yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, March 16, 2012

4 years and still counting..I love u more Bee ;)





'Dapatkah selamanya kita bersama, menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi, sesampainya akhir nanti selamanya..'
-- Tentang rasa astrid


Malam jumaat yang indah.

Bee, sayu dan terharu Huney nak memulakan entri sempena hari paling istimewa dalam hidup kita berdua.Tapi wajib buat entri ini, kenangan terindah untuk dikenang.Terasa sayu mungkin kerana kita berjauhan dihari ulangtahun perkahwinan kita.Mungkin kerana rasa rindu semakin mendalam, hari ini genap 2 bulan kita tak bersua.Bee di lautan sana atas tuntutan kerjaya, Huney disini membesarkan puteri kita, buah cinta kita satu-satunya (buat masa ini).Yang semakin bijak dan petah berkata-kata.Dia betul-betul mengingatkan Huney pada Bee, mungkin kerana raut wajah saling tak tumpah dan sebijik sebutik Papa tu.


The day we find love 25 Januari 5 tahun yang lalu, Huney tak pernah menyangka akan bertemu Bee.Dikala Huney memerlukan seorang teman, sahabat, kekasih dan teman berkongsi suka duka.Perkenalan kita di majlis walimatul urus sahabat kita itu telah merubah segalanya.Hanya 2 bulan kita berkenalan, rupanya ada cinta dalam hati kita yang paling dalam.Kita saling berbalas SMS sampai tak tidur berharihari.Gila sangat kan :P. (sayang betul hp sabun huney tu rosak, kalau tak mesti simpan sms tu sampai skrg)

Teringat lagi ramai kawan-kawan kata muka kita macam adik beradik,ternyata kita serasi bersama dan akhirnya kita semakin serius di dalam relationship ini. Sebelum Bee naik kapal, Bee membuktikan kesungguhan hati bee untuk menjadikan Huney suri dihati Bee dengan menghantar rombongan keluarga Bee untuk datang merisik.Kira tanda jadi la tu.

Kemudian Huney ditinggalkan dek tuntutan kerjaya Bee sebagai Jurutera Marin yang berlayar berbulan-bulan lamanya, hehhe kumpul duit nak kawen :)

Disitu ujian kasih kita bermula.Tak terkata rindu di hati.Hanya satelit phone penghubung kasih sayang.Segalanya Huney luahkan disini, diary digital ini.Kadangkala Huney tersenyum dan tergelak melihat semula catatan semenjak kita berkenalan dan berkasih.Kita berdua dilanda demam angau tak hengat! ntah -ntah ada yang muntah hijau baca,hehe.

Susah senang percintaan jarak jauh tak dapat digambarkan.
Syukur, Tuhan selalu mendengar doa kita, untuk terus tabah mengharungi segala dugaan dan ujian yang bukan sedikit.Setahun bercinta terus kita berdua sepakat mengakhiri kisah kasih ini dengan lafaz akad yang suci.Kalau dah jodoh kuat memang tak kemana.

Mengimbas kenangan sebelum majlis walimah kita, Huney seorang menguruskan hari bahagia kesana kemari, Bee hanya dapat pulang bercuti 2 minggu sebelum wedding kita. Apapun, semuanya berjalan lancar.Paling tak bole lupa menjemput kepulangan Bee kat LCCT, terakhir kali sebagai kekasih.Berbaloi penantian yang panjang kerana selepas itu kita bertukar status suami isteri.


Syukur Alhamdulillah, today is the day.4 years back, inilah hari yang paling bahagia.Inilah hari yang paling beerti.The day we tie the knot.Hari yang telah menyatukan cinta kita berdua menjadi satu.





He's the one.
wajah kesayangan hamba, tenang menanti saat melafazkan akad.

Subhanallah aku mencintainya, subhanallah aku menyayangi-nya..selalu dihatiku.



Alhamdulillah, sekali lafaz menyatukan cinta kita.Terima kasih sayang!




Kucupan pertama dari kekasih hati dunia akhirat, tak boleh lupa kenangan terindah ini..





Segalanya serba biru di hari bahagia kita.


with bridesmaid & bestman.Finally derang pun dah happily married & join our club kan bee :)
Lepasni kita kasi berkat baby EQ kita pulak.hee









Semoga perjalanan kasih kita disinari sakinah mawaddah warahmah.
Ameen.




tak bole lupa air masa kenduri kita bermacam-macam jenis, macam pasar malam.sedap sangat lagi air biru tu :)

*lepas wedding kita tu, ramai pulak kawan-kawan amik idea, hehe*




Dan saatnya, kita berdua akan disandingkan di atas singgahsana nan indah..



my prince charming..



saat manis kita bersanding dan diraikan dalam suasana majlis yang sangat meriah.
tak bole lupa momen indah ni.







happy happy day :)



sharing happiness with Pak uteh Ajib & Mak uteh Baini :)




Rindunya nak polok-polok!




sampai akhir hayat.amin.


ececececeh romantik pulak hubster kesayangan Huney :)
Rinduuu bee sangat..!




Bunga-bunga chenta :)
Tak bole lupa hari bersejarah ni, kita feeling-feeling artis, hehe.

# All superb pix credited to our official photographer Abg Rahmat


Dan inilah pengubat rindu Huney, our wedding video :)


Sepanjang 4 tahun bersama, kasih kita kadangkala teruji juga. Tipulah kalau kata bahagia sepanjang masa.Tapi semua itu mematangkan kita di arena ini.Ikatan kasih kita selalu menuntut pengorbanan.Dengan situasi kita yang selalu berjauhan, Bee naik kapal berbulan-bulan, apapun Huney bersyukur jugak tak terlalu lama Bee sailing lepas kita kawen, just 2-3 bulan. kalau tak mesti kita dua demam rindu tahap max.Bukan kita aje, tapi tuu si kenits sorang ni yang hari-hari sebut nama Papa. Dah rezeki Papa kije jauh, Syukur pada Allah atas rezeki yang Allah beri, yang penting kita happy :)


Kali ini kita tak dapat celebrate macam 3 tahun yang lepas.Papa masih on duty.Insya Allah takde aral minggu depan kita bertiga semula. Papa Momma dah plan nak bawak qies vacation somewhere, sempena aniversary Papa momma ni.Cume tatau kemana lagi, we'll see.Can't hardly wait.


Untuk kekasih hati Huney dunia akhirat..

Bee, selamat ulangtahun perkahwinan kita.
Huney dah wish in advanced kan semalam, sebab tau kapal Papa kat tengah laut mesti takde phone line.Sayu pulak rasa hati ini, hmm maybe sebab dah 3 tahun tu Bee selalu ada disisi, kebetulan time cuti.Sabar ye hati.Sabar ye kita berdua.Sabar itu indah kan :)

Terima kasih Sayang untuk 4 tahun yang terindah ini.
I am who i am because yu love me.Thanks for being my wonderful husband, my good listener, my no 1 motivator & my BFF.Semoga kasih sayang kita kekal selama-lamanya, sampai ke alam syurga.Semoga kita sama-sama saling melengkapi, sama-sama mencari redha Allah.
And more 'Qiestina' to comes..hehe.I love you more..

Rindu Bee sangat!
Cepat pulang yeh nanti kita potong cake sesame.heee.Tengah malam ni qies dah makankan cake untuk Papa dolu :P


P/s : thank yu for doa' & wish my lovely families & friends.Ada yang siap mintak tips cemana nak bertahan perkahwinan jarak jauh.hehe later saya share pengalaman tak seberapa ye :)


12 comments:

Reena said...

Selamat ulang tahun perkahwinan k.yat...!! u sgt cekal...smoge kebahagiaan itu sntiasa milik k.yat sekeluarga, smoge k.yat akn trus sbar, da cekal mcm ni..smpai akhir hyat...amiin..

OneSimpleMother said...

happy 4th anny yatt n ekhram. cantik sangat yatt masa wedding tu.. :)

Dokter faRyn said...

happy anniversary to you both!
semoga terus tabah, dan kuat. serius, kau kuat gila beb :)

Mamaleesya said...

epy anibersary yatekhram. Smg happy dan ceria selalu di samping puteri tersayang

kayrul-shah said...

happy anniversary yat & ekhram...moga berbahagia hingga ke akhir hayat..cepat2 bagi qies adik tau...hehhee

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

hepi for kak yat dan somi...jugak si kenit qies...hepi...hepiiii...hepiiiiiiiiiii selalu...

ZUERA said...

salam sis..saya silent reader u..
selamat ulangtahun..semoga bahagia hingga ke akhir hayat...!!
peliharalah keharmonian rumahtangga ini dengan rasa cinta dan setia walaupun terpisah jauh..

Asslammualaikum

bbreena81 said...

happy anniversary :)

N o R A s H i k i N said...

Nak tips..nak! nak! saya peminat setia blog Yat :) kawan opis Mak uteh Baini..hihi..Saya mmg dtg kenduri Baini Ajib d Kluang tu, tak sangka pulak, org yg saya selalu follow blog ni...kakak ipar baini daaa....kecik je dunia ni.. =)

Momma Qiestina said...

Shikin,

Hehhe keciknye dunia, tup2 feminat blog sekali kenal dah adik akak & wife dia :)

Tula org kata kita ni kena selalu berbaik2 ngan sesiapa aje, satu hari akan ketemu dimana-mana.eceh!

Salam kenal ye kin.Insya allah nanti akak share pengalaman ber PJJ ni.hihi.jangan muntah hijau tau the jiwang-ness :P

Suliana said...

tahniah!! sayu plak.. mmg ko kuat la.. klu aku tak tahu la camana.. huhu.. bawa qies gi USS singapore la. org kata best. tak tahu la. hehe.. moga kekal sampai syurga :-)

sue zainun said...

selamat ulangtahun..semoga kekal hingga akhir hayat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails