yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 6, 2013

Cerita hari pertama qies join playschool.



Aduiyai-nye.
^_^

Terharu momma, si syomel momma yang berusia 3 years 4 months dah masuk kindy! haha.macam baru semalam beranakkan dia tup-tup dah skolah.Aduyai lepasni dah nak kawen dah :P haha.terlebih sudah.

Haruslah rakamkan di blog qies saat pertama qies melangkah ke sekolah, esok qies dah besar bole jadi momen yang terindah.Masa tu qies dah jadik dokter ustajah macam prof muhaya, mesti qies sunyum je baca catatan momma buat qies ni *Ameen*.

:)


Momma registerkan qies kat tabika raudah anjuran KEMAS, the nearest area umah atok qies ni.Senang sket nak amik hantar.masuk pukul 8 pagi, pukul 12pm dah balik.Before ni momma banyak kali fikir nak hantar skool sbb this year qies turn 4, dah sesuai dah skool.Pak long dia pun nak anta si Caca sama, makanya we try! Seronok sepupu dua orang ni.


Terlalu awal anta skool? Hmm i think not.Now we must educate our kids.Ilmu dunia & akhirat.Lagipun momma pun busy kerja, lebih baik dia skool.

Bukan nak pressure sangat qies & caca study, ala skolah main-main je pun :) yang penting nanti dah familiar dengan skool, ada ramai kawan, ada teacher.Ada banyak books & toys juga.1st day tuu qies mula takut juga, maklum 1st time.Tapi lama-lama okay dah.Maklum anak momma kan memang mesra alam macam momma, mana-mana pun bole.hee.memang lawak drama hari pertama, sana sini budak meraung.Parents seme kena tunggu.Tak pepasal momma ni jadi asst kindy dok tenangkan budak-budak.hiks :P cikgu dah fenin nak mengajar.memang respek betulla kat cikgu, bole sabar je layan kerenah si kecik.kalau ai dah jadi resakse kot, tu pasal takde rezeki jadi cikgu kot.wakaka!

T_T


Sempat bawak d90 nak rakam aksi anak kesayangan momma ni  kat skool, dengan cikgu & budak-budak pun nak plesing ;p




Qies mula tu blur-blur je! apa lah skool ni momma...?





si caca tak pisah ngan botol susu dia.asik nanes je kena tinggal :P
Tapi bile nampak je ada qies terus happy.



bengkak mata bila ayah tinggal.aduyai.very drama.




qies dah dapat tempat duduk, alaalalalalala syomel nyaa skool macam ni * nak nanes*
qies bawak bag pooh yang anty nadia bagi  and bawak kaler seme nak drawing & colouring.




 abang kakak umur 5&6 tahun dah dapat uniform.tu cikgu tengah pujuk kawan dia pun asik nanes kena tggl ayah.haha.






Dah mula seronok explore sana sini :P



 paklong si ayah caca yang setia menanti.sambil tu kiteorang  gusip2 lah.
Nampak line dah clear both of us cabut balik umah.hehe.




Skool rajen-rajen k yayang :)
 Nanti jadi anak yang berguna.yang cerdik & bijak dunia akhirat.


Nanti monday kita tengok drama macam mana pulak budak-budak ni..hehe.Masih meraung lagi ke tak?Bangun pagi pun ya rabbi liat kemain, mmg jadi resakse jelah momma ni.Nak disiplinkan si kecik bukanya senang.Sabar banyak-banyak ye momma, cabaran jadi momma pada anak skolah baru bermula.

Momma-momma yang lain pun kompem tengah membizi anak masuk skolah kan.
Cer share experience u all pulak eh!


6 comments:

ummi nia said...

Samalah nia..padahal sblm nie dh duk taska..asal antar pg uwaaaaa..tensi ummi

ummi nia said...

Samalah nia..padahal sblm nie dh duk taska..asal antar pg uwaaaaa..tensi ummi

Momma Qiestina said...

ahhahahahaha kan faizah..sgt very the drama tauuu.sabar jela :)

Nia dah pakai baju skool kan,qies blum dapat lagi.

~mY LiFe~ said...

qies pkai bag untie bg ke??? so touching.. hukhuk... tq momma pkai kan bag tu :)

Fazillah Abdul Ghani said...

alahai gewamm betul tgk qies nie..da big gurl da..jd ank yg solehah ye sayang..jage mama bile da besar..

Fazillah Abdul Ghani said...

alahai gewamm betul tgk qies nie..da big gurl da..jd ank yg solehah ye sayang..jage mama bile da besar..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails