yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 1, 2011

Project masterchef Jr at home, pavlova!

Awas : Entry menggiurkan, ibu-ibu mengandung lihat dengan risiko sendiri ek. kalau takot anak ngences kang try la buat, senang jez.


momma tengok kat blog hot momma ana & dayu yang tengah syiok buat pavlova tetibe teringin nak try membaking jugak.padahal selama ni tak penah minat pun.huhu.apakah tandanya? hekhek.ada kemajuan sudah ye momma awak nii, yayang..?

mungkin sebab papa dah tak lama lagi nak balek, kena mengasapkan dapur putrajaya dengan jayanya..


maka cargas momma soh maklang si bibiks vogi da vass beli bahan-bahan kat kluang mall.tapi tula tak banyak choice mcm kat alamanda, takde stoberi.mama guna anggur & kiwi je.





si budak sangat happy tengok pavlova pertama mamanya.haha!
suke sangat dia ingat bufday cake,nyanyi-nyanyi...

+_+




okay close-up sket hasil baking membaking,



taraaaaaaah!

tempting takk? tempting taaak?



okay raaaaamai gile request recipe since momma publishkan hasil menggoda jiwa raga ni *kunun* kat fesbuk, so inilah bahan-bahan & cara membuatnye ye puan-puan.

silalah terjah ke belog puan dayu mama cha di sini.

tips nak buat merinque pun dia ada share kat sini



di belakang tabir pembikinan pavlova by masterchef jr qies *eceh*,




bakar adunan sampai warna camni, lepastuu dah sejuk baru letak whipping cream.tu sesaja je tulis nama qies :P





guna whipping cream jenis spray lagi senang..
cream ni sedap, tak manis sgt & tak muak.




buah-buahan segar..ni ikot citarasa..kalau ade stoberi lagi cantiklaa.peach ke..kasi warna warni.



kusyuk & tawaduk qies tgk maklang dia letak whipping cream.ingat men masak2 la tu :P





yaaaaaaaayyyy!




dapnyeee dah siap dah pavlova!!
terliur sayaaa nak makan.tak sabar nii momma...
*padahal jilat krim yang lebey*




mase untuk potong! hehe.gaya seorang bufday gal tak habis-habis.yela pasni momma blaja wat cake pulak.awak & papa awak kan antuu cake :D


okay sekian, selamat mencuba ye ibu ibukkk seme.
dijamin anak u all suka niii :)
bapak budak pun ngabeskan jugak ni.


tunggulah papa balek nanti kita baking lagi kan yayang..harus kecek kat papa oven besar punya.haha bole ke? :P


+__+


5 comments:

far_east said...

aisehhh mmg terliur kak bila tgk esp ada buah2 tue..

.: mama lynn :. said...

sedap tp sure manis kan

Siti Asiah said...

cam sedapp je tu kak...terlir saye...ape rasenyer?? cam kek kew?

Yang tak tahannyer tengok gelagat si tecik tu...geram betul..:)

sikecikshop said...

best nih kakak........

momoe lulabies said...

fuhh . tgok gaya qies jaa da tau . kompom-2 lha kak yat buad pavlova uw sodapp :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails