yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, September 19, 2011

sabarlah sayang, rindu itu indah!





papa, your lil girl kinda miss u beary beary much!





hari nii kan anak papa asikk sebut sebut papa jee.siap terjengukk-jenguk kat tingkap umah kita kunun-kunun nampaak papa laah tuu kot.
lepastu bila masuk bilik sebut laagi, papa.dia ternampak baju bajan yang biasa papa pakai..dah kenal dah tu baju papa..


Ala shiaan yayang momma papa niii.
hmm hope janganlah demam rindu dia berulang.
payah kalau dah demam rindu sebab ubatnya cume ada kat papa..
nanti momma susah hati.

tapi momma tau she's such a strong girl!
dari dalam womb agii qies dah biasa berjauhan ngan papa..

apa yang mama noticed, sekarang nii nampak qies nak bebetul perhatian 101%.mujurlah momma CEO at home bole layankan je apa dia nak.bila tak dapat apa dia nak siaplaah berdrama sakan.tunjuk tantrum.huh. sekejap sekejap datang kat momma mintak itu ini.bila dia tak pandai nak cakap, dia tarik tangan momma ke tempat yang dia nak.contoh nak biskut atas meja dapur, dia pimpin la momma sampai ke situ.hehhe.lepastuu sebut 'kot kott ( nak biskut laa tu maksudnye).hehhe syomel!


lepastuuu bila time mood manja dia terus datang polok momma kuat-kuat and then give momma kiss.very sweet kiss dengan sunyum manja tak lepas tuu.argh cair hati momma tauu.pandaai betul melt momma heart.


(mana blaja nii yayang..?)



cemana laah momma tak jatuh sayang beribu-ribu kali.betulla anak tu penyejuk hati.
dahla bila pandang dia, teruss teringat papa.kopipes sesangatnyee.
tuhan tu maha adil kan, dia kasi peneman momma yang saling tak tumpah dengan papa..
terima kasih papa, best sangat 'hadiah terindah' dari papa nii.

momma sayang dia sangat taau!
momma rasa meriah betul hidup momma nii sejak ada dia.dalam perangai drama queen tuu dia jugak sangat adorable.momma rasa hidup mati hanya untuknya.ewah kan dah kuar ayat puitis bagai =P





aishewah jelingan manja menusuk kalbuu tu memanglah kopipess orang jauhh tuu :P



hmm mama jugak rindu.serindu-rindunya.
tipulah kalau kata tak miss the three of us.nampak dapur je teringat bee, dah cemana? kena pulak dok berdua je ngan qies sekarang niii.hmm.


sabarlah hati, inilah jalan cerita yang telah ditentukan sejak di luh mahfuz.
terus bertabah dan redha pasti ada kemanisan di akhir cerita..

+__+

Semoga kasih sayang kita sekeluarga kekal sampai syurga.
Itu doa momma setiap masa..


Ameen!




10 comments:

Nurhani said...

rindu mendekatkan hati kita dengan tersayang

ummi nia said...

be strong yer qies..kalo kak nia dekat harus antie dtg umah qies ebery week..

Momma Qiestina said...

hani,

betul betul betullllllllll!

Momma Qiestina said...

nia,

yela kan kalau dkt every week nia bole main kat park ngan qies :)

Masrina Alim said...

sabar yea qies..x lame lg papa blk yea..sebijikla nga perangai Adam kak.dlm2 buat perangai dia tu,still ade aksi2 yg syomel buat saya jd angau jek..ahhahhaa..part kiss sayang tu yg bes..tetiba dtg n bagi kiss,then siap ckp lg "sayaaaaangg ummmi"..wah,sgt2 angauuuuu!!!!huhuuuu

Ainul Hayat said...

Kak Yat...
Berssabarlah duhai hati. Suka tgk ketabahan akak menjalani hidup bila Abg Ekhram keje. Saya rasa akak antara faktor saya berani dan tak gentar berkawan dgn org kpl. :)

ibu si comel Alya said...

sedih plak bace citer pasal qies tu..huhu..betol kan?budak2 keciknyer perasaan tu halus dan penuh makna..sabarlah Yat..moga tabah..and for Qies..aunty hopefully Qies 'kuat; mcm selaloo..maybe bile dah balik Ptrjy ni dia lebih rase ngan ketiadaan papa dia tu..kat kg ada atok+nenek+mak lang+pak long family..ramai yg leh jadi kawan dia..so..pe lagi Mak Lang..meh ar dtg cni layan Qies..hiks..love u Qiestina dak comel!

siti asiah said...

nice tajuk post kak yat ni...
syahdu jew hati bc entry nie...
sy plak lbh2...
tuan bdan ok jew...hehe
dh lm folo blog akk ni since 2009 agi...
tu yg mcm close jer wlpn tak pnh bersua muke...:)

habie said...

adeh menitik air mata ni bacer.. huhu sabar yer.. nina anak bijak yg boleh mengubat ati yg rawan..eceh..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

kak yat bio rindu selalu bile jupe pasti semua terindahhhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails