yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, November 20, 2011

Sahabat, saya sangat happy atas pertunangan awak!

Finally, hari-nya tiba juga.

Inilah misi penting yang momma katakan tuuu, ye tersangat penting sebab inilah hari dan saat yang paling saya nanti-nantikan.Dah lama tunggu.

Selama 10 tahun bersahabat dengan dia dah bermacam suka duka jatuh bangun kita kongsi bersama.Saat dilamun cinta, putus cinta dan akhirnya bertemu cinta sejati..From zero to hero orang kata..


Err pepagi dah entry cinta kan, ahaaaai mungkin penangan rinduuu kat seseorang disana :P
^_^



Semalam harinya yang indah buat sahabat merangkap Bonda kesayangan qies!
Seawal pukul 10 pagi momma, maklang & cik qies dah sampai umah 'peranten'.(bakal!)
Bonda memberi kepercayaan kepada momma untuk mengabadikan seluruh hari bahagianya, maka bekerja keras lah lensa D90 semalaam.Terima kasih sahabat, saya happy sangat dapat melihat awak jadi tunangan orang.Bak kata awak semalam, saya the only one yang tahuuu dan dijemput sbb kita 'sahabat'..oh how schwwwwwwwwwwweet!


Jangan merajuk ye pada yang tak dijemput, Bonda promise nanti masa majlis Akad & Resepsi insya allah Mac 2012 (Dia nak sama bulan anniversary ngan sifuuu dia ni katanya, haha) seme akan dijemput makan nasi minyak.E.day ni just sedara mara terapat sahaja :)


Dan semalam tema merah terang mewarnai hari bahagia sahabat saya, sefamily berbaju merah jugak.momma & qies pun gigih tempah baju merah demi nak sedondon.katanya sahabat kan!hehhe.

Beberapa bulan sebelum majlis ni Bonda ada hint dah find someone & serius nak bertunang, tapi exact date tak sure.then bila dah tauu tarikh tu only momma yang diberi hak ekslusive utk menyebar berita gembira ini.Eceh hak exclusive tak bole blah tu kan :P

Ini antara momen terindah yang sempat saya abadikan buat awak sahabat, harap awak happy ye tengok hasilnya.yelah menembak sambil memujuk qies asik cranky kepanasan! bila time macam tu tanak dia ngan maklang dia.ni momma update belog pun dia sibuk dok atas riba.tersangatt lah manja! macam mana nak kasi adik camni? huhu



Let's picture says it all..



semerah cinta! baru semalam momma tau nama si 'seth tan' pujaan hati Bonda..
Oh Azmi tentang dhia rupenya :P

pandai kan simpan rasia!




Officially booked!




Cincin melamar, cincin merisik, cincin tunang! aih banyaknye cincin.tinggal cincin nikah je blum.hampir ke situ dah..Bonda cerita, incik abg Azmi dia propose masa kat masjid Abu Bakar, sangat schweet kan! Ciri suami soleh sungguh.





red roses sirih junjung lambang cinta suci :)






Drama queen with her maklang!
seb baik ada PA momma yang sabar,hehhe.




From Bonda to Ayahanda :P

merah makngah, kelassssssssss kau sahabat!






Final touch-up from mak andam to be :P
mak andam official dah alik, so maklang kasi touch up sket.mak andam tu siap offer job kat maklang, haaa kan rezeki :) dengan momma pun dia ajak amik gambo kat wedding.aih akan difikirkan sebab saya suka suki hobby je ni, blum jadi kerjaya.



si budak cranky sumbat cupcakes senyap sket!
aih anak papa..



rombongan kekasih hati sudah sampai..
jeng jeng jeng,




rombongan dari JB bawak hantaran tema gold




sesi berdiskas hantaran bla,bla, bla





lepas sesi sarung cincin, pose with hubby to be family :)



hantaran from kekasih hati!





Bonda with her momma yang palingggggggggg happy finally anak daranya bertemu jodoh..dan adiknye yang seksaited too.





haruslah ada gambar si potogeraper dan anaknye jugak yang asik cranky kata 'hot hottt' tu.yela lepastu momma mandikan si qies tuka tshirt je.adess tak dapatla nak berkurung2 si qies tuu dlm panas rembang.ngamuk tak hengat dunia..padahal baju kain cotton termahal tu mama belikan.
*eceh mahaaaaal sangat :P*




haaa lega dah mandi, dah tuka baju kasual.aduhai yayang!
pasrah je Bonda taaw awak dah rasmikan cekelat, buah anggur & stoberi dulu..
demi anak angkat tak marah pun.hekhekhek





cincin stoberi cinta :)
haha.layan je idea momma qies demi nak dapat angle yang lain sket!




Dan masanya untuk pasangan tunangan didera outdoor photoshoot.
alaa bukan selaluuuu..

tima kasih pada bonda yang sporting dalam panas rembang, demi hari bahagia katakan! hehe.nanti time akad lagi siapla korang yee.Sekarang blum dapat 'lesen' blum bole pose romantik-romantik lagi..




gorjes & stunning kan!

:)

i can see the happiness (terharuuu taw)






baju gorjes, majlis pun gorjes.syukurlah seme dah selesai, tinggal tunggu hari disatukan je.




'Abang, sayang happy sangat tauu hari ni'

ececececeh sempat on phone dengan cik abg yang malu-malu nak masuk umah tu.darah manis katakan.kuikuikui.



momma pun nerves nak tgk buat kali pertamanya jejaka bertuah yang berjaya curik hati sahabat momma ni...

Inilah dia, jeng jeng jeng..

.




.




.




perfect match together :)
Happy for u Bonda & Ayahanda Azmi...
mie jaga eyta leklok taaaau..



Saya terharuu sangat, meh..



hugs awak ketat-ketat sebelum jadi mrs Azmi :)


Hmm nampaknye lepasni lagi cargas laaah buat persiapan for the big day!
Bonda minta mama jadi penasihat majlis dia nanti, wedding planner katanya.Insya-Allah sahabat mana yang termampu saya akan bantu awak..Hope time wedding awak nanti 'Abg Long'
(Papa Qies) ada kat darat bole tolong-tolong sekali :)


Apepun saya doakan awak dan tunang berbahagia dan sabar menempuhi segala ujian dan cabaran alam pertunangan sebelum melangkah ke jinjang pelaminan..hmm dah tak lama lagi nak makan nasi minyak Bonda.semalam makan nasi lauk ayam merah marveles!



** musim cuti skola, makanya musim mengawan sana sini bermula.momma sendiri dapat lebih 10 Invitation.


3 comments:

ummiqaseh said...

yeayyy jd 1st komen very excited nk tau majlis kemarin akhirnya xsesia bc blog akak pepagi nih :)

to kakak a.k.a mak anjang Qaseh selamat bertunang.. sgt rugi xdpt balik kalo x mesti Qaseh ade kwn main ngan kakak Qies kn :)

Momma Qiestina said...

hehhe ummi qaseh happy ye 1st komen!

ahahaha tula akak tgk2 jugak kalau awak n qaseh ada.tapi takde.so rifqi jela mangsa tembakan akak.hehe.awak tgkla kat fb banyak giles gambo akak tempek..

insya allah wedding nanti akak amik gambo kak ita lagii.hope awak ada tau time tu!!

TwiggyLiyana said...

memang best bila kekawan kita pun tunang/kawen kan?

awesome pictures :)

btw, just relaunched my site! do drop by ok? :)
www.liyanaznil.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails