yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, November 3, 2011

macam ni rupanya jadi mama kembar 2




Eheks, tajuk macam ape je.
kuikuikui.

Sepanjang minggu ni momma tolong jaga anak paklong qies yang sebaya qies tu la.si caca cili padi.kecik tapi ligat kemain.badan dia kecik, tapi aktif sesangat nya macam belut.seminggu ni pengasuh dia bercuti sbb baru kematian suami.so momma lah take over keja-keja menjaga dia.Oh memang bersilat lah dengan qies.


Sekejap jee baik.lepastu 2-2 dah start memekik berebot toys.Qies pulak aduyaii tak tau ikot perangai sapa, kedeks gila la segala barang dia tak bagi si Caca ni usik.beskal pink kesayangan dia terutamanya.janganla sesapa sentuh.menjerit dan-dan tu jugak.fenin.


Si qies ni dah biasa main sorang-sorang aman orang tak kacau toys dia.
Sekali ade pulak si 'garang' caca yang suka amik brg,haha.
Qies kan jenis ayu lemah lembut, tak bole orang cakap kuat or garang kat dia, memang dia gembeng.kalau nak cakap dengan dia kena baik-baikk je.garang-garang or kuat no no no.tapi kadang mama dah geram naik gak pitching :P


Standard la kan mak-mak.
tak tegas spoil anak nanti..


Bila mama buat housechores, nenek tolong tengok-tengokkan.
taula dok umah besar kat kampung ni, mama kat dapo dia main kat tengah, kadang kat umah atas.kadang kat luar.payah sket nak control.kalau kat umah merpati kecik kita tu takpe lagi, tau dah mana port dia.



derang ni pantang pintu terbukak mesti nak main kat laman luas umah atok tu la..
Umur tengah sedap main, tengah melasak ya rabbi kan..
seb baik girl, so agak kuranglaa 'keganasan' tuu.
Kalau tak harus main bola pecah cermin tingkap seme.huhu.




muke baru bangun titon cucu sorga atok, dah recharging 2 jam dah siap nak main lumba lari!




sebelum tuuu momma mandikan 2-2 tuka pampes sesiap!
hehe syomel kan pampes derang, drypers special edition tau.





tido petang berjemaah.oh sorgaa,umah atuk sejukkk banyak pokok.
time nila mama aman layan sinetron :P



seronok main lumba lari..
hahaha harusla anak papa kalah sebab badan dia debot :P
Qies, awak kena slimkan sket badan ye pasni..haha.

nak buek cemana anak papa kan :D

* mama ada try kasi qies susu anmum caca, tapi dia tamau.aduss memilih la pulaknye.baru plan nak tuka susu, nak jugak enpagrow dia yg lazat tu*




start dah drama! qies mana kasi usik toys dia.haha.
caca kan kakak so kena mengalah :P




tengok muka nakal dia, bangga sangat dapat rebut kipas tu dari caca.
adeh! *pitam*




seronok jugak jaga budak-budak ni even penat tak terkata..
kejap sepahkan umah, kejap menjerit.ingat nak online dengan aman bole ke? tidak sama sekali.
kejap kena mop lantai yang dicomotkan dek makanan, then mandikan derang.haha baruu tau bukan senang beranak ramai, rapat-rapat macam nenek qies dulu.Insaf disitu..

Jadiknya hargailah & kenang jasa bonda ye!
Hari Raya Aidiladha ini jangan lupa balek kampung menziarahi mak-mak korang yang merindukan korang seme.Sekian pesanan penaja :D


13 comments:

bonda dadif aka akish said...

ahaks....

ninina same la dadif..kedeks dia makin menjadi2..

yela mungkin betol gak..selalu maen sendiri..tade org kaco..bile dah jumpe sepupu sepapat...org kaco toys dia...dah takleh terime kenyataan..

anak2...

Momma Qiestina said...

bonda dadif,

kaaaaaaaaaaaaaaaaaan! ni sindrom anak sulung & anak sorang agaknyeee.kedeks tak hengat.aduiiiyai.dia kalau kazen dia dtg siap dia kemas seme toys dia sorokkan.hahahaha.

agaknye tula dah biasa aman main sorg2 :P

mamaelly said...

wahahaha pasni jaga isya pulak !!!!! hihih aku yg sorang ni pun dah mcm tarzan dah

ibu si comel Alya said...

hahahah..muka Qies mmg takleh blah!same je ngan Alya..kedeks bkn main lagi..tak leh ler kazen nak main barang dia..silap hb kene lepuk lagi ada..agaknya mmg sindrom anak sulong+ anak sorang mmg gni kot..
ada gak kawan my hubby bgtau..kene ada 'kawan' br ar dia leh belajar sharing+carring..huhuuh
kene tmbh sorang lagi gamaknya ni kan?heheheh..moga dipermudahkan..
anak ramai=pintu rezeki kan?

Siti Asiah said...

Qies,Qies....macam2 yea...fening mama nak jaga Qies ngan caca...:)

iduraz said...

hehehe..sangat comei qies main lumba lari..tak menahan tu momma suh kuruskan badan..tp memang gitula momma, qies blom ada adik, so tak biasa berebut mainan, harussslah dia kede skit..tp budak2 kede comei, org tua klo kede buruk..ngengenge

Mamaleesya said...

aleesya pun sama, nak enpagrow perasa vanilla je. Tukar perasa honey pun die takmo inikan nak tukar sustagen ke, dutch lady ke sume boo layan.

Adehhh kopak haha

Momma Qiestina said...

za,

tulaaa sora mama pun cam tarzan dah niii manjang jerit2..dah dapat kaki lagilaaa kejap2 berkejaran..

Momma Qiestina said...

ibu alya,

kannn :D
sindrom anak sulung & anak tunggal buat masa ini.manja & tak bole diusik.ni mmg nak kena kasi adik, tgkla nanti bila sampai rezeki.kasi puas qies manja dulu.

Momma Qiestina said...

asiah,

hehhe penin tapi terhibur.kalau takde derang sunyiii!

Momma Qiestina said...

iduraZ,

kekekkek qies ni kuat makan & bam bam..banding caca dia mantap & pejal padahal dia kecik 5 bulan dari si caca..tu mak kata kena jaga sket pemakanan dia takot obes.tapi tula dia tgh berselera nak makan kita layankan je.sian pulak.

Momma Qiestina said...

mama alica,

tula qies suka enfa perasa honey.tapi kalau vanilla pun ok.cume brand lain dia takmo.smlm tu trykan anmum tanpa gula terus dia kata 'nanaaaaaaaaaaaaaaaa'

amboi demand.baru mama nak berjimat beli handbag :P

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

memang tak penah aman kan kak yat bile ader anak yg mule membasau...huhuhuuuuu jadik hurk mamanyer...kak jom join contest...qies kan banyak gambar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails