yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, September 22, 2011

JJCM open house sini sana




Last weekend momma bawak qies meronda open house umah kazen-kazen momma kat area KL ni wif family makngah.

^_^

sememangnya ramaai kazen momma dok area sinii.
Belah nenek kluang yang paling ramaai.rata-rata mencari rejeki di ibukota ini.
Jadiknyee bila raya ade saja jemputan open house.

Ala kalau tak buat open house pun kami biasanya akan datang ziarah.
time raya macam nii lah waktu paling sesuai berziarah, bermaaf-maafan.mengeratkan silaturrahim.kalau tak nanti memang tak kenal sedara!
biasanya bila hari keja memasing sebok dengan keja, dengan pelbagai urusan negara.

eceh! --)


bila sesekali dapat jupe kazen yang masa kecikk dulu main parit, main kejar-kejar dulu now rata-rata dah berkarier & berfamily memang super best!

+____+



Hari ahad tuu kami pegi 4 buah umah.
nampak je macam 4 buah umah tapi timur ke barat KL lah.memula pegi open house kat area rumah dulu.qies pegi umah makngah yang cume sebelah blok.hehhe.umah makngah pun baruuu sempat pegii.lama sangat raya umah nenek kluang :)




nak beraya ke main ni yayang..?
ehehhe.syomel kan stroller doll tuu, dari aritu momma nak carik utk qies tapi kat umah makngah dah ada kak farra punya.





pekena mee hun sup kat umah pakcikk jual nasi lemak. same blok wif makngah house.
memang terbaaaaik!



sedap gile sup tulang dia, tukang masak katakan.
time ni hujan ribut pulakkk so lama la kami stay umah pakcik tuu.kejap makan ni, kejap makan nasi lemak..sedap!


lepastuu, tak kira hujan ribut terus pakngah drive ke kelana Jaya pulak.
macam biasa umah nenek bahyah ( adik beradikk mak momma).
Uncle nuar dah pm awal-awal mesej kat fb menjemput kami.
so seawal pukul 1 kami dah sampaai.haha.memang merasmikan segala makanan yang ada.




atok jeni & family yang gigih masak seme nii taw!
kagumm.ade mee kari. laksa, nasi minyak & memacam lagiii.

memangla rugi maklang tak ikot :P



Link

thissss one so tempting!
ni mmg peberet kami bila datang umah nenek bahyah, kek cekelat moist.

* mintak recipes plisss*





orang kedah atok jeni*
tak sah takde rojak buah niii.haruss sedap gile ngan kuah rojak mak bee tu!




si pwincess titon since dalam car, so terus baringkan dalam bilik akon.ewaah syiok tido sampai ke sudah.aman momma nak gussip, amik gambo & ofkos makan!





haaa tu dia baruuu tudung merah nak enterprame :P
beselah ai bz camwhore.





momma's kazen iwan & family pun ada.
susah betul nak jupe family derang niii...




kakak qistina * sekali nama sama daaa ngan anak manja kami *

suke betul momma amik gambo dia.
yela suh daddy awak angkat d7K eh!




anty dayah the host.
rasanya lepasnii datang lagi umah nenek bahyah bila anty kawen kot :)
bileee tuu..?




lepas je kenyang kat umah atok jeni terussssss kami zass ke KL pulak.
kali nie ke umah kazen kami yang baru dapat baby pulak.
umah Anty Biebah & Uncle Jaha.
umah derang dekat betul ngan midvalley, coz my kazen keja kat UM tuu.
memang sesat barat la mulanya, tapi rupenya tak susah mana nak carik.

sesampai je dapat tengok kat wall ada gambo baby arham yang syomel.

oh yelaah anty biebah kata nie press conference nak kenalkan si syomelnya..
ewaaaaaah PC gituu, kelass kau jah! :P

hmm anty biebah pon dah ade belog taau.
*welkam to bloggo world kazen*hehhe.
lepasnii mesti banyak cite lovey dovey..ai likee..!




baby munif arham :)




nielah momma munif yang rajin betul masak seme menu arituu.
cayalah.anak kecik bukan penghalang :D




oloh oloh syomelnyaaaa dia menguap!


okay close up sket hero tecikkk nii...



look more to his papa.
eh siaplah arham besar cket anty yat tembak dia manyak2.ajak momma dtg putrajaya photoshoot sini k yayang..




some of the menu.nasi ayam, soto ayam..macam2 lah! kembong perot nak makan seme.



sepupu belangkas niii mana bole berpisah :DD
mainn je kejanya..


momma sebok camwhore sini sana, anak papa buat muke cheeky.sajalaa tu nak jadik centre of attention.tengokkk niii..




terkenyit2 terkemam-kemam.macam2 rupee tauu dia buat! hehe.
syomel laa awakk ni yayang, patut raaaaaaamai syg awak.* pasan*




bila nampak cake siaplaah dia buat cake tu macam bufday dia.kak farra tukang layankan.



makngah tuuu gusiip apa tah ngan anty biebah?
oohoo tips dapat anak laki eh? kuikuikui.





papa mithali, oh yeee bufday boi :)
sangat suke tgk uncle jaha, nampak fatherly betul.




momma's kazen jugak, adik beradik anty biebah.
abg jemi & bala tenteranya.eh bila nak dtg umah qies ..?




kak aton wif haifa & ajim




happy bufday ankel jaha!
May Allah bless u...





mamam beriye taau anak momma.ramai-raaamai berselera lah dia.cube kat umah momma kena mengejar dia makan taw! adeh.




the sistahood.uiihh abaikan aaai yang boolat tuu.mana tak bolat asikkk lah makan dihari raya,kat kluang arituu lagilaah sorga makan.ni dah tinggal berdua kat putrajaya baruu berdiet kununya.hehe.wish me luck! :P

*gems tanda bahagia katanya, HAHA*


dah fenat beraya sini sana, kamii pon beraya ke alamanda pulaak.hehehe.yela qies dapat manyak wit yaye, haruss spend disana.hekhekhek.


dapat crochet hat baruu from momma :)
syomel kan macam nak g main saljii je.hoho.yela papa balek nii kang kita ajak laa papa main saljii..tapi kat mesia mana ade salji ek? kuikuikui.



dan bersambung laaagi pengembaraan sang kelembaii selepas ini.
ape saja lah labu, qies dah cranky ajak main kat park nii. mana bole momma online dengan aman.buat entry sekejap save kat draft pastuu sambung lagi.aduii peel terbaru dah umo 2 tahun nii macam-macam betul.tak dapat ape dia nak siaplaah berguling-guling.

sabarlaah momma, ade anak macam nilaah.
bersyukurlah ada anak peneman yang setia!

:))


4 comments:

Mamaleesya said...

hehe tu la, macam-macam ragam kan derang. Tapi bak kata mak mama:

Kecik-kecik dia menyusahkan kita...mana tau besar nanti dia menyenangkan kita pula.

Mana tau kan, kot-kot Qistiena jadi dokter ke nanti, tak ke bertuah mamanya hehe :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh kak yat kenyang dtg belog kak yat nikh...eheheh

habie said...

mintak ijin save pic pic tuh..aduh jatuh cinta ngan pic nyer nih.. tp satu je nak gelak..xmau save gambo sdiri..huhu..x rela..gundut sgt hahha..thanx lah bebanyak.. ade entry siap link lg..oh epinyer..

Fitri Senin said...

comel..comel dan comel...no words i can say

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails