yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 16, 2012

Bon Voyage Papa





Papa dah selamat sampai kemaman nak sign on.
Panggilan Pulau eh panggilan tugas memanggil sudah..


Alhamdulillah kali ni takde drama airmata macam selalu.
Maybe sebab qies behaved, masa nak babai Papa tu pun dia okay.Sunyum je sambil hulur tangan nak 'amin' (salam) Papa dia.Momma pun cool je.Padahal dalam hati ada taman ni, sebak lah jugak tengok aksi anak beranak kesayangan momma tu berpeluk-pelukkan :P

yelah bukan berpisah sehari dua, berbulan-bulan lamanya.

Hmm tapi Papa jangan risau yeh.momma okay je, dah biasa tempuhi situasi macam ni kan.
Bila qies okay, mama for sure okay.Insya-Allah.
Dak kenits ni semalam sepanjang jalan balek Putrajaya dia sleep je.then Pakcu yang drivekan, bila terjaga dia tengok eh napa pakcu yang drive, bukan papa as usual..
Dia pelik macam tercari-cari.Cranky sekejap.Tapi lepastu okay.Bila Momma tanya qies,

Papa mana..?

work..ship'

HAHA clever anak Papa :)


Pagi ni pun bangun je pagi-pagi dia tercari-carik, dah biasa kan bergumpal-gumpal camni ngan Papa,


Papa pesan qies kena gud gal & kuat bila Papa work :)
dok baik-baik ngan momma.

tanak takot takott! hehe.
(ayat fav qies)

Tah apa dia takut pun tataula :P



manja Papa :)


polok Papa kuat-kuat!
Papa jangan lupa yeh doakan qies dengan momma kat sini :)





Qies okay dengan momma, nanti Papa balek bawak toys k!




gonna miss the three of us.
takpe kali ni tak lama, insya ALLAH end of march Papa balek :)
Eh bole celebrate wedding anibersary Papa mama ke 4! wee..



Dan inilah antara keletah qies 'tolong' Papa packing,





ahahaha suka sangat masuk dalam bag Papa.kalau bole nak ikot naik kapal sekali la tu :P
qies oh qies.kerana awaklah momma papa selalu ketawa.thank yu yayang!



Dan bermulalah semula episod membesarkan qies sendirian di kota metropolitan ini.Eceh ayat tak bole blah.Normal routine, jadi Papa & mama at the same time.

Dun worry momma, yukenduit!
(sambil tiup semangat)

Aduh momma tengah busy menaip ni si dak kenits ni dah mula menyepahkan makanan sini sana, aiyaak! *fengsan*
Tu dia busy mode 24/7 sudah muncul..sapa lagi nak layankan kerenah dia kalau bukan mamanya yang sejati ni kan :P

Papa take care tau.mish u banyak banyak :)
*polok polok*



18 comments:

iduraz said...

salu camtula yat,mama yang touching, anak cool aje..hehe, kita mak2 ni kan ratu airmata..hehehehe

Siti Asiah said...

sy yg membace yg sodih ase...hihi
Qies dah makin besar , dah faham dah papa dia pg work yea...:)

@e_da said...

alahai saat berpisah qies n papa tiba lg.. be strong yek yayang

Momma Qiestina said...

iduraz,

kaaaaaan! tgk qies plok2 ngan papa tu tetiba rasa sayu, alahaai.dalam keta tuu terjatuh gak setitik 2 airmata tapi bila tgk muka qies yg sunyum2 tu teros aku kena kuat!

Momma Qiestina said...

asiah,

hehe sedih eh :)
qies dah besar, dia macam paham.kadg2 dia cari jugak mana papa..tapi kita cakap kat dia papa work.dia macam paham.

Momma Qiestina said...

anty eda,

doakan qies kuat k.macam togerr.aumm! heheh.

Ainul Hayat said...

Owh...kejap je kali ni ye Kak Yat? Takpe2...pejam celik- pejam celik sampaila ujung Mac....i pon suke bulan Mac. Ekekeke~

Reena said...

end or march balik???...slalunye lg lame ye??......wow!! solute la kt akk.. "))

Momma Qiestina said...

ainul,

hahahahahahahah buat lawak la awak ni :P

tula set mind tak lama sgt papa pergi, qies behaved tau.

Momma Qiestina said...

reena,

yups biasanya hubby akak mmg sailing 3 bulan or lebih.plg cepa bole balek 2 bulan.camnila life wife org kapal dear :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sedey tgk picca aksi dua banak tu..
sgtla close dorang..
fyi, sy pun pernah hadapi situasi yg sama dlu.. asben pn offshoremen..
adess, time nk berpisah tu Tuhan aje yg tau.. tp part nk jumpe/ balik sini kemain meronta2 lg ati.. cam nk jupe buah ati.. heheh..
pernah gak la my alya meraung sampai tertido dlm kete, tanak masuk umah suh pegi amek blk abah die pas ato kat epot..
masa tu mommie pun nanges sama , huhuhuh.. ;-p

Suliana said...

Nnti poluk2 bln mac plk yr qies. Kjp je mac nk dtg :-)

Dokter faRyn said...

qies dgn mama sangat kuat :)


kejap je march tu kan. hopefully hari-hari akan berlalu macam tu aje untuk korang ok.

p!nkerton said...

tabah betul u all, respect!
tapi this time around sampai march kan, kejap compared to biasa. pejam celik pejam celik dah mac. (eh kite cakap senang aje ;p kalau sendiri rasa baru tau lama tak lama kan ;p) caiyok2 mamaqies! :D

Momma Qiestina said...

ummi alya,

hehehe kita serupa kan :)
bole share pengalaman ni..

mmg part nak pisah tu payah, part homecoming yeayy!

i link urs ye!:) salam kenal.

Momma Qiestina said...

sue,

hehe tula masa sekejap je now :)
kuat kuat harimau.haha.

Momma Qiestina said...

faryn,

hehehe qies ngan mama kena makan biskut tiger baru kuat! hehe.tula wish mac cepatlah datang :P

Momma Qiestina said...

pinkerton,

heheh takdelah tabah sangat, cuba utk kuat demi qies ;) lagipun papanya keja cari rejeki kan.

tula masa pantas berlalu, buat masa ni membesarkan qies sorg2 cam biasa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails