yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 13, 2013

Ragam si syomel di kindy :)



Alhamdulillah dah seminggu lebih anak kesayangan momma menjejakkan kaki ke sekolah.
Iyalah even just playskool, its something new for her.Momma teruja lebih tengok dia skool.Macam tak percaya! Hehe.


Biasanya seawal pukul 7 qies dah bangun, lepastu mandi-mandi dan momma siapkan dia pegi skool.pakaikan dia baju yang skool bagi, so far belum dapat uniform.Mungkin sebab playskool lagi so teacher bagi dia kelonggaran pakai baju apa-apa asal selesa.Ala baru 3 tahun plus je kan!


Oh yeah sekarang ni momma managed mendisiplikan waktu tido Dia.Seawal pukul 8 malam mesti dah off to lalaland.Tips? Bagi dia main sampai penat di waktu siang, lekakan dia dengan books, toys & tab.Memang dia tak ingat nak tido bila siang.Then lepas maghrib dah siap mandi makan seme memang dia akan mintak syusu cekelat fav dia lepastu tau tau dah fengsan! Keesokkanye, bangun pagi harus dengan senyuman :D

Tima kasih to cekgu makngah yang selalu bagi tips.Haiyaaa betulla bila anak dah sekolah kita lebih bertungkus lumus.Takpe kepenatan seorang ibu akan terbalas bila tengok anak syomel, bijak, sihat pandai dan ganjaran untuk kita menanti di sana.In sha Allah.


Biasanya Qies pegi skool dengan Caca.Both of them memang sepupu kembar siam. Umur pun lebih kurang sama, beza bulan je.Kalau takde Qies memang meraung si Caca.Dia jenis nak kepit qies je.Kalau Qies pulak dia memang jenis sooo independent macam momma dia ni.Tapi qies friendly la, sekejap je dah make friends.Ini memang macam momma, merata ada kawan baik :) Alhamdulillah.Semoga sampai bila-bila macam ni ye sayang.Baik budi disenangi ramai.Biar ada orang buat tak elok kat kita, jangan sesekali balas dengan kejahatan sebab takkan menguntungkan apa-apa.Biar ALLAH je balas.Dia maha mengetahui dan maha Adil.

Eh sempat bertazkirah :P
Haaa tu la sekali ada can berblogging hamek seme dipukul rata complete package momma awak ni.kuikuikui.


Teacher qies kata qies ni behaved.sepanjang 4 jam kat skoool Dia memang duduk aje kat tempat dia, main kaler-kaler, lukis & conteng.So suprised bila dia balik umah, Qies tunjuk kebolehan dia melukis.So far Qies dah pandai lukis Fish, Car & gambo orang.Cute sangat.Tergelak guling guling seme orang kat uma ni tengok hasil 'tangan'dia.Okayla tu kan permulaan.Lagi satu momma agak konpiuus Qies ni kidal ke apa sebab most of the time memang drawing guna tangan kiri.Like Caca dia memang kidal.


Kat skool cikgu & assistant bagi dia makan 2 kali.Kata cikgu qies memang berselera makan, amboi meriah sakan menu kat tabika kemas okay!  Hari hari bertukar menu.Momma sempat jugak tengok asst tabika masak & serve menu budak-budak ni.Jangan pandang rendah kat skool yang fee murah ni tak class, lagi complete package :) Cikgu pun terlatih.Makanan seme ada standard dari KEMAS, tak bole simply -simply kasi bebudak makanan yang takde khasiat.Bagus betul.Kebetulan skool qies ni skool baru, so facilities seme latest dan selesa.Alhamdulillah rezeki qies.

Momma tak lepaskan saat merakam saat-saat qies melangkah ke skool, Hehe.Ini semua kan kenangan terindah untuk qies.Bila dah besar jadik dokter Ustazah macam Prof Muhaya nanti qies mesti sunyumm je baca catatan momma ni kan :P


Masatu qies jangan lupekan momma okay sayang!




Gaya macam budak besar je kan pakai baju PJ tu :D
Eksaited ni nak masuk class.






 Suasana skool.Haha.memang lucu.Ada tu nanes-nanes pegang kaki ayah takmo lepas.Ada budak tu tak bole lepas botol syusu dia :P




 wif teachers & fwens.Qies the youngest in the class.But Alhamdulillah so far she can adapt with the environment.



 Termenung kenapa tu yayang?





Baca Doa sebelum mula study.This is very good.Dari kecik kecik inilah kita dedahkan & ajarkan nilai keislaman :)




Dan..baru seminggu skool qies dah ada boyfie.Aiyaaaak :P




Abang Iqram dok tenung je dia.hehe.Nak approach segan :P Ololo




Sapa budak yang suka pegi skool..?




Sayaaaa! sayaaaa! Hehhe.Semoga sampai ke universiti bersemangat macam ni k sayangs!






BFF forever :) 
Memang ada hikmahnye qies pindah johor ni, dia seronok skool ada si sepupu.
yeah everything happen for a reason.Momma hope qies dapat skool dengan baik & gumbira.Sememangnya tak penah putus doa momma buat qies.


:)





9 comments:

Dokter faRyn said...

best kan?

cik puan aina pun dah start pre-kindie education. excited nya bukan main. mama yang bergenang-genang nak hantar gi school. cepatnye lah dorg ni membesar. isk.

aku pun tak menyempat nak menyapu belog. hahahahha.

Momma Qiestina said...

yela farynn.kita ni mak-mak yang emo lbh bila anak dah masuk skool :P

Waaaah cik puan aina syomel pun dah masuk skool.haaa cepat mama updates! nak baca juga aina di skolahnyee.

ummi nia said...

sama mcm dania..sy pn dh start antar dia tabika..asal balik skool mesti gtau ada homework nk kena siapkan..

Mama Farris said...

comelnya entry ni...ni bila ninah dan besar mesti terharu tgokkkk kann

Momma Qiestina said...

makngah,

hahahaa tulaaaa harus berebes ninah baca bila dah big gal :P

hahhaa DP baru nampakkkk? malatops.

Momma Qiestina said...

umminia,

kaaaaaaan :D
macam dah big girl sgt je skool ada homework bagai.hehe.

~mY LiFe~ said...

qies bwk botol g skool?? cumeeii nya dia dgn botol susu tu... cute je qies pkai beg pooh tu :)

mrs kayrul said...

alahai qies naper usung botol lagi tue...hehehe...

Momma Qiestina said...

anty nadia,

Hahaha tulah bag pooh ksyn dia :)
Tima kasih tau anty bagi bag.

pegi skool tak bole tggl botol susu lagi.ekekekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails