yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, March 7, 2012

Sang merah untuk anak kesayangan kita :)




Disclaimer : Ini bukan entry berbaur show off yeh.Ini untuk kenangan terindah anak Papa & Mama :)


Sempena momma dapat rezeki lebih dari Nuffnang hari tu, momma memang niat nak belikan something untuk anak kesayangan momma sorang ni.At least adalah tanda kenang-kenangan hasil cash out advertorial nuffies tu, walau jumlahnya tak banyak mana.Seperti selalu mesti ada bahagian untuk si manja kesayangan Papa Mama ni.


Lumrah seorang ibu, sejak jadi mama ni rasanya asik memikirkan gadjet & stuff untuk qies je.seriyes.Rasanya seme momma pun macam ni kan, kepentingan anak mendahulukan segala-galanya.Nak bagi yang terbaik untuk anak, yang dalam kemampuan.Dah tak kisah baju sendiri berganti ke tak, asal qies ada baju baru, ada books,ada toys.Cukup makan pakai dia.hmm.


Weekend lepas, Momma wif momma angkat kesayangan -- Ummi nawal ( qies panggil 'mimmy awal' ) bawak qies pegi jalan-jalan KLCC, pegi Suria KLCC then ke Aquaria bawak qies tengok fish.waaah, memang dia eksaited sangat tengok ikan-ikan besar! later momma will share bout it.

Teruja sangat! :)


Lepastu, Momma terus terjah ke mothercare yang besar tu. Spacious dan banyak pilihan.Memang geram tengok baju bajan.Memandangkan sekarang sampai 26 march ni Mothercare ada grand prix sales.Momma memang aim nak cari buggy untuk qies, since sang Combi pun dah sempit.Kasi simpan si combi kat store sementara tunggu kelahiran adik dia nanti.hehe.

Adik?
Insya Allah bila sampai rezeki nanti~


Mama belek punya belek finally decide sang merah si maclaren triumph ni, sebabnya ada 20% less, memang jimat banyak dari normal price.Lepastu very light weight & senang je nak bukak & tutup.Macam payung, kecik & save space boot. Memang momma cari buggy yang menyenangkan nak handle sebab selalu mama kuar berdua je ngan qies.Mula tu berpeluh la jugak nak kasi expert cara bukak & tutup, hehe.Gigih blaja manual ngan Ummi Nawal.Lepasni bole ajarkan Papa pulak :)



Occay mesti Papa nak tengok kan new rides anak Papa,


taraaaaahh!



ewaaah santai nampak duduk dalam tu ye yayang :)





heheh seronok jalan-jalan KLCC dengan Ummi nawal :)
Mula tu takde buggy fengsan mengejar dia lari sini sana, seme kedai dia nak singgah.





Biar ummi nawal tolong fasten kan safety belt ye, kalau tak kang qies terjun!




Berbaloi-baloi beli buggy ni, qies suka.terus tido 2 jam dalam tu sepanjang momma & ummi nawal ukur KLCC.gud gal :)





Jalan-jalan temankan makngah repair lappy kat Lowyat pulak.
kalau tak bawak buggy memang mama patah bahu sebab qies ni bila petang memang kaki tido.mesti 1-2 jam nak tido.


*Ramai momma-momma yang tanya arituu, dapatkan kat Mothercare sales ye, banyak pilihan buggy & stroller*




Dan ini, momma dah persiapkan si flower girl & tukang kutip tol depan pelamin Bonda eyta dengan syomel outfitnya :)




hasil tangkapan untuk our lil' flower girl :)
sekali sekala anak dara kita nak melaram kat very special day Bonda angkat kesayangan dia.hehe.





lagi 4 hari Bonda nak kawen, qies yang eksaited niii :)



Sometimes momma wish Papa bole sign off dan kita bertiga bole pegi sesama menyaksikan momen terindah sahabat baik kita.Hmm.Takpelah, kalau ada rezeki adalah.Dah tujuh hari Papa lost contact, harapnya bila dapat phone line terus Papa balek ye.hehe.Momma & Qies dah rindu kat Papa sangat-sangat, amat amat :(



** Tetap bersyukur even momma tak keja macam dulu, tapi rezeki from biznes kecik-kecik & nuffies sentiasa ada untuk Qies.Alhamdulillah..Rezeki datang dari pelbagai cara, asal mahu berusaha.



7 comments:

Suliana said...

berbaloi2.. hehe.. aku je mls nak berstroller2 skrg ni. main la lari2 aqil . hehe..

Iwani Basri said...

Cantikk!! stroller baru qies!! merahh gitueww!! aunty sukaaaaa!!!

bonda dadif aka akish said...

wee....smartkan mc laren tuh...

=)

kayrul-shah said...

cantik dan bergaya betul buggy tue..merah menyala..i like

dakcik said...

sy mmg aim stroller tu..nti nk g tgk lah..=)

comelnya stuff utk flower gurl tu..kalo qies mmg nk pakai eh? kalo sofea jgn harap! hehehe

Mamaleesya said...

maclaren memang terbaek. Aleesya punya quest dalam kotak tak rasmikan lagi. Ingat nak bagi bakal adik dia rasmikan, tapi macam tak sabar je nak pakai hehehe.

Combi Aleesya aritu mama dah let go kat mudah sebab banyak makan space kete mama dah la syomel. Maclaren jimat space :)

Momma Qiestina said...

Momma alica,

waaaaah alica pun ada sama :) hehe bole geng.dulu kita geng combi kan.skrg sang combi agak sempit utk anak kita yg dah big gal.

Sy suka maclaren triumph ni sbb ringan, lipat payung & bole sangkut kat bahu je nak angkut kemana2.hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails