yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, September 2, 2008

Ramadan as a wifey =)

Alhamdulillah..

Hari nie masuk ari ke 2 dah semua umat islam berpuasa..
Tapi gwe taleh posa,bukan sengaja tanak posa tp masalah pompuan sedunia wokey.
Kan kite kaum wanita nie bekerja ngan ALLAH tu pasal dia bg cuti.
Ahaks :)
Sgt regret senarnya takpat awal ramadan,rase cam tak meriah je tak pat niat posa walopon senarnye cam pose jugek.
Yelah tak posa pon bkn ko bule melantak semahu-mahunye.
Tak saspek langsong!

Hoho..
Dah masuk 2 hari nie sy bgn seawal 4.45 pg utk prepare makanan bersahur inchek hubby yg baru menjejak daratan tu.
Selama nie lautan tulah tmpt carik rezeki & tmpt bermastautin.
Dia selamat dah pulang ke pangkal jalan.
Yippppppppppie :)

Hari 1st ramadan ingatkan nak ajak hubby alek Johor tp hubby look like sgt kepenatan br smpi mlm merdeka tu kat umah kami kat putrajaya nie.
So kenala bertolak ansur,ikot hubby balek umah mak dia Teluk kemang PD tu.
Tapela,posa kat mana-mana pon same jek kan?
Cumenya sy sgt mish masak ketam masak lemak cili api abah masak :(
Tade org lain bole masak sebesh yg abah masak.
Sgt huntung mak gwe mendapat abah gwe itu.
Sgt berjiwa chef oke.

Seawal pagi kedegang-kedegang sy masak nasik goweng fav hubby yg sejak kat kapal lagi dah direquest olehnye.
Lepas siap masak teros sy kejotkan adik-adik ipar yg ya rabbi liat sgt nak bgn tu.
nasib baikle hubby dah biasa keja shift malam dia senang je nak bgn ngan sekali kiss jek.
Bluwekk :P

Nyumm..nyumm..hubby makan 3 pinggan.
Adik-adik dia si Boy ngan Amy pon siap berebot tak ckp.
Haih..sgt lazatkah masakan kakak ipar & wifey mu ini? :P
campak-campak je tu beb,ku olah sesedap rase campur udang & sutun dan juge pedas!

inilah resepi nasi goweng yg jadik peveret hubby forever.masak ngan penuh kaseh syg tu weh!


sile tgk muke teruja hasben kesayangan sy..makan sahur cam makan malam :)


dan adek-adek iparku sampai tak toleh kiri kanan juge kena penangan nasi goweng :P


Harap maaf muke tukang masak taleh dipublish di sini kerana utk alasan keselamatan.
Kang glamer chef wan taleh carik makan pulak.
Muhehehehehehhehehe..


Hubby & handset yg asik berbunyik sejak jejak darat..


Tgh sedap-sedap makan sahur tu Incik hubby jd the most hottest person di pasaran..
Org bz call dia tye kabo termasuk mak abah & abg kakak sy yg sgt amik berat menantu ksygn juge adik ipar.
Sumenya gara-gara kes kapal MISC yg asik kena hijack lately neh..
Dengan bangganye incik hubby kata dia selamat sbb dia tak kena mengena ngan MISC dah.
Tapi dia sedey & kesian nasib crew kapal melati 2 & yg terbaru melati 5 tu.
Yela hanya org kapal yg memahami org kapal kan..
Susah payah dorg cari rezeki utk kita di daratan neh.
Huwaaa..
Sebak jap terkenang pengorbanan hubby.
Mudah-mudahan Allah selamatkan sume yg terlibat.
~ Ameen~

Buka posa pulak semalam sy tak sempat masak lor sbb Hubby ajak p service Power of dream @ Bini no 2 kesayangan dia yg 3 bulan dia tak sentuh tu.
Pastu teros hujan lebat gile.
Berpayung-payung lomentik la kami menuju ke Jusco Seremban 2.
Incik Hubby merembat sandal Hush Puppies tp sy tak sempat rembat ape-ape hubby dah ajak tapau KFC utk berbuke.
cap ayam tul.
Mmg hubby sy antu ayam.
Tape byk mase agi mau p sopeng raye kan Bee?
Huney mau ajak Hubby p Jalan TAR carik baju raye utk abah & utk Farra juge Dylla nanti.
Mau borong tudung & kain pelikat jugeks.
Bole kan Bee?
Dekat-dekat nak raye nantila,sure gile happening kat situ.
Weheeeeeeeeee.. =)


Berdating & berbuke bersame suami di hari pertame ramadan..ahaks!


Sile lihat muke model iklan kurma Yusuf Taiyobb tu.
Sejibik cam ayat dlm iklan TV tu..Yusoff Taaaaaaaaiyubbb hubby sebot.
Sy tak tahan gelak bile tgk gambo neh..
Kelako gile la laki aku neh.
Gelak-gelak tak batal posa kan?

Wokey Dokie..
Sekian catatan hari pertama ramadan as hubby & wifey yg sgt besh.
happy reading dan selamat berposa semua..
Jgn curik-curik makan hoke :)










9 comments:

elly_yang_comel said...

hooo yat.jelesnye leh masakkan juadah bersahur untuk hubby kesayangan...aku kene tunggu tahun depan..heheh nak kawen!!!

elly_yang_comel said...

wahh yat.bestnye leh masakkan hubby juadah bersahur.mesti sweet kan time tu.jelesnya.aku kene tunggu thn depan la..

Yat Ekhram said...

hahaha..

yeahhhhhhh sgt besh dapat posa with hubby..( dia lagi beshla,pewot muncit mmg tak bole blahh la kalo dah kat darat cuti2 neh).

kawen jgn tak kawen weh!
beshhh beb.
bukan takat bole masak & makan together,bule solat terawih berjemaah juge.aku tak berkesempatan solat sama2 agi..period punye sapal.

Tapi seriyes sgt taching time solat sama2 pastu ko kiss tgn hubby & hubby kiss dahi rase sgt suwiiiiiiiit :)

tula nikmatnya berkahwin..
sabo turn ko tak lama lagi je kan.

marwan masri said...

ok next entry pasal hari ke-3 berpuasa plak as a wifey yang baru menyambut kepulangan hasbennye ...

Yat Ekhram said...

wan..nanti eyh entry hari ke 2 & ke 3 posa as wifey yg sambut kepulangan wifey nya :P

abg ekhram naik penin time dia makan kak yat asik snap gambo dia.nak buat camana berbinikan org berjiwa photog kan?
hahahahhaha..

Nanti kak yat haplod gambo masakan marbles kak yat utk hubby pulak..
nyum2..

Suryati said...

boleh...kita kongdi2 ekk...tapi nak resepi tu kena by request, coz selalu i tak letak resepi...maklumlah i ni masak main campak2 jer...

salam perkenalan::

Yat Ekhram said...

haks haks su..

yat pon selalu masak campak2 je tapi hubby kata cedappp kire okla kan??

air tgn wifey kan pengikat kaseh syg org kata..hihi.

salam perkenalan gak dr sy :)
samat berposa..

busyuksayang said...

happynya dia with hubby di sisi...:)

Yat Ekhram said...

busyuk syg:

maunyaaaaaaaaa tak happy,after 3 mths tak jupe hubby wooo..
sgt besh dpt spend time ngan dia posa & raya neh =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails