yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, January 31, 2013

Prestasi blog & Nuffnang.



Hok aloh!

Dah sampai ke penghujung bulan Jan 2013.
Well, pantasnya masa berlalu.Dah lama momma tak check prestasi blog since jarang updates ni.Nuffnang pun sudah berwajah baru, *dah agak lama sebenarnya, hehe*.


Saja untuk suka-suka, kita tengokla prestasi blog suam-suam kuku ni :P



Dalam tak berapa nak updates pun ada 6000++ visitor, hehe.
Hai Assalamualaikum :)



visitor utk minggu ini :)


Dan ini memang faveret raaaamai..

Earning earning..

Alhamdulillah masih ada rezeki untuk qies :) takpe sket-sket lama jadi bukit.


Ada beberapa blogger PM/wassap momma bertanya penting takk nak kena ada ramai unique visitor bagi menaikkan earning nuffnang? Jawapan-nya Yes! sebab secara logiknye tentulah pengiklan takkan simply-simply kasi iklan kalau takde mendatangkan keuntungan buat derang kan.Jadiknye bila ramai visitor datang blog secara tak langsung akan nampak iklan-iklan di blog kita tu :) Macam kita tengok tv lah.Biasa kat tv waktu malam-malam time tu lah ada banyak iklan.Sebab derang tau that time ramaai tengah santai santai tengok tv layan citer best macam citer setia hujung nyawa.Eh! :P

^_^

Then bila ada visitors yang click sesuatu iklan tu, terjana lah income kita.Hmm lebih kurang macamtu.Tapi jangan suka suki klik sendiri sebab tu dah dikira fraud.Salah tu.Biarlah jujur ye :) Rezeki tu kan rasia Allah.


Dan kena ingat juga yang followers yang ramai tak semestinya kita ada ramai visitors.Sebab, ada tu saja suki suki follow sebab nak orang follow dia semula.Nampak la tak best disitu.Yang terbaik follower tu memang hari-hari baca updates terbaru, atas dasar minat blog tu.Yang kira feminats kipas susah mati la.Mak enon pun takpe.akekeke :P


Then tips seterusnya kenalah rajin updates entry selalu, barulah visitors tengok eh ada entry baru citer anak..citer family, citer kije, share recipe ke apa.Whatever laah.Kadangkala kita rasa macam merapu saja time menaip tu tapi kadang tula yang buat orang seronok nak baca :) Macam momma pun ada beberapa faberet blog yang tiap hari wajib nak baca,  yang sweet-sweet,yang bikin hilang stress gelak sorang-sorang,Ngee.



Hmm demikian lebih kurang tips blogging dari saya.Ewah.


Cik Ninah hok aloh..? hehe


** Untuk sesiapa yang nak iklankan produk u all di blog saya,  bole email to puteri_qiestina@yahoo.com

Bole diskasss :)

6 comments:

Siti Asiah said...

gelak sengsorang jerk tgok reaksi muke Qies tu mst ade cite nape Qies wat camtu...haha, makin ayu anak dara KYat sorang ni...(",)

ibu_BatRiSya @wardah said...

Ramainya unique visitor !!

Hazrina Nasir said...

Lama tak jengah sini. Comel Qies. Anak dara dah :)

Momma Qiestina said...

asiah,

ekekekekekekeke tu lah mimik moke buat momma gelak tanpa henti.cheeky :)

Momma Qiestina said...

Ibu batrisya,

heheh alhamdulillah :)
Dah jarang updates ni makin kurang sebenarnya UV.

Momma Qiestina said...

rina,

hehehe tula dah masuk 4 tahun dah umo qies :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails