yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 15, 2011

Boci, we will misses you :(





12.11.2011, tarikh cantik yang menyedihkan buat kami sefamily :(
Boci yang syomel, kesayangan family dah pergi menemui sang pencipta.
pemergian-nya terlalu mendadak..


Mungkin ada yang kata, ala kucen mati pun kecoh.
Sokay, kalau orang tu takde hati perasaan.

Kucen pun makhluk ALLAH, binatang kesayangan nabi.wajar kita sayangi.tergamak kan ada orang sanggup potong kaki kucen tu.mudah-mudahan nanti orang yang kejam tu terima balasan setimpal! Tapi kematian Boci bukan sebab kena potong kaki, kami pun tatau sebabnya.Dia sakit 2 hari, terbaring lemah,makan tanak susu pun taknak.Maklang qies kata ada luka-luka sket kat ekor dia, agaknye kena serang dgn kucen lain yang jeles dengan 'kecomelan-nya' tu.

:(

12.11.2011 malam, dalam lepas Isyak Atok qies bawak boci masuk umah.Puas dia carik merata keliling umah, selalu kalau atok & nenek qies panggil 'husss..husss..puss puss..boci boci' laju je dia lari dapatkan tuan dia.memang macam 'orang' dia ni.tapi hari tu takde.menjajau laa kami carik.rupenya terbaring lemah bawah ampaian.terus Atok & nenek qies paksa boci minum susu sket sbb we all assume boci sakitt sebab tak makan 2 hari tu.

Momma bukak mulut boci, atuk suapkan susu.Dia pasrah je terbaring.
Lepastu tak lama dengar suara dia macam nazak, lepastu terus takde.Nenek dah berderai airmata time tuu.Dia lah yang paling syedih sebab jaga boci since newborn lagi.sejak boci pindah dari putrajaya (jagaan makngah) ke kluang dialah yang bertungkus lumus rebuskan ikan, buatkan susu, basuhkan najis seme.memang treat macam baby!

Atuk pun sedey sama, sebab memang kesayangan dia.Boci selaluuu meluru ke atuk bila atuk balek dari surau.mintak manja.Qies lagilah jangan cakap suka dan sayangkan boci.


haih, memang syedih nak cerita panjang.Rupenya 10 bulan je hayat boci.hmm :(


Sayang-sayang kita pada Boci, Allah lagi menyayanginya.Dia milik Allah.
Takpelah mungkin Boci nanti yang doakan tuan dia.
Insya Allah..




Boci masa nak ditanam, kali terakhir tgk dia.shian dia buih2 mulut dia.ramai assume dia termakan racun..atuk tanam sekali dia dgn towel mandikan dia selalu tu.

tak bole nampak dah barang dia seme, syedih :(





Boci tengah nazak ni..sian qies dia asik huss puss puss si boci takde respon.
dia ingat boci tido :(






sejak baby duk sangkar ni, akhir hayatnya pun dalam ni..
nenek qies dah sorok jauh2 dah sangkar ni, tak bole nampak teringat2.



masa nak tanam boci, nenek tgk dari jauh je.dia tak sampai hati.bengkak-bengkak mata nanes.nenek ni mmg type hati tisu :P



si ayim pun sebok nak tgk boci for the last time...





paklong yang galikan lubang kat belakang umah dia, boci tanam kat situ.
Si caca & kak dylla seme cakap siaaaaan boci..terkejut dgr boci dah mati.tula 'toys' derang.



qies heran gaknye tgk napalah org tanam boci :(




atuk buat ape tuuu..?




Atuk buatkan pusara di lebuhraya cantik utk boci, tanda kenangan.pacak bunga siap-siap.sobss :(





takpelah yayang, mudah-mudahan nanti ada pengganti Boci yang syomel, bole main-main sama lagi kat umah atok yeh!




Dear makngah & makcu yang jauh kat perantauan tuuu, namo sesedih k.
Boci kesayangan kita dah takde.huwaaa :((
tapi momen dia ngan kita banyak, momma ada banyak rekod kat video keletah dia main-main ngan qies.bila rindu bole tengok.


Argh kenapa momma emosi sambil menaip entry ni.sobss.
*sambil lap airmata & hingus*


10 comments:

Farah Zamri said...

kak yat,serius sedih baca entri ni ;(
x boleh lah kak yat.
walaupun dah berapa hari Boci xde,still rasa.
kalau farah yg x pernah jumpa Boci pun leh meleleh,kak yat apatah lagi.
mmg lumrah manusia yg sayang kucing mcm ni kot?
farah pun teringat anak kucing farah yg mati baru-baru2 ni.
sedihnya ;'(
sabar ye kak yat.
Boci tunggu kak yat & yg lain2 kat syurga sana :)
nanti boleh main lagi.

iduraz said...

sedihnyer..kite pon nangis baca entry ni

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

alahhhh seydihhh kak yat ...yanty baca ntri akak nikh pon sedbak jerk rase....cian qies daa takde toys...

Iqah Razak said...

sedih kan bile kucin kesayangan mati... lebih2 lagi bile tgk sendiri saat akhir die... org kate kucin ni nak mati lambat slow2... ; (

bonda dadif aka akish said...

huarrgghhh..mmg keji la kalo org tuh kate kecoh sbb kuceng mati...

mmg hati kayu la tuh...

muge nnti ade pengganti boci.....

~mY LiFe~ said...

kak...
sme la dgn kucen nadia... kucen nadia babai 20.10.11... ktorng jage dia 9 months je.. fmly nadia pun xtau kucen ktorng babai sbb apa.. sme la cm boci, 2 hari xmo mkan.. tbaring je..
mnangis jgak la ble adik kol ckp kucen ktorng da babai...

Mama Farris said...

BABAI 'ANAKANDA' TERSAYANG....

DAKU DIUJI DGN 3 KEMATIAN FAMILY ..AKU REDHA..

SOBSSSS....

Momma Qiestina said...

makngah,

huwaaaaaaaaaaaaa jgnla cakap gitu.sayu hatikuuu ini.sobsss.

makngah diuji tanda ALLAH kasih.pasti ada hikmah & rahmat.ok chils, qies alik putrajaya Ahad ni kita makan tutti frutti kat precint 15 k!!

Mamaleesya said...

baca ni sambil lap air mata. Sedih tak bole tengok kucen mati. Sebab sayang kucen.

ashra said...

sedih...
sy bkn la pecinta kucing,tp leh fhm rasanya hilang seseorg atu sesuatu yg kita syg kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails