yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 28, 2011

Bertiga memang terbaek :)





Worth it all the sacrifice!
:)
H.A.P.P.Y


Selepas berjauhan berbulan-bulan, penuh rasa sweet & sour dalam tempoh itu.Tak dapat raya aidilfitri & aidiladha bertiga.sedey dan pilu tapi seme feeling tu dah ilang dah!
Alhamdulillah kini kembali bersama.
I am one happy wifey :)


-_-


Beberapa hari tak berkesempatan nak berbelog, raaamai dah feminats setia tanya bila nak update? hehhe.sowi lah darling seme.Bila Papa ada bersama ni for sure aktiviti family full je.
Biasalah bukannya selaluuu dapat together gether, peluang yang ada haruslah dimanfaatkan sebaik mungkin.Papa kata this time maybe tak bole bercuti lama, dalam sebulan dua je.Hmm, takpe jangan fikir dulu pasal papa nak sign on tu, baru je 6 hari jupe.heee


Bila Papa balek ni, kesibukkan berganda-ganda la.
Masa untuk memasak, gedegang-gedegang di dapur masterchef laah sangat kami tu.
Hari-hari fikir nak masak ape, untuk kesayangan mama & qies tu.ihiks :P


Bila ada masa terluang kita JJCM kat luar pulak.
Semalam JJCM ke Subway, hmm nanti momma belogkan di lain entry.momma nak qies tauu kehidupan 'luarbiasa' kita sefamily. bila qies dah pandai baca belog mama nanti mesti masa tu nanti qies akan paham kenapa Papa sekejap ada kejap takde..Papa work untuk kita.



Hari Sabtu lepas, qies dengan momma temankan Papa pegi tengok drag Racing kat putrajaya ni, area KBS MUSC tu lah.Antara aktiviti no 1 Papa bila ada didaratan.Big boys toys kata Papa.yela kita layankan je.seronok jugak tengok drag sambil piknik petang-petang tu, cumenya qies takut bunyik enjin car racing kuat sangat.Asik cakap 'takot..takot..' je.HAHA.nak tergelak pun ada, sian pun ada..



finally three of us :)
qies pelok mama kuat-kuat, takut sangat dgr bunyik enjine car racing :P


i lap u kilat-kilat bee :P
hehe.kapkek adalah dibeli di paso malam MOF precint 2 .santek & setap!





piknik bentang tikar ok, cuaca mendung laa pulak.nyaman!



gorjes taaak qies ngan spek belalang..?
HAHA





our manja, menggade-gade.



sebab asik takut qies duk dalam car jelaa.




suasana hampir senja bumi Putrajaya.Indah kan!

:)



Papa kalaaau dah tengok car memanglaa kusyuk kemain.dengan pakcu & makcu to be :P



aih momma pun jadi mangsa Papaninina :P
pose kat keta banyak jasa si kelabu,hee


sesi suaikenal with anty Atie, gofren kesayangan Pak cu laah.hehe.lenkali kita gusip agi k anty, bole qies buli anty lagiks :P



Pagi sabtu tu qies pegi anta Atok, nenek & maklang balek kluang dari terminal TBS.
Derang spend 3 days kat Putrajaya dengan family qies and family makngah..



babai atuk, nanti qies balek kluang lagi yeh!
2 bulan qies dok kg arituuu mesti atuk rindu lepasni.




aksi suwit lomentik qies dengan Papa.heee tergelak nenek, maklang & makngah kat belakang tu tgk aksi cheeky qies.qies taaau tu Papa dia, tetap kenal even lama terpisah.





Kepci time with Papa, bestnya mamam drumstik!



happy sangat dapat ukur TBS yang gabak tu, berlari-lari Papa mengejar dia :)





family ungu barney :D
hehhe.kuar semula geng baju kaler sama bak kata nenek qies.hikks.


Hari nie kami bertiga tak kemana-mana pun.
Just spend time bersama, momma masak Papa makan.lepastu berborak sampai fenats, banyak sangat cerita nak update sepanjang 3bulan ++ Papa takde aritu.hee.Lepastu Papa melayan anak dara kecik kesayangan dia yang asik 'buli' Papa jez tu..


Bila lagi kan yayang..?
Tak selalu Papa ada dengan kite.


Owh, really heaven tengok aksi anak beranak tu berkasih sayang.
Sekejap main itu ini sesama sambil terkekek-kekek, Papa pun jadik toddler macam qies :)
Layan qies main car, melukis, menyanyi.
Qies lepas rindu dendam betul kat Papa dia, tak kasi can kat Mama yeh?


Malam ni turn mama k.
sila muntah ijau.Ahaks :Pp


Okay tak bole lelama online, ada tugasan penting menanti.
Maklumlaah kesayangan kami baru balek,huhu.



p/s : ada hikmah tiap apa yang terjadi.semoga ianya menguatkan lagi ikatan kasih kita.Mama sayang Papa & Qies sampai syurga.



9 comments:

Aisy Nasiha said...

wah gembiranya bila suami balik dr perantauan ye... enjoy ur great time..

Ainul Hayat said...

Kak Yat,
Jgn diingat yang Abg Ekhram coti sebolan jer. Fully utilize masa yang ade ni sementara asben akak ade kat darat. Nampak Qies mmg hepi yeay metoi. HEHEHE

mamashikin said...

hepi jer qis yer..selamat berbahagia..semoga qis sentiasa hepi bersama tersayang..

far_east said...

muka qies yg hepy sentiasa bila ada papa dia di sebelah...

bonda dadif aka akish said...

yela..take a turn momma...

siang qies..mlm baru momma...

hehehhe..

hepi for you yatt...

nieda said...

happynya...have a great time ya..

MrS KeNey said...

memang terbaeeeekkkk! ;)

eLLe said...

besnyee :)

Mamaleesya said...

Comelnyeee bertiga :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails