yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, September 12, 2011

mungkin ini demam rindu..



3 hari belog tak berupdate, anyone miss us..? hehhe.


papa rindu taaak? mesti rindu kan..tapi kapal kat tengah laut takde line tenet, sian papa tak bole baca updates anak papa.takpe, kang kapal balek KSB kang bacalah seme entry secara berjemaah ye bee :)


lepas qies demam, momma pulak down with fever, flu & cough.dah macam pass baton pulak.
tak penah-penah demam teruk macam nii.nak angkat kepala pun tak larat, apatah lagi nak bukak lappy.memang tak laa kan.kalau bukak fb tu pon thru hp, hmm.demam menggigil-gigil siap berselimut tetengahari rembang tuu.dah pegi klinik & dapat ubat berkoyan-koyan.so after 4 days nampak okay sket tapi batuk still on, kepala pun still weng-weng je.asikk rasa nak tido jee.mengandung? hehe memang takla sebab tengah red flag nii.huhu



dah camne..?
seb baik keja sendiri, soka atilah nak MC berapa lame.kalau keja opiss macam dolu harus ade yang meroyan kat opiss tu,HAHA.maklum momma dulu 'orang kuat' kat HR Dept kan.nak amik MC tak penah lebey 2-3 hari setawon dulu.tapiii tu pun org tak appreciate pun :(


eh terkenang pulak zaman keja di situ.5 tahun setia kat sanakatakan.

my darling qies dah mula recover..seminggu dia demam.tapi selsema masih ada.
papa taulaah anak papa seorang ni payahnyee lah nak makan obat.belum nampak botol ubat, baru nampak plastik buh obat dah berlari macam hapa.dia tamau! grr.tapi bila kat umah atok ni raaamai tukang pegang kaki tangan momma paksa jugak.muntah pon muntahlaa, nanes macam kena dera pun ade momma kesah? memang kena paksa!


qies dah mula nyanyi2 twinkle litltle star, dah mula sunyum, dah mula nak main2 scooter dia sana sini & dah mula ikot nenek g baraan (marhaban) pompuan pusing keliling kampung.mengutip duit raya jee kejanya.inilah keseronokkan raya kat kampung, kat putrajaya mana ade suasana camnii..


mesti papa nak tau duhet raya qies manyak tak?
alhamdulillah ada laah rezeki qies tahun nii, nanti bole momma simpan dalam tabung qies.masa bufday pawtay tu kawan2 momma bukan je bawak hadiah utk qies, tapi kasi duhet raya sama.tengkiu so much anties semuaa :)

-__-



kami berdua masih kat kluang ni, maybe kalau momma dah bebetul sihat hari jumaat ni nak balek putrajaya dah.coz hari sabtu tuu nak attend wedding roomate & bff momma mase kat UPM dulu, Aida.Insya Allah.

mesti geng momma-momma angkat pun dah windu nak gomol ngan qies.kak farra pon dah rindu nak main ngan qies..


eh mommy ori, ibu rinie & ummi nawal jangan lupe taw datang umah qies nanti *bawak duhet raye*,hehhe*

Hmm, dekat sebulan jugak dah qies kat kampung nii.best sangat rase nak stay teruss je.
tapi tak bole, ada banyaaak 'misi negara' perlu dilaksanakan..aishewah!!
customer qies-syomelicious pun dah ramai tanya stok baju bajan syomel yang baru, tunggu ye darling seme, dah ada baju baru nanti harusss ai updates u all! terima kasih atas kesetiaan semua.


i lebiu beary strong lah..

dan buat seme yang loves qies beary strong tuu, ini antara aksi cik qies beraya sini sana..



ni macam gaya pwincess tapi syomot, tengoklaa baju tumpah air!




dapnyeee mamam kuih raya..ikot nenek g baraan kampung niii..seronok kuar masuk 30 bijik umah taw~



momma tengok ni, qies dapat manyaaaaaaaaaaak wit yaye taw!!





eceh ceeeeh macam gaya pwincess gaun kembang pulakkk!



sukee sangat makan kuih raya :)
raya nii memang raya betul bagi qies, dah big gal dah pandai bersosial.



dan ini...sejibikkk saling tak tumpah orang jauh di tengah laut ituu,




kopipes papa! hehhe.



lately ni qies asikk sebut2 je papa, maybe she miss u.yelaah nak luahkan tak pandaai, tapi bila nampak gambar papa cepat je dia sebut papa..tu agaknye sampai demam-demam..asik cranky je kejanyaa.memangla mencabar sesangat dengan momma tak sihat jugak.bertabahlah hati.saat macam ni memang perlukan kesabaran tahap max.dengan papa jauh.sobss.


okaylaah momma nak sambung buat housechores, petang ni dah janji ngan mak bidan nak bawak qies berurut.demam-demam tuu agaknye tak sedap badan.momma pun nak berurut sekali laah.mesti syiokk.


tata. till we meet again y' all!



10 comments:

bonda dadif aka akish said...

ye..sayep rindu....kalu dekat...bulih g kluang kan..

yatt mai la jb...sementare ade kat johor tuh...

ummi nia said...

sian qies demam yer..xpe, nnti papa balik blh gomol-gomol ngn papa lg..sy pn semlm bru berurut..bgn tido ari nie ringan jer rasa bdn..

ummi nia said...

sian qies demam yer..xpe, nnti papa balik blh gomol-gomol ngn papa lg..sy pn semlm bru berurut..bgn tido ari nie ringan jer rasa bdn..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

CEPAT SEMBUH YER MAMA QIES NGAN QIES ...

Suliana said...

best nya berurut. aku pun suka gak urut tapi payah nak cari org yg pandai urut kat sini. kena gi spa baru jmpa, tapi spa paham2 je la, siap la ko duit berkoyan, leh bankrup :-p

Ainul Hayat said...

Semoga cepat sembuh kak yat. Eh kak yat nak tanye butik akak ada jual baju utk new born baby ke?

Momma Qiestina said...

ainul,

tq dear :)

oh baju bajan akak jual mmg ada dari saiz newborn sampaai 7 years :)

silalah terjah blogshop akak ye!!

feeqa said...

hai kak yat and qies syomell...siannya demam lagi ek..mesti la demam windu kan..momma qies ni kena polok baju busyuk papa qies ni baru baik..heheheh..lagi2 baru pg keja camni..demam angau sumer kuar...cepat sembuh eh...kak yat and qies..

Mamaleesya said...

alaaa qies demam lagi eh. Patut la takde entri baru.

Get well soon

Anonymous said...

gambar yang qies pakai songkok nampak mcm muka papa dia hehehe...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails