yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 13, 2012

Episod Cinta Eyta & Azmi | The Solemnisation

Okay okay feminats seme kita sambung part 2 majlis bahagia sahabat kesayangan saya :)
Ramai betul kawan-kawan mintak momma cargas part 2 ni, yang mana tak dapat datang tu..Dari malam tadi fenin nak pilih the best moments nak edit bagai seme.hehe.Camnila agaknye keja OP seme kan.No wonder derang kena bayar mahal untuk mengabadikan saat manis sekali seumur hidup.


Majlis ijabkabul Bonda Eyta & Ayahanda Azmi berlangsung sekitar jam 11.45 pagi di kediaman pengantin perempuan di Felda Kahang Timur Kluang.Agak lambat majlis pernikahan bermula sebab tok kadi kena nikahkan 7 orang pasangan yang sama-sama nikah hari yang same.Phew musim cuti skolah, memang musim mengawan sana sini kan :P

Tak bole blah ayat mengawan tu, dahla musim hujan ni.


Dalam rona peach sedondon , pasangan merpoti sejali ini tampak anggun dan berseri-seri.Debaran kian terasa pabila rombongan si jantung hati tiba di perkarangan kediaman Atok Salleh.( eh pesal ayat momma macam ala-ala ayat magazine ni, hik hiks :P) Tula dulu verangan nak jadi editor majalah tak jagi, ginila jadiknye.kukuikuikui.


Momma yang ada disisi turut sama merasai debaran Bonda.Tetibe terimbas seme momen terindah dengan Papa 4 tahun yang lalu.Ecececeh.Rindunya kat momen bahagia itu, rindunya kat Papa masa tu hanya tuhan yang tahu.Kalaulah Papa ada sekali menyaksikan pernikahan sahabat baik kita ni mesti lagi beerti.( Bonda kata merajuk kuasa 3 ngan Papa sebab tak dapat meraikan hari bahagia dia, hehe).Ape nak buat beginilah kehidupan seorang pelaut, selalu tak kena timing bila ada pape event.haha.terlebih sudah.



Usai lafaz ijab kabul dilafazkan, hanya sekali lafaz 'menghalalkan' mereka sampai akhir hayat.Berderaian airmata bahagia Bonda & seluruh ahli keluarganya.Mase sessii selawat & bersalam-salaman, polok polok tuu sangat menyentuh jiwa.Terutamanya Atok & Nenek angkat qies yang dah lama nak tengok puteri-nya menemui jodoh.Taching sangat masa tu, ngan momma pun tangkap leleh ok, drama sungguh.Kalah vanilla cekelat .ngeee.Hati siapa tak terusik untuk melepaskan anak/sahabat kan, tapi kami gumbira sangat sebab Ayahanda Azmi dah ada untuk menjaga Bonda Eyta selama-lamanya.Part sekali lafaz tu teringat lagi kat Papa time lafazkan akad dulu..hehe.Gud job ayahanda Azmi, memang dengar kata 'sifu' ni :P.Moga sekali lafaz ini untuk selamanya.Ameen.


Sahabat, tak tergambar rasa syukur saya akhirnya awak menemui raja di hati awak. Kita bersama dalam apa jua keadaan, jatuh chenta, putus chenta, bertemu soulmate.Phew.Untuk itu saya hadiahkan semua momen terindah ini untuk tatapan awak dan suami kesayangan awak sampai ke anak cucu cicit, sampai tarikan nafas terakhir.Semoga masjid yang kalian bina disinari dengan kasih sayang, sakinah mawaddah warahmah.


Let's the piccas the tell story,



kek ala-ala pavlova.aduh sedapnyee!




tema oren yang ceria, semoga marriage korang ceria selamanya :)




bunga cinta untuk suami kesayangan*sirih junjung*




time to make over.memang lain sungguh sahabat saya ni bila kena mekap.santek, gorjes & stunning.Seri pengantin katakan :)




Inai yang cantik :)



beberapa minit sebelum sah bergelar isteri kesayangan Ayahanda Azmi.
terpancar nuasa bahagia dalam debar!




majlis menyatukan cinta bermula!




senyuman bakal suami mithali, tenang je :)
Cayalah.




sign jangan tak sign ye bonda, sign sampai akhirat tu :)




wang hantaran & maskahwin tanda cinta suci :)


scene wajib lepas akad nikah! hehe.


for you incik suami tersayang..




masa ni sangat drama, touching.sobs sobss.part dengan mak ayah.



peranten baru dengan hantaran :)


Dan sessi bergambar manja-manja, hehe.Dua-dua masih malu-malu, maklumlah baru je nikah.Mujurlah Bonda & Ayahanda memang very the sporting & fotogenic, momma bagi arahan then terus captured.HAHA,tiba-tiba feeling macam pro.kuikuikui.Abang OP yang Bonda hired tu pun suruh momma yang bagi idea, so why not. Kite orang sama-samelah menembak that day. Best,pengalaman baru ni.Abg OP tu siap blaja dari momma cemana nak adjust nikon sebab dia biasa ngan canon.hehe.Enjoice to the max la that day! :)





happy newly wed :DD




hantaran dari Ayahanda Azmi ke Bonda Eyta in turqoise blue.hehe.macam kita lagi Pa :P
momma suka tengok bakul tuu, menarik.



hantaran dari Bonda buat suami tercinta-nya.harusla ikot tema Oren!




so schweeet polok polok manja peranten baru!



dan mengakhiri photoshoot majlis akad nikah,




hahaha! gila-gila peranten! :DD
+_+


Dan bersambunglah lagi di episode reception selepas ini.Actually moments solemnisation memang sangat banyak, tapi tak teredit dah.Memang tak hengat time menembak tu :P
Seme yang momma tempek ni best pixas je dulu ye.later-later ai upload secara pukal di mukabuku sanun ye :)


Dua tiga hari ni asik feeling romantik okay edit gambar & blogkan pasal wedding sahabat ni, sambil layan Mp3 lagu-lagu sentimental.wah waaaah! Tiba-tiba mode rindu pun datang kat orang jauh tuu.heee.Maklumlah 3 hari lagi anniversary kite pulak kan bee! Sabar-sabar lagi 2 minggu kita jupe (Hope adelah pengganti Papa nak naik kapal).


Hmm nanti sambung lagi.Moga korang tak muntah gambar ye!


** Kalau hasilnya tak berapa santek harap maaf.saya bukan profesional photog, ni seme hobby suka suki je.Saya memang suka captured momentos :)

4 comments:

dakcik said...

cntik! pic & pengantin..=)

ummi nia said...

comel lote pic akak captured tue..

bonda dadif aka akish said...

selamat peranten baru untuk ur bestie yatt...

muge kekal hingge hujung nyawa...

=)

Dokter faRyn said...

yatt,
aku macam ter-emosi bila baca part yang ayat-ayat ko tuju khas untuk eyta tu.

yela, aku selalu busy. selalu miss nak pergi kerja kawen member. huhuh.

betul! bila tengok gambar org kawen mesti ter-flash back zaman diri sendiri kawen kan. hehehhe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails