegur..keke

kayrul-shah said...

dengar sana sini citer pasal movie nie tergugat betul la...mujur la tengah pantang, kalau ta dah jadi org first tercangok kat wayang tue...hehehehehe

bonda dadif aka akish said...

misssion kite samela yat...fail!

cumenye dadif idakla nanges..cume dia buhsan dok lelame kat dlm panggung tuh...

hihihihi..nmpaknye kene tgu besaq sket baru leh tenang kot tgk movie..

Mamaleesya said...

Baru bercita-cita nak bawa aleesya, tapi bila tgk fren dia xmo gelap. Nampaknya kensel jelah misi nak berombak rindu. Kanak2 sebaya ni sama je peel derang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails